Reklama

Reklama

Po stopách slavných skladatelů

(seriál)
  • Francie Sur les pas de... (více)

Obsahy(1)

Francouzský dokumentární cyklus Po stopách slavných skladatelů, který natočilo čtrnáct světových režisérů, odvypráví příběhy čtrnácti nejslavnějších osobností klasické hudby od Vivaldiho po Mahlera. (Česká televize)

Recenze (10)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Včera dávali Čajkovského a ja som si s chuťou vypočul príbeh jeho života, tvorby i záhadnej smrti. A to operu ani balet nemám rád. Ale prepáčil som to, pretože dokument je ladený dosť pútavo a prináša aj veci zo zákulisia, žiadnu oficiálnu vatu. Niekto to nazve aj bulvár, ale čo je lepšie než pikošky o osobnostiach na pozadí ich reálnych životov? Potom som sa zháčil, pretože čo ak je pozeranie dokumentu o Čajkovskom znakom ruskej propagandy a mňa zabásnu? Našťastie, Čajkovskij bol aj homosexuál a tak mám talón v rukáve. Keby niečo, pozeral som to len pre jeho orientáciu, nie pre národnú príslušnosť. ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč v případě tohoto seriálu není možné hodnotit každý jednotlivý díl, když se jedná o samostatné filmy bez návaznosti na ostatní části. Přístup k výčtu režisérů je tradičně odfláknutý: z celkového počtu devíti jsou tu jen tři jména. -------- Díly: 1) Fryderyk Chopin (režie Valérie Exposito, 2007) ****, 2) Giuseppe Verdi (Stéphane Ghez, 2007) ****, 3) Petr Iljič Čajkovskij (Raynald Mérienne, 2007) ***, 4) Antonio Vivaldi (Laurence Thiriat, 2008) ***, 5) Ludwig van Beethoven (Stéphane Ghez, 2008) ****, 6) Georges Bizet (Stéphane Ghez, 2009) ****, 7) Giacomo Puccini (Mathilde Deschamps-Lotthé, 2009) ****, 8) Hector Berlioz (Philippe Allante, 2009) ***, 9) Gustav Mahler (Stéphane Ghez, 2010) ****, 10) Jacques Offenbach (Christine Lamotte, 2010) ****, 11) Ferencz Liszt (Laure Delalex, 2011) ****, 12) Jules Massenet (Franck Chaudemanche, 2012) ***, 13) Wolfgang Amadeus Mozart (Mathilde Deschamps-Lotthé, 2012) ****, 14) Gioacchino Rossini (Franck Chaudemanche, 2013) ***. -------- V titulcích (jednotlivých dílů) seriálu dále uvedeno: rok výroby 2007-2013. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Videný iba Verdi a pravdou je, že nudnejšie to už ani nemohlo byt spracované. Jeho diela sú iba mimochodom spomenuté, naopak sa tu rozoberajú skôr bulvárne záležitosti. 45% ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem díl o Lisztovi. Jako člověk, který se na klavír učil sedm let před jeho talentem smekám. Kromě ukázek jeho hudby o lásce jsem se dozvěděl také něco o jeho soukromém životě. V archivu České televize jsem pak ještě shlédl jedine zde dostupne díly o Bethovenovi a Chopinovi, ktery mel polskou matku a francouzskeho otce. ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Hodnoceno po shlédnutí dvou částí - Čajkovskij a Beethoven (pravda je, že ty ostatní mě zase tolik nezajímaly). Čajkovskij za 4*, Beethoven za plný počet... Ačkoliv pořad neobjevuje nějaké extra žhavé nové informace (alespoň pro člověka, který se o autory zajímá), rozhodně stojí kombinace dokumentu s živými ukázkami skladeb za to. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama