Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhý legendární silvestrovský pořad s Vladimírem Menšíkem... Televizní silvestrovské pořady patří v historii televizní zábavy k legendám. Připomeňme si tedy jeden z nejlepších silvestrovských pořadů, Silvestr 1977, moderovaný vynikajícím hercem a komikem Vladimírem Menšíkem. Ten na pódiu přivítá řadu osobností hereckého, hudebního i televizního nebe. Za některé z nich můžeme zmínit Miloše Kopeckého, Karla Gotta, Helenu Vondráčkovou, Jiřího Sováka, Miroslava Horníčka, Luďka Sobotu, Dagmar Veškrnovou (Havlovou), Vladimíra Dvořáka a celou řadu dalších. A proto si můžete být jisti, že se na závěr roku budete výborně bavit v té nejlepší společnosti populárních osobností a skvělého humoru. (Česká televize)

(více)

Recenze (29)

Bart 

všechny recenze uživatele

Zřejmě patřím mezi ty, kteří mají radši "socialistická hudební čísla", než stupidní vulgární zábavu Pavly Tomicové, Tomáše Matonohy (letos na dvou kanálech) a spol. Když v loňském roce zařadila ČT do vysílání první silvestrovský pořad s Vladimírem Menšíkem, bylo to jako pohlazení po duši. Na letošní silvestrovskou noc jsem se těšil především díky druhému archivnímu silvestru. Pro mě to byla kultivovaná a vtipná zábava. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Když je formát z předešlého relativně vtipného roku úspěšný, proč si ho nezopakovat znovu. Tehdejší specialista na televizní zábavu Ján Roháč dal opět dohromady velmi silný tým bavičů sestavený z nejosvědčenějších jmen tehdejšího synonyma pro normálně normalizační zábavu. Miláček národa Menšík jako průvodce silvestrovským večerem a současně i v roli jakéhosi glosátora, který v rámci přísných hledisek cenzury ohledně (politických) narážek musel být obezřetný a hlavně nedovolit si být jalový nebo fádní a pochopitelně byl perfektní jako vždy. Ostatní "podpůrný" tým účinkujících čítal to nejlepší, co bylo na show scéně k mání a kdo měl v té době zákaz jako by nebyl, protože diváci byli jistě přilepení u obrazovek tehdejším lepidlem Kanagom a hltali spolu s chlebíčky i výstupy umělců zábavy. Jen jeden háček měla ta rozjuchaná estráda vybuchující na konec roku a sice tehdejší humor měl svá specifika, která mladým současníkům, kteří nemají ponětí o tom kdo to tenkrát hrdině a (sovětsky) okupoval (černobílé) obrazovky a ti co nebyli tak oddáni režimu si dokonce mohli dovolit barevnou televizi, tak právě na ty bude tahle galašou působit jako zjevení z jiného světa. Zkrátka ten humor je naivní, a jak to napsat kulantně, až vyčpělý. Nezažil jsem na vlastní kůži ten silvestrovský večer plný scének, historek a písniček a nějaká paní nostalgie mě tedy nenutí dát větší počet hvězdiček, ale je to pořádná porce humoru, která se ve střihových pořadech stále vrací dodnes jako připomínka toho co tenkrát bylo nebo mělo být odmocninou humoru na druhou. Mé hodnocení: 60% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jó to se ještě točili Silvestry, které dokázali pobavit nejen účinkující, ale hlavně diváky u televizních obrazovek. Ne jak dnes, kdy je to ve většině případů jen přehlídka trapnosti, nebo opakování raději zapomenutých blbostí z poslední doby. A to neříkám jen kvůli geniálnímu Menšíkovi, ale i řadě lidí, kteří se objevili „na place“. Kromě některých tanečních čísel a dvojice Suchý – Molavcová, jsem se velmi slušně bavil. Zvláště pak u scének se Šimkem, Felixem, tanci Ljuby Hermanové (kurňa v těch letech byla opravdu ohebná), nebo „Droběny“ Helenky Růžičkové… ()

