Reklama

Reklama

Nová pouliční droga dokáže svého uživatele vyslat skrze čas a dimenze, ale má jednu nevýhodu: někteří konzumenti přestávají být lidskými bytostmi. Mohou dva kolegové - zkrachovalci zachránit lidstvo před plíživou invazí z jiných světů? Hlavní roli v tomto příběhu hraje droga Soy Sauce, která slibuje zážitek totálního odpoutání mysli od těla. Její uživatelé se pohybují mimo čas a dimenze. Ale někteří se již nevrátí v lidské podobě. Vypuká tichá ivaze z jiných světů a lidstvo potřebuje zachránce. Ale co když místo hrdiny mají lidské pokolení spasit dva zoufalci, kteří si sotva dokáží udržet zaměstnání? Může tato dvojice zastavit děsivou situaci a přinést záchranu? Ne, to opravdu nemůže. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (77)

verbal 

všechny recenze uživatele

Jasný důkaz toho, že by smažky neměly psát scénáře. A když už je napíšou, měly by tyto zůstat ležet na pochcané podlaze zaplivaného squatu. Přitom to při autorově nájezdu začínalo tak svižně a vtipně a prvních dvacet minut dávalo docela naději na originální kousek. Pak ale sníh zabral naplno a následovalo dalších osmdesát blábolivé pičózy Coscarelliho, patrně vydařeného, privátního výletu. Ale já to chápu a nedivím se, že se toužil podělit. Například takový já jsem jednou kdysi zkombinoval Kedlubnový Bolls s pikem, když zrovna probíhalo mistrovství světa v klasickém lyžování. Někdy uprostřed noci mě pak navštívil Ole Einar Bjørndalen! Nejdříve jen tak chvíli stál ve svých přiléhavých, rudých pitkáčích a s divným výrazem ve svém jinovatkou pokrytém, neholeném obličeji na mě s despektem zíral, jak schouleně ležím na podlaze. To bylo ještě v pohodě. Pak mě ale z ničeho nic začal píchat ostrým koncem hůlky do břicha a strašlivě na mě ječel, ať se, kurva, neválím jako pytel sraček, mažu se okamžitě vyblít a ihned táhnu do stopy. Norsky!!! Myslím, že se mě tenkrát dokonce snažil kopnout do hlavy, ale naštěstí si nesundal běžky, ty se mu šprajcly o noční stolek a svalil se vedle mě. Pak už nevím, probral jsem se s hlavou v míse, a když jsem konečně vytáhl z huby ten tenisák, oholil jazyk a dopotácel jsem se zpět do pokoje, Ole už tam nebyl. Asi vyběhl beze mě, protože chtěl být zase první, hajzl soutěživý. No řekněte sami, nestojí zato, sdílet takové esoterické zážitky s ostatními narkáči? ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tak do tohodle jděte jenom s hodně otevřenou myslí. Až na takovýhle mimózní úlet jsem nebyl připraven. Nedokázal jsem se naladit na tu správnou notu. Mít něco v žilách by asi pomohlo. Pro mě v podstatě kravina s pár světlejšími momenty. Něco jako Troma bez přehnaných nechutností a s jen neškodným gore. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

John Dies at The End začíná se skvělým vzrušením, horroru a komedie, ale postupem času se příběh rozvíjí mezi Dave & Paul Giammati a věci se začínají zhoršovat! Každopádně Tvůrcům se nemůže vytknout Kreativita a nápady! Jestliže Explodované hlavy, zvířata, bizární výklad interpretace, cestovaní v čase, měnící se Historie, nelineární scénář a vážná, bláznivá Komedie je to pravé pro tebe, tak Stahuj! Jestli ne Ignoruj to! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Monstrózní úlet a bohužel i nekonečná konverzačka. Ale teď už by to chtělo další Phantasm, co řikáš, Done? ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Četla jsem knihu, která mi přišla jako hodně velká blbost a film není samozřejmě o moc lepší. Jestli to někoho baví, tak mu to neberu, ale mě to tedy hodně nudilo. A navíc je ten hlavní herec prostě hrozný. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Kecy, kecy. Don vedel , do čoho ide. Ak si niekto nevšimol finále s " prstotitulami " tak hodnotí , ako hodnotí.Kráča o konverzačku , ktorá ponúkne viac , ako vyliate črevá. Don, totiž ovláda ! Ide totiž o H-pokec s H- vsuvkami, obalenými v H- Cosca H - kabáte. Na Phantasm 5-Y Ti obkročmo kašlem. Myslím , že to je asi všetko. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Zde se jedná přesně o ten typ filmu, kdy si člověk při sledování utváří názor hned několikrát. Vlastně zprvu ani nešlo jednoznačně říci, zda se vám vůbec líbí co vidíte. Každou zdařilou a inteligentně vyhlížející scénu zpravidla vystřídá rádoby vtipný bizár a kazí tak jinak celkem slušnou atmosféru. Již začátek byl poměrně rozpačitý a působil dojmem, jakoby tvůrci spíše netušili, do jakého žánru dílo zařadit. Jakmile se však rozjede hlavní idea okolo záhadné drogy s nanejvýš tajuplnými účinky, odstartuje zajímavě vyhlížející a dle mého názoru ta nejlepší část. Veškeré naděje se však rozplynou s překombinovaným a ne příliš zdařilým závěrem.  Horor komedie mám moc rád, ale tahle teda nesedla. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Co jsem to kurva právě dokoukal? Lynch na tripu hadr a to mám pro Coscarelliho nemalou slabost, ale tohle se fakt, až na pár světlých okamžiků, opravdu skoro nedalo dokoukat. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Fakt přemýšlím, jestli jsem za poslední několik let viděl horší scénáristickou břečku, ale asi fakt ne. To i tornádo, co vcucne všechny žraloky dává větší smysl. Tenhle "děj" totiž nedává smysl v žádné dimenzi, scény na sebe ani logiky nenavazují, postavy jsou nesympatičtí idioti a celé je to natočené naprosto amatérským a odpudivým stylem. Chápu, že si parta kámošů chtěla asi složit poctu žánru a zároveň si z něj udělat srandu, v tomhle provedení to ale vůbec nefunguje. Nechápu, jak se na tom mohl podílet Paul Giamatti. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Co naplat. Coscarelli je prostě nezávislák. Dělá si filmy po svým a ne každýmu jeho styl sedne. Já musím každopádně prohlásit, že řada dnešních renomovaných tvůrců nepobrala tolik talentu jako on. To je prostě bez diskuze. Jenom už asi opravdu nedostane nikdy šanci předvést se při nějakém papírově áčkovém filmu který by mu přinesl i oficiální uznání mimo to, že patří mezi nejkultovnější trashové tvůrce. Každopádně tato ulítlá vyjetá a těžce nezávislá ptákárna má určitě cosi do sebe i když to nedokážu přesněji specifikovat.75% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Angus Scrimm ešte žije, čo je fajn. Takže nádej na piatu Phantasm stále je. To by sa ale Coscarelli musel prestať zahadzovať takýmito blbinkami. Režisér je to fajn a nápaditosť mu rozhodne nechýba. Škoda že to je len taký nekonzistentný funny zlepenec postupne čím viac nezáživnejší k blížiacemu sa koncu. Podobný úlet ako DETENTION (2011). ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Bizarní surrealistická ptákovina o sojové omáčce (což je ve skutečnosti těžce halucinogenní droga) ovlivněná F.Kafkou, D.Cronenbergem a J.Švankmajerem. ,,Matka tě pronásledovala po lese a přitom tě švihala bičem spleteným z penisů!" Pokud přistoupíte na hru, budete se bavit. Jinak ovšem ne.... ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět, který se s přibývající stopáží změní, především díky přehršli všelijakých nápadů, v hroznou slátaninu. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Pár dobrých momentů se tu najde, ale celkově je tenhle malý nezávislák utopený v scénaristických kličkách, snaze být vždy cool, pseudo kafkovské stylizaci a v nekonečných bla bla bla dialozích. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Totálne strelený, bizarný megaúlet. Na tom by nebolo nič zlé, keby sa to veľmi skoro nezmenilo len na haldu absurdností bez ladu a skladu, pričom všetky dobré tromfy boli vyčerpané hneď na začiatku. Úvod mi pripomenul akúsi bizarnú paródiu na Mužov v čiernom zabalenú do ešte výraznejšieho fantasy-hororového motívu (našlo sa tu aj pár slušných krvavých scénok). Len na to, aký bol snímok ukecaný, tam bolo málo humoru a takmer žiadne hlášky ako je u paródií zvykom, aj keď niektoré scénky pobavili. Napr. keď sa zmení kľučka na penis, alebo mäsovo-klobásová príšera s ktorou sa dá dohodnúť a pokecať po telefóne, šoférujúci pes a pod. Potom sa film začal dejovo zamotávať do stále väčších absurdít až nezostalo nič, len jedna veľká hlúposť a nezmysel. Škoda, že tento námet nebol spracovaný formou splatteru, snímok by sa určite vyšvihol ako raketa niekam k výšinám, splatter (pridať na krvi, pridať humor) by sa sem hodil ako riť na šerbeľ. Phantasm som si užil viac. 40/100 ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

K mému ohodnocenému filmu číslo 7000 jsem si nemohl vybrat lepší film. Na začátek říkám že jsem strašně bojoval o 5* ale díky poměrně zdlouhavému konci dávám jen 4*. Nicméně jsem se na film moc netěšil, nelákal mě a Coscarelli mě naštval zrušením Phantasma 5 takže jsem tenhle film tak trochu bojkotoval, ale nakonec si musím sám namlátit. Tohle je kulervoucí zábava. Nápady a fantasie ať zvrhlá či mírná je parádní. Herci i když třeba nehrajou nějak dobře tak jsou dostatečně sympatičtí a camea Dlouhána jen potěší. Vtipy a hlášky jsou výborné(je ze starého zákona:-)). Hudba sice nedosahuje geniality Bubba ho-tepa ale soundtrack poměrně ujde. Pro mě to byla parádní oddychovka která mě bavila a těším se na druhé kolo. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Ujetý mix Interstate 60 a Davida Lynche, buddy a teen komedií a nezávislého sci-fi. Těžko popisovat film, v kterém se každou vteřinu může stát úplně cokoliv - navzdory dada vyprávění a surrealistickým momentům se ale film pevně drží své story a především, dokáže si po celou stopáž udržet "feeling good" pocit, o což šlo asi především. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Těžký "WTF" snímek, u kterého si divák už po pár minutách uvědomí, že je v něm možné opravdu vše. Kdo by tvrdil, že vše pochopil, zákonitě kecá, protože vedle tohoto veledíla, vypadá i ta nejsložitější Lynchovina jako sitcom. ()

Reklama

Reklama