Reklama

Reklama

The Hunter

  • Velká Británie The Hunter
Trailer 1

Obsahy(1)

Martin (Willem Dafoe) je nájemný lovec. Je najat jednou anonymní biotechnologickou společností, aby v tasmánské divočině pátral po legendárním tasmánském tygrovi. Tygr je všeobecně považován za mýtus, ale v dané oblasti byl prý viděn. Martin se ubytuje v domě osamělé Lucy (Frances O´Connor), jejíž manžel je přírodovědec a před časem záhadně zmizel. Začne klást první pasti a zápasí z pochybnostmi, zda je tygr reálný tvor nebo jen výplod představivosti. A pokud žije, jak dokáže odolávat útokům civilizace. (Terva)

(více)

Recenze (76)

POMO 

všechny recenze uživatele

The Hunter sa nesnaží o outdoor dobrodružstvo ani o thriller. Linka hľadania vzácneho a skoro určite vyhynutého zvieraťa Willemom Dafoe postupne ustúpi novej linke zbližovania sa s rodinou, ktorá je preňho v nehostinnej lokalite útočiskom a možno prísľubom novej, zmysluplnejšej životnej etapy. Film má vybornú atmosféru a je nepredvídateľný, ale tiež akoby si nebol istý, čo je pre jeho dramatický a myšlienkový oblúk podstatné. Nakoniec sa z neho stáva mierne filozofická, mierne existencionálna a mierne ekologická dráma, ktorá minie svoj cieľ. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,HLEDÁŠ NĚCO, CO JE VĚTŠINOU POVAŽOVÁNO ZA VYHYNULÉ. TASMÁNSKÝ TYGR - NEJVZÁCNĚJŠÍ A NEJNEPOLAPITELNĚJŠÍ TVOR NA ZEMI A TY MUSÍŠ ZÍSKAT BIOLOGICKÉ VZORKY: KREV, KŮŽI, CHLUPY, ORGÁNY“..... /// Přírodopisný nadšenci budou mít rozpolcený pocity. Záběry a atmosféra tasmánský přírody kurvený amorálním posláním lovce, který nezabíjí kvůli potravě, ale pro prachy. Ovšem přírodní rezervace a její krásy a nástrahy tvoří (bohužel) jen část příběhu. Ještě tu jsou ekologičtí aktivisti, nasraní domorodci, fakt, že po lesích může běhat ,,hafo“ stejnejch lovců a ,,fenka se dvěma svištěma“, kvůli který může zase nastat jinej problém. Prostě je toho moc, co nám chtějí tvůrci říct. Celkem mě to baví (pro jednou) i když nejlepší je, když je lovec v lese. Přes všechnu tu roztříštěnost je to ale film ,,o něčem“ a na mě to, co chtěl říct, celkem zapůsobilo. 3a½! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu od autorky a režisérky ,,Šípkový Růženky“ Julie Leigh číst nebudu. 2.) Miluju přírodu, kde člověk zmizí lehce jako ....třeba hovno. 3.) Myslím si, že Tasmánskýho čerta najdu v pekle. 4.) Thx za titule ,,karis“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Willem Dafoe je starý strhaný dědek, který prochází lesem, aby našel tasmánského tygra. Nakonec našel zatoulaného psa, nebo co to vlastně ti grafici vytvořili? Stupidní film, který Vám vysaje zbytek energie z těla. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Povedené drama o lovu posledního tasmánského tygra svého druhu. Solidní příběh, byť se může někomu zdát dost rozmělněný a výborný Willem Dafoe. Krásná příroda. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Dokumentární drama říznuté thrillerem? Těžko říct, ale funguje to naprosto perfektně (Dafoe nikdy nezklamal). Ještě pár takových filmů, a světové nadšení Novým Zélandem, ze něž "může" Pán Prstenů, opadne - místo toho se lidé budou chtít podívat do Tasmánie. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Stačilo mi vedieť, že je to o hľadaní tasmánskeho tigra a už som sa filmu nevedel dočkať. Nakoniec mierne sklamanie priznať musím, ale zhruba som dostal to, čo som od filmu očakával. Blúdenie po horách a lesoch, pasce a dlhé vyčkávanie na veľký moment. Ten samozrejme v samom závere príde, ale po tých dlhých minútach som si myslel, že sa W. Dafoe pokúsi o jeho záchranu. S jeho DNA by sa možno dalo zapracovať na neho rozmnožení. Nevieme ako dlho ten tiger žije, ale bolo by možné dôjsť k záveru, že kde je samec mala by byť i samica. Ak bol naozaj posledný, mal by byť zohľadnený jeho vek. Ten náš tiger sa zdal byť ešte v slušnej kondičke. Každopádne by jeho rozmnoženie bola veľká udalosť. Aj preto mi záver nesadol, ale som rád, že som to videl. 60%. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Spíše průměrný příběh, který se ovšem odehrává v krásné přírodě a přináší také řadu napínavých scén a dobrou hudbu. Willem Dafoe jakožto herec je zárukou jisté kvality, tudíž se je nač koukat. Něco málo tomuto filmu chybí, takže na 5* to u mě není, ale rozhodně to nebyla ztráta času. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Příběh a hlavně zápletka mohla být daleko záživnější, poněvadž tak hloupý film jsem dlouho neviděl. Hlavní herec hledá tasmánského tygra, ale jakým způsobem? Čekal jsem živější drama, je to pouhé uspávací drama před spaním, na které do rána zapomenete.. 4/10 = 40% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Moje najobľúbenejšie vyhynuté zviera. A možno tam furt niekde je. Thylacine je snáď jediný mýtus, na ktorý verím. V Paríži v Grande Galerie de l’Évolution majú aspoň figurínu, chystám sa jak sa bude dať. Teda už som tam bol, ale nestihol som otváracie hodiny. Kúsok odtiaľ je reštika, kde natáčali scénu s fontánou do filmu Mníchov. Majú tam najlepší šalát, čo som jedol. #horriblovetipy #saladecomplet ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Meditativní exkurze do tasmánské divočiny, krásně nasnímané klidnou kamerou. Jen škoda těch několika žánrových motivů, které stejně nepřinášejí nic moc nového - přál bych si film narativně prázdnější a o to více meditativní (tzn. jakmile je - mimochodem vynikající - Dafoe v divočině a sám, je film parádní, během zastávek v civilizaci pak už jen opisuje důvěrně známou linii a "probouzí" diváka zpět do žánrového světa). I tak jsem byl však ve výsledku spokojen a zmíněné výtky mi vykompenzovalo vynikající vyústění. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Tasmánie opravdu nádherná, Willem Dafoe zadumaný, živý tasmánský čert (aka ďábel medvědovitý), děj žádný. Honba za tasmánským tygrem (resp. vakovlkem tasmánským či tasmánským vlkem) byla jen záminka, jak Dafoea na tento krásný ostrov dostat. Vedlejší rádoby děj okolo matky s dětmi naprosto nezvládnutý, závěr naprosto patetický.. škoda, docela promarněná šance. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Možné spoilery!!! Pátrání po tasmánském tygrovi nese bohužel všechny znaky, které mně byly vždy proti srsti. Tím hlavním je úplně (pod) průměrný scénář, který je naprosto nudný a nepřináší zhola nic nového. Chápu, že asi museli tvůrci naplnit nějak přiměřenou stopáž filmu, ale to se jim evidentně nepovedlo. Tak se dočkáme klišovité vložky s místními aktivisty, podrazy ze strany „zaměstnavatele“ a citového sblížení …… Tohle já fakt nemusím. Natočit tenhle film, jako souboj muže a zvířete, jo to mohla být úplně jiná káva. Příroda je nádherná, až čarokrásná a Dafoe má pořád to charizma a koule, aby dokázal zahrát skoro všechno. Jenom kvůli těmto dvěma faktorům tak dneska šoupnu za tři. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Slušné pomalé drama o hledání tasmánského tygra. Willem Dafoe se do role hodně vžil a na jeho hereckém výkonů to šlo poznat. Líbilo se mi jak navíc jeho postava postupně měnila svou povahu. Musím se přiznat, že na film jsem se díval hlavně kvůli nádherným záběrům na Australskou " divočinu ", ale nakonec se z toho vyklubal hodně solidní snímek. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Možná se jednalo o meditativní pokus o dobrodružný snímek nebo to byl jen utahaný film o stárnoucím lovci, který po lese nahání záhadného tygra. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem nepochopil důvody, PROČ by nějaká firma hledala tasmánského tygra a PROČ, pokud ještě žije, se ho chtěla zbavovat. Nebo oč té firmě v souvislosti s tím tygrem vlastně šlo. Z toho pro mne plynulo, že jsem tedy ani nechápal, proč tam běhá Dafoe jakožto lovec a zdá se, že zkušený lovec, jak to, že on si vyrazí jen tak na piknik a objeví stopy, zatímco hafo rodilých domorodců najde leda prd, vůbec jsem nepochopil konec, (MOŽNÝ SPOILER!) proč bylo nutné zakládat ohníček (a jak to ten kluk přežil bez jakékoliv spáleniny), prostě mi to celé nedávalo a nedává smysl. Motivace postav a firem mne zkrátka míjely obloukem . Můžete říct, že su blb, o tom žádná, ale každý film by měl počítat tak trochu s divákem a dát mu do ruky nějaká vodítka od začátku. Ale jinak jako příroda super, to zas jo. --- EDIT: Když nad tím zpětně přemýšlím, nejvíce mi to celé připomíná Chaloupkovy Večerníčky jako madla a Ťap, Pruhovaní kamarádi, Medvíďata... ()

