Reklama

Reklama

Nejlepší kamarádi Chon a Ben jsou pěstitelé marihuany. Chon je bývalý voják US Navy SEAL, který propašoval semena marihuany do USA z Afganistánu, kde byl na vojenské misi. Díky Benovým schopnostem a Chonovým kontaktům prodávají nejlepší trávu v celé Kalifornii. Je to celkem bezpečné podnikání, zvlášť když mají pod palcem agenta z protidrogového. Oba díky marihuaně zbohatnou a Ben věnuje svůj čas i vydělané peníze charitativní činnosti v Africe a Asii. Oba žijí v otevřeném vztahu s dívkou jménem Ophelie. Jejich úspěšného byznysu si ale všimne mexický drogový kartel, jehož šéfka s nimi chce spolupracovat. Dostávají od kartelu nabídku na obchod, "která se neodmítá." Mladíci ji však odmítnou. Než ale stihli utéct do Indonésie, Ophelia je unesena. Chon proto se svou bývalou vojenskou jednotkou rozpoutává v okolí městečka Laguna Beach nemilosrdnou drogovou válku. (TV Nova)

(více)

Recenze (803)

Mertax 

všechny recenze uživatele

Kdepak, trojúhelníky nefungují. Ovšem pipka Blake Lively z Gossip Girl mě docela překvapila - ona umí vcelku dobře hrát a zvládá i velmi vypjaté scény! Role jednodušší sexy holky, pro kterou se zabíjí i umírá, k ní pasuje. [Unrated verze, 141 minut] ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

párkrát to ztrácí tempo a několikrát to vypadalo, že by tomu nějaká půlhodina méně nevadila. Ale každá takováto chvíle je přebita další sakra sexy nebo sakra stylovou nebo dokonce sakra hlubokou (ano, Travolta a jeho zpověď mně fakt silně překvapila) scénou, navíc celé je to natočené tak vizuálně sytě a eye-candy, že to i přes jednoduchost příběhu prostě nejde nemilovat. Připočítejme to, že tato jednoduchost film v ničem neomezuje, naopak dokonce mu sedne a máme tu návrat Stonea ve velkém. A závěr je opravdová třešnička na dortu a s přivřením nějakého toho vydloubnutého oka i pěkný mindfuck. Hudba samozřejmě celou tu uvolněnou, přitažlivou atmosféru zdatně podporuje, většinou pěkně energicky. Herecky.. nu tady jsem při úvodních titulcích chvíli opravdu zíral, protože takovouhle nářezovou sestavu ve většinu thrillerů jen tak nevidíte. S hlavní trojice byl největší sympaťák samozřejmě naprosto nepoznatelný Aaron (fakt, kdo by to na toho kluka s Kick-Ass řekl), ale dokonce i toporňák Kitsch se zas tak úplně neztratil. Blake Lively není zrovna A liga, co se herectví týče, ale who gives a f..., když je to takové lahůdkové zboží, její monology jsou jedním z vrcholů filmu - ten hlas! Salma Hayek se asi definitivně přehoupla ze strany ozdoby na stranu mentora/matky, což je na jednu stranu asi dost smutné (ten čas letí), na druhou stranu ji to stále sluší skoro jak za časů Desperada - no problem. Del Toro se svým psychopatem a ještě nebezpečnějším přízvukem zábavný a Travolta - nu, Travolta je Travolta. Abych to teď už uzavřel - Oliver Stone znovu prokazuje svou mnohotvárnost a tentokrát ve stylu Tonyho Scotta (RIP) přináší staronový akční kousek plný odvázanosti, násilí, eye-candy a antihrdinství. Ale hlavně, třeskutě jsem se bavil :)) ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Shane Salerno, Don Winslow, Oliver Stone | Hudba: Adam Peters | Produkcia: Moritz Borman, Eric Copeloff | Distribúcia: Universal Pictures | Štúdio: Relativity Media | Rozpočet: 45 miliónov $ | Tržby: 82,966,152 $ || Plnokrvný film zo všetkým všudy. Nakoľko som videl directors cut, metráž bola predsalen trochu prepálená a tempu tu určite nepomohlo. Inak presne to, čo treba. 80% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Stone sa pomaly začína vracať na výslnie a mnohým z nás ukázal, že o gule predsa len neprišiel počas natáčania filmov s vojnovou tematikou. Knihu som, samozrejme, nečítal, ale myslím, že to mohlo byť celkom kvalitné psycho. Film napriek svojej stopáži ponúka kvalitnú zábavu od začiatku do konca. Zábavu hovorím preto, lebo si myslím, že by mohol byť spracovaný v oveľa vážnejšej a dramatickejšej tónine, no nakoniec mi tento štýl filmárčiny sadol v danom momente úplne perfektne. Elitné herecké obsadenie dokázal Stone elegantne ukočírovať, rovnako ako aj permanentné striedanie lokácií, zvratov a záverov. Film z pohľadu hlavnej rozprávačky, ktorá je jednou z hlavných predstaviteliek bol osviežením, dialógy na jednotku a atmosféru dokonale dotvárali herci vo vedľajších úlohách, ktorým boli ich roličky priam ušité na mieru. Hlavné trio hercov sa síce snažilo, ale bez ostatných ostrieľancov by bol film veľké herecké sklamanie. Celkový dojem teda nepôsobí úplne konzistentne, a to je jediná chybička krásy, ktorá ho pripravila o plné hodnotenie. Chybička malá, ale podstatná. 85%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Zpočátku docela naivní selanka o milostném trojúhelníku, prorostlém kořeny ganjy. Jenže to by to nesměl být Stoney. Vizuální vytříbenost je samozřejmostí, krvavá brutalita unrated verze (mohla být ale o pár fucků bohatší) přidává dobré dvě hvězdy. Taylor Kitsch se v téhle roli vysloveně našel. Del Toro hraje toho největšího sráče s očividnou chutí a Travolta vyfasoval další fajn roli. Akční scény patří ke špičce, stará škola se pozná. Další takový kousek s lepším scénářem prosím. P.S: Vyzvánění s tóny "Pec nám spadla" je otravné, ale potěší. Nezabíjej mě prosím, mám tři malé děti. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Vizuálně neskutečně protřelé a atraktivní, barevně přefiltrované, vytuněné, ryze "imidžový" film. Ne že by snad solidní děj byl až na druhém místě, ale fanoušci tvorby režiséra přesně vědí co a jak. Pro diváka laika to bude po všech aspektech konzistentní film a solidní zážitek ať už v kině, či kvalitní domácí projekci například na dvd. Herecky povedené, hudebně stylové. Film se solidním spádem a líbivým feelingem. Jako vždy zdatně reflektující současnou dobu. Místo sportu tu máme drogy, proč ne, i tak se to dá uchopit. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Když si zrovna Oliver Stone odpustí politické komentáře, jsou jeho filmy takřka vždy událost. K Divochům jsem se dostával pěkně dlouho, ale takhle skvěle obsazenou žánrovku jsem si nemohl nechat uniknout. Ačkoliv už z dnešního pohledu je téma pašování drog do Ameriky poměrně zásadně provařené, narkobaronce v podobě božské Salmy Hayek to hravě odpustíte. Nikdy jsem neporozuměl tomu, proč se Taylor Kitsch nestal velkou hvězdu, i Divoši ukazují, že na to měl a je boží. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Divocí lidé v divokém světě. Přesně tak jsme měli díky Takovým normálním zabijákům nebo dle mého nedoceněného U-Turn rádi Olivera Stonea v poslední dekádě minulého století. Zkažený svět plný vyšinutých magorů představuje i nyní, a to po několika politických úletech, kterými nás známý provokatér obdaroval. I když občas vypadá, že ho upekli pejsek s kočičkou. Dočkáme se prudkých změn žánrů, moderních obrazových fines, nadhledu a ironie. A také příběhu, s kterým budou mít mnozí problém hned v úvodu při vykreslení milostného trojúhelníku. Jeden z nich je totiž tvrďák, který má za sebou nejednu vojenskou akci, druhý citlivý idealista (spolu vydělávají balík na marihuaně) a třetí do švédské party je zhýčkaná blondýna lačná po nákupech a pohodlí na pláži. Ale klape to, tak jim to přejme. To, co následuje, je místy fajn, ale také docela (až okatě) chtěné, vytlačené. Výlevy násilí střídá nějaká umorousaná scéna (kdy si třeba Blake se Salmou začnou notovat), což je škoda. Divošství jsem tam moc nenašel, komicky ladění padouši tomu navíc příliš nepomáhají (vyjma výtečného Benicia Del Tora, pochopitelně). Jednoduché i chytlavé zároveň, přičemž nadvakrát vyprávěný konec nepomáhá ani jednomu, ani druhému. Tři až čtyři hvězdy. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Stonovo zpracování je vysvobozením z přehypovaného bestselleru - vyčítat mu vyletněnou povrchnost je stejně hloupé, jako vyčítat Verhoevenově Pěchotě nevěrohodnost. Navíc je to trochu lízlé Tonym Scottem, roztříštěné, podprahově žonglující s divákem a přesto splňující kritéria prázdninového blockbusteru. Prostě fajn. A ta kniha se fakt nedá číst. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Drogový mecenáši v boji o svoje políčko. Potešil najmä polo-vtipný záver. Inak priemerný akčný thriller s nijak zaujímavým príbehom obohatený o podpriemernú drámu, riešiacu problém milostného trojuholníka a mizerného vzťahu medzi matkou a dcérou. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americký režisér Oliver Stone po osem ročnej odmlke natočil ďalší film. Úprimne som sa tomu potešil, pretože jeho doterajšia tvorba ma vždy dokázala zaujať. Považujem ho za skúseného, nápaditého a vysoko profesionálneho režiséra. Preto som očakával kvalitný filmový zážitok. Lenže naivný príbeh o dvoch díleroch marihuany, čo žijú v sodomistickom vzťahu s blonďavou blbkou, ma hlboko sklamal. Povrchnosť tejto témy by som dokázal hadám aj prekusnúť, ale ten plytký, vypočítavý, komerčný štýl akým to natočil ma doslova znechutil. Zdá sa, že už sú nenávratne preč tie časy, keď ma Stone ohuroval svojou progresívnou umeleckou filmárčinou. Toto čo mi teraz naservíroval bola len akási nepodarená parafráza na Tarantinov kultový snímok Pulp Fiction, ktorá vyústila do skoro až béčkového akčného snímku s umelo prekombinovaným vyvrcholením. Keby to bol debut nejakého mladého, dvadsaťpäť ročného režiséra, tak by som to bral, ale od Olivera Stonea som rozhodne čakal oveľa viacej. *** ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Příííííliš dlouhý film - dvojitý konec byl vrcholem zdržování. Poslední pořádně atmosférická scéna přišla na řadu někdy po hodině od začátku (napínavá jízda s policejním autem v patách), od té doby až do konce se Divoši (s výjimkou přepadení vozu s penězi) stali nudnou podívanou, která mě v závěru málem překvapila. Málem (viz poznámka o dvojitém konci). V hlavních mužských rolích jsem viděl dva obyčejné panáky bez výrazu, a proto mě mnohem více zajímaly postavy Salmy Hayek a Benicia Del Tora. Divíte se mi snad? Pokoukání to nebylo zlé, ale od Olivera Stonea jsem čekal něco lepšího. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Jsem překvapena, nikdy jsem moc styl Olivera Stone nemusela, ale toto mi sedlo. Film má dobrou zápletku, spád, vyvrcholení a pořádnou brutalitu (viděna unrated verze). Filmu nechybí spousta originálních režijních nápadů a zajímavá kamera. Líbila se mi i občasná ironie a nemohla jsem se nepousmát u toho, jak jsou postavy schopné v jednu chvíli někoho odprásknout a druhou jít povzbuzovat své děti na baseball. Velká výhra je také herecké obsazení (Blake Lively mě hodně překvapila). Výsledný dojem je mnohem lepší, než jsem čekala, od toho se asi odráží i mé hodnocení. Trochu někoho možná zamrzí, že šlo vidět, že pod povrchem se ukrývalo něco hlubšího, ale Stone jako by se bál do té hloubky ponořit a tak to stočil na čirou zábavu, ale tak co, člověk potřebuje někdy vypnout a jen se bavit a já se celých 140 minut bavila skvěle. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Oliver Stone se sice snaží přiblížit některým svým předchozím snímkům, až bolestivě je zde ale vidět, že už na to zkrátka nemá. Dravý vizuál sice funguje, ovšem styl bývalého režijního mága už dávno není tak dravý a vybroušený a většinu času spíše nudí. Postavy jsou nesympatické, záporáci až moc přepálení, akce málo. Stoneův rádoby návrat na výsluní se tedy opět míjí účinkem, tedy aspoň u mě. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak bal jsem se aby nam pan Stone prilis nevymekl protoze uz WTC nebyl zrovna hit ale nastesti neco jeste ze staryho Olivera Stona zbylo takze zatim co u WTC to byly slabsi 3* tak tady to jsou urcite silnejsi 3* dal bych i ctyri ale je fakt ze ta delka je na podobny film prehnana a ke konci uz sem se zacinal lehce nudit jinak toho typicky lehce provokativniho podani na jake jsme u tohoto rezisera zvykli se tu dockame ale je fakt ze je ten film ukecanej az moc takze ve finale urcite lepsi prumer ale zase nic z ceho bych se posadil na prdel ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Stoneův jemný mindfuck, ve kterém je Del Toro za svini roku a Kick-Ass s dredy pomáhá africkým dětem. Když mexickému kartelu dochází chechtáky, přestává veškerá legrace! Vypravěčsky jedinečné. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Po dlhej dobe konečne od Stona niečo nadprimerné, aj keď veľmi tesne. Už potreboval zabodovať ako za starých časov...Zhulený a jebací úvod ma trochu otravoval, ale akonáhle dôjde k únosu, film začína byť podstatne zaujímavejší . Najväčší podiel na tom má Stonovo eso a je ním Benicio Del Toro. Jeho "Lado" je riadne slizký hajzel a práve zvedavosť ako tento parchant skončí, drží diváka v napätí. Lúpež troch miliónov bola dobrá akčná scéna, ale mnoho ich tu nebude. Nasral ma naťahovaný, dvojitý záver, ktorý mi pripadal absolútne zbytočný. Stone chcel byť na staré kolená asi veľmi "cool", ale akurát dosiahol to, že ním zkazil všetko dobré, čo dovtedy divák videl. Benicio Del Toro je napriek tomu tak silný dôvod, aby som film doporučil, že mu preto niečo musím odpustiť. Slabé štyri. 70%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Po naprosto zbytečném a nudném pokračování Wall Street se Oliver Stone alespoň částečně vrací v podobě v jaké jej absolutně respektuji. Nepřišlo mě že by film byl nějaký násilnější než spousta jiných. Nekoukáme se rozhodně na něco co bychom již dříve někde neviděli. Film solidně šlape, hlavní hrdinové mají o motivaci postaráno a Benicio Del Toro je absolutně skvělý! Čím to je, že s Mexičanama se prostě nevyplácí vyjebávat. Viz seňor Macheta. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Filmové sklamanie a utvrdenie v tom, že keď fanboy na CSFD.cz proste chce, tak bez okolkov nadhodnotí. Veď pohoda, nikomu to neberiem, ani ho za to neobviňujem, sám si občas prihodím čosi naviac a statočne si to obhájim, len v prípade novinky O.S. sa musím zdržať prehnaného velebenia a skôr oznámiť polovičnú nespokojnosť. Toľko spochybňované hrátky s filtrami, ostrosťou, obmieňajúcou sa formou záberovania sú podľa mňa na mieste a majú svoje odôvodnenie ktorým je nostalgický navrát do frenetických 90's kedy sa to na plátno rúbalo ako sa komu zachcelo. K tomu ten vztyčený prostredník aka "i don't give a shit about your opinion" z ktorého jasne vyplýva, že Stone nebral na zreteľ žiadne riziká či hrozby a jednoducho si chcel natočiť niečo...ako od Tonyho Scotta. Takáto odhodlanosť skrížená s drzosťou mi imponuje. Že je to v konečnom dôsledku špatne zahraný (česť výnimkám = del Toro), chatrne vyrozprávaný (chvíľami to nemalo ďaleko k natvrdlému "Shoot'em up" + náhle popretie zvoleného naratívneho konceptu) scénaristický karambol (no comment) mi už však potechu nerobí a ceľkovo ma pri pomyslení na onu kreačnú zmätenosť viacmenej rozhodí. "Savages" = adreanalínový produkt pre všetkých a zároveň pre nikoho ktorý nenudí, ale za ten plytký entertainment si do neba vyzdvihovať nezaslúži. ()

A_FISH 

všechny recenze uživatele

Stone nabízí sračku, ale řiká jí kaviár. Hloupý, hloupý, hloupý. Opravdu už k úspěchu filmu stačí jen líbivý obrázky a konopí v hlavní roli? Dementní dialogy a nesmyslnej, ušmudlanej scénář nikomu nevadí? Olivere, Olivere, už di asi do prdele. ()

Související novinky

Stoneova marihuana láká hvězdy

Stoneova marihuana láká hvězdy

25.04.2011

Pozoruhodnou sbírku zvučných jmen se může pochlubit thriller Savages, který začne v červenci natáčet Oliver Stone. V adaptaci bestselleru Dona Winslowa si komiksoví mladíci Aaron Johnson a Taylor… (více)

Reklama

Reklama