Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 2154 a Země je přelidněná, nemocná a znečištěná. Chudí obyvatelé planety žijí ve slamech, zatímco bohatí a mocní žijí na Elysiu, vesmírné stanici na oběžné dráze, těsně nad zemskou atmosférou. Spider, hacker žijící na Zemi v Los Angeles, provozuje lety raketoplánů na Elysium, aby propašoval lidi, kteří by tam použili Med-Bays, zařízení, která mohou léčit jakoukoli nemoc nebo špatný stav. Ministr obrany Elysia Delacourtová nechá sestřelit dvě kosmické lodě ve vesmíru, klidně zabije všechny na palubě raketoplánů a ten, který dosáhne Elysia, je zadržen. Pasažéři jsou zatčeni a deportováni zpět na Zemi. Prezident Patel pokárá Delacourtovou za její činy a pohrozí propuštěním při dalším podobném incidentu. Ta tajně nabízí generálnímu řediteli firmy Armadyne Corp, Johnu Carlylovi, doživotní zbrojní kontrakty výměnou za počítačový program, který umožní Delacourtové provést převrat a dosadit ji na prezidentský post. Carlyle program vymyslí a uloží ho do svého mozku. Na Zemi Max Da Costa  pracuje pro Armadyne Corp jako dělník, ovšem je náhodou vystaven smrtelné dávce radiace. Dostane léky s tím, že mu zbývá jen pět dní života. Max a jeho přítel Julio přijdou za Spiderem a uzavřou s ním dohodu. Pokud Max dokáže ukrást data související s Elysiem Johnu Carlylovi, zařídí Maxovi dopravu do Elysia, aby mohl použít Med-Bay k vyléčení své nemoci... (TV Nova)

(více)

Recenze (1 603)

wick 

všechny recenze uživatele

Průměr...který jsem přes nadšené ohlasy čekal. Nelíbil se mi District a ani Elysium není nic, co by stálo za nějaký hlubší rozbor. Za ty peníze by to natočil každý zdatnější režisér možná i líp a nemusel by tam ani cpát tu hloupou politickou agitku o spravedlivém a vysněném světě rovnosti. Robotický úředník mi připomněl starý dobrý Total Recall, který jsem si teď koupil na Blue ray. Elysium bych nechtěl na placce ani zadarmo. ()

Pute 

všechny recenze uživatele

Prostředí, ve kterém se film odehrává, velmi překvapivě připomíná District 9. Dějově jde o trochu jinak převyprávěný District 9. Bohužel zbytek je ale mnohem horší. Jediný, kdo opravdu za něco stojí, je hlavní padouch Kruger. ()

Silblade 

všechny recenze uživatele

Nevím, čím to je, ale víc beru tupé střílečky s klišé humorem a pěknými efekty, u kterých se člověk aspoň uvolní a nečeká žádný rádoby pseudochytrý kecy, který se mi někdo snaží vtloukat do hlavy. Už samotné medi-kóje, kvůli kterým lidé na Zemi jsou ochotni cestovat napříč vesmírem, jsou takovým naivním příslibem: "Tohle jednou tady bude, stačí strčit nemocnýho člověka do větší kopírky a ta vám vyléčí všechny neduhy." Ano, je to sci-fi snímek, nikdo to nemusí brát vážně, ale člověk s ksichtem na sr..., kterej je jen tak mimochodem mrtvej (pchá, a prej "mozek stále pracuje"), tak jemu žádná medi-koje nepomůže. A hle, agent, ten zlý hošo, je back! Jakoby přehlídli fakt, že duše mezitím putuje v jiných sférách a zvysoka s...e na nějakou medi-kopírku. Mě tohle nepřijde jako čisté sci-fi, ale jak jsem říkal výše, příslib. Takové to hraní na Boha "my lidé všechno jednou zvládneme, vyléčime, vyřešíme" je vážně hnus. To jen takové filozofické zamyšlení.;) Jinak roli Maxe mohli dát opravdu někomu jinému, ne že by Matt Damon byl hrůstrašnej, ale tahle role by sedla spíš Marku Wahlbergovi nebo Samu Worthingtonovi. Efekty fajn, droidové fajn, (kam se poděl humor?), zápletka s rebootem fajn = 3 hvězdy. ()

tchempi 

všechny recenze uživatele

Kočkopes. Tváří se jako sci-fi, ale je to vlastně sociální drama. Je natočené ruční kamerou a polodoku stylem, ale bezostyšně využívá hollywoodská klišé. Když k tomu přičteme děravý scénář s mnoha logickými lapsy, žádná sláva to není. Jen ty vizuální efekty jsou moc hezké. 50 % ()

MiniRecenze 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem byl vážně zvědavý a očekával jsem solidní sci-fi.Faktem je,že se můžete těšit na zdařilé efekty,futuristické prvky,kostýmy,prostředí a samozřejmě herecké výkony.Je to lákavé,že ano?Bohužel tomuto filmu chybí ještě dva prvky,které jsou podstatně důležité.První je kamera,která bude s Vámi třepat,to hlavně platí při skoro jaké-koliv akci,takže souboje uvidíte,tak rychle zestříhané a roztřesené,že budete rádi,až poznáte vítěze.Druhou věcí myslím scénář,který nenaplní svůj potenciál a s příběhu se stává jednotvárná činnost,je to škoda,tvůrci mohli ze snímku vyždímat daleko více.Ale stejně,pokud jste fandy tohoto žánru neváhejte a myslím si,že litovat nebudete,naštěstí zde převažují pozitiva. NADPRŮMĚR!!! ()

TheJirkaW 

všechny recenze uživatele

O kolik, že měl Blomkamp víc peněz na tenhle film? Řekl bych, že o dost.... Tak proč je District 9 o dost lepší než Elysium? Stoupl mu do hlavy Hollywood? Je to pěknej film, ale budu se řídit větou ,,Jednou a dost". Né, že by se mi to nelíbilo... Ale lituju toho, že jsem nešel radši na film Oggy a šváby a tohle bych si v klidu za měsíc stáhl... vyšlo by to nastejno, akorát bych neutratil 500,- za lístek, popcorn, kterej jsem stejně nedojed a colu, ve který je 80% vody... ()

universal 

všechny recenze uživatele

Po první myšlence, že to DVD je vadný, jsem zjistil, že vadná byla asi kamera, co to natáčela anebo počínající třes v rukou kameramana. Tak co teď? No dokoukal jsem to. Nakonec se z toho vyklubal průměrný film s výborným Mattem. To je ale, bohužel vše. SPOILER: Od začátku, až do konce předem víte, jak film skončí. Nehledě na to, že hned v prvních minutách nám to ještě třikrát zopakují. Předurčení, muhehe. KONEC SPOILERU. A tím myslím, že skončí i má krátká recenze. 6/10 PRŮMĚR. ()

krt7236826 

všechny recenze uživatele

veľa chýb a kopec dobrôt no najviac najhoršia bola tá roztrasená kamera... uvediem príklad... dvaja herci sa mlátia hlava nehlava až zrazu su obaja na zemi nehybne akožééé jeden druhého škrtí alebo tak... A KAMERA SA TRASIE akoby sa tam trtkali transformery do hrdzavých výfukov... nemôže ma nebolieť hlava ked niečo také každým kmitom uberie filmu na kráse ()

sew810 

všechny recenze uživatele

Vizuál zajímavý ale nepochopitelné změny děje, přerod ze sobce v hrdinu a další drobnosti dost filmu sráží kvalitu. ()

Ruadek 

všechny recenze uživatele

Potenciál, který se skrývá v Neilu Blompkampovi, je až neuvěřitelný. Jeho další sci-fi se sociálním podtextem je sama o sobě stylem, který by se měl Neil nechat patentovat. Elysium mě dostala výborně vymyšlenou budoucností, která je lehko uvěřitelná a reálná. Často kritizovaný příběh opravdu není žádný zázrak a přivítal bych, kdyby se Neil konečně dostal k něčemu, co bude složitější a nebude předvídatelné / jasně načrtnuté. Damon každopádně výborný, Foster standartní (ale čekal jsem víc), Copley stejně jako v Districtu výrazný a parádní. Celkově vzato to mohlo být lepší a to podstatně, i přesto to byla parádní jízda. Tenhle chlap měl režírovat restart Vetřelce, tolik nápadů a smysl pro fungující sci-fi světy měl kdysi v podobném věku jistý pán. James Cameron. **** ()

veverysiak 

všechny recenze uživatele

Ďalšia bombasticky ohlasovaná bublina, ktorá spľasla, nezaujímavý námet a ešte nezaujímavejšie spracovanie, asi najviac mi rezala Jodie, typ mrchy v jej podaní mi imponuje, inak len spleť strieľačiek a bitiek, ktoré vyplňujú scenáristické prázdno, takže 30%. ()

Rodriguess 

všechny recenze uživatele

Videne BLURAY : Dokonale a do detailov vykreslene prostredie buducnosti. S dejom sa az tak velmi nevyhrali a mohlo to byt lepsie ale celkovo prostredie bolo zobrazene viac než realne, velky graficky zazitok. ()

pk1w5 

všechny recenze uživatele

Po pár minutách mi připadalo, že se dívám na ojebanější verzi District 9, jen s Mattem Iron-Damonem v hlavní roli a tentokrát bez Zoidberga a jeho kamarádů. Oproti D9 je to slabší, klasická Sci-Fi s nijak nepřekvapujícím dějem, ale dívalo se na to celkem dobře. ()

paradoxman 

všechny recenze uživatele

Nebylo to tak kulervoucí jako District 9, ale fakt doufám, že tenhle člověk konečně dotočí Halo. Ty jeho vychytávky jsou fakt supr! ()

Související novinky

RoboCop přišel o režiséra

RoboCop přišel o režiséra

16.08.2019

Režisér filmů Elysium a především chváleného District 9 Neill Blomkamp se té smůly nezbaví. Jeho pokračování Vetřelce se Sigourney Weaver bylo zaříznuto poté, co se Ridley Scott rozhodl pokračovat ve… (více)

Neill Blomkamp a návrat RoboCopa

Neill Blomkamp a návrat RoboCopa

13.07.2018

Tak nakonec ne Vetřelec, ale RoboCop. Režisér Neill Blomkamp se zapsal do paměti všech fanoušků sci-fi s povedeným District 9, po něm přišlo nevýrazné Elysium a nakonec Chappie. Mezitím ale dlouhé… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Hugh Jackman jako kumpán sci-fi rapperů

Hugh Jackman jako kumpán sci-fi rapperů

30.09.2013

Přestože Elysium značnou část diváků zklamalo, následující film Neilla Blomkampa budí zájem a postupně sbírá hvězdy. Plakátovou tváří bude bezpochyby Hugh Jackman, který na filmovém festivalu v… (více)

Reklama

Reklama