Reklama

Reklama

Nejlepší kamarádi Chon a Ben jsou pěstitelé marihuany. Chon je bývalý voják US Navy SEAL, který propašoval semena marihuany do USA z Afganistánu, kde byl na vojenské misi. Díky Benovým schopnostem a Chonovým kontaktům prodávají nejlepší trávu v celé Kalifornii. Je to celkem bezpečné podnikání, zvlášť když mají pod palcem agenta z protidrogového. Oba díky marihuaně zbohatnou a Ben věnuje svůj čas i vydělané peníze charitativní činnosti v Africe a Asii. Oba žijí v otevřeném vztahu s dívkou jménem Ophelie. Jejich úspěšného byznysu si ale všimne mexický drogový kartel, jehož šéfka s nimi chce spolupracovat. Dostávají od kartelu nabídku na obchod, "která se neodmítá." Mladíci ji však odmítnou. Než ale stihli utéct do Indonésie, Ophelia je unesena. Chon proto se svou bývalou vojenskou jednotkou rozpoutává v okolí městečka Laguna Beach nemilosrdnou drogovou válku. (TV Nova)

(více)

Recenze (803)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Má to krásné herce, zajímavé prostředí mexické mafie, chvílemi velmi realistické příběhové zákruty, slizského Benicia Del Tora a mafiózní mama Salmu Hayek. Tenhle film tiká jako hodinky a mě příjemné překvapilo, že Oliver Stone je stále schopen natočit něco tak vizuálně agresivního a - pokrokového, dalo by se říct. Naše hlavní trojka (jedna dívka a dva muži) totiž jede v úspěšném obchodu s marjánkou a navíc spolu žije v moderním a spokojeném vztahu. A i přesto, že se tímto dost vymykají průměru, jim držíte palce (tedy spíš těm klukům, protože Ophelia je většinu děje dost pasivní). V mnoha ohledech originální, chytré a rozhodně nadprůměrné. 80 % ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Fajn 2* kvôli Salme Hayek. Inak pre mňa osobne nezaujímavý film. A ten koniec pekne pokazili. Myslela som, že aspoň ten za niečo stál a zrazu bolo všetko inak. A Ophelia je dobrá krava, keď má ešte tú drzosť si vyberať čo bude jesť. Vraj šalát.... puča. A viem prečo mi "hustý" John išiel tak na nervy a hnusil sa mi. Lebo hral hnusného Johna Cartera. A výkon Blake Lively, no čo ja viem ukázala nám, že jej idú sex scény. Gratulujem. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Príbeh o ľuďoch, ktorí sa milujú, ale vďaka svojmu povolaniu vystavujú svojich blízkych, čiže seba navzájom, do smrteľného nebezpečenstva. A potom o tých druhých, ktorí pohodlie svojich blízkych vymenili za peniaze. Čiže medzi nimi nie je až tak veľký rozdiel, sú to proste divosi. A je jasné, že to za to nestojí a dobre to môže dopadnúť iba vo filme. Iba tam sa vytvorí puto medzi väzniteľom a väzňom, pretože chápu vlastné pocity, napríklad pocit ukrivdenej matky, ktorá si ale za všetko môže sama. Tých dvoch dementov bohvie prečo nenapadol záverečný ťah bezprostredne po zásadnom zvrate, asi ako každého normálneho človeka a namiesto toho pripravovali zložitý a veľmi riskantný plán, ktorý vyšiel iba vďaka tomu, že sú, znova opakujem, vo filme. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Uděláme si koktejl, dáme do něj krev, násilí a zdlouhavost po vzoru Tarantina, dějovou spletitost bratrů Coenů a špetku vizuálního orgasmu Tonyho Scotta. Jenomže až se toho napijete budete znechucený táhnoucí se chutí nudy, dějovou překombinovaností a v závěru přespříliš barvitou chutí hořkosti (?!). To máte tak, když se to bere moc vážně a zapomene se na nadsázku. Jinak řečeno: Je to prostě neskutečně iritující hovadina, která si hraje na něco, čím ani nemůže bejt. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Úžasné! Nemám slov. Herci jsou vybráni naprosto skvěle a jejich herecké výkony jsou bez chyby. Příběh je dokonalý a nic v něm nechybí. Je odlehčen hulením, ale přitvrzen zabíjením. Doprovodná hudba je přímo geniální, stejně jako zeměpisná poloha/y příběhu. Opravdu mistrovské dílo, které předčilo mé očekávání ve všech směrech. Po dlouhé době snímek, ve kterém jsem nenašla ani jednu chybu a nic mi v něm nevadilo, cením. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Neskutečneée zklamání, neskutečneée! Já věděl, že Oliver je perverz, no co předvedl tady. Člověk se těší na bezduchou akci, kde si dva drogové kartely vymlátí duši a místo toho se mu dostane úchylného trojúhelníka, který nejde rozbít. Dvojhodinový intelektuální sranec, kde člověk začne přemýšlet, jestli ten hlas božské Ophelie je opravdu tak otravný nebo je něco blbě. Když padali dvojčata stal jsem u tebe, když si poslal dědu vydělávat peníze taky… dokonce i když jsi pomlouval Georga pořád jsem stal u tebe, no kurva co sis nalil tady?! 3/10 ()

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele

Našlo by se sice pár slabších momentu, ale bylo jich opravdu velmi málo. Jedním z těchto momentu je zbytečné hraní si s koncem, ale i to se dá přehlédnout. Celkově obsazení je velmi vyvážené, každý dostal dostatek prostoru se předvést. Nejvíc bych vyzdvihnul Benicia Del Toro nepatří zrovna mezi mé oblíbence, ale musím uznat, že v této rolí se mi velmi líbil. Už teď se těším na jeho další film. Děj není moc náročný, spíš jednoduchý, ale všechno to do sebe dobře zapadá. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

No, nebylo to tak geniální jako U-Turn, ale jinak je to po všech stránkách skvělé thrillerové drama s parádním obsazením i těch nejmenších rolí. Kitch dostal konečně pořádnou dramatickou roli, kde se mohl ukázat a Johnsonovi jeho citlivý Ben sedl mnohem líp než Vronsky v Anně Karenině. Del Toro je jako vždy úžasně úchýlný a Hayek si svou kartelovou šéfku dává neskutečně. Lively jsem její roli taky žrala i s navijákem. Stone vzdal nevědomky poctu Tony Scottovi, jehož styl je v tomhle filmu docela nápadný. Taky jsem byla unešena kamerou a celkovou režií a pomrkáváním na cinefily, kteří si všimnou některých menších detailů. U mě Stone prostě nemůže šlápnout vedle. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Nemá cenu vyjmenovávat, hodnotit, kdo byl lepší nebo horší...prostě všichni zúčastnění byli úžasní! Věřil jsem i těm týpkům, že se dělili o tu buchtu, tomu říkám kámoši! Překvapil mě teda konec, a to spíše v tom negativním smyslu slova, kdy je použit tzv. timewarp efekt. Ale tady se nikdo s nikým nemazlí, ani s diváky... 75% ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Příběh dvou schopných zahradníků, kteří se nechtěli přidat do místního zahradnictví a dále setrvali na svém. Místní zahradnictví jim však zabavilo Sněhurku, kterou oba obdělávali, a rozhněvaně jim rozdupali pár trpajzliků. Pak se to začalo už jen komplikovat. Mám rád takové filmy, ale tohle bylo až příliš roztahané a celé mi to připadalo, jak karamelová krowka, která se vám přilepí na zuby. Posledních dvacet minut už jsem se jen modlil, aby je všechny oddělali a byl konec. Stopáž byla zkrátka příliš přetažená. 70% ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

"Nepoznáte moju mámu, ale keď sa jej čoskoro neozvem urobí nejakú veľkú hlúposť, najskôr zavolá FBI pretože môj otčim robil v FBI ..." tak to je len jedna ukážka z trápnych dialógov, keď sa uväznená Ophelia vyhrážala svojím únoscom detskými odstrašujúcimi rečami, pričom svojej mame bola očividne ukradnutá. K tomu dvaja botanici, ktorý sa delia o "hriešnu bábiku", ktorú keď im vezmú tak ich nezastaví ani niekoľko násobne silnejšia drogová mafia. Z toho len jeden má ozaj "gule", aby sa na niečo zmohol a druhý s vierovyznaním budhizmu len poslušne stiahne chvost. Odrazu podráždené šteňatá začali nebezpečne hrýzť a nikto si nevie dať s nimi rady - to hádam nie je možné. Veľmi ťažko sa stotožňuje s tými to postavami, jediný ktorý odvádzal svoju prácu naplno bol Benicio Del Toro. Jediný záhradník, ktorý kosí ľudí ako kvetiny. Stoneova snaha zachytiť realitu plnú marihuany a sexu bola ako defekt na novom aute. Jednoducho sa toto nové a pekné auto s pestro farebným prevedením stalo nepojazdným. Ak chcel dosiahnuť lepší úspech týchto dvoch mladíkov mal im dať drsnejšiu charizmu, tvrdšiu ruku, ostrú bezočivosť a nezaťahovať do toho "ženské esá". Tuto drogovú story s ľahkosťou preskočí aj podstatne starší film Zbaľ prachy a vypadni. Takže napriek tak vysokému hodnoteniu ktoré má, mú bez váhania dávam 40%. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Nemohol som si dať krajší darček na koniec roka. Nadupaná šupovica s výborným obsadením. Zavíjam slasťou. 80% ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

No toto teda bola jazda .. som sa nadýchla a zrazu bol koniec. Úžasný soundtrack a úžasne charizmatický Aaron Taylor-Johnson .. to mi stačilo, mne sa páčilo. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se zbavit dojmu, že se chvílemi jednalo o komedii - přesněji řečeno parodii na válku drogových gangů a celkovou situaci v Mexické expanzi do USA v drogovém exportu. Taky nemám rád J. Bonda, ani jeho moderní parafráze bývalých vojáků z Iráku atd. Odhlédnu-li od tohoto - film příběhem disponuje, není úplně otřepaný a díky dobrým hercům vcelku živé po celé dvě hodiny a dvacet minut. ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

Slick and trippy vizuál jak od Tonyho Scotta (especially Man on Fire a Domino) skrotil podivný mix telenovely s gangsterkou v scenári do najzábavnejšieho filmu Olivera Stonea od Any Given Sunday. Cool, but still not Natural Born Killers or U-Turn cool. Nikoho asi neprekvapí, že starí pardáli (Salma, Benicio, Travolta) nekompromisne valcujú ústredné herecké trio, ktoré vypadá a hrá jak z katalógu od Matella. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Výborný film. V poslednej dobe v rámci "drogových" filmov bodoval hlavne SICARIO. A i keď sú Divosi poňatí trochu inak, sú (takmer) rovnako dobrí. Predovšetkým sú však pestrejší a svojím spôsobom zábavnejší. Už dávno som sa tak netešil z poriadnej filmariny a z interakcie medzi postavami. Videl som DC a za polovicou mi aj napadlo, že film už je dosť dlhý, ale stále zaujímavý a tie najzaujímavejšie momenty sú v závere... Travolta aj na malom priestore pripomenul, prečo sme ho kedysi zbožňovali... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Další z řady filmu, který jsou sice s paradnim obsazenim, dobře natočené..ale do paměti se mi nezarejou, jelikož tam neni nic tak extra. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Stone po dlouhé době drsnější a jiný než kdy předtím. Až na pár ujetých výjimek film vypadá, jak od nebožtíka Scotta, jen se tolik nezaměřuje na akci a zběsilý videoklipový střih. Bohužel film není tak cool, jak by se mohlo na první pohled zdát a po všech směrech se jedná o průměrný thriller o únosu, penězích, drogách a milostném trojúhelníku (s tou výjimkou, že o sobě všichni vědí). ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

POZOR SPOILER!!! Na Olivera Stonea (mého oblíbence) a hvězdné obsazení zpropadeně slabé. Jako bych mnohé z toho, co se ve filmu odehrává viděl už několikrát někde jinde. Násilí je sice místy patřičně brutální, ale v detailech vypadá spíš kašírovaně a uměle, stejně jako Beniciova paruka, nebo Salma Hayek, která, na to jakou hraje údajnou nelítostnou psychopatku, působí až moc sympaticky. A ten závěr - tady už tomu sentimentálnímu happyendu nechybělo opravdu nic, včetně obligátního zapadajícího slunce... ()

Související novinky

Stoneova marihuana láká hvězdy

Stoneova marihuana láká hvězdy

25.04.2011

Pozoruhodnou sbírku zvučných jmen se může pochlubit thriller Savages, který začne v červenci natáčet Oliver Stone. V adaptaci bestselleru Dona Winslowa si komiksoví mladíci Aaron Johnson a Taylor… (více)

Reklama

Reklama