Reklama

Reklama

11-11-11

  • USA 11-11-11
Trailer

VOD (1)

Joseph Crone je autorem mnoha knižních bestsellerů a člověk bez víry, ztrativší kdysi po velmi bolestné události.Po nečekané autonehodě, jenž nastala v 11 hodin a 11 minut se po několika dnech dozvídá od svého bratra Samuela, že jejich otec brzy skoná. Příliš nenadšen Joseph tedy odjíždí do Barcelony za svou rodinou, se kterou se v minulosti odcizil. Ztracenou víru se v něm snaží probudit jak jeho bratr, kázající nadále v náboženství, tak jeho otec ležící na smrtelné posteli.Joseph po svém krátkém příjezdu začíná vidět cosi podivuhodného a nemožného, co nepatří do našeho světa. Jde o démony mající v úmyslu zabít jeho bratra Samuela.Čím blíže se přibližuje magické datum 11. 11. 2011 jsou útoky démonů horší a Josephovi nezbývá, než svého bratra ochránit, který má sehrát velmi významnou roli. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (111)

verbal 

všechny recenze uživatele

Zjevení Svatého verbala, verš 6, odstavec 7:"..... A když otevřel pičeť jedenáctou, slyšel jsem hlas jedenáctého zvířete, řkoucí: Pojď, a viz. I pohleděl jsem, a aj, ajajajaj, uň plavý, a toho, kterýž seděl na něm, jméno bylo zmrd, a nuda šla za ním. A dána jest jim moc nad mentály slaboduchými, aby mordovali sračkami unylými, a scénářem tupým, a rozpočtem ubohým, a neherci zemskými." . Dnes už máme desátého, tak kde se ti posraní démoni flákaj... ? ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jsem šokovanej, jak moc se mi to nelíbilo. Bousmanovi jsem docela dost věřil, trailery mě zaujaly, těšil jsem se po delší době na parádní atmosférický démonický horor, navíc ze španělského prostředí, které dost můžu ... ale z toho, co jsem nakonec viděl, mi teda spadla čelist k zemi. Mám rád Saw II, III, IV, Repo i Mother's Day, takže vůbec nemůžu pochopit, co tentokrát Darren vyváděl, že nás překvapil takovýmhle nepodarkem. Ten film je totálně nefunkční, ale fakt úplně ve všem. Herci špatní, scénář špatný, režijní vedení špatné, hudba hrozná, způsob strašení ve mně několikrát vyvolal záchvat smíchu. Je mi strašně líto, že musím říct, že právě 11-11-11 je pro mne největší hororový epic fail roku. Jestli se někam hodí anglické spojení wrong on so many levels, tak sem. Mother's Day i všechny ostatní Bousmanovy filmy jsou oproti 11-11-11 oscarová díla. Jednu hvězdičku za posledních asi patnáct minut, z nichž by se dalo vytípnout pár hezkých atmosférických obrázků. Achjo, já tak chtěl chválit ... :-( ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $38,100Tržby Celosvetovo $6,967,000▐ Samoúčelne prázdny film, na ktorý len čumíte a rozmýšľate "a o čo tam vlastne ide?" _3/4 z deja sa tam skoro nič závažne nedeje a potom záverom to chce vybaliť veľké prekvapenie, Darren Lynn Bousman len potvrdil že je fakt neschopný režisér niečo konštruktívne tvoriť. /20%/ ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Mám taký pocit, že čím viac sa na nejaký horor teším, tým viac som potom sklamaný. Tento bol dobrý, lenže dobrý znamená v tomto prípade priemer. Je zbytočné riešiť nejaké technické aspekty filmu, pretože všetko - od kamery, cez scenár, hudbu atď. bolo na veľmi dobrej úrovni, dokonca aj atmosféra slušná. Problém je akurát v tom, že som sa počas celého filmu zľakol možno raz, dvakrát? Príliš veľa kecov, málo šokov, málo akcie. Najlepších bolo záverečných 15-20 minút, keď sa konečne objavili nejaké príšerky, ale do tej doby - s výnimkou pár svetlejších momentov, keď mal hlavný hrdina nejakú víziu - nič moc. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se silně nepovedlo. Bousman ukázal svou Genetickou operou, že má osobitý styl, cit pro úžasný vizuál a hlavně nápady. Následující cover verze Mather´s Day však nedopadla úplně šťastně, a tahle jeho novinka dokonce potvrdila, že bez dravosti Saw a neomezeného světa Repa se tenhle tvůrce stále víc motá v bludném kruhu. 11-11-11 je totiž až nečekaně nevydařený okultní horor, co sází spíše na nekonečné řečičky o náboženství a ztracené víře, než na budování napětí. Něco jako atmosféra dá o sobě vědět v posledních minutách, jenže to je po hodinové seanci už příliš pozdě. Pokud Bousman pro hororového diváka nenajde atraktivnější téma, jeho kariéře hrozí prudký pád na držku. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Opätovne vyhrabaná , časom spráchnivelá filmová kostra , ktorá je až do "DNA " ohlodaná všetkým, čo bolo doposiaľ na túto tému divákovi podsunuté. Tentokrát to zmrvil scenárista a réžia z toho vyprášila len to , čo jej vyhradené ihrisko dovolilo. Určite nie originálny , ale ani zbytočný film. P.S. Gibbs si pridal bodík a nemusí si ho vziať . Bol totiž OK , takže si ho zaslúži. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to slabý mysteriózny horor. Má výborný príbeh o úspešnom spisovateľovi, ktorý sa ani po rokoch nevyrovnal so smrťou svojej rodiny a preto sa vzdialil aj svojmu silno veriacemu otcovi a bratovi, ale pár dní pred magickým dátumom 11.11.2011 začína byť svedkom podivných udalostí a ohrozujú ho démoni z iného sveta. A uvedomuje si, že tento dátum bude prelomový. Spracovanie ma ale veľmi sklamalo, horšie to už asi ani dopadnúť nemohlo, všetko, čo sa dalo skaziť sa skazilo. Podobnú tématiku mám veľmi rád a kľudne by to mohol byť vynikajúci mysteriózny film, ale to ani omylom. Ešte prvá polhodina je pozerateľná, už táto časť ma sklamala, ale pôsobí to aspoň obstojne a neurážlivo, pár náznakov tajomnosti nie je zlých a pár scén je aj celkom zaujímavých, takže by to stále stačilo na celkom slušnú žánrovku, no príchodom do Barcelony za nábožensky založenou rodinou to upadne snáď na úplné dno. Plno nezmyselných dialógov a hlúpych scén, vôbec ma to nebavilo a aj kvôli krátkej dĺžke som sa prakticky nepretržite nudil a je úplne jedno, či sa deje niečo obyčajné, alebo kľudne aj najdôležitejšie, ani jedno nestojí za nič a každou minútou mi už bolo čím ďalej viac úplne jedno, ako to nakoniec skončí a ani týmto film nesklamal, ten záver je niečo neskutočné, neviem si predstaviť hlúpejší záver, ako je tento. Čo sa týka samotných hororových prvkov, tak tu vôbec nie je o čo stáť, ešte atmosféra hlavne tú prvú tretinu nie je najhoršia, ale potom už ani tá za nič nestojí, o napätí tu nemôže byť vôbec ani reči a obsahovo sú všetky hororové scény neuveriteľne hlúpe, nič nedokáže vyvolať ani trochu rešpektu a už ani tej tajomnosti a ak je nudný ešte aj útok démonov počas noci v takmer opustenom dome, tak určite nie je všetko s filmom v poriadku. Takže ani jedna hororová scéna si nezaslúži ani trochu pozornosti. Herecké obsadenie je aspoň priemerné, síce mi nikto nie je známy, ale hlavný hrdina je bez väčších problémov a pár vedľajších postáv aspoň neurazí. Réžia a technická stránka sú úplne mizerné, absolútne nezvládnuté sú už všetky základné prvky tohto žánru. Kvôli výbornej tématike, ktorá ale aj tak zostala nevyužitá a prvej priemernej polhodine dávam aspoň takéto hodnotenie, ale inak to nestojí absolútne za nič. Strata času. 35% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Prý by nechtěl někoho unudit k smrti. Jeho příběh má totiž stejný konec jako všech ostatních: tragický. Autor mnoha knižních bestsellerů, kdy poslední knihy se prodalo 5 milionů kusů, má za sebou hodně bolestné události. Dochází na terapeutickou skupinu, kde jen poslouchá. A přežívá. Od bratra se dozvídá, že jejich otec umírá. Čeká ho tak cesta do Španělska za silně věřící rodinou, se kterou se v minulosti odcizil. A zřejmě mu začíná hrabat. Nebo je všechno v souvislosti s ďábelským datem úplně jinak? Solidní atmosférický horor se nekoná, ač má první půlhodinka jistou kvalitu. Režisér tří dílů série Saw Darren Lynn Bousman má za sebou i třeba solidní kus Mother´s Day, za který se vůbec nemusí stydět. Vesměs ale jeho dítka vypadají jako lacině šokující hororové frašky. Víceméně jsou zmatené, hodně přihloupě napsané. Ostatně chlapec za posledních 15 let zrežíroval prakticky stejný počet filmů. A to se kvalitativně musí někde projevit. I tenhle kousek působí po chvíli směšně a je vidět jen hodně marné snahy. Bousman začne brzy vařit z vody a já si jen přál, aby už byl konec. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Jedenástka je moje obľúbené, dalo by sa povedať, že šťastné číslo. No a v názve tohto amerického filmu, vyprodukovaného v roku 2011, sú hneď tri jedenástky. "11-11-11". Tri šťastné jedenástky alebo aj šesť výborných jedničiek. Takže som tak potichučky dúfal, že to bude na jedničku, na výbornú. Nebolo! Toto dielo, ktoré podľa svojho vlastného scénara, natočil režisér Darren Lynn Bousman nebolo žiaden zázrak. O výbornom, jedničkovom, prvotriednom titule nemôže byť ani reč. Je to nudný, nezáživný, mysteriózny, okultný horror, ktorý som doslova pretrpel. A keďže sa to v ňom jedničkami len tak hemží, tak ja mu pridám ešte jednu v podobe jednej hviezdičky. * ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

