Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jednom království žil princ Petr, který byl až příliš velký dobrák. Takhle slušný hoch by na trůn snad ani usednout nemohl, a tak s ním měl jeho tatínek král nemalé starosti. V docela jiném království žila v ten samý čas princezna Lenka, kterou nebavilo učení. A právě s tím měl pro změnu trápení její tatínek král. Není proto divu, že se v jeho hlavě zrodil nápad založit školu, která dokáže přivést na zámek prince z nejširšího okolí. Školu princů. Vážení princové přijeli a začali chodit do školy, ale častěji spíš za ni. Náhodou se tak potkala princezna Lenka s princem Petrem. Princezna se nejdřív vydávala za zámeckou kořenářku, ale ani princ Petr se nepředstavil pod svým pravým jménem. Když Lenčin tatínek král vyhlásil, že ji dá za ženu nejlepšímu z princů, ti dva se rozhodli utéct… (Česká televize)

(více)

Recenze (176)

outsider 

všechny recenze uživatele

Zezačátku to vypadalo docel dobře...ale pak to bylo takový nějaký spíš nijaký, princezna neuměla mluvit, jedinej trochu sympatickej byl princ Petr. Liška měl roli ve které neměl co předvést...Konec byl ještě rychlejší a míň vysvětlený než celý zbytek děje. Už pomalu přestávám doufat, že se ještě v česku natočí pohádka s inteligentním scénářem, humorem a odpovídajícími hereckými výkony. A to jsem pohádkový typ. Zklamání... ()

grerar 

všechny recenze uživatele

Ne, ne ne!!! potenciál byl postupně zabíjen stejně jako hřebík do rakve. Proč jenom tady chyběl jakýkoliv konflikt? No co. 2* ()

Kvítek odpad!

všechny recenze uživatele

Stačí vidět pár minut a máte dost! Katastrofální dialogy nejde vydržet. Gralutuju všem, kteří to zvládli do konce. ()

HouseMK 

všechny recenze uživatele

Na téhle pohádce oceňuji především neotřelý nápad se založením školy pro prince. Méně už zřejmě nový trend českých pohádek, kde nikdo nesmí vědět že princ je princ a princezna princezna, hlavně ti dva navzájem. Princezna mi od začátku přišla nějaká sjetá, vše se vysvětlilo tim, že je "bylinkářka" :-). Princové byli tací nemastní neslaní a plejáda rádců nedostala moc velký prostor, tedy i příležitost pobavit. Příjemně mě ale překvapil Liška, kterého snad poprvé vidím nehrát idiota, ale člověka, který se normálně chová a mluví. Takže suma sumáru příjemný průměr. ()

Mallinali 

všechny recenze uživatele

Zábavný pohádkový průměr. Nejdřív musím popřít, že je to úplně originální pohádka. Nápad na školu princů je vlastně jen šikovně rozvedený slavný motiv naháněčky Libíčka s Travníčkem a kumpány ze Tří oříšků pro popelku. Kopírování je tu ale víc, chvilkami to vypadalo, že režisér měl snad čínské poradce. Třeba nalezení princezny jezdci na koni je vykradené z Princeny Jasněnky a seznámení ústřední dvojice, aniž by věděli že jsou oba princ a princezna, bylo snad už v Šíleně smutné princezně. Jinak to celkem šlo, i když samotný příběh klopýtá jako muslim po tuzemáku. Jenže terno je ústřední dvojice. Princezna je zajímavá a Matouš Ruml je jako princ skvělý. A taky se dobře ohání mečem. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Škola princů je lepší průměr mezi televizními pohádkami poslední doby. Má toho hodně z toho, co by pohádka měla mít. Originální a jednoduchý příběh, charismatického krále (Lábus mě v roli krále opravdu mile překvapil). neokoukané herce a pěkný zámek či hrad, a tím Křivoklát bezpochyby je. Ovšem je toho tady také spousta faktů, co kazí pohádku. Tím hlavním problémem jsou ovšem právě ti neokoukaní herci. Ti mladí princové či spíše ti herci, co je hrají, to je něco otřesného. Šedivé bídné výkony těchto této nastávající herecké generace táhnou pohádku dolů. Stejnak je to i se Sarah Haváčovou v roli princezny. Na princeznu není pěkná a hrát také neumí. Připadala mi takové mladé ošklivé káčátko. Matouš Ruml jako princ je také strašná představa, ačkoliv do prince ala ťululum se hodí. A pak se mi nelíbila ta kamera, podle mě to mohli udělat barevněji, když je to pohádka. [2825. hodnocení, 156. komentář, 53%] ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Já nevím proč, ale moc se mi to nelíbilo. Princezna dle mého nestála za psí štěk, princové, až na Rumla děsní metrouši, králové mimo mísu. Snad jedině pobočník Liška stál za to. Děj nudný až běda. kostýmy dobré. za mne slabší průměr ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Hvězdy bych dala klidně i čtyři, ale mouchy to mělo, chyběla gradace a ten závěrečný souboj mezi princem a princeznou, ten jsem nepochopila a to rozhodlo. Takže za tři, lepší průměr. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Standardní pohádka, opět se hlavní dvojice vydává za někoho jiného než ve skutečnosti je jako např. v Pekle s princeznou, ale je to méně vtipné a méně "akce". ()

wictoria 

všechny recenze uživatele

Nic objevného, ale vydržela jsem dívat se do konce a ani se moc nenudit. Viděla jsem i dáááleko horší pohádky (a to jsem na tento žánr opravdu zatížená :)) Matouš Ruml v roli prince se mi líbil moc, u Sarah jsem si musela dost zvykat na ten její hlas. Nevím, jestli hrála tak mizerně nebo opravdu tak výborně, že ta její zmatenost až koktavost když mluvila se svým "pobočníkem" byla hodně věrohodná :) Trošku mi vadila podobnost s předchozí Vávrovou pohádkou Čert ví proč ať už se jednalo o spoustu stejných tváří tak i o nápad, že princ i princezna se považují navzájem za "chudé" a princezna je "pravou rukou" bylinkářky... ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Úplně stejný motiv, jako u Pekla s princeznou - opět se princ i princezna vydávaly za někoho jiného a navzájem se do sebe zamilovali... Na rozdíl od srovnávaného dílka mi ale byl princ mnohem sympatičtější. Na druhou stranu dialogy byly mnohem jednodušší a vaty tam bylo mnohem více, takže musím jít s hodnocením dolů. Dvě malé plus - za Pavla Lišku, který tu hraje normální postavu a za exteriéry - není to typická televizní pohádka s papírovými dekoracemi. ()

atmen 

všechny recenze uživatele

Vcelku neotřelý námět ze školou princů je trestuhodně nevyužit. Hlavním problémem není herecké obsazení, neboť jak princ v podání M. Rumla, tak princezna S. Haváčková dokáží zaujmout, ale i vedlejší postavy nejsou špatně vybrány, ale zde je kámen úrazu, scenář jim nevnáší do úst zapamatovatelné věty a třeba i jen pouhá slova. Překvapí i trestuhodné nevyužití P. Čtrvtníčka v roli rádce i P. Liška jako pobočník se též jen vyskytuje a nemá co hrát...V překrásných kulisách Křivoklátu se rozehraje příběh, v němž se herci snaží z hovna uplést bič... ()

Véronique 

všechny recenze uživatele

Opravdu milé překvapení! Pohádka to je přímá, bez natahování, s krásnou výpravou a velmi sympatickými herci. Tleskám - jen tak dále. Hlavní pár "princátek" se opravdu povedl, a obrázky z ex/interiéru jsou jako malované. 66% ()

Don Carlos 

všechny recenze uživatele

Vcelku souhlasím s Dawe.zs. Současný pohádky se nedají hodnotit v kontextu se starou klasikou :( Samo o sobě se mi to dost líbilo, děj má spád, dialogy šmrnc (i když nejsou vybroušené). Nejpozitivnější na celé pohádce je, že není ukřičená jako ty Troškovy pohádky, ani unylá, patetická nebo moralizující. Je prostě jen správně prdlá - asi jako ústřední zamilovaná dvojice. Po dlouhé době příjemná změna! ()

dakarin 

všechny recenze uživatele

... z mého pohledu se to nikterak nemůže rovnat kompaktnějšímu a vydařenějšímu "Čert ví proč" (rovněž od Vávry). Ve "Škole princů" je patrný tvůrčí potenciál a nadstandardní casting, však příběh nám nedrží a nedrží pohromadě :-( Mumlající princeznu rád odpouštím - taky má své kouzlo a je zajímavým zpestřením. Roman Vávra je přemýšlivý typ - jestli v čertovi, co ví proč, naznačoval pekelným huntováním lesů něco o našem současném království, potom ve škole princů najdeme vícero různých jinotajů (najděte si ;-) ()

E lan 

všechny recenze uživatele

S přimhouřením obou očí spolu s čočkama a současným nasazením slunečních brýlí mohu dát maximálně mírně podprůměrné hodnocení. Jednotlivé postavy jsou v pohádce nevýrazné, příběh je celkově slabý a herecké výkony nestojí ani za řeč. Přesto o Vánocích... no prostě budu hodný:-) ()

Adiemus 

všechny recenze uživatele

Jediným příjemným překvapením je Matouš Ruml. Haváčová mluví příšerně - to už dnes není pro herce nutné umět pracovat s češtinou? - a navíc působí spíš jako pradlena, kostým nekostým. Dialogy jsou vůbec jakoby odposlouchané z ulice, čekala jsem, kdy se princ s princeznou začnou oslovovat voevoe. Ani za mák poezie - tu tady obstarává jedině Křivoklát. ()

Karmin 

všechny recenze uživatele

Když to srovnám s jinými pohádkami, co se dnes točí, tak tohle mělo alespoň hezké stylové prostředí a pár vtipných momentů. ()

Reklama

Reklama