Reklama

Reklama

Albatros

  • Velká Británie Albatross
Trailer 1

Sedmnáctiletá rebelka a přírodní živel Emelia (Jessica Brown Findlay), začíná pracovat jako pokojská v Domu na Útesu, malém hotelu na jižním pobřeží Anglie, který vede nefunkční rodina Fisherů. Jejich také sedmnáctiletá dcera a věčná "šprtka" Beth (Felicity Jones), se rychle s Emelií spřátelí a vznikne mezi nimi silné pouto. Emelie ví vše, co dnešní teenageři potřebují. Jak sehnat alkohol, jak s přehledem sbalit kluka a jak si užívat života bez zábran. To se samozřejmě nezamlouvá matce Beth (Julia Ormond), a tak čeká na vhoudnou příležitost, jak se jí zbavit. Do hry ale vstupuje otec (Sebastian Koch), který v krásné a divoké Emelii vidí více než jen pokojskou a to se terpve začnou dít věci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (59)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Parádně obsazeno, parádní jsou i herecké výkony (matinka v podání Julie Ormond především), soundtrack jsem si musela hned po shlédnutí opatřit, jak je pohodový, pohodová je i atmosféra tohohle filmečku (nepočítám-li příjemně nepohodový závěr, kdy si všichni plivnou do ksichtu) a o tom, jak je Jessica Brown sexy, je zbytečný se rozepisovat, toho tu určitě časem bude ke čtení kopec. Ale za celou dobu sledování jsem nepřišla na nic, co by mi řeklo: "Dělej, dělej, hoď tam tu čtvrtou hvězdu!" Prostě zas jedna příjemná Anglie, která nepřinesla nic nového. Až na tu Jessicu ;) 70% K 5.6.2012 viděno šestkrát, takže na té Emelii asi přece jen bude něco víc :-) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NEMŮŽU UVĚŘIT, ŽE SE CHCEŠ BRATŘÍČKOVAT S POMOCNÝM PERSONÁLEM…..“ /// Hustá pokojská a herci, vod kterejch čekám víc, než jen lacinou odrhovačku na téma ,,jak si dát svůj život do pořádku“. Lehkej vtip, lehký drama a lehká romantika – to všechno tu je, páč tu máme chlapa ,,po 40cítce“ a jeho ,,román pro muže“, mladý holky a jejich románky ,,pro ženy“. Všichni si dramaticky lžou (,,jenže potom byl můj život jedna velká lež“!) a mám dojem, že pro chlapa je tady těch holčičí věcí zbytečně moc. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hledám holku na kurzy tvůrčího psaní. 2.) Chystám se napsat svoji biografii s názvem ,,Nuda a zmar“. 3.) Thx za titule ,,sonnyboy“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Na Emélii hned tak nezapomenete, nejen pro její někdy ostrý jazýček a nespoutanou povahou, ale současně i pro její křehkou dušičku, která se přede mnou odkrývala sice pomalu, ale jistě. Třeba ten moment, kdy položila svou hlavu na rameno své babičky byl jeden z těch dojemných, na které se nezapomíná a dotváří kouzlo nejen celého příběhu, ale hlavně Eméliina skutečného vnitřního já. Bylo to krásné nahlédnutí do zrání této mladé dívky a Jessika Brown Findlay se tak nesmazatelně dostala na seznam hereček, s kterými bych moc ráda viděla ještě nějaký jiný film. Jinak velmi zajímavá ukázka toho, jak lze takovou Fisherovic rodinku charakterově rozebrat a ukázat jim skutečné zrcadlo jejich života. Albatros je smutný, úsměvný, ale ve výsledku moc a moc sympatický film, který ráda doporučím dál. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Mí milí britští spoluobčané opravdu umí vykouzlit pohodové filmy, ale občas i filmy nudnějšího rázu. Albatross spadá do obou kategorií. Nic se tam vlastně neděje a brzy zapomenu na všechno, co se tam stalo, ale čišela z toho taková dobrá atmosféra! Hlavní mladé herečky bych od sebe skoro nerozeznala, kdyby Emelia (Jessica B.F.) neměla na hlavě vytvořené to příšerné nevímco. Jednoduše řečeno, bylo to fajn. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Prirodzený pop film. Zdanlivý protiklad (ako môže byť pop - teda umenie určené primárne pre komerčne najpočetnejšiu skupinu - prirodzený, keď takéto spotrebné kusy musia byť čo najviac umelé?), no stačí si prečítať komentár užívateľa Maq. Vystihol podstatu. Bolo by ozaj skvelé, ak by typovo podobné filmy boli bežne v kine. Žiaľ, obyvyklý štandard súčasných (2015) kino hitov je kvalitatívne i intelektuálne hlboko pod Albatrosom. A to pritom Albatros samotný nie je nejakou prevratnou bombou. Jednoducho dobrý, pozerateľný film. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Proč jsem si to pustil: kvůli pěknému plakátu a doporučení playboxguest, která udělala titulky. Očekávání: nulové. Dojem: slušný. Výžd mě mile překvapí, když vidím jakýkoli žánr říznutý komedií, přičemž ale "komedie" není uvedena v žánru filmu. Nepopadal jsem se zrovna za břicho, ale už hudba, pak hlavní hrdinka, na které film z valné části stojí, její řeč a chování, to vše na mě působilo pozitivním a vtipným dojmem. A parádní titulky vše jen podtrhly. # příběh 7 | hudba 7 | humor 4 | akce 0 | napětí 1 | pustil bych si znovu 7 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keď je nezávislý film charakterizovaný tým, že sa premieta vo filmových kluboch, tak by som Albatrosa nezávislým filmom nenazýval. V kine by som si totiž hovoril, že toto by som radšej pozeral v telke. Čo som aj učinil. Pripadalo mi, že film je nato, čo sa v ňom odohráva až príliš britsky free, že sa v ňom trochu nešťastne mieša presladenosť so situáciami, ktoré by v reáli mohli vyústiť do tragickejších následkov. Scenár tak zachraňujú prirodzení herci. Ormond a Koch sú tu kvôli prilákaniu pozornosti divákov a účel to splnilo. Taká menej ambiciózna verzia Americkej krásy. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Typicky po anglicku sympatický film o druhých šancích. Je to sice drama, ale je fajn, že mají mnohé scény vtipný podtext. Obsazení je výborné. Jessica Brown Findlay se předvedla jako všestranná herečka a celý film si krade pro sebe. Ačkoli ani Felicity Jones se tu neztratí. Film, který mi udělal vážně velkou radost. 8/10 ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Máme tu zřejmě nejžhavější britskou herečku současnosti - Jessicu Brown Findlay. První polovina filmu má silný erotický náboj, a i když jako celek to rozhodně není žádný originální trhák, tohle komediální drama (rozhodně to není čisté drama) by si fanoušky získat mohlo. I kdyby to byli jen pubertální chlapci, které naláká několik pěkných hereček v traileru (mimochodem, Jessica si to tričko ve filmu opravdu zvedne, a je na co koukat). ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Ostrovní pohodovka s nefunkční rodinkou a jednou neřízenou střelou, jakou jsem vždycky chtěla být a nikdy se jí nestala... přes všechny výhrady, které k ní můžete mít, jsou tyhle bombarďácký holky zapotřebí, i kdyby jen měly svým osobitým způsobem ukázat na to, co je špatně... Kousavá ironie střídaná životními smutky, upravená malebnost přímořského městečka, vskutku vybrané obsazení a něco humorných situací s nesourodou trojicí, která si dovede navzájem dolévat krev do žil, činí z tuctového námětu lahůdkovou jednohubku. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Poněkud komplikovaná cesta, jak chudá sirota přišla k notebooku, ale budiž - snaha se jí upřít nedá. Ne už tak filmu, kde se manželská a tvůrčí krize potkají s nymfičkou a druhou mízou, ale neděje se nic, co by se nedalo čekat. V přímořském městečku panuje převážně nuda, jen sem tam zředěná nějakou ostřejší průpovídkou inteligentní holky s prořízlou pusou, která ale skočila na tak průhledný špek, že ta její proklamovaná inteligence ztrácí na důvěryhodnosti. Množství hluchých scén. SHRNUTÍ: Když si vaše mladá zaměstnankyně vezme na maškarní oslavu kostým sestávající z kovových bikin princezny Lei, je čas začít se obávat o manžela. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Ani zdaleka ne dokonalý dramedy. Tvůrci absolutně nedokážou zaujmout ani hlavní dějovou linií, natožpak těma podružnýma, do toho se přidávaj zbůhdarma užívaný hororový tóny a všecko zabíjí hloupě nerozhodná závěrečná 20minutovka. Nicméně to všechno se - ke štěstí Albatrosa - daří z velký části maskovat laškovnou, drzou a přece křehkou, nehorázně sexy Jessikou Brown Findlay, kteroužto (i s jejim neodolatelnym chrapláčkem) slavnostně prohlašuju za svou plus mínus 164. filmovou platonickou lásku. Tak! --- Btw všimli jste si camea Sama z Love Actually? O:-) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dysfunkční rodině s dospívající dcerou zasáhne do života sedmnáctiletá teenagerka a převrátí jim ho naruby. Ničím výjimečný, ale celkem milý film na hraně komedie a generačně-rodinného dramatu, který se sice nemůže pyšnit nějakou originalitou, ale za to bezezbytku využívá herecké obsazení. Vyčnívala J.B. Findlay, která působí víc než žádoucím dojmem a pozadu nezůstávají ani ostatní, přičemž mě nejvíc zaujala Julia Ormond v pro níc netypické roli podrážděné matky. Britové potěšili. 60% ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Myslím, proč nepoužíváš laptop.. Já bych bez něj byl ztracený !!" - "Jsem z rodiny bez rodičů.. Většina peněz padla na náhrobky !!" ;) ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Další z řady příběhů o spisovatelské krizi, tentokrát zasazený na jih Anglie a natočený na Isle of Man, což slibuje příjemné deštivé prostředí. Film o hledání sebe sama s trochou humoru a velkou dávku uvěřitelnosti. I přes dramatické okolnosti je film spíše pozitivní a netlačí moc na pilu. Herecky slušné, na Felicity Jones by se dalo koukat do aleluja a Jessica Brown Findlay též překvapila, ač na mě zprvu působila krajně protivně. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Jessica Brown Findlay, Julia Ormond (nevěřila bych, jaká dokáže být semetrika), skvělá muzika, anglický humor a krásné záběry na anglickou krajinu dělají z tohohle filmu nadprůměrný anglický film o dvou sedmnáctiletých holkách, které hledají své místo v životě. Jo, je to trochu klišé, ale Albatross se rozhodně povedl (dokonce bych řekla, že svým závěrem se podobným filmům dost vymyká) a je na co koukat. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Pro mě velké a milé překvapení. Hodně příjemný, bez problémů plynoucí film s výborným (především ženským) obsazením a neméně výbornými hereckými výkony. Emelia is so HOT! A její stírání a hlášky jsou fakt peckový! ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Asi tak prvních patnáct minut se mi to nijak zvlášť nelíbilo, hlavně kvůli Emelii, která mi přišla jen jako drzý, vyzývavý fracek. Ale stejně tak, jako se měnil můj názor na ní, jak postupně odkrývala všechny vrstvy své osobnosti, aby se z ní nakonec vyloupla moc fajn osamělá holka, stejně tak jsem přicházela na chuť samotnému snímku i všem zajímavým postavám, kterými byl zalidněn. Tím jak Emelia vtrhla do rodiny Fisherů, kde sice žili všichni pohromadě, ale vlastně každý sám, nešt'astný se svými traumaty, pomohla svým zvláštním, bouřlivým způsobem ujasnit si vztahy a urovnat život nejen jim, ale i sama sobě. A ještě to bylo docela i vtipné. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Takový krásný kouzelný velmi nenápadný snímek, který pohladí po duši a ještě vám nabídne řadu vtipných momentů. Britské filmy, stejně jako seriály, prostě mají něco do sebe a jsou ve většině případů skvělé. Felicity Jones evidentně už od svých 18 let nestárne a furt vypadá stejně, i přestože jí je 30, a Jessica B. Findlay má velmi zajímavý netypický obličej, takový tajemný. Jo tyhle dvě se potkají a změní si svůj život, v obou případech k lepšímu, ač se to na první pohled nemusí zdát. Zasloužené 4*. ()

Reklama

Reklama