Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jednom království žil princ Petr, který byl až příliš velký dobrák. Takhle slušný hoch by na trůn snad ani usednout nemohl, a tak s ním měl jeho tatínek král nemalé starosti. V docela jiném království žila v ten samý čas princezna Lenka, kterou nebavilo učení. A právě s tím měl pro změnu trápení její tatínek král. Není proto divu, že se v jeho hlavě zrodil nápad založit školu, která dokáže přivést na zámek prince z nejširšího okolí. Školu princů. Vážení princové přijeli a začali chodit do školy, ale častěji spíš za ni. Náhodou se tak potkala princezna Lenka s princem Petrem. Princezna se nejdřív vydávala za zámeckou kořenářku, ale ani princ Petr se nepředstavil pod svým pravým jménem. Když Lenčin tatínek král vyhlásil, že ji dá za ženu nejlepšímu z princů, ti dva se rozhodli utéct… (Česká televize)

(více)

Recenze (176)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Čím to, že se v české pohádkové tvorbě nedaří dosáhnout toho, aby se sešly v té správné kvalitě všechny důležité složky dobrého filmového zážitku? Ve Škole Princů se sešli úžasně zahraní kladní hrdinové Matouš Ruml a Sarah Haváčová s neméně povedenými "sidekicky" Pavlem Liškou (který je mimochodem zcela vážný a působí jako největší boss z celého filmu) a Zdenou Hadrbolcovou, se svým způsobem také povedenými králi a jejich rádci... a bohužel s dokonale trapně figurkařícími zápornými postavami a dost nevyváženou režií, která nedokáže udržet nějakou srozumitelnou atmosféru. Škola Princů skáče co chvíli od pitomé školní komedie přes akční podívanou do oku i duši lahodící rozpačité romance, a když se to děje na prostoru ani ne hodiny a čtvrt, nemáte šanci se na to naladit, takže vám bude všechno, co se hrdinům uděje, víceméně jedno. Je to škoda i s ohledem na velmi slušnou hudbu Ondřeje Brouska. V podstatě jen to, že je Škola Princů taková jednohubka, mě přesvědčuje, abych se ještě někdy podíval znovu. 70% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatná pohádka, kde Sarah Haváčová vypadá konečně jako princezna v porovnání s jinými novějšími princeznami. Casting, musím říct, se celkově dost povedl. Lábus, Navrátil, Ruml, Čtvrtníček, ale i Liška se vysloveně vyšvihli a předvedli klasický standard. Do pohádky ideální. Stejně tak i příběh je moc fajn. Až jsem si skoro říkal, že 70 minut je na něj málo. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdinku poslat k logopedovi, kameramanovi zakázat kytičky. A scénáristu zavřít za dialogy do hladomorny. Otřesná veřejnoprávní bída. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Bída mladých českých herců v plné nahotě...Sarah Haváčová má vadu řeči, přesto si toho nikdo z tvůrců nevšiml, nebo to záměrně ignoroval...? Ale ono to ani v ,,televizi" není jedno. Stejně jako to, že mladí herci dnes neovládají základy hereckého řemesla a jsou naprosto bez charismatu. Když k tomu připočtu opravdu otřesné dialogy a nemastný neslaný scénář, opravdu se divím, že takovéhle nedovařené projekty dostávají dnes ve veřejnoprávní televizi zelenou... ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to vypadalo docela slibně. Mělo to i vtip. Ale pak se z toho vyklubala špatně zahraná i napsaná pohádka, která by se svou náplní vešla do desetiminutového večerníčku. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"V pokladně máme jen jeden měšec a ten se třese strachy, že ho najdeme." Na pohádky jsem již poněkud přerostlý, na prince jsem si nehrál v žádném věku a do Školy princů bych nechodil, ani kdybych se musel zbavit veškeré modré krve v žilách. V tomto případě se naštěstí povedlo několik vtípků, ale celkově mě to slibování princezny a stud feudálů za svůj původ nijak zvlášť nezaujalo. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Princové ve všech královstvích široko daleko se svým královským rodičům jeví, že z nich nic kloudného nebude a pošlou je v záchvatu optimismu na vzdělání do království "tak někde uprostřed mezi všemi" (nepostřehla jsem, jak se ta říše má jmenovat), kde mají princeznu Lenku, jedinou princeznu široko daleko, která ovšem taky nijak neprahne po vzdělání. Zkrátka, školství je v krizi kam se člověk podívá a pro nevzdělané ignoranty není kam plivnout ani v pohádce. Hezká princezna s podivnou vadou řeči se před hezkým princem (konečně člověk nemusí přemýšlet většinu pohádky, kam jeden nebo druhý nebo oba dali oči) vydává za kořenářku a on před ní za pobočníka, ale za to, že se princ tak šťastně netrefil dávám jednu hvězdičku navíc. Já se bavila. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

… aneb jeden nudný princ, jeden zamračený princ, jeden blbý princ a jeden hodně blbý princ jdou do školy pro správné prince. Během sledování se mi znovu zastesklo po starých dobrých pohádkách, které jsme my Češi vždy uměli. Kde se to vytratilo? Proč už není ani jedna normální pohádka? Proč mi 72 minut přišlo jako dvě hodiny? Spousta otázek, žádná odpověď, hlavně že (se) točí dál… 40 %. P. S. Sarah je roztomilá, rozhodně bych ji chtěl vidět i v dalších filmech. ()

CANNIBAL odpad!

všechny recenze uživatele

Ošuntělý příběh, který opravdu nepřináší nic nového. Žádné napětí, ostudný scénář, mizerný výkon herců. Není co k tomu víc dodat. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Překvapivě docela povedené dílko, které dokázalo zaujmout, aniž bych se výrazněji nudil nebo se mi otevírala kudla v kapse při sledování hereckých výkonů. Jsou totiž herci, které nesnáším a na které dívat se delší dobu je pro mě značné utrpení, takovým hercem je například Jiří Mádl, díky kterému jsem odmítl sledovat pohádku Peklo s princeznou. Tato nová česká pohádka z dílny České televize nemá ani nudný či neatraktivní děj a v hlavních rolích nabízí neokoukané a sympatické herce, především Matoušovi Rumlovi role prince výborně sedla a tento herec mě velmi příjemně překvapil, je to sympaťák a především díky němu byla tato pohádka stravitelnou záležitostí. Sarah Hlaváčová v roli princezny už taková trefa do černého nebyla, vadila mi její mluva (těžko říci, jestli to bylo nervozitou, nebo prostě jen špatně mluví) a vzhledově bych si taky představoval princeznu trochu jinak, ale jak už jsem napsal, jsem vděčný za obsazení neznámých herců, takže se v tom nebudu rýpat. Další příjemné překvapení bylo, že Pavel Liška konečně dostal nějakou normální roli, kde vypadá a tváří se jako normální člověk, a za to jsem tvůrcům velmi vděčný. Ostatní herci taktéž potěšili a své role zvládli s přehledem a námět samotný vnímám jako značně neotřelý a úžasně originální. V tomto případě uděluji lepší tři hvězdy a říkám jen tak dál, pokud Česká televize bude častěji produkovat takto zajímavé a koukatelné pohádky, tak zřejmě změním svůj nepříliš valný názor na novější české pohádky. ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

Hudba: Ondřej Brousek. Zaplať pánbůh za ty dary, v tv se na ty nové pohádky fakt nedá koukat, tato neurazí a i když obsazení princezny Sarah Haváčovou nebylo zrovna šťastné, tak se mi líbila rozhodně víc, než Vávrova předešlá pohádka "Čert ví proč". ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Výprava 7/10/// +sympatické obsazení, velmi příjemně překvapil Matouš Ruml, líbila se mi Sarah Haváčová (malinko přehrávala), možná nejsympatičtější role pro Pavla Lišku, velmi slušná hudba -tohle v podobném ražení už tu párkrát bylo, rozhodně mohlo bát delší/// Škola princů je velmi příjemné překvapení. Z pohádek už jsem vyrostl, i proto mě potěšilo, že u této jsem se bavil, bavila mě chemie mezi postavami, vedlejší role známých herců, základní zápletka, souboje. Tohle bych si dal příští rok klidně znovu./// Celkem 73%/// ()

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Lexu jsem bez ksiltovky malem nepoznala, ale nakonec byl to jedine pozitivni na cele pohadce. Priserne nudny pribeh a nejhorsi princezna na svete, brrr. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

O sto procent lepší než štědrovečerní Peklo s princeznou. Navrátil s Lábusem jsou mnohem lepší králové než Nárožný s Postráneckým, Ruml s Haváčovou se mi také mnohem více zamlouvali. Duchaplnější příběh, lepší obsazení (Liška, Čtvrtníček), rozumná stopáž. Hezky jsem si po včerejšku spravil chuť... 60% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Co se tu dnes objevilo hodnocení ještě dříve, než to v premiéře skončilo... Sarah Haváčová je možná nejhezčí současná princezna, a to nemá ani vychlastanej hlas; a Matouš Ruml nejsympatičtější princ. Škola princů lehce vykrádá přinejmenším několik starých pohádek, už třeba tím Libíčkovým "urození pánové, urození pánové", které ve škole zní jen o chloupek jinak, avšak ve stejném kontextu. Než jsem předchozí text dopsal (cca 2 minuty), přibylo sem přesně 98 nových hodnocení. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Námět: Miroslav Adamec. Výchozí nápad se školou princů je neotřelý, ale následující děj nepřekvapí. Mezi klady patří pohádková výprava a skvěle se doplňující herci. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Slušná kamera, slušné herecké výkony, sem tam povedený vtip, námět v podobě prvotní myšlenky neotřelý, ale v konkrétním provedení velmi klišoidní. Dialigy jsou vskutku otřesné, ale na druhou stranu, historická (ne)stylizace je problém televizních a filmových pohádek obecně. Natočit historicky věrnou podádku je totiž v zásadě nonsens, přičemž čím věrněji se snaží tvářit výprava, tím trapněji v důsledku celý příběh působí. Jedinou rozumnou cestou je buďto opuštění pohádkového žánru (čímž se z podádky stává historický film a tím se i výrazně mění "divácké zacílení") nebo výrazně větší nadsázka (IMHO asi jediné rozumné řešení daného problému ;o) ... Celkový dojem: 50% ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Když to porovnám s předchozími léty, tak určitě nadprůměr. Z tak skvělého hereckého ansámblu se však dalo vytěžit mnohem víc. Lábus, Liška nebo Navrátil zůstali zoufale nevyužití. Celkově ale pohádka působila sympaticky, nebylo zde žádné trapné přehrávání ani infantilnosti, vše bylo tak nějak v mezích dobrého vkusu. Žádní pitvořící se skřeti, sípající čarodějnice nebo otřesné digitální triky. Za to velký palec nahoru. ()

Reklama

Reklama