Vampireman 

všechny recenze uživatele

Nadrogovanej Láďa Pešek se hystericky gebí a vehementně plácá do rytmu Gottovy umělecké cover-verze Rivers of Babylon od Boney M. a Vláďa Menšík děkuje dělníkům co mu pod nohama budujou metro a je mu líto, že s nimi na Silvestra nemohou být soudruzi z chemického a energetického průmyslu. Pecka. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Presne tymto zacala moja Mania TV poradov s Mensikom. Ako sa casto stretavam s roznymi postojmi /ten vyrastal na filmoch Stallona, ten na filmoch Van Damma, ten na Schwarzeneggerovi ......, ja na ani jednom z nich/. Ja som vyrastal na filmoch pana Mensika, Hrusinskeho, a hlavne na tychto Mensikovych TV poradoch, ktore za normalizacie bezali pravidelne. Pan Mensik vedel teda ludi bavit, narodil sa snad len preto, aby zabaval lud. Nadhera, nezabudnutelna nadhera : 99 % ()

frings 

všechny recenze uživatele

Tak jen díky tomu jsem vydržel být vzhůru do čtyř do rána. To měli vysílat od 20.00 v primetimu místo těch šíleností, co tam byly. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Vladimír Menšík uvádí svým typickým způsobem druhý legendární velký zábavní pořad. Za zmínku stojí Jiří Sovák a jeho imitace ptáků, výstup sklerotického Holzmanna, Podskalského poučení o Kabaretu dobré zábavy, tanečně-hudební výstup Suchého s Molavcovou, posezení Horníčka s docenty Plzákem a Dolečkem, tanečně-cvičebně-hudební výstup Ljuby Hermanové, telefonní scénka Šimka a Soboty, píseň Kopeckého Mackie Messer, pohádka o Sněhurce od Ivana Mládka a píseň Madlenka. Další části tvoří taneční, hudební a písničková čísla. Vrcholem pořadu však je vždy Menšíkovo konferenciérství proloženo spoustou humoru. Pořad se výrazně podobal tomu předchozímu z roku 1977, což nebylo vůbec na škodu. Pořad si udržel vysokou kvalitu díky dobrému mixu zábavných scén a písniček, ale také kvalitě vystupujících, což se o novodobých umělcích bohužel říci nedá. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

"Jsou tady všichni. Co do sociální vrstvy - Chudík i Prachař, Švorcová i Brzobohatý..." :-) Když se tak dnes rozhlédnu kolem sebe, vidím, pane Menšíku, stále menší a menší počet těch na úrovni. Silvestry střídají Silvestry a mě vždy postačí, už ani nevím kolikátý, pohled na přítomné publikum, "šlechtu umělců," silnou generaci, nejzlatější pokladnici, a ihned jsem lapena mocí sentimentu. Ano, ano, i dnes sice máme osoby autorské, herecké, režisérské, pěvecké, ale osobnosti, osobnosti, ty se vytrácejí, vyskytují se skutečně jen vzácně, v omezeném množství. Žijeme v době chudého humoru, v bohatství konzumní marnosti, brzy švorc jakékoliv hloubce velikosti. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Přirovnal bych tenhle Silvestr ke klasické filmové dvojce. Všechno je větší, pompéznější, každé vystoupení muselo být až opulentní, mít ohromné množství tanečníků...Nejlepší pak nakonec byli ty komorně pojatější výstupy (Duchoň, Kopecký, Mládek), ale první dvě hodiny by opravdu potřebovali prostříhat a ubrat na velkoleposti. Taky mi přišlo, že je tu větší důraz kladen na samotného Menšíka, který tu má super úvod s představením publika. Ale jako celek kvůli až zbytečné rozmáchlosti to hodnotím hůř než předchozí počin. ()

pávek 

všechny recenze uživatele

Je to humor tehdejší doby, ale určitě sympatičtější, než to, co předvádí Zdeněk Izer, který byl jako host v předchozím pořadu. ()

Bohemák 

všechny recenze uživatele

Pár dobrých scének srážejí dolů těžce socialistická hudební čísla. Každý by si z toho ale vystřihal pár minut pro sebe. Doporučuju jako kolisu pro silvestrovský večer v hospodě, ale jedině s ovladačem v ruce, kterým se kdyžtak dá zvukově potlačit Helenka a spol. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Konec 70. let patřil Silvestrům Vladimíra Menšíka, který s naprostou a sobě vlastní lehkostí uváděl pořad, na který se díval celý národ, a který patřil mezi skutečné oázy v poušti celkového společenského i kulturního marastu. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Kaskáda hudby ,humoru a tanečních vystoupení.Náročná choreografie,nádherné kostýmy.Jenom co ta Bohdalka furt hladila Abrháma po kolínkách?On už chvílemi vypadal dost naštvaně.A bylo očividné že i herci v publiku se vystoupeními svých učinkujících kolegů výborně bavili.Tehdy jsme se na Silvestra velmi těšili po půlnoci jsme se teprve ponavštěvovali s přáteli .Dnes lidi radši vyrazí mezi cizí lidi ,vystojí fronty posílají selfíčