Reklama

Reklama

I vizi morbosi di una governante

  • USA Crazy Desires of a Murderer
všechny plakáty

Recenze (6)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Gothicko/mysteriozní thriller s prvky gialla, místy bizarní a morbidní, jako celek ale tahle obskurní záležitost (jedna z největších, kterou jsem prozatím viděl) moc dobře nefunguje, film je dost nevyvážený, a především po většinu času nudný, spiknutí nedává moc velký význam, ale na druhou stranu je tu pár velmi dobrých a slibných momentů, které rozhodně stojí za to, a které ocení především fanoušek gore! Proříznutí oční bulvy a následné odstranění oka, nebo neuvěřitelně živé probodnutí. Prostředí polorozpadlého hradu, kde se děj odehrává, také není špatné a má co do sebe, stejně tak i příjemná zapamatovatelná hudba, z herců jsem ale například vůbec nikoho neznal, i to je nejspíš jedno z negativ tohoto filmu, prakticky neznámé osazenstvo i pro fandu eurohororu (snad až na Corrada Gaipu, známého z mnoha poliziesco filmů ze 70 let). Mnohdy stačí jen jedno známé jméno, nebo jedna hvězda a snímek to hodně oživý. Neznámý Eurotrash, ne úplně ten nejhorší z celého žánru, ale dalo se to tak nějak přetrpět (film měl jen 85 minut), ale i tak doporučuji spíše jen žánrovým fandům. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Super zábavné giallo, trocha "on the cheesy side", ale aj to milujem. Krásny zámok, na ktorom sa to celé odohráva, zopár bloody kills, trocha toho t&a, relatívne komplikovaná story, ale zrozumiteľná pointa. Ako nie je to Argento, Fulci ani Martino, ale zábavné svojim obskúrnym spôsobom a šarmom, ak už máte giallá trochu viac napozerané. Love it! ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Nudný, neatmosférický, ušmudlaný a šedivý giallo z pozdních sedmdesátek, kdy už měl tenhle subžánr to nejlepší za sebou. Navíc, i když film obsahuje spoustu nahoty, tak je opravdu antierotickej a přítomný ženský měly kolikrát radši zůstat voblečený. Tak nějak mimochodem proběhne i jedna překvapující a pikantní gore scéna, ale to je tak všechno. Vleče se to, jak o berli chodící obézní detektiv-důchodce, kterej přijel na místní zámek vyšetřit tu podivnou vraždu. Eurotrash jak víno. ()

Kangax 

všechny recenze uživatele

Starý zámok, skrývajúci tajomstvo vo svojom podzemí, hrobka v zámockom parku skrývajúca múmiu zavraždenej barónky... Toto sú všetko osvedčené rekvizity a kulisy klasického gotického hororu. Lenže Crazy Desires Of A Murderer gotickým hororom nie je. Je to totiž ďalšie giallo, ktoré len využíva tieto osvedčené priestory na navodenie tej správnej atmosféry. V starom zámku totiž začne vystrájať záhadný vrah a je na sympatickom staršom inšpektorovi aby túto záhadu vyriešil. Aj scenárista len zdatne používa osvedčené finty na zmätenie diváka a treba povedať, že opäť spoľahlivo fungujú. Všetky postavy majú medzi sebou rôzne menšie tajomstvá, vzťahy sa preplietajú, každý má niečo s každým a kandidátov na vraha je hneď viacero. Vďaka spomínaným fintám je preto identita vraha znovu vcelku prekvapivá, takže potiaľ spokojnosť. Horšie je to s nejakými inováciami či s originalitou... Nevšimol som si žiadny zaujímavý záber kamery, či nejaký nový nápad. Tvorcovia proste ždímali zabehnuté žánre ako sa dalo, pridali nevyhnutné posteľné scény s trochou erotiky a trochu krvi ale odliv talentovaných tvorcov gialla a hereckých hviezd tohto štýlu do iných žánrov v druhej pol. 70. rokov je znovu poznať. Herecké výkony sú toporné, kamera taká remeselnícka, vzájomné dialógy postáv dosť šedivé a čudné (pri prekladaní titulkov som občas krútil hlavou, čo hovoria...) a nepoteší ani vlastne malý počet vrážd. Ako som však už spomenul, síce chýba tomu šťava, je to také strnulé ale všetko funguje, nič príliš neškrípe takže vlastne sa jedná v rámci žánru o čistý priemer. Keďže hodnotenie 2,5 sa tu na CSFD nedá dať, prikláňam sa k trom hviezdičkám a len dodávam že film môžem odporučiť len fanúšikom talianskej hororovej školy. ()

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Slabší sedmdesátková gothic/giallo/trash detektivka, která bohužel nezaujme dějem, vizuálem, hudbou, ani herečkami. Za pozornost stojí pouze občasné záchvěvy morbidní atmosféry a pár vydařených gore chuťovek, jako je například vydloubnuté oko, probodnutý hrudník a podobně, což mi tentokrát nestačilo a i jako fanoušek těchto euro-brakových filmů jsem se po většinu stopáže nudil. ()

Reklama

Reklama