Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 2154 a Země je přelidněná, nemocná a znečištěná. Chudí obyvatelé planety žijí ve slamech, zatímco bohatí a mocní žijí na Elysiu, vesmírné stanici na oběžné dráze, těsně nad zemskou atmosférou. Spider, hacker žijící na Zemi v Los Angeles, provozuje lety raketoplánů na Elysium, aby propašoval lidi, kteří by tam použili Med-Bays, zařízení, která mohou léčit jakoukoli nemoc nebo špatný stav. Ministr obrany Elysia Delacourtová nechá sestřelit dvě kosmické lodě ve vesmíru, klidně zabije všechny na palubě raketoplánů a ten, který dosáhne Elysia, je zadržen. Pasažéři jsou zatčeni a deportováni zpět na Zemi. Prezident Patel pokárá Delacourtovou za její činy a pohrozí propuštěním při dalším podobném incidentu. Ta tajně nabízí generálnímu řediteli firmy Armadyne Corp, Johnu Carlylovi, doživotní zbrojní kontrakty výměnou za počítačový program, který umožní Delacourtové provést převrat a dosadit ji na prezidentský post. Carlyle program vymyslí a uloží ho do svého mozku. Na Zemi Max Da Costa  pracuje pro Armadyne Corp jako dělník, ovšem je náhodou vystaven smrtelné dávce radiace. Dostane léky s tím, že mu zbývá jen pět dní života. Max a jeho přítel Julio přijdou za Spiderem a uzavřou s ním dohodu. Pokud Max dokáže ukrást data související s Elysiem Johnu Carlylovi, zařídí Maxovi dopravu do Elysia, aby mohl použít Med-Bay k vyléčení své nemoci... (TV Nova)

(více)

Recenze (1 603)

Edwin44 

všechny recenze uživatele

Mno slušný sci-fi to bylo. Na District 9 to samožejmě nemá, ale ja nic takovýho ani nečekal. Dostali se mi parádní akce, futuristických zbraní, droidů a tak napůl postapo světa a já byl spokojenej. Samozřejmě mohlo dopadnout i lépe, dokázala bych si představit trošku jiné herce v některých rolí např. Spidera nebo ty doktorky. Avšak triky byly parádní a akcí se taky nešetřilo. Jediný co bylo těžko uvěřitelný bylo to, že ozářenej přežije operaci a všechny ty střelný a bodný zranění, ale to už tak k sci-fi asi zkrátka patří. Za mě rozhodně nadprůměrná stylovka ()

ArchAngel_ 

všechny recenze uživatele

Další spálený a zahozený potenciál. Vizuálně paráda, hlavně boje na stanici. Design některých budoucích vynálezů parádní, bohužel poněkud hloupoučký příběh a nerealistická budoucnost kazí dojem. Prostě se z nápadu a některých věcí dalo vytřískat mnohem ale mnohem více ... ()

DandyyyyCZ 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se velice těšil, ale přišlo zklamání. Než se film dostal k "oné osudné peci," kde se Matt Damon "připekl" uběhlo spoustu času a film byl pořád na začátku. Záporák mohl být víc zlý a klaďas zase mohl bojovat za nějakým ušlechtilejším záměrem, jenže jednomu šlo o krk a druhému o peníze. Navíc mi přišlo, že konec byl moc brzo a film nějaký uřízlý...Za pěkné efekty dávám 50% ()

starr64 

všechny recenze uživatele

Film se sice týká budoucnosti, ale spíše návodem pro dnešní dobu. My přeci zažíváme otroctví pod vlivem politiků, čii co s nimi je v návodu tohoto filmu. A myslím, že tvůrce filmu právě toto zamýšlel. Ten kdo ví, pochopí. :-) ()

Montanus 

všechny recenze uživatele

Tak aký je District 9 dobrý, také je Elysium zlé. Blomkamp svoje hviezdne dielo (District 9) v zásade len vykradol, zrecykloval a vypľul. Namiesto emzákov sú mimozemšťanmi bohatí ľudia na vesmírnej stanici, getom je Zem s plebsom, hnacou silou je moc resp. strach zo straty bohatstva. A to je tak asi všetko...sem tam nejaké to bum, bum a svišššť, melanchólia a samozrejme náznak patetickej lovestory. Celé je to zabalené do nelogických dejových WTF momentov. Ako priemerne sci-fi je to obstojné, ale ak štartovnou čiarou má byť District 9, tak Blomkamp zlyhal. ()

Harakiros 

všechny recenze uživatele

Docela nuda! Více, než celý film mě pobavily některé zdejší komentáře. Otřelý námět, mizerná kamera a scénář bez nápadu. Trochu to vypadá, že si kdosi v cesmínovém lese otevřel fabriku na scénáře a každému troubovi vyprdne scenáře tucet za 1$. Pokus o záchranu v podobě "hvězd" se minul účinkem, takže Matt s Foster sice dělají, co se dá, ovšem k ničemu to nevede. ()

Filmyx 

všechny recenze uživatele

Efekty pěkný, logika žádná, nejsympatičtější postava je hlavní záporák a závěr jasný. U tohoto filmu radím radši nepřemýšlet, pak je to dobrý. ()

martinlukas4 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý námět. Prostředí chudinských čtvrtí mi hodně připomínalo District 9. Scénář byl však odfláknutý, takže se na to sice hezky dívalo, ale působilo to nedopracovaně. ()

mfanta 

všechny recenze uživatele

80% - Na tento film jsem se hodně těšil. Nesplnil moje očekávání. Přesto mu dávám vysoké hodnocení. Výrazným plusem je ďábelský agent v podání Sharlto Copleye. Scény s ním nemají chybu a opravdu bych ho nechtěl potkat ani za jasného bílého dne. Dále se mi líbily nádherné záběry Elysia a neméně kontrast se špinavou Zemí zaslíbenou loserům. Stejně tak ve mě rezonovalo sociální poselství filmu, i když je divákovi podáváno až příliš polopatě a jednostranně. Odtud také pramení mé největší zklamání. Jodie Foster byla jako chladná despotka též skvělá. No a Damon? Nemá moc co hrát, ale celkově ho hodnotím spíše kladně. Zápletka se záchranou (nebudu konkrétnější, abych příliš nespoileroval) šla určitě vytěžit daleko lépe. Celkový dojem je ale po zralém zvážení převážně kladný. ()

Bednobuch 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být dobré, ale něco tomu chybělo. Ani nemůžu říct co. Líbil se mi tam záporák Kruger, ale jinak... Nuda!!! ()

LH97 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se dlouho těšil. Ale kdybych ho neviděl, o nic bych nepřišel. Děj? Nula. Akce? Ale jo, ale nic extra to nebylo. A až do konce se na to koukat dalo, ale ten konec? Na Zemi odlétá pár lodí, aby uzdravily přelidněnou Zemi. Fakt super závěr. ()

danny79 

všechny recenze uživatele

Pro mne velke zklamani. Na tenhle film jsem se tesil, protoze jsem milovnik sci-fi zanru a tez hlavni postavy Matt Damon. Bohuzel film je dost slaby, Nechapu duvod pro by smetanka zila na stisnenem ellysiu a ne na Zemi, ktera neni zamorena, ma suroviny, zdroje atd. Efekty, prostredi, dekorace – na tom vsem je znat, jak moc se setrilo. Vizual pusobi jak z beckovyho filmu. Scenar je dost hloupy a prosty a take nesmyslny. Napr. v zaveru dva zoldaci premuzou celou oazu Elysium, protoze ta neni vubec chranena. Cela idea je mylna. ()

Axder odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle film je prostě peklo na zemi. Autor má tak nenápadné alegorie až se jednomu chce blít. Všichni barevní sou hodní, všichni zlí jsou super bílí. Prostě zlo. ()

Tomur 

všechny recenze uživatele

Režisér Neill Blomkamp u filmu DISTRICT 9 udělal dost slušné práce. Ale velkorozpočtoví sci-fi film Elysium. To nějak nevyšlo, noc sem se těšil ale scénář je tak ubohý a jednoduchý bez žádné lepši zápletky jako by se jednalo o béčkový film a ti utopené peníze tam nejdou moc vidět. Jeto škoda protože by se ten příběh dal tolik a tolik rozvinou, možná by stačilo vylepšit scény, aby nebyly tak hloupí. Těšil sem se na akční scény a par trapných přestřelek a nic nového. Trochu mi to bilo lito ale dyš se nať tím zamyslím jako celí story. Tak mi tam scházely herecké výkony na to, že jsou tam Hollywoodsky hvězdy tak nic moc, a tím to pokazily nejvíce. Neill Blomkamp nebyl jenom režisér ale taky scénárista jako u filmu District 9. Nevím u Elysium jak měl volnou ruku, tak to nemusí byt jeho vinou. Jinak slušný rekvizity a slušná grafika vesmírného města Elysium. ()

Dieman 

všechny recenze uživatele

Je smutné, že od jsem se chtěl na to tak nadšeně dívat. Obsazení bylo dobré, režii a scénář udělal ten, co dělal výbornej film District 9. Tak si říkám to bud mít nějakou hloubku. Nápad dobrý, ale je vidět, že snaha je udělat super film a ono to nejde. Jednou vidět stačí. ()

Alhazred 

všechny recenze uživatele

Strašná hovadina. Jedna hviezda za herecké výkony Damona a Fichtnera, celkovo škoda času. Blomkamp bohužiaľ svoju šancu zatiaľ hrubo premrhal, škoda. ()

legenda2 

všechny recenze uživatele

S apokalyptickými sci-fi filmami sa v poslednej dobe roztrhlo vrece a Elysium určite nepatrí ku klenotom tohto žánru. Slabučký príbeh, scénar a réžia u mňa zapôsobili natoľko, že som sa čoraz častejšie začal pozerať na hodinky a očakával som ukončenie tohto utrpenia. Film je dôkazom toho, že k úspešnosti nestačia iba známe mená hercov, treba k tomu aj niečo viac, nejaký zaujímavý a pútavý príbeh. Ten Elysium neposkytol, a z tohto dôvodu ho radím k B-čkovým filmom, napriek hercom a rozpočtu. ()

ciapok 

všechny recenze uživatele

Hrozné. Nepríjemné postavy, únavná kamera, hlúpe scény, posolstvo a najkyslejšie boli imitácie postáv ako Joker z Dark Knight a všeobecne oblúbený východoeurópsky akcent u hlavných záporákov - tento však bol ako nepodarený teplý král parodikov. Jedna hviezda rozdelená medzi príjemne zrelú Jodie a formálne snád aj Mattovi. Prosím, netočte dvojku ... ()

Související novinky

RoboCop přišel o režiséra

RoboCop přišel o režiséra

16.08.2019

Režisér filmů Elysium a především chváleného District 9 Neill Blomkamp se té smůly nezbaví. Jeho pokračování Vetřelce se Sigourney Weaver bylo zaříznuto poté, co se Ridley Scott rozhodl pokračovat ve… (více)

Neill Blomkamp a návrat RoboCopa

Neill Blomkamp a návrat RoboCopa

13.07.2018

Tak nakonec ne Vetřelec, ale RoboCop. Režisér Neill Blomkamp se zapsal do paměti všech fanoušků sci-fi s povedeným District 9, po něm přišlo nevýrazné Elysium a nakonec Chappie. Mezitím ale dlouhé… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Hugh Jackman jako kumpán sci-fi rapperů

Hugh Jackman jako kumpán sci-fi rapperů

30.09.2013

Přestože Elysium značnou část diváků zklamalo, následující film Neilla Blomkampa budí zájem a postupně sbírá hvězdy. Plakátovou tváří bude bezpochyby Hugh Jackman, který na filmovém festivalu v… (více)

Reklama

Reklama