SLOTH 

všechny recenze uživatele

reziser se asi nedokazal rozhodnout co chtel natocit. jeslti klasickou one man show s vinikajícím dafoe a nebo drama o rodiných poutech. Kdyby se veškeré vedlejší postavy vymazali a film by skončil (POZOR SPOILER) zaměřením na tazmanského tygra, jednalo by se o plný počet ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

THE HUNTER je dobrodružný film o honbě za legendárním vakovlkem tasmánským. Je natočený s perfektním citem pro jednu z nejnovějších kryptozoologických hádanek. Je opravdu vakovlk tasmánský (tasmánský tygr) opravdu vyhynulý? Výborný námět je ale rušen tou už otřepanou dramatickou vložkou, kdy se "neznámý" cizinec zabydlí v rodině (kde je opět jen žena a děcka, které si ho oblíbí atd.) a ta je pak ohrožena jeho prací. Tyhle průhledný vzorce bych vynechal (i když tady je více odpustitelný - není tak růžový) a soustředil se jenom na hlavní téma a tím je pátrání po vyhynulém zvířeti. Dafoe hraje nájemného lovce výborně, k tomu precizně odvedená práce kamery a výpravy, když nám velmi detailně ukazuje tasmánskou přírodu. Vůbec nesouhlasím s komentářem uživatele “LIVINGDEAD“, který tvrdí, že animátoři odvedli špatnou práci na digitálně vloženém vakovlku. Ten je naopak vytvořen naprosto perfektně a věrohodně, přesně jak ho můžeme vidět na posledních známých videích a fotografiích. Nehledě na to, že existuje i vycpaný jedinec. Tady bych viděl práci animátorů jako hodně dobrou, povedlo se jim, i když na krátkou chvíli vdechnout filmu opravdu mystické kouzlo a docela si umím představit, že takhle nějak by opravdové setkání nějakého vědce s tímto zvířetem mohlo vypadat. Škoda jen toho konce, který má svojí logiku, ale stejně se s ním nemohu smířit. Podobný film by si zasloužil optimističtější zakončení. ()

Sprite 

všechny recenze uživatele

Slušný thriller/drama o vyhubení Tasmánského tygra. Chvílema nudné, ale pásaže na lovu to kompenzují a celkově dávám horší 4*. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh, perfektní tasmánská příroda a téma lovu, na které jsem se těšil je podle mě dost pokažené těmi přiblblými prostřihy ala "rodinná pouta". Myslím, že by režisér a scénáristé udělali lépe, kdyby celý film posadili pouze na lovu onoho tasmánského tygra. Celý děj by byl v přírodě a točil by se pouze kolem lovu - žádné odbočování, žádný vedlejší děj. Slabší 3* ()

Reklama

Reklama