Reklama

Reklama

Ve spánku

Trailer 1

Před rokem ztratila Sarah syna a stále se nemůže zbavit bolestných vzpomínek na něj. Jedné noci pak srazí mladíka Arhura, který jí jejího chlapce velmi připomíná. Zdá se, že ho pronásleduje záhadný útočník, a tak se Sarah rozhodne pomoci mu. Ale věci nejsou, jak se zdají, a setkání s Arthurem ji může ohrozit. Když si to však Sarah uvědomí, je už příliš pozdě... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (92)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,SARAH, CO JE S TEBOU?“... ,,CHCI, ABYS MI ŘEKL PRAVDU“....... /// Stalo se TO, TO a TO, a najednou má Sarah v baráku na samotě u lesa mladýho kluka. KDOPAK JSEŠ CHLAPČE? (ptal jsem se, protože jsem nečetl spoilerskej obsah!) Hororově totiž vypadá i Sára! Čeká se na třetího a já přemejšlím, jestli začne divadlo plný zkratovitýho jednání s cílem udělat z ženský tupou krávu. Jak je to doopravdy? Do hodiny dvacet (naštěstí) tolik debilního chování nenarvete, hezký jsou tu zvuky a věci, který se můžou stát. To mě děsí! Jemná vyvražďovačka, ve který nejde o krev, ale o pocity. Koho? DOSTANU TĚ TY ZRŮDO! Jak se to vezme... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zajímá mě, jak mi můžou vyvraždit rodinu. 2.) Zjistím, že i Francouzi mají ,,zavři svoje oči brouku“ (Zřejmě to nadchlo uživatele ,,Brouk“, kterýho tímto zdravím! 3.) Thx za titule ,,sonnyboy“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kvalitka se objevila tam, kde jsem ji letos neočekával. Dans ton sommeil je velice příjemný evropský hororový thriller. To znamená, že co se týče postav, můžeme hovořit o nepříliš velkých sympatiích a místy pochybném chování, ale když přijde na atmosféru a brutalitu (která tady není nijak výrazně extravagantní, ale ehm ... příjemně řízná), není si na co stěžovat. Bezprostředně po projekci jsem se v hodnocení pohyboval někde kolem devíti bodů z deseti, s denním odstupem to vidím na pohodlnou osmičku. V té letošní bídě přesto jeden z nejzajímavějších žánrových kousků. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Zpočátku je to taková hra na kočku a myš, pak ale film vyústí v nečekané rozuzlení, když už sami nevíme, kdo je obět a kdo je vrah. A na konci filmu jsem se smál, když jsem si vzpomněl, jak na začátku sdělila šéfová své podřizené: "Běž domů, běž si odpočinout! Vypadáš hrozně"! Ta si tedy odpočinula, to je fakt :-) Dávám 50% ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Francúzska "krvavá" tvorba mi pripadá ako na hojdačke. Je totiž len málo hororov, ktoré by som nazval priemernými, buď natočia parádny masaker (Inside, Martyrs, Haute Tension, Frontieres), alebo poriadne sklamanie (Lady Blood, Dying God, Vinyan, pre väčšinu fanúšikov aj Humains). Tento rok som však od nich dokopy nič nevidel, takže konečne som sa dočkal niečoho zaujímavého. Film sa síce považuje za thriller, ale bolo to celkom slušné krvavé psycho, takže sa dá považovať aj za horor. Zápletkou síce nijako neohúri, na druhej strane sa pri ňom nudiť nedá. Atmosféra, napätie, krv a vraždy sú na veľmi slušnej úrovni. Filmu taktiež pomáha krátka stopáž a minimálny počet dialógov. Tentokrát dávam palec nahor a dúfam, že ich najbližší hororový počin nebudem hodnotiť presne naopak ako obvykle. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

