Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jednom království žil princ Petr, který byl až příliš velký dobrák. Takhle slušný hoch by na trůn snad ani usednout nemohl, a tak s ním měl jeho tatínek král nemalé starosti. V docela jiném království žila v ten samý čas princezna Lenka, kterou nebavilo učení. A právě s tím měl pro změnu trápení její tatínek král. Není proto divu, že se v jeho hlavě zrodil nápad založit školu, která dokáže přivést na zámek prince z nejširšího okolí. Školu princů. Vážení princové přijeli a začali chodit do školy, ale častěji spíš za ni. Náhodou se tak potkala princezna Lenka s princem Petrem. Princezna se nejdřív vydávala za zámeckou kořenářku, ale ani princ Petr se nepředstavil pod svým pravým jménem. Když Lenčin tatínek král vyhlásil, že ji dá za ženu nejlepšímu z princů, ti dva se rozhodli utéct… (Česká televize)

(více)

Recenze (176)

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Celkem jsem se bavil, obsazení je velmi dobré a neokoukané. Princezna sympatická a taková normálně milá. Zápletka se školou pro prince je sice slabá, ale nabízí prostor pro pár vtipů. ()

Chmur 

všechny recenze uživatele

Na dnešní dobu průměrná pohádka, která by ale stěží byla průměrnou, kdyby neexistovaly ještě mnohonásobně hloupější a trapnější pohádky. ()

Finskej 

všechny recenze uživatele

Musel jsem hodně přemýšlet. Nakonec 2*, ale to jen kvůli několika komickým momentům. Nepovedeného je toho v této pohádce opravdu hodně. A také si člověk zvolna začíná říkat, že by bylo dobré, skutečně dobré, kdyby se mladí herci u nás učili zas pořádně *mluvit*, herdek filek. ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Celkom dobrá rozprávka.. Dejovo sa mi zdalo, že mi to pripomína iné rozprávky. Ale asi je dnes ťažké vymyslieť niečo, naozaj nové!! No celkovo hodnotím 60 %.. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Nejcerstvejsi zarez do sveta pohadek od Ceske televize je mily a prijemne inteligentni, i kdyz nicim neprekvapi. Filmu jdou k duhu civilni herecke vykony, ktere se nesnazi prehravat, ale spise splynout do poklidne plynouciho rytmu nizkorozpoctove televizni pohadky. 60% ()

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Výjimečně se nejednalo ze strany ČT o průser, na druhou stranu žádná sláva... Ruml byl dost v pohodě, Liška příjemně civilní a sem tam se podařilo okořenit nudnou výpravu výstupy tria Čtvtrníček, Lábus a Nebřenský... Takže na ČT TV tvorbu určitě lepší průměr...;-) ()

Paity odpad!

všechny recenze uživatele

Marně čekám zase na nějakou slušnou pohádku. Tohle to bylo na mě skutečně hodně špatné ošklivé kafe. ()

Vejrrr 

všechny recenze uživatele

Moc pěkné! Děj možná některé nepřekvapí, ale čím chcete po tolika letech natáčení pohádek překvapit? Pohádka jako žánr už má zkrátka některé věci dané a je těžké přijít se zcela nečekaným příběhem. Mně osobně se námět se školou princů moc líbil a celkově na mě pohádka zapůsobila. Uznávám, že některé moderní pohádky jsou fiasko, ale Škola princů k nim rozhodně nepatří. Co byste chtěli? Dětem nepochopitelný rafinovaný děj se zpětnou perspektivou? Více akce aby to mělo to vaše "koření"? Uvědomte si, o čem byli pohádky dřív? Jednoduchý děj a to hlavní bylo v kouzle provedení. A přesně to se podle mě povedlo tvůrcům této pohádky. Styl starých pohádek se už nevrátí. Werich je po smrti, Neckářovi je sedmdesát, dokonalému peklu navěky vládne Karel Heřmánek a ta starobylá barva obrazu, když Maruška bloudí bažinami už je zkrátka překonaná. Ted pohádky vypadají takhle, točí se pro děti a ne pro hnidopichy ČSFD a já jsem rád, že se ještě dnes najdou lidi, co natočí opravdu pěknou pohádku. ()

KatRi 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli jsou snahy o pěkné české pohádky spíše k smíchu nebo pláči. Příběh je více než nudný a nevýrazná ústřední dvojice také přispěje k tomu, aby pohádka skončila v propadlišti pohádkových dějin. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Celkem pozapomenutá pohádka s tématem školy princů, kde ten pravý ( Matouš Ruml) potká pod jinou identitou princeznu ( Sarah Hlaváčová), která má také skrytou identitu, aby vše skončilo šťastně. Není to originální, ani nijak technicky dokonalé a způsob vyprávění má trhliny, ale kupodivu se mi to zdálo mezi těmi tv pohádkami posledních let maličko nadprůměr. Na Princeznu a písaře to nemá, když už to srovnám s jinou uprchlickou Rumlovou pohádkou. ()

jacksax 

všechny recenze uživatele

Krásná pohádka s výborným obsazením vedlejších rolí, nadmíru sympatickou princeznou, solidním princem (do Filipa Blažka mu ještě dost chybí, ale oproti Mádlovi zas výrazný upgrade) a skvělým Pavlem Liškou. Nekonfliktní příběh, decentní hudba a příjemné prostředí. Pohádka bez infantilností, trapných vtipů a s příkladným morálním žebříčkem hodnot tu dlouho chyběla. ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší pohádka co jsem z posledních let české produkce viděl. Trochu mi sice vadila netypicky pojatá role starší kořenářky a až příliš komorně udělaný konec, ale jinak se film přibližuje kouzlu starších pohádek a dobré herecké výkony spolu s krásnou citlivou hudbou Vás vtáhnou do děje. Matouš Ruml je jako princ až nečekaně přirozený. Při druhém zhlédnutí vynikla jistá neharmoničnost celku, který je poněkud násilnými zvraty vláčen mezi několika pohádkovými schématy. Arogantní princové už působili trochu rušivě a scéna, kdy princezna vytáhne meč při vyhlašování vítěze působí jak pěst na oko a měla být vystřižena a zasazena do bonusových scén. Snižuji ze 4 na 3 hvězdičky. *** Ve zkratce: Já jsem pobočník. A ty? No, já jsem kořenářka. Mladá kořenářka. ()

mirliflore 

všechny recenze uživatele

Škola princů se možná nedá úplně zařadit mezi ty největší české pohádkové klenoty, ale v produkci posledních let podle mého názoru reprezentuje nadprůměr. Místy vtipná, ale ne příliš pitvorná, docela sympatičtí herci (i Matouš Ruml) a na televizní film dobré souboje s meči (nedají se samozřejmě srovnat se souboji v akčních hollywoodských spektáklech, ale na pohádku dobré). Já jsem spokojen. 75% si Škola princů podle mě zaslouží. ()

Reklama

Reklama