Reklama

Reklama

Take One: A Documentary Film About Swedish House Mafia

Filmový dokument zachycující dva roky švédského houseového seskupení Swedish House Mafia, což jsou tři DJové Steve Angello, Sebastian Ingrosso a Axwell. Jsou zde popisovány jejich životy, spolupráce, přípravy, vystoupení i hádky. Vše je završeno vznikem jejich současně nejznámější skladby One a následně jejím představením hudebnímu světu. (_DarK_)

(více)

Recenze (14)

Cejny 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokumentární film "natočený" černobílou kamerou nám přináší zajímavý pohled do zákulisí DJingu. Celý dokument je samozřejmě doprovázen hudbou tohoto švédského tria a také jejich peprnými zážitky. Fanoušci Swedish House Mafia a taneční scény by tento snímek neměli opomenout. 90 % ()

toffy 

všechny recenze uživatele

Neviem, ci si SHM zasluzili tak skoro dokument o ich posobeni, ale aj napriek tomu je to film o tom, preco robim to co robim! Nejde len o samotne party, ale aj o to vsetko ostatne okolo toho. Proste masaker! ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Na dokument jsem se celkem těšil ač nejsem skalní fanoušek, ale to ani u Daft Punku a podívejme jak se vyvedl jejich dokument. Ale nyní? Převládá zklamání a skepse. Zklamání nepramení z vybrané formy dokumentu ani jeho stopáže. Sice není komplexní, jako Daft Punk Unchained a nevím jestli byl černobílý obraz zvolený zrovna nejlépe, když se stejně v průběhu snímku tahle forma narušuje, ale to by se ještě dalo celkem přežít. Spíš mě vyvedla z rovnováhy povaha samotných hudebních aktérů. Zpočátku jsem oceňoval přístup tvůrců, kteří se snaží nabídnout pohled na zákulisí a to co se děje okolo všech těch velkých show. Taky mě to nejdřív bavilo, i díky fórku s Paris Hilton. Jenže postupně mi začalo docházet, jak to chlapcům neuvěřitelně stoupá do hlavy. "Nejedu si ve vlastním autíčku, špatnej výhled z okna hotýlku, jedu v autě s cizíma lidma, vzali jsme tuhle nabídku jen kvůli prachům, moje video má 3 negativní komentáře a všichni jsou ze Švédska, kurvy, kde jsou moje drinky?" Narozdíl od Daft Punku, o kterých se všichni vyjadřovali jako o skromné dvojici, která vystupuje v anonymitě, je tohle ohromný rozdíl. Egocentrismus, pohrdání okolním světem, absolutní absence sebekritiky, to vše mě pronásledovalo celou druhou polovinu dokumentu. Už jen z toho důvodu nemůžu dát Take One stejné hodnocení jako Daft Punk Unchained. Není divu, že to švédským mafiánům moc dlouho nevydrželo, když se každý chamtivě soustředil hlavně sám na sebe. Hudba je to skvělá, o tom žádná, ale tohle mě opravdu nemile překvapilo. Povahově bych si s těmahle týpkama nepotykal, ale to je jedno, oni se mnou taky ne...Kurvy. ()

zuzanocka 

všechny recenze uživatele

Som nadšená!!! =) Odkedy som počula One, zamilovala som si Swedish House Mafiu.. takže vidieť, ako táto pecka vznikla bol pre mňa zážitok.. =) Tiež ma potešil aj keď kratučký, ale predsa tam bol - záber z Amsterdamu zo Sensation.. =) Čiernobiela kamera parádička.. =) Skvelá hudba, super dokument.. 5*.. ()

strEEter_ 

všechny recenze uživatele

I wanna know YOUR NAME… Tak tahle švédská trojka mi vždycky dokázala rozproudit krev v žilách! Skvělá podívaná zachycující SHM v jejich počátcích. 5 hvězd! ()

monikka87 

všechny recenze uživatele

Sprievodca po cestách SHM, ktorý potvrdzuje, že DJs are the new rockstars. Čo nám Take One za 45 minút ponúkne? Napr. Winter Music Conference v Miami, Ibizu, Brixton Academy v Londýne, Mystery Land v Holandsku, niečo z výroby tracku One, Axwellovo "You wanna party? What's up, what's up?" :D a opomenutá neostala ani aféra s Paris Hilton. Bolo to asi také ako hudba týchto troch Švédov - zábavné. A na záver: turn off your brain, turn on your heart. ()

Lkn 

všechny recenze uživatele

Dokument je skvělej, jde vidět kam až se člověk může dostat, do jakého podvědomí at už jako jedinec či nějaký trio. Ale stejně se nemohu zbavit dojmu, že to je použe marketingový tah jak na sebe více pouze upozornit před jejich last tour co už snad skončila... ()

Enelya 

všechny recenze uživatele

Každý fanoušek taneční hudby prostě musí být nadšen. Tenhle skvěle natočený dokument v sobě má neuvěřitelnou energii a nenechá vás sedět na židlích a vy budete chtít jen jediné, být tam s nimi. Není co vytknout, není co dodat. ,,Turn off your brain, turn on your hear":-) P.S.„Whats up Whats up, you wanna party, whats up“ Axwell, největší pohodář.:-) ()

Spidey. 

všechny recenze uživatele

Sekvence, kde se černobílý dokument mění v barevný mají výborný drive + u velkého finále (one) totální husí kůže! ()

andy_TP 

všechny recenze uživatele

WOW a zase WOW..."turn off your brain and turn on your heart!"...To je přesně to, o co jde...ta hudba, ta akce, každou chvíli na jiném místě, ten prožitek...jejich hudba je jednou z nejlepších a kdo je zná a poslouchá, měl by tento dokument vidět a na chvíli taky vypnout mozek a zapojit srdce...já řikám pořád, že život je jedna velká párty a oni jsou toho důkazem...stát před nima tři metry, slyšet hudbu, mít ruce nahoře a jen si to vychutnat - měl jsem tu možnost a tenhle dokument mi to krásně připomněl...protože They have got the answer to all your problems...a s nimi můžete...leave this world behind !!! ;) ()

foxocs 

všechny recenze uživatele

Pôsobivo spracovaný príbeh SHM ktorý nás vedie od začiatku ich spolupráce cez ich koncertné turné až po prvú spoločne vyprodukovanú skladbu One. Prevedie nás tvorbou od troch populárnych DJ-ov (Steve Angello, Axwell a Sebastian Ingroso) , zachytáva všetko od krátkych momentov pred vznikom ich populárnych skladieb cez krátke rozhovory počas prepravy medzi turné až po veľké festivaly kde pôsobili. Dokument zachytáva vtipné momenty, nervozitu pred vystúpeniami ako aj dočasné odlúčenie tria. Pekne spracovaný príbeh švédskeho tria ktorému sa na poli house music len ťažko hľadá konkurencia. ()

Kano4441 

všechny recenze uživatele

Každý kto ma rád housovú muziku by to mal vidieť tí traja DJi sú králi , krása , keď hral na konci ONE husia koža. ()

Reklama

Reklama