O něco slabší francouzská "nová vlna". Nasáklé depresí to je, drsné a kruté v pár chvilkách také (nekorektní podřezání krků rodince), ale jinak až moc hloupé, celkově k neuvěření a o překvapení pravděpodobně přijdete díky tušení. Takže středně působivý thriller, který se do mě příliš nezapsal. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Mrazivý thriller o jednom mladém grázlovi, který se rád vkrádá do cizích domů a jejich majitele surově popravuje v noci při spánku. Film opět působí na diváka hodně bezútěšně a odcizeně, jak už je u Francouzů zvykem. I když jsme svědky docela slušných mordů, brutalita tentokrát přece jen lehce ustupuje a soustředí se na psychologickou stránku dvou hlavních postav. Spíš než duo osvědčené Anne Parillaud a toho vraždícího psychopata se mě líbila postava pomstychtivého otce, co šel odhodlaně po zabijákově stopě. Vnesla tam správné akční napětí a jedno nečekané překvapení. In Their Sleep se tak řadí rozhodně k tomu lepšímu, co se v minulém a bídném roce objevilo. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Film, který jsem viděl před pár měsíci a přesto si na něj dva dny po zhlédnutí ani nevzpomněl. Dans ton sommeil je jednoduše sterilní jak noha od stolu. Přitom vypráví a ukazuje celkem kulervoucí zápletku, která by neměla nikoho nechat chladným. Jenže do hry opět vstupuje ten děsně úmorný, zdlouhavý a pseudopsychologický francouzský hororový styl, který se objevuje v naprosté většině hororů z této země. Přesto v tomto případě přišlo i pár světlých momentů jako například návštěva vraha u rodinky nebo zobrazení dětské mrtvoly. Celý film je spíše povídkou, která je roztahaná do celovečerního filmu. 55% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Škoda, že je to celý tak nehorázně průhledný, i když je fakt, že film se nakonec moc tajuplně ani nesnaží tvářit, ale jinak slušnej hororovej thriller, kde sice nejsou vyloženě ultra brutální scény, jak by člověk od francouzů, v závislosti na jejich tvorbu z posledních let, čekal, ale tady to ani nějak vyloženě nechybí. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

...že si mamina po smrti svojho syna pripustí k telu náhodne ( aj duševne ) raneného , nechceného stoppera ( svedka udalosti , ktorá mu robí problémy ) a ten sa pýši vekom , aký mal jej " odídený " syn ... využije jej priazeň , zablúdi ju do svojich problémov a ako sa to na thrill patrí...ona sa s ním napínavo vyrovná ( alebo on s ňou , či On s nimi ) ? NEE . Nie je to ale také komlikované , ako je to napísané , práve naopak. Tento x mali francúzi " slabú chvíľku " a nikdy by som to neporovnála s Fr. " highvoltage " snímkami poslednej doby. Trpezlivosť - Frantíci to vykopnú a budem(e) sa diviť. Ale tieto diéty ee. A že za čo tie 3 bodíky ? Za kameramana a Anne ´ NIKITA ´ Parrilaud predsa. ( ďalší dôkaz , že destinácia neznamená kvalitu ).K 4ke mi totiž chýba ten, nie tak často požívaný vitamín , ktorý by prisunul snímok k novým časom . ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

No, můžu nedat něco jiného než minimálně 4 hvězdičky? A.Parillaud je moje oblíbenkyně (navíc žena J.M.Jarreho - též můj oblíbenec) a herecký výkon co, v podstatě ve velmi jednoduchém scénaři, podala je uchvacující, zrova tak její přirozená krása (no, uznejte, v 50ti letech vypadat takhle dobře?) ... Jo, ten film stojí na Anne a na mladém sadďourovi "Arturovi"... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Sarah jedného večera na ceste domov z práce zrazí mladíka, ktorý jej tvrdí, že uteká pred vykrádačom domov. Toho údajne osobne pristihol vo svojom príbytku. Nakoľko sa Sarah rozhodne mladíkovi pomôcť, skryjú sa v neďalekom opustenom dome, dúfajúc, že sú pred zločincom v bezpečí. Je ale všetko tak ako sa na prvý pohľad zdá? Slušný hororový thriller, ktorý vďaka svojmu mierne popletenému deju dosahuje úroveň hodnotenia ľahko nadpriemerného snímku - 60%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Zdravotná sestra Sarah prišla pred rokom o svojho syna. Počas rekonštrukcie domu, do ktorého sa presťahovali, mal smrteľný úraz. Nevie sa z toho spamätať. Trpí uzkostnými stavmi. Jednej noci, počas jej návratu zo služby, autom zrazí mladíka Arthura, ktorý jej nečakane uprostred lesov vbehol do cesty. Je zhruba vo veku jej nebohého syna. Pomôže mu a odvezie ho ku sebe domov. Tvrdí, že ho prenasleduje zlodej, ktorého pristihol pri čine. Niečo tu však nesedí. Sarah vôbec netuší akú šialenú beštiu si vpustila do domu. Ani vo sne by ju nenapadlo, že sa zapletie s takýmto neľudským monštrom. No postupne jej začne dochádzať, že sa ocitla v spoločnosti nebezpečného psychopata. Titul "V spánku" (Dans ton sommeil) je napínavý, dosť drsný, komorný, francúzsky thriller. **** ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Bez východiska? Opuštěná Sarah utápějící se v depresích, ze kterých jí vytáhne slizoun Arthur – který si sice dál jede po svý lajně, ale v mírném rozpoložení se neudrží a sladce jí pošeptá do ouška roztoužené „zavři oči brouku“. I ve spánku lze prožít osudové vzplanutí. Doporučuji také Ils ...další thriller s podobnou atmosférou. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Kde jsou ty časy, kdy francouzské filmy braly dech. Žel další variace na téma, které jsem v hollywoodském podání viděl několikrát se všemi atributy tohoto žánru. Nechci říct, že jde o zcela promarněný čas, ale po slibném začátku bych si raději dal dvojku osvěžující beaujolais, než takový zážitek. O to víc to mrzí, že tomu chybí takový ten typický francouzský esprit a něco jaksi navíc, co by se odlišilo od angloamerického stylu. Snadno předpověditelný příběh, který nemá vůbec jasno v tom, čím chce být. Jestli thrillerem nebo hororem. I když na druhou stranu je pravdou, že tyto dva žánry často splývají. Shrňme si to. Po pravdě řečeno, co vyleze traumatizovaná Sarah z auta, když nezvládla situaci a srazí neznámého muže a pomůže mu do auta a včetně nabídky první pomoci je zápletka zajímavá a jakžtakž důvěryhodná, až potud dobrý. Dále už jen prostinký scénář a plno nelogických zvratů. Takže nakonec když to vezmu kolem a kolem, tak ten konec dle mého soudu film definitivně dorazil. A nic na tom nemění fakt, že v tom hraje herečka Anne Parillaud, která patří jistě právem do první francouzské filmové ligy. V úhrnu je tedy film pro mne určitým zklamáním. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Poměrně brzy divák odhalí, jak se vlastně věci mají, navíc mu to autoři záhy potvrdí. Jen hlavní hrdinka Sarah žije v bludu, a když odhalí pravdu, je téměř pozdě. Neoriginální námět, který přežvýkal i kdejaký TV film, by nevadil, pokud je vytvořena správná atmosféra. Leč napětí jaksi chybí, a tak sledujeme spíše drama na téma: někdo byl ve špatný čas na špatném místě. Vcelku dobře jsou udělané vraždy, byť od Francouzů by jeden mohl čekat ledacos. Občasné lyrizující obrazy, například Sarah v závěru filmu, jsou velmi příjemné, ale mnoho jich není. Za pár dní si na tenhle film ani nevzpomenete... ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Nečekané zvrácený thriller, který má lehce hororový nádech. Jak říkám, poslední dobou mě začíná francouzská tvorba velice bavit... 6/10 = 65% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se frantíkům docela povedlo. Obsazení herců bylo vydařený, zvukovej doprovod je taky dobrej a kamera solidní. Ve filmu rozhodně není nouze o parádní scény a vypjatý situace. Krev tu taky teče, ale spíš je to o psychologii postav. Moc jsem od toho nečekal a možná i proto mě to tak překvapilo. K dokonalosti to má daleko, ale v žádným případě film nenudí. Kdyby to šlo dám 3 a půl hvězdy, ale jelikož to nejde přikláním se ke čtyřem ( slabším ) hvězdám. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Som rád, že tvorcovia nerobia z diváka blbca a veľmi presne vloženou dlhou retrospektívnou sekvenciou v prvej tretine nás uvedú do skutočného obrazu. Tento obraz je ale natrvalo skrytý hlavnej hrdinke filmu a pri záverečnom zábere celého filmu som túto skutočnosť veľmi ocenil. Dlhšie som nevidel tak ambivalentný koniec, kedy svojim spôsobom ide o happy end, ale ono si to celé treba nechať trochu uležať v hlave, aby to divák prijal ako chytro vymyslenú hru a uvedomil si Sarine emócie tesne pred koncom a ako by sa jej psychický stav ďalej vyvíjal, ak by film skončil presne opačne. Samozrejme ak fanúšikovi hororu pôjde iba o spracovanie a hlbšiu myšlienku tu nebude potrebovať hľadať, tak holt v tomto smere nejde o žiaden žánrový prevrat. Takže ide skôr o preferencie, ale vieme, že súčasný francúzsky horor rád pracuje s podtextom a V spánku nie je výnimka. ()

Reklama

Reklama