To neustálé zavírání a otevírání… je zbytečně zavádějící. Jim to stejně nepomohlo a mně to přivodilo jen nepříjemné nastuzení. Ale abych byla stylová dávám 1+1… protože zachování dvou jedniček je v tomto případě rozhodující. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kombinace satanského s nočními můrami, démony, anděly a dalšími potvorami nepřináší v zásadě nic nového, ale dívat se na to dá. Po technické stránce není co vytknout - výborná kamera, práce s barvou i barokním šerosvitem, zdařilé efekty a místy obstojná (tedy strašidelná) atmosféra. Jednou jsem se hodně lekl, ale na lekacích scénách není nic těžkého. Spíše pak člověk očekává, kdy se lekne znovu, a ono nic. Joseph prochází strašidelným domem, atmosféra houstne, a pak z rohu vykoukne temná postava a roztáhne křídla. V tu chvíli si připadáte jako v pouťovém panoptiku a veškeré napětí je pryč. Snad by pomohlo více gore tam, kde mrazení chybí.... Hudba je dobrá (J.Bishara), řekněme odpovídající danému žánru. Škoda, že se nedostavila patřičná gradace, která by umocnila konečné vyznění. Hra s čísly začíná být poněkud obehraná. Na jedno podívání dostačující. ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Co jiného zvolit za film, když je 11.11.11, že? Nicméně takhle lehkomyslně zahozený originální námět jsem snad ještě neviděla (tedy pro mě originální, pokud něco obdobného jestvuje, tak se znalcům omlouvám). Patrně ale moc čísel odradila movitější studia a významnější účastníky. Musí být obezřetní, co kdyby na tom přeci jen bylo něco pravdy, to by vlastně podporovali herezi a jak je známo, heretici nikdy nebyli zrovna v oblibě. A tak místo Moniky Belucci režisér obsadil do role Máří Magdalény tetičku z Barcelony (takže Rada pro rovné příležitosti jistě zaplesala) a neotřelé zážitky slibuje, mnoho pravověrných hororových učedníků na scestí svedl. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Je to ten samý člověk, co natočil Saw 2,3,4 a Repo? Nechce se mi věřit, ale tohle se silně nepovedlo.. 3/10 = 35% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Diabol, démoni, zlovestné znamenia, záhadné číslo.... to všetko ma naplnilo veľkým očakávaním, no prišla studená sprcha - nezáživné a chaoticky pozliepané až strach. Ten chaos pramenil hlavne zo snahy niečo z tejto kakačky v závere vydolovať. No vyšiel z toho len akýsi blábol o novom náboženstve. O hororovej stránke sa tiež nedá povedať nič pozitívne - pár kapucní a vyvrcholenie utopené v čiernote. Na hranici odpadu. 20/100 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je horor ? No možná se tam nějaké prvky najdou, to jo. Film se mi celkově nelíbil. Hl.hrdiny křestanský brácha na vozíku a pak se z něj ukáže nějaký ten dábel či co ? Nějak jsem to nepochopil a podruhé si to pustit už nechci. Nuda se taky najde ve filmu, nic zvláštního se nenajde, než bádání po osudových číslech 11. Takže je to pro mě jen 25% = * ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Za tajuplným názvem se skrývá podivně zmatený film se slabším hereckým obsazením a kdy jindy se na něj podívat než dnes a dost možná, že ono magické datum ovlivnilo při jeho hodnocení i mě. Slavného spisovatele před rokem postihla tragédie, při níž v plamenech svého domu přišel o svoji ženu a syna. Začne věřit, že jeho a osud jeho blízkých nějakým nevysvětlitelným způsobem řídí číslovka 11, která je rovněž ve znaku všech tragických událostí jeho rodiny. Když odjede do Španělska za svojí silně křesťansky orientovanou rodinou, ke které má poměrně rezervovaný vztah a ta mu následně ukáže nahrávku z bezpečnostní kamery, na níž je prý zachycen démon ohlašující hroznou událost, nezbude mu, než svůj negativní postoj zapřísáhlého ateisty ještě důkladně zvážit. Jenže to už může být pozdě. Darren Lynn Bousman je poměrně renomovaný režisér, který netočí schematické horory, ale tentokrát neodhadl správný poměr mezi příjemným strašením a směšným blábolením a následně vznikl jakýsi lehce zmatený slepenec hororu, psychologického dramatu a nábožensky angažovaného filmu. Ani jedno nefunguje stoprocentně, Bousman svůj scénář neustál a nabral si toho moc. Zvláštní, že do svého filmu neobsadil žádnou známější hereckou tvář a spoléhal se na debutujícího Timothyho Gibbse, který sice dělal, co mohl, ale ve stínu zmateného scénáře zpočátku působil nesympaticky a následně jeho postava prošla příliš rychlou a nepravděpodobnou proměnou, kdy se z ateisty jako mávnutím kouzelného proutku stane věřící člověk. To je naivní a film si to měl odpustit. Nejhůře dopadla režisérova snaha pojmout to celé hodně vážně a sdělit divákovi, že nic není náhoda a že čísla mají svůj mystický význam, který řídí naše životy. Ve filmu však neustálé omílání magické kombinace číslovek 11:11 chytlo komickou slinu a nejvíc se to podepsalo na finále, které nemělo daleko do parodie, ale pak si ještě Bousman troufl hodit do placu pointu, která ovšem na jedné straně byla překvapivá (neodhalil jsem ji) a postavila relativně celý příběh na hlavu, ale přesto zmatený dojem stejně neodbourala. Navíc do finální scény se vloudil jeden zásadní nesmysl, kterého si ve scénáři nikdo nevšiml, ale popisovat se mně ho nechce, každý a ať si ho objeví sám. Bousman je však poměrně zdatný režisér po technické stránce a interiér domu, ve kterém se podstatná část filmu odehrává se v určitých scénách a patřičně dobrém nasvícení proměnil ve strašidelné doupě s působivě pekelným vzezřením. Film rozhodně nesplnil svá očekávání a jeho lákavý název slibuje víc, než divák nakonec dostane. Jenže je to jako s dnešním datem. Taky se nic mimořádného nestalo. 60% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Já jsem říkal že ať to točí kdokoliv dopadne to stejně jako Satan přichází, takže na rychlo splácaná fraška která se snaží sebevíc vyděsit takže to maximálně nefunguje. Snaží mít kvalitní příběh a to dopadá ještě hůř, protože nefunguje ani minutku. Bousman podle mě není nijak dobrý režisér a tady se mi to dosvědčilo. Asylum tentokrát vyhrálo s jeho 11/11/11. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Po Mother's Day jsem se na 11-11-11 moc těšil a začal jsem považovat Bousmana za slušný talent v žánru horor. Bohužel 11-11-11 není ani strašidelný, ani zábavný a ani něčím originálním. Ve filmů nebylo v pořádku téměř nic. Herci až na tu černovlásku tragédie, hudbě se nepovedlo navézt atmosféru strachu a mrazení v zádech, scénář působil suše, lekačky žádné. Snad tohle byl jen úlet a Bousman natočí zase nějakou pecku. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle film by měl být v bibli pod kolonkou; nenatočíš. Já se zdráhám pomyslet na to, že tohle někoho bavilo? Zedková levnost s vomáčkou tuposti a jako dezert pořádně tučná nuda. Dobrou chuť. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Místy opravdu dobrá atmosféra a lekačky, místy jak italská telenovela pro babičku. Darren Lynn Bousman jako režisér vyhořel už před deseti lety a já absolutně netuším, proč jsem na tenhle už tehdy bídný propadák koukal po osmi letech od jeho vzniku, myslím, že mi omylem přistálo do DVD cédo s nějakých výběrem, kde bylo nejspíš porno a náhodou tahle píčovina a pak jsem byl línej změnit program na večer. Pointa možná sice překvapivá, ale třeskutě debilní. Špatný, špatný, špatný.40%. ()

Reklama

Reklama