Reklama

Reklama

Nejlepší kamarádi Chon a Ben jsou pěstitelé marihuany. Chon je bývalý voják US Navy SEAL, který propašoval semena marihuany do USA z Afganistánu, kde byl na vojenské misi. Díky Benovým schopnostem a Chonovým kontaktům prodávají nejlepší trávu v celé Kalifornii. Je to celkem bezpečné podnikání, zvlášť když mají pod palcem agenta z protidrogového. Oba díky marihuaně zbohatnou a Ben věnuje svůj čas i vydělané peníze charitativní činnosti v Africe a Asii. Oba žijí v otevřeném vztahu s dívkou jménem Ophelie. Jejich úspěšného byznysu si ale všimne mexický drogový kartel, jehož šéfka s nimi chce spolupracovat. Dostávají od kartelu nabídku na obchod, "která se neodmítá." Mladíci ji však odmítnou. Než ale stihli utéct do Indonésie, Ophelia je unesena. Chon proto se svou bývalou vojenskou jednotkou rozpoutává v okolí městečka Laguna Beach nemilosrdnou drogovou válku. (TV Nova)

(více)

Recenze (803)

copco 

všechny recenze uživatele

urcite sa dalo vytazit viac myslienka dobra koniec tiez ne zly no prilis sladke uprostred a take rambovkse kde dvaja tahaju proti kartelu. Ono by nic na to nebolo ale jeden z nich by mal byt Chuck Noris ()

MC_nechva 

všechny recenze uživatele

Vůbec mě to nebavilo, postavy trapný a prostě film takovej trendy cool hustej ale nenechte se zmýlit je to fakt blbost... ()

The Count 

všechny recenze uživatele

Konec, nejdůležitější část filmu, ani jeden dost dobrý. Ex-SEALs, jedni z největších machrů ve svém řemeslu a tady jsou ztvárnění jako kluci co si hrajou s kuličkovkama?! Kamera hezká, střední část ušla, ale celkově nic moc. Nejlepší na celém filmu byl Benicio Del Toro, tohle je podle mě reálný ztvárnění jak charakteru, tak i představy skutečnýho gangstera včetně chůze, pohledů, způsobu mluvy prostě dokonalost aniž by se u něj muselo říkat, že je ex-cokoli, kdyby to náhodou někdo nepochopil. ()

josezuna 

všechny recenze uživatele

tešil som sa na film Olivera Stonea, no zostal som po jeho zhliadnutí sklamaný. dej bol zjednodušený, povrchný až ťažko uveriteľný. s podobnou tématikou som videl i lepšie filmy. všetko sa dalo dopredu predpokladať, no a hlavná predstaviteľka bola čitateľná ako s filmu pre teenagerov. koniec som vôbec nepochopil, neviem či chcel režisér do záveru vniesť romantiku, či nádej, no proste hollywoodská hra bez emócii. z predstaviteľov bol skvelý Benicio Del Toro a Aaron Tazlor -Johnson. inak nič moc, aj keď Selma je stále kus peknej ženy a Blake Lively sa na ňu nechytá. a úplne najlepšie na celom filme je, že sa na začiatku súloží opreteky, no hlavná predstaviteľka je oblečená, vrátane spodného prádla. proste hollywood. ()

terezst 

všechny recenze uživatele

Film skvělý,herecký výkon na jedničku (zvlášť Salma Hayek byla skvělá a jako vždy okouzlující),konec naprosto nečekaný a celkově mi ten film vyrazil dech,seděla jsem v kině s očima přilepenýma na plátno a pomalu jsem ani nedýchala jak mě to nadchlo.Po dlouhé době dávám filmu 100%,jediné co je na tom filmu špatné,je ten český dabing,který se charakterově vůbec neshoduje s herci. ()

Lu Tze 

všechny recenze uživatele

Film zajímavý leč chování postav spíš podprůměrné. Jedině John Travolta a Aaron Tayler-Johnson mi sedeli, zbytek byl poněkud zmatený. V první půli diváka navnadí parádní loupežnou scénou a pak ho nechá čekat až do konce. Chování kartelu nesmyslné, vazby mezi mafiány mizivé - reprezentaci něčeho co již nějakou dobu funguje jsem jim prostě nedokázal uvěřit. Vše pak docela napravil vcelku zábavný závěr, nicméně celkový dojem je spíš průměr. ()

pravda1 

všechny recenze uživatele

Tak tento film potešil moje oko.Nebudem tu písať to isté čo už písali komenty predo mnou iba pár vecí - je to fajn brutalitka dosť krvi a akcie z čoho som bol blažený ,potom úžasný Del Toro zahral toho zaporáka kurevsky dobre a nakoniec Stone ktorý to celé zmiešal a uvaril super filmík.Na nervy mi išla akurát Ofélia tie jej trápne kecy a vlastne celý ten akože milenecký trojuholník v ktorom si ju dvaja kamoši delia a všetci sa majú strašne radi nikto na nikoho nežiarli - totálna naivná sračka.Toto vadilo preto len 4 hviezdy. ()

Rupmen 

všechny recenze uživatele

Silnou stránkou lepších filmů Olivera Stonea jsou zajímaví hrdinové a poutavý příběh. Tenhle patří k těm horším. Všechny postavy vypadají, jakoby je vymodelovali na základě průzkumu spotřebitelské poptávky. Hlavní trojice (drsňák, romantik a blondýna) je prvoplánově atraktivní, zatraceně nekonformní, zkrátka cool. Po několika minutách sledování této vymazlené trojky člověku dochází, proč zbylý svět Američany nesnáší. Možná to byl umělecký záměr - vypravěčkou a průvodcem příběhu je totiž blondýna - takže natočená historie vypadá jako přepis z deníku pubescentky. Vrcholem zoufalství je pak zakončení na druhý pokus. Obsazení a výkon Benicia Del Tora pasuje, celkový dojem z filmu ale už nespasí. ()

P/\/EL 

všechny recenze uživatele

herecké výkony na můj vkus celkem slabé (charaktery postav mělké), k povrchní stylizaci to ale patří, no, jako docela jsem se bavil, akorát jsem si přál lepší finále, na takovej film koukáte a těšíte se, kdy už konečně to ti zlí schytaj, v jednom závěru to Del Toro schytá trapně a v druhym vůbec, hehe, no a bylo to celkem cool, současný Mexiko - drogová válka (kde kdo zná ty jejich brutality z internetu), populární tráva, skypování, hackování, trojka.............únos za únos, překombinované, ale zábavné, jo, takový dlouhý, ale hutný, propracovaný věci mám rád, audiovizuální stránka - jaro k nám zdá se konečně dorazilo, ale ta jejich prosluněná Kalifornie, to se nedá srovnávat, no, záviděl jsem jim to, až na to nebezpečí :), jo, pěkná podívaná, soundtrack docela v pohodě, až na to, že jsou to trochu starý vykopávky (menší rozpor se snahou o aktuálnost, přidal bych ještě veterány z Afghanistánu a Iráku a něco jako misionářství v Africe).........dal bych víc, ale od Stona mám rád spíš vážný věci - nejvíc třeba Salvador, na U-Turn se musim ještě mrknout....jo, jak pěkné by to bylo, kdyby to bylo vážnější...Marigold*** ()

jjemi 

všechny recenze uživatele

Sex – drogy – násilí a lááska. Herci, na které se dobře kouká. Také slunce, modré pláže, dobrá hudba. Dobře namíchaný škvár, který zvedne adrenalin, způsobí, že na chvíli zapomenete na co zapomenout chcete. Nevhodné pro děti a mládež do 25 let. ()

jirzy 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, možná kdyby to místo dvě a čtvrt mělo jen hodinu a půl. Nesnesitelně se to táhlo a ty pseudoexistenciální kydy o lásce a bytí a věcech co se prostě stávaj, to asi scénáristi taky dost hulili. ()

jerzy1976 

všechny recenze uživatele

Úžasný film. Nejvíc mě dostal "nekorektní" monolog Travolty k umírající manželce....jinak výborné herecké obsazení, režie...zkrátka pro mě zážitek. ()

Istero 

všechny recenze uživatele

Misty hodne nevyrovnane, hezky barevne je to ale porad.OS uz natocil lepsi kousky. Tenhle svet za oponou si predstavuji spise podle Zeme, kde neni misto ani pro OS. ()

vasosak 

všechny recenze uživatele

Poučení Američani dobře vědí, co nejlépe platí na velkého a násobně silnějšího nepřítele, Ben a Chon nejsou výjimkou, a tak vyhlásí mexickému kartelu tajnou partyzánskou válku plnou intrik a terorizmu. Paráda. Škoda jen, že nejsem tak úplně příznivcem explicitního násilí a krutostí, kterých se ve filmu objeví více než dost. Jinak nelze než pochválit, má to vysokou úroveň a vtip s dvojitým závěrem mě fakt pobavil (zajímavostí je, že s něčím podobným se ve v Babovřeskách vytasil i Zdena Troška, ovšem s tím rozdílem, že tam to bylo trapný). ()

lineker 

všechny recenze uživatele

Stone je pořád značka, která se nosí a která se jen tak neokouká. Osvěžující vítr současné komerční americké produkce. To co se na začátku jevilo pouze jako miniswingerspárty konopné trojky se rozjede do ďábelské jízdy bez omezení rychlosti.Nic není nikomu svaté a není nic co by tě zastavilo při získání peněz čí více než blízké osoby. PS 1 Závěr jedna byl více Stoneovský. PS 2 Salmě to neskutečně seklo. ()

Calvus77 

všechny recenze uživatele

Na Olivera slabé (proto jen tři hvězdy), ale koukatelné. Nejzajímavější postavou je zde rozhodně Del Toro, a kmotřička Hayek je stále k nakousnutí. ()

Související novinky

Stoneova marihuana láká hvězdy

Stoneova marihuana láká hvězdy

25.04.2011

Pozoruhodnou sbírku zvučných jmen se může pochlubit thriller Savages, který začne v červenci natáčet Oliver Stone. V adaptaci bestselleru Dona Winslowa si komiksoví mladíci Aaron Johnson a Taylor… (více)

Reklama

Reklama