Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jsou Vánoce a rozvedená Eva (G. Vránová) chystá ve svém osamělém domě v pohraničí štědrovečerní večeři. Očekává syna, vojáka Zdeňka (V. Dlouhý) a dceru Jiřinu (J. Boušková) s dítětem a s mužem Františkem (I. Vyskočil). Přípravy naruší neočekávaný příchod jejího bývalého muže Josefa (E. Cupák). Eva ale nechce, aby děti u ní našly svého otce, a tak ho z domu vyžene… Jenže pětadvacet let života nelze jen tak lehce odmazat a bývalé křivdy mají najednou menší váhu. Josef se vrací a tentokrát u dveří zazvoní. A možná, že se štědrovečerní setkání stane příležitostí pro odpuštění a nový začátek… (Česká televize)

(více)

Recenze (23)

triatlet 

všechny recenze uživatele

V divadelním prostředí by se dala akceptovat "schovávaná" uprostřed kulis představujících rodinnou vilu. Ovšem v televizním zpracování (ne)nápadné přecházení působí násilně, navíc je zbytečně zasazeno do štědrodenního rozjímání. Přitom hlavní linie - vzájemné sbližování a ubližování exmanželů je zajímavé a herecky přesvědčivé. ()

Cibulka_C 

všechny recenze uživatele

Já nevím proč, ale mě ten film navnadil na vánoční atmosféru jenom začal. Je to televizní inscenace, moc pěkná a povedená. O rodinných vztazích a problémech, které se řešily, řeší a řešit budou. Film nebyl na svůj děj a cíl vůbec hektický. Když se hlavní hrdina schovával po domě, nepůsobilo to na mě vůbec rozlítaně a nijak mě to neiritovalo. Rozhodně by se dal příběh přenést na divadelní prkna, kde by to vůbec nemuselo vypadat špatně. Schovávání se mezi kulisami simulujícími vilu by vůbec nemuselo vypadat špatně, kdyby se to skvěle zrežírovalo. Skvělý Ivan Vyskočil, který měl jen menší roli, ovšem docela výraznou. Moc se mi líbil i Vladimír Dlouhý, který jakožto mladý herec tady předvedl skvělý herecký výkon. Občas mě místy pěkně štvalo to plačící dítě, ale film je sám o sobě velmi povedený. Jo a ty vousy byly fakt blbě nasimulovaný. ()

Reklama

argenson 

všechny recenze uživatele

Rohlíčky měly bejt ve vanilkovým cukru obalený už dávno, salát se taky dělá den předem a ne až na Štědrej den v poledne. To přidrzlé Janě Bouškové divný nepřijde, zato pokládá nelogický dotaz: "Ty teprve dneska pečeš vánočku?" Do toho tě prudí bývalý manžel nekontrolovatelně hamtající po baráku. Naštěstí je vždycky po ruce flaška vodky. Civilně zahrané, dobře natočené. Československá televize byla mistrem ve vytváření těchhle vánočních depresí rozpadlých rodin. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Štědrý den. Setkání které mělo být a snad   možná ani ne. Televizní inscenace o dobrých   skutcích, křivdách a vůbec o souběhu života   v manželství. Vyříkání se ze všeho a   vydobytí odpuštění. Scénář je napsán   životní formou a je velice možné, že se tu v   mnohém leckterý najde. Ale takto se po rozvodu   setkat a vše dobré i špatné probrat už dneska   nedokáže nikdo. Gabriela Vránová v roli Evy a   Eduard Cupák jako její bývalý manžel   rozehráli rozmluvu, kdy si její výsledek musí   divák vydedukovat sám. Když Josef přijde   podruhé zrovna ke štědrovečerní večeři,   bude přijat nebo odmítnut? Já bych řekl,   že tento příběh má co říci i v dnešních   dnech. ()

helianto 

všechny recenze uživatele

„Utrpení vděčíme za vše, co je dobrého v nás, co dodává životu cenu, vděčíme mu za soucit, vděčíme mu za odvahu, vděčíme mu za všechny ctnosti.“ (Anatole France) Gabriela Vránová v další ze svých skvělých kreací ustrkovaných a trpících žen, obětovávajících se vyšším cílům. Tentokrát vyšším cílům a touhám svého muže, úžasně civilně ztvárněného Eduardem Cupákem, a touhám a přáním svých dětí. Velmi komorní a velmi prostý příběh o tom, jak se probouzíme ze snů, jak se proměňují naše představy, jak život jde dál a neptá se nás, co my od něj očekáváme… ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama