Reklama

Reklama

Holka 180

(studentský film)
všechny plakáty

Recenze (10)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Kdesi, mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami, neb plusy se srovnávají s mínusy, jako třebas geniální magořivá scéna se lvem vs. naprosto špatný herec v hlavní roli, kterému někdo napsal ty nejpitomější dialogy všehomíra (tedy ne že by byli ostatní dialogy o moc lepší). OIno, dialogy fungují dobře, tam kde se jedná o nějakou danou scénku, nebo vtip (třeba Audrey Hepburn), ale jakmile se někdo snaží jednotlivé scény propojit dějem, je to v háji (třeba ta se lvem nemá v příběhu co dělat, ale proč ho nevyužít, že, když už je k dispozici, chápu, navíc s Danou Batulkovou). Hlavně kvůli špatně zahranému, napsanému a všeobecně špatnému hlavnímu hrdinovi jsem se nakonec rozhodl pro 3* - (nejen) díky tomu působí film jako blbě napsanej (scenáristickou múzu snad před lety na uměleckejch školách někdo sodomizoval stativem, že už tam odmítá byť jen vpáchnout?) a zbytečně dlouhej. Škoda, pár scén je totiž skvělejch. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

"Nejsuverénnější počin mezi bakalářskými filmy na FAMU 2010." To jenom potvrzuje moji představu o týhle továrně na pošahaný ´filmy´. Já se tam asi budu muset vypravit na exkurzi, abych se mrknul, jakej používaj matroš... Prosím vás, vy v tomhle fakt vidíte "náznaky světovosti?" To nemůžete myslet vážně. Sám producent na filmovým festivalu v Litoměřicích prohlásil, že je to blbost a Mělník jen pokrčil rameny, tak odhoďte pózy kritickejch znalců a uznejte, že tohle nikam nevede. P.S: Předpokládám, že toho bakaláře Mělník neudělal. (Litoměřice 2013, 8/14) ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Vidím pěknou (žel neexistující) beletristickou předlohu tohoto filmu. Vidím pěkné obrazy a výstupy tohoto filmu. Ale nevidím nic mezi tím. Víc než lva jsem nechápal petang. Hned mi bylo jasné, že hlavní hrdina je NEBETYČNÝ ČURÁK. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Opravdu moc dobré, hromada vynikajících nápadů. Akorát by mě zajímalo, kdy se konečně podaří tyto náznaky světovosti z některých studentských a krátkometrážních snímků přenést do celovečerních filmů. Už aby to bylo. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tvl proč mám pocit, že jsem právě viděl echt absurdní českou verzi Donnieho Darka? Tohle byl totiž totální mindfuck. Asi tuším, co tím chtěl Mielnik říct, ale utopilo se mu to v nepovedeném scénáři, který dostatečně nepředstavuje postavy. Dá se to ale interpretovat více způsoby, včetně té české verze Donnieho Darka. JAK JSEM TO POCHOPIL JÁ Hodně nesmělému Vaškovi se v noci zdá, že se musí do konce dne vyspat s holkou vysokou 180cm. Celý den se pak baví s přáteli, pár takhle vysokých žen potká a snaží se jim (dost tragicky) zalíbit a jeden tenhle pokus skončí tím, že mu manžel oné ženy vrazí v obchodě pěstí, on omdlí, zdá se mu sen že s takto vysokou ženou je, pak přijde naprosto wtf zvrat, který tu radši zmiňovat nebudu (ať z toho případní zájemci co si ty spoilery čtou taky něco mají) a všechno to končí koncem světa, protože se ve skutečnosti s žádnou takovou ženou nevyspal. Kdyby jo, tak konec světa nebude. KONEC SPOILERŮ. Sice se tu necestuje časem, ale budiž. Těžko to ale nějak hodnotit - herecké výkony většinou za moc nestojí, skoro nic se v tom neděje, ale stejně to má takovou dost zvláštní atmosféru a zajímalo mě, co z toho později vypadne, pak to taky má pár wtf scén. pár vtipných scén a celé je to postavené na strašně umělých dialozích, které jsou jak z jiného vesmíru, ale ve spojení s tou atmosférou do toho sedí naprosto přesně, nakolik to zní divně. Určitě je to jeden z nejdivnějších českých filmů, jaký jsem kdy viděl. Na víc jak průměr to sice nevidím, ale určitě na to jen tak nezapomenu. Ale Cesta do Říma se mi stejně líbila víc, sice má ode mě menší hodnocení, ale taky dýl trvá a minimálně půlku filmu funguje dobře. Pokazí se až pak, neujasněností toho, co to chtělo vůbec říct. A u Říma je ta neujasněnost ještě větší, než tady. 3* ()

Reklama

Reklama