Reklama

Reklama

Celovečerní povídkový animovaný film je sestaven ze čtyř animovaných epizod a hrané části, která vše spojuje a vytváří rámec příběhu. Každá z pohádek bude zpracována jinou technikou a jiným tvůrčím týmem. První epizoda inspirovaná Pohádkou o princezně, která se nesmála, je animována poloplastickou technologií. Režisérem této povídky je Břetislav Pojar a výtvarníkem Pavel Koutský. Druhý příběh využívá klasickou animaci loutek. Výtvarníkem a režisérem je Michal Žabka a příběh o Víle a účetním je zábavný pro děti a poučný pro tatínky. Třetí část je animovaná velmi neobvyklou technologii papírové ploché loutky v reálném prostoru. Výtvarníkem je Bára Dlouhá a režisérem František Váša. Příběh o rybáři, jeho ženě a zlaté rybce je známý, jeho nová interpretace ve světě kol a motorů je však naprosto nová. Čtvrtá epizoda se odehrává v nedaleké budoucnosti. Režisér a výtvarník Libor Pixa doufá, že zdravý rozum zvítězí nad chamtivostí a touhou být za každých okolností první. Režisérem hraných předělů bude Jakub Kohák. Vypravěčem bude zpěvák skupiny Chinaski. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Pěkný pokus, který se ovšem příliš nepovedl. Animace jsou trapné a příběhy nudné. Jediným opravdovým plusem je víceméně kvalitní Vincent. Nechápu, jak se do toho dostalo tolik slušných českých herců, ale jenom dobře pro tento povídkový film, který by bez Ondřeje Vetchého a spolu nezaujal jinak ničím. Kdybych byl ale malý, tak se mi to možná i líbí. ()

VerenaLord 

všechny recenze uživatele

Od tohoto projektu jsem čekala daleko víc, je to hrozně velké zklamání pro mě. Jediné, co oceňuji je hlavní píseň i hudba celkově. Herecky to není špatné, jsou zde dobří herci, i zajímaví, ale bohužel film je k ničemu a o ničem. Líbí se mi akorát Příběh o rybáři. Škoda, myšleno to bylo dobře, ale výsledek je absolutně podprůměrný. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Večerníčkovská dětinskost hrané spojovačky i první autopohádky mě zaskočila, ale dál už to bylo jen lepší. Především hned ta druhá, „Účetní a víla“, nadchla svou praktickou poetičností („Říká si víla a stojí peníze jako každá ženská.“ :-)), třetí pak originální ploškovou animací v reálném prostředí (okna na hřbetech knih), počítačová čtvrtá zase ušla díky moderní energičnosti. Nakonec i to pojíždění Ondřeje Vetchého za odpovědí na otázku „mají auta duši?“ se ukázalo jako poměrně roztomilé. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

O cestách necestách, řidičích i trampotách, do světa širého............. 1 - O PRINCEZNĚ, KTERÁ SE NESMÁLA. Na dnešní dobu je to velice odfláknutá grafika a šíleně modernizovaný příběh. CITÁT - A tomu se mám smát ??.......... Ještě že to vypráví pan Liška ( to není auto ), to je na příběhu to nejlepší. **. 2 - ÚČETNÍ A VÍLA. Grafika je přijatelnější, ale zase vypravěč je nějaký divný. Nejlepší na příběhu, který je hodně proti ženám, je Škoda Populár, co má volant na pravé straně. CITÁT - ....říká si víla a stojí peníze, jako každá ženská........... Moc lidí nejezdí v ničem a chodí pěšky. ***. 3 - O RYBÁŘI MAŘÍČKOVI. Grafika zoufalá. Příběh zde poukazuje na ženu praktickou, ale chamtivou. Není zde žádné pořádné auto, jen snad Fiat nebo Simca ? CITÁT - Jen štiku pan Maříček nikdy nechytil........... *. 4 - VINCENT. CITÁT - Auťo............ Asi jsem si zvykl na současné technologie Hollywoodských kreslených trháků a tak jen znaveně koukám na českou tvorbu. Moc daleko jsme se nedostali. MÁ AUTO DUŠI ? Mezi příběhy ještě sledujeme hraný příběh o spisovateli Kužílkovi a jeho cestě za poznáním, zda má auto duši. V příběhu je nejhezčí Škoda MB Hugo. ***. Jak může mít auto duši v bezdušové době ? Ten příběh nemá duši. Celkem **. V příběhu zazní jedna krutá věta : Všude samá auta, nikam se nedá jezdit, vzduch se nedá dýchat......... Ve filmu uslyšíme skupinu Chinaski. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemné a neotřelé pásmo animovaných pohádek, které bohužel spojuje ne příliš funkční hraná linka. Ale první příběh O princezně, která se nesmála je velmi milý. Účetní a víla je naprosto okouzlující, zejména díky přednesu Viktora Preisse, stylizace je půvabná a překvapila nakonec i ta Lucka Bílá. O rybáři Maršíčkovi osloví zejména nápadem ploškové animace v reálném prostředí a Vincent je tu pro ty nejmenší, kteří jsou odchováni moderní grafikou bez smítka nostalgie. Za mne tedy ano. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (8)

  • Technologie povídky “O rybáři...” vypadá zdánlivě jako nejjednodušší, avšak opak je pravdou. Vývoj technologie animovaných papírových postaviček probíhal přes půl roku. Nebylo lehké zajistit, aby papírové figurky pevně stály v reálném prostředí a přitom se volně pohybovaly jako loutky. Postupně ateliér zaplnilo neuvěřitelné množství fází ručiček, hlaviček a nožiček. Hlavní animátor Alfons Mensdorff Pouilly tak několikrát denně obracel oči v sloup se slovy: ”Zlatá klasická loutka.” (LEGACY)
  • Povídka “O Vincentovi” je realizována klasickou 3D animační technologií, zvláštností je však režijní pojetí. Zkušený 3D autor Libor Pixa dobře ví, jaké jsou kapacity a možnosti českých 3D animátorů, a proto napsal scénář tak, aby dynamizoval hru střihem. Kromě toho může mít tato povídka přívlastek kosmopolitní, protože některé její části vznikaly v Británii, jiné v Argentině nebo Rumunsku. (LEGACY)
  • Hrané epizody se natáčely na přelomu října a listopadu 2010 na různých lokacích v Praze, Poříčanech a hlavně v Mladé Boleslavi, kde generální partner filmu Škoda auto umožnilo natáčení v prostorách, kde se nesmí ani fotit, natož filmovat. Natáčet za plného provozu byl adrenalinový zážitek jak pro štáb, tak pro ochranku a možná i zaměstnance Škody. (LEGACY)

Reklama

Reklama