Reklama

Reklama

Německá superstar Til Schweiger napsal, zprodukoval, zrežíroval a také si zahrál v této úsměvné a dojemné komedii. Henry je nevyzpytatelný scénárista, který se vrhá z náručí jedné nešťastné aféry do druhé. Pracovně na tom není o moc lépe. Jednoho dne však dostane životní příležitost napsat filmovou adaptaci slavného románu, který samozřejmě nenapsal nikdo jiný, než jeho bývalá přítelkyně a životní láska, Catherine. Jenže všechny jeho naděje na konečně šťastný a úspěšný život se obrátí vzhůru nohama, když se u jeho dveří objeví osmiletá Magdalena. Údajně je jeho dcerou a produktem dostaveníčka na jednu noc. Byla svěřena do péče svého biologického otce, než se její matka v zámoří vypořádá se soudním procesem. Otcovství není nikdy procházka růžovou zahradou. Ale když se to stane přes noc – zrovna když se snažíte napsat své životní dílo a získat zpět lásku svého života – je to prakticky nemožné! (HBO Europe)

(více)

Recenze (92)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ještě než si zajdu do kina na Kuře na švestkách, kouknul jsem se v televizce na Kohouta na víně. Pokud má někdo rád koulení očima, tak tady si pošmákne. Mrkání, pokukovaní, koulení, zkrátka z očního hlediska velmi zajímavej film. Očaři tady budou ve svým živlu. Krom očí se tady jedná ještě o nějaký ty rodinný krindy pindy, ale to není podastatný, podstatný je, že jsme všěichni viděli Tillovu dcerunku jak umí mrkat očima. Zkrátka je to velkej oční vodvaz tenhle film. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Til Schweiger je skvělý herec, ale jako režisér musím říct, mi zatím moc nesedí. Neříkám, že Kohout na víně je špatně natočený film. On možná není ani špatně natočený, jen je natočený tak neobvyklým způsobem, že bude chvíli trvat, než si na to koulení, poulení a vyšpulování očí před kamerou já zvyknu. Je to totiž hlavní devizou filmu. Ve výsledku je film víc bláznivý, než ze života, což je určitě k dobru, protože občas je takové filmy taky potřeba dát. Na druhou stranu je tady Til dost nemastnej a neslanej a vše vynahrazuje jeho dcera, která je jeho skutečnou dcerou, a která naprosto suprově hraje rozmazlenýho spratka tak dobře, že kolikrát nejde ani nevěřit, že to hraje. Til přes to všecko ale jenom hodí věci za hlavu a jede dál svůj život neživot v bytě, kterej vypadá jak radio stanice islandských telekomunikací. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NADEŠEL ČAS PROJEVIT TROCHU ODPOVĚDNOSTI“...... /// Henry je chlápek, kterýho ženský nenáviděj, ale každá ho chce. A nejednou – holka u dveří (dítě vole, malá holka, taková vokatá, zdravě voprsklá…). Čekám… půl hodiny a furt nic. Furt se vykecávaj, vysvětlujou, jako bych byl dement (ne, neznaj mě!) a souhlasím s tím, že je to takový milý….. ale nuda! Holčička je holčička (ale taková Sue byla jinej kalibr) a příběh se utápí ve vztahu Henry vs. ženský. Ftipný? Holčička zapálí byt a je v klidu, vlastně voba jsou v klidu, což je fajn, ale že bych z toho byl nějak extra vodvázanej… Nezáživný – leda, že by vám to připadalo SLADKÝ. Zvláštní je, že neřešej kraviny a přitom se v nich utápěj. Každopádně je z ,,Kohouta“ cejtit nadšení (kdyby to šlo, tak by asi Til Schweiger hrál i tu holku….), ale ani to nestačí, aby konflikt – co je to vlastně bejt táta, vykouzlil víc než jen hafo lacinejch gest, útok na rodičovský city a zjištění, že děti vám změní život k lepšímu. Spíš zklamání…. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Tak nějak v životě tápu. 2.) Běžně nacházím před svejma dveřma cizí děti (???? tak tohle radši nechám bez dovětku….). 3.) Thx za titule ,,Sysel“ a ,,iqtiqe“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Byl jednou jeden počestný rytíř jménem Henry, který měl od krále za úkol přivést nejkrásnější královskou dceru jejímu budoucímu choti Tristanu, králi z Cornwallu. Při přejezdu nad Británií se ale omylem oba napili elixíru lásky, který byl určen pouze pro Charlottu a Tristana. Začali se najednou líbat, ačkoli se vůbec nemilovali a začali dělat spolu lásku, ze které se rodívají děti. Potom měli neuvěřitelně špatné svědomí, neboť Charlotte byla určená pro Tristana a počestný rytíř Henry byl zase spojen osudem s krásnou Katharinou, anhaltskou princeznou. Za devět měsíců porodila Charlotte holčičku, říkali jí Magda." Tak o tomhle to bylo. Jenomže Henry je scénárista, Tristan zubař, Charlotte podnikatelka, Katharina spisovatelka a stalo se to ve Švédsku, ale vysvětlete to dítěti, o kterém jste dosud neměli nejmenší tušení. Henry se snažil a já se celkem bavil, ale už mne trošku štve to, že chlapi nejsou schopni se vysvléct do naha a svým vyvoleným všechno přiznat. Vždyť ženy v sobě mají tolik empatie, že naše problémy nakonec raději pochopí. Nebo se tak alespoň tváří a později nám to vrátí i s úroky. A tak to má být. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Téééédy, to jsem se zas jednou sekl.... Ač, jako každý suděťák mám v sobě mnoho německé krve, tak nějak historicky z principu koukám na obzvlášť německé filmy s určitým despektem - asi tak jako autosalon na TV Prima na všechny auta mimo německých a zvláště z koncernu VW.... Ale, že se budu 2 hodinmy bavit a usmívat jsem fakt nečekal... Opravdu, ale opravdu ne... Ač má film nějaké nmouchy (no a co), je to film báječný a krásný a lidský.... No není to krásná omluva a poklona německé kinematografii? Tak německý filme sorry.... ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Cakal som, ze to bude len priemerna rodinna komedia, ale prekvapilo ma to. Jasne, ze je to same klise, ze nic nove tento film nepriniesol, ale ja som sa siel bavit a dostal som od filmu este viac, ako som cakal. Teraz uz chapem, preco to bolo v Nemecku tak propagovane. Mala Emma je celkom mila, akurat ze trosku prisnejsiu ruku by si zasluzila, teda v skutocnom zivote by mohlo dopadnut zhorenie bytu omnoho tragickejsie, ale toto je len film, ktory ma bavit. Ak budete ocakavat nieco ine, tak jasne, ze budete sklamani, ja som nebol. Podobne sa mi pacila s Tilom Schweigerom aj starsia komedia KEINOHRHASEN - ZAJICEK BEZ OUSEK (2007). _________ Til Schweiger - (Henry) +++ Emma Schweiger - (Magdalena) +++ Jasmin Gerat - (Katharina) +++ Samuel Finzi - (Tristan) +++ Meret Becker - (Charlotte) +++ Jessica Richter - (Esther) +++ Produkcia: Til Schweiger +++ (Videl v kine 22.02.2011) ()

freddy 

všechny recenze uživatele

V tomto případě jsem od filmu téměř nic neočekával. Prostě jsem jen měl chuť na komedii a náhoda tomu chtěla, že na HBO Comedy po premiérovém dílu čtvrté řady Takové moderní rodinky začínal tento film. Řekl jsem si, proč mu nedat šanci, třeba to bude fajn. A ono nejen že to bylo fajn, tohle byl excelentní film, respektive jeden z těch filmů, které jsou nenápadné s triviálním dějem, ale které zhlédnete jedním dechem, skoro celou dobu se u nich potutelně usmíváte, aniž si to vlastně uvědomujete, a s koncem filmu je vám líto, že se musíte s hrdiny tohoto filmu rozloučit. Tenhle film nenabízí nic víc a nic míň než sbližování muže středního věku se svou osmiletou dcerou, o jejíž existenci až dosud neměl tušení a pochopitelně o výchově a alespoň základní péči o dítě nemá ani ponětí. Dcerka je kouzelná, otec, jenž téměř neví, která bije, je taktéž okouzlující, a dosavadní otec této dcerky, který ji vychovával, je docela komickou figurkou, kterou prostě musíte milovat. Ve výsledku jsou vlastně všechny postavy kladné a příjemné, žádnou zápornou záměrně škodící postavu zde nenajdete, a i díky tomu se jedná o příjemný a milý film, který potěší a zahřeje na duši. I proto neváhám s udělením maximálního hodnocení. Je to za pět hvězd. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Jsem potěšen. Till Schweiger se svou dcerkoui ztvárnil role ve velice zajímavém filmu, příjemném na koukání a se svěžím humorem. Nečekal jsem, že se mi to bude líbit až tak moc. Well done =) ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Jako u většiny mých filmů jsem moc nevěděl, do čeho jdu, a snad i to přispělo k tomu, že jsem z něj vyšel naprosto povzneseně. A co mě napadlo jako první - ale až při závěrečných titulcích - že je to takovej malej německej Kolja. Naprosto, aspoň z toho, co vím o německé kinematografii, nevšední film o všedních životech nevšedních lidiček, podaný s uvěřitelností, lehkostí i vtipem... prostě okouzlující. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Osvědčená šablona funguje. Všichni jsou šťastní, maj se rádi; Liv Scheiger nezklame, jeho dcerka (anebo jak jí já odteď říkám „německá Chloë Moretz“) je srdcem filmu. K tomu mě odvazová hudba přesvědčuje, že se mi má film líbit, a já jí to klidně žeru, protože kvůli tomu všemu jsem si ho pustil. Říkejte si, že jsem cíťa, ale tohle má i svou hloubku. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh 7 | hudba 8 | humor 4 | akce 1 | napětí 1 | pustil bych si znovu 7 ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Naprosto nesnesitelná Emma Schweiger a potom hlavně obrovská spousta klišé. Ta se line tímhle filmem, od začátku, až do konce. Jednu věc vím zcela jistě, kohouta na víně už si nikdy nedám, leda v nějaké vyhlášené restauraci. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ak chcel Til Schweiger pred celým svetom vyvolať nechuť k jeho vlastnej dcére, tak sa mu to dokonale podarilo. Tak nesympatické dieťa, to by sa bežne muselo dlho hľadať. A ešte jej aj napísali tak hlúpu povahu, že o žiadne zlaté dieťa nejde, ale o mrchu, čo nechcete vidieť. Otravná nesympaťáčka, ale v podstate to platilo aj o okolité ženské osadenstvo. Proste Germánia. Niektoré scény boli priam nechutné, pritom mali byť akože vtipné. Najmä grganie do ksichtu. Celkovo sa dá vyzdvihnúť len skvelý soundtrack, čo pesnička, to perfektne zapasovala do deja. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Til Schweiger zasedl ke klávesnici a řekl: "Tak schválně, jestli svedu nacpat všechna klišé do jednoho scénáře" - a povedlo se... Povzbuzen úspěchem, s dcerou doma nanečisto natrénoval pestrý rejstřík nepřirozených úšklebků a viděl, že je to dobré, Jasmin Gerat doporučil, ať hlavně dobře vypadá a směje se jako do fotoaparátu a viděl, že je to dobré, pak vše přenesl na plátno a čekal, že to bude dobré - a nepovedlo se... No, není každý den posvícení, a to ani v případě, že se podává kohout na víně, musíte to po večerech ještě vypilovat, Emmo a Tile. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Til je skvělý asi vždy, režisérsky nijak neztrácí a jeho malá Emma tatínkovi ostudu rozhodně nedělá. Pohodová záležitost, líbilo. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Začátek nic moc, přechytřelé děcko bylo dost protivné, a kromě nepřehlédnutelného charisma, kterým Til disponuje ve značné míře, nebylo čím zaujmout. Naštěstí se to slibně rozjelo za podpory výborného soudtracku a docela dobré zábavy obou tatínků, včetně čím dál milejší dcerušky a sympatické Katariny. Story, hudba, režie celkem za 3, čistá hvězda patří Tilovi za svou personu i ukočírovanou režii a výběr hudby. ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Til Schweiger chtěl zviditelnit svoji dceru, tak si pro ni napsal film a sám si ho i zrežíroval. Postavil ji tak do centra a kolem ní uplácal sentimentální, klišovitý a pitomý příběh plný nesympatických postav. Jediným sympaťákem zůstává tak sám Schweiger, který hraje opět stejnou postavu jako ve svých dvou předešlých filmech Zajíček s ušima a Kuře bez uší (talentovaný proutník bez peněz). Vtipné mi to moc nepřišlo, naštěstí se mu ale jako vždy povedl alespoň písničkový soundtrack. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Hodně povedená německá komedie. Til Schweiger mě nikdy nezklame. Výborně jsem se bavila po celou dobu filmu. Nejdřív jsem měla trochu obavy z dlouhé stopáže, ale dopadlo to dobře. Film měl výborný spád. Jediný, co mi trochu vadilo byl výběr hudby. Myslím, že k ději se to úplně nehodilo. 75%. ()

SlecnaSmilly 

všechny recenze uživatele

Mno, ten název 'Kohout na víně' zněl vážně lahůdkově, až jsem si z toho poslintala svůj hodobóžovej svetřík, ale bohužel film žádným extra zážitkem nebyl, vlastně se tam ani nevařilo, jenom jednou a to ty vajíčka připálili (společně s celým bytem). Neodolatelný hlavní hrdina Henry je jasnej proutník, ani se nenamáhá si zapamatovat jména dívek, co mu projdou ložnicí, ale zato hodně dbá o jejich dentální hygienu, protože v koupelně má asi sto novejch zubních kartáčků volně k použití (jako desátá z devíti zubařek upřímně doufám, že jsou značky Curaprox). Tak tenhle týpek začíná pracovat na scénáři dle knižní předlohy své bývalé lásky Catherine, která si ho vysloveně vyžádala, už to vypadá, že spolu tutově vyplodí nějakej velkofilm, když Henry jednoho dne objeví u svejch dveří malou cácorku, kterážto je jeho dcerkou. Normální by asi bylo vrátit děvče matce, nechat si udělat testy DNA a o zbytek už by se postaral soud, ale deset minut čistýho času je na biják nejspíš málo, takže si ji u sebe Henry nechá, z čehož vyplyne mnoho humorných situací (hahá, chicht a johohó) a emotivních okamžiků, které jsou pro větší efekt sestříhány do celých sekvencí, asi to dalo dost práce, protože nám tyto záběry tvůrci naservírují hned několikrát. ()

Reklama

Reklama