Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jednom království žil princ Petr, který byl až příliš velký dobrák. Takhle slušný hoch by na trůn snad ani usednout nemohl, a tak s ním měl jeho tatínek král nemalé starosti. V docela jiném království žila v ten samý čas princezna Lenka, kterou nebavilo učení. A právě s tím měl pro změnu trápení její tatínek král. Není proto divu, že se v jeho hlavě zrodil nápad založit školu, která dokáže přivést na zámek prince z nejširšího okolí. Školu princů. Vážení princové přijeli a začali chodit do školy, ale častěji spíš za ni. Náhodou se tak potkala princezna Lenka s princem Petrem. Princezna se nejdřív vydávala za zámeckou kořenářku, ale ani princ Petr se nepředstavil pod svým pravým jménem. Když Lenčin tatínek král vyhlásil, že ji dá za ženu nejlepšímu z princů, ti dva se rozhodli utéct… (Česká televize)

(více)

Recenze (176)

maniche 

všechny recenze uživatele

přišlo mi, že sleduji pohádku na školní besídce. Snad Jediným pozitivem byla neokoukaná a sympatická Sarah Haváčková. ()

swiss 

všechny recenze uživatele

Výborný casting (hlavně trio Čtvrtníček, Burda, Nebřenský a Liška), slabší scénář. No už bylo hůř... ()

quixote 

všechny recenze uživatele

Dokoukali jsme až do konce kvůli super hlavní postavě – hradu Křivoklátu – která je nasnímána brilantně. Děj tohoto příběhu (je to vůbec ještě pohádka?) je jinak hodně slabý, nepůvodní a místy dost nelogický (zkuste ho převyprávět nějakému dítěti, které pohádku nevidělo – asi se do toho pěkně zamotáte). Dvojice prince a princezny byla vybrána dobře, škoda je, že princezna mluví tou nejhorší pražštinou. Divím se, že nikoho v tvůrčím týmu to netrklo! ()

Wowara 

všechny recenze uživatele

Pohádky takové, které se točili před pár desítky let, už nenatočí nikdo. V těch příšerných parodiíích na dobrou pohádku v dnešní době se mi Škola princů líbila hodně. ()

Nocturno culto 

všechny recenze uživatele

Konečně po čase koukatelná pohádka, dobře obsazená, hlavně co se týče králů - Lábus s Navrátilem byli perfektní.Ruml s Haváčovou byli dobře sehraní a myslím že jim to dobře sedlo ..dále mně zaujali dva komediální borci - Liška se Čtvrtníčkem mohli mít víc prostoru ale i tak byli vidět a slyšet ..65 % ()

lakart 

všechny recenze uživatele

Vcelku povedená pohádka, která vás určitě neurazí a nevyvolá ve vás pocit ztráty času při jejím sledování. Samozřejmě se nejedná o nic zásadního, ale myslím si, že o to tady tvůrcům ani nešlo. 60% ()

danielK 

všechny recenze uživatele

Poháfks mě nebavila, vadil mi výkon Hlaváčové - opravdu amatérská práve, která se negativně na výsledku velmi podepsala. ()

Adrai 

všechny recenze uživatele

Nic extra - ale zároveň nic na co by se nedalo podívat. Taková ta typická pohádka co s ní už příští rok budou vyplňovat dopolední program. Takže zlatá střední cesta *** ()

maruli 

všechny recenze uživatele

Hrůza, hrůza, hrůza. Jedna hvězdička za snahu a že mi to pomohlo usnout. Výsměch staré filmařské pohádkové tradici. Scénáristu bych nakopala do zadku, střih i kamera otřesné, prostě novodobá vánoční pohádka, jak má být. Silnej kalibr i na normální nedělní odpoledne, natož prime-time o Vánocích. ()

rottik-cb 

všechny recenze uživatele

S „moderními“ pohádkami mám problém. Vycházím totiž z toho, že pohádky jsou primárně určeny pro děti, které si z nich mají nenásilnou formou vzít příklad. Co si vezmou z tohohle? Leda to, že s dobrem a slušností se daleko nedojde, což je sice krutá realita, ale do pohádek prostě nepatří… Jo a Sarah Haváčová je sice poměrně milá a pěkná, ale vůbec neumí MLUVIT. Dvě hvězdičky za snahu. ()

MaryLynn 

všechny recenze uživatele

Vulgární, nudná pohádka. Herečka, co hrála princeznu, by se měla naučit mluvit. Nebo to slyším jen já? Matouš Ruml mně mile překvapil a přála bych víc prostoru a jinou roli Jiřímu Maryškovi. Přijeďte se na něj podívat do ústeckého Činoheráku. ()

pekas 

všechny recenze uživatele

Tak přátelé, nevím co vy považujete za dobrou pohádku, ale na tu bídu posledních let je tahle pohádka naprostý skvost. V těch intencích také hodnotím. Škoda, že je trochu krátká, ale lepší než natahovaná kravina. 90%. ()

transbeskyd 

všechny recenze uživatele

Z těch tří letošních vánočních veřejnoprávních televizních pohádkových premiér pro mě vzešla "vítězně" asi tahle.Postavy tří respektive čtyř princů a tří rádců se celkem povedly a bavily a ta ostatní omáčka kolem se s tím dala při rozumné stopáži strávit. Mezi důstojné nástupce klasických pohádek, navazující na dvacet a víc let starou zlatou éru jasněnek, růženek nebo dorotek máchalových, se ale nezařadí ani omylem.K nim se u mě zatím přiblížil možná Strachův Anděl páně.Tak zas za rok.. ()

Reklama

Reklama