Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když paní Hunterovou postihne mrtvice, její syn a dcera letí přes půlku světa, aby jí dělali na smrtelné posteli společnost. Na povrch ale vyplují staré neshody a zášť poté, co spolu začnou rekapitulovat uplynulý život i rodinné vztahy. V nemocnici na předměstí Sydney se u Elizabeth Hunterové sejdou dvě sestřičky, hospodyně a advokát poté, co ji na smrtelné posteli navštíví její syn a dcera. Ti se už před léty přestěhovali do Evropy, aby unikli matčiným věčným snahám ovládat jejich osudy. Smrtelně nemocná paní Hunterová však na lidi kolem sebe působí stejně velkou silou jako dřív. Film podle knihy ceněného australského spisovatele Patricka Whitea Oko uragánu drsným způsobem nahlíží na rodinné vztahy – a odhaluje prudké spodní proudy lásky i nenávisti, které je vymezují. (Cinemax)

(více)

Recenze (5)

Dale 

všechny recenze uživatele

Zaujme len práca maskérov, vďaka ktorým Charlotte Ramplingová naozaj vyzerá ako matka Rusha (5 rokov rozdiel) a Davisovej (9 rokov rozdiel). Inak len veľká nuda, takže žiadny uragán ani búrku z názvu nečakajte, celý film sa nič nedeje - starenka leží v posteli, jej nepodarení potomkovia sa poflakujú okolo a čakajú, kým otrčí bačkory, plus je to doplnené o flashbacky z minulosti. Pre mňa veľmi dlhý film... ()

Reklama

Bejbina 

všechny recenze uživatele

Těžké téma, těžký film, herecké výkony jsou asi brilantní, ale je to celé smutné, všichni jsou staří, vrásčití a blázniví, nejen smrtelně nemocná paní Hunterová. Člověk z těch vztahů sám propadne depresi a zvládl by to i za kratší dobu než za dvě hodiny. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že zásadní problém tohoto filmu je skutečnost, že se točí kolem dost otravné aristokratičky a její dětí, které kde oni hledají problém, obyčejný člověk šmahem ruky odkopne někam do povědomí a rozhodne se řešit něco daleko závěžnějšího. Nebo...v lepším případě...skončí rovnou v hospodě a tím se veškerých dosavadních problémů zbaví. Nezbývá tedy nic jiného, než se upnout na herecké výkony, které jediné jsou poměrně zajímavé. To je ale vše, co tenhle film může nabídnout. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Skvělé herectví Charlotte Ramplingové, Judy Davisové a Geoffreye Rushe povznáší jízlivé společenské pozorování a temný avšak brilantní důvtip adaptace (Freda Schepisiho) slavného románu australského nobelisty Patricka Whitea. (Hollywood Reporter na IMDb) - k tomu už není nic nutno dodat! ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • V skutečnosti je Charlotte Rampling jen o pět let starší než její filmový syn Geoffrey Rush a jen devět let starší než její filmové dcera Judy Davis. (ČSFD)

Reklama

Reklama