Reklama

Reklama

Vánoční dárek

(TV film)
  • USA The Three Gifts (více)

Obsahy(1)

V horách chladného kalifornského venkova leží Svatý Tomáš, domov pro sirotky, který vede sestra Rita – a který je okupován třemi nejlepšími kamarády: otylým a nesebevědomým devítiletým Henrym, nezávislým desetiletým Mikem, mladým lamačem srdcí, a Rayem, desetiletým Afroameričanem. Když je záhájena rekonstrukce syrotčince, tři "neadoptovatelní teroristi" jsou dočasně vyšoupnutí a poslaní k Jackovi a Cherie, bezdětnému farmářskému páru známému pro svou charitativní výrobu hraček pro odložené děti. Chlapci to nepovažují za nic jiného než otravu. Pro Jacka a Cherie to je zkouška vůle. Mike, Henry a Ray nejprve odolávají kouzlu Jackovy stáje, kde skupina dělníků vytváří ručně dělané hračky, a vymýšlí různé rošťárny a nehezké vtípky. Ale Jack a Cherie se snaží ze všech sil, aby chlapcům vštěpili pocit zadostiučinění a sebeúctu a rozhodnou se jednoho z hochů adoptovat. Pak se kluci dozví o tomto plánu. Jsou více bratři než kamarádi a jejich pouto je příliš silné, než aby byli rozděleni. Jelikož mají pouze jedinou perspektivu a tou je návrat do sirotčince, rozhodnou se Mike, Henry a Ray táhnout za jeden provaz, sbalí si věci a vydají se do divočiny hledat lepší život, který je však mnohem blíže, než si dokážou představit. (Filmbox)

(více)

Recenze (3)

Carfait odpad!

všechny recenze uživatele

Se směšným slovenským dabingem může sloužit pouze jako parodie komedie či jako urážka čehokoliv, co má s filmem cokoliv k dočinění. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Podívaná pro celou rodinu, která sice nenadchne, ale naštěstí ani nijak výrazněji nezklame a skoro ani nenudí, tolik asi ve zkratce chcarkteristika tohoto filmu o třech chlapcích ve věku od 8 do 10 let, kteří se z nejrůznějších důvodů ocitli v dětském domově a nyní kvůli přestavbě chlapeckého křídla dětského domova jsou nuceni strávit Vánoce u synovce ředitelky dětského domova, který vlastní továrnu na výrobu hraček. Příběh je to zajímavý a zřejmě chvílemi i tak trochu tlačí na divákovy city, ale naštěstí tvůrci věděli, kdy citový nátlak včas utnout, aby se z toho nestal kýč, což bylo příjemné zjištění. Celkově film nepostrádá pohodové a sympatické prostředí a příjemné herce, takže tu máme další z docela povedených vánočních filmů, který si udržuje nějakou tu kvalitu a plave v hladinách průměrných vod. Na podprůměr je to moc dobré, na nadprůměr zase málo dobré, takže ta zlatá střední cesta je pro mě v tomto případě ten správný návod na hodnocení tohoto filmu. Tím pádem film ode mne získává zaloužené tři hvězdy a musím říci, že ti hošani z děcáku byli velice sympatičtí šikulové, takže se nelze divit Jackovi a jeho ženě, že si chlapce oblíbili a že to dopadlo takto optimisticky. Já být na Jackově místě, tak jednám stejně, takže i se závěrem filmu panuje spokojenost. ()

Reklama

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Najhorsi vianocny film,aky som kedy videl,ktory sa snazi zahrat na city i dojat,no slzy sa objavia jedine z tragickych hereckych vykonov,ktore biju do oci,k tomu vsetkemu ma vytacala neschopnost a de*ilita dospelych,ktori sa len prizerali,ako chlapci vystrajaju,naozaj niekedy nechapem,ako sa niektori ludia dostanu k herectvu,ale asi aj tam vladne protekcia,jedna hviezda za Deana Caina...:-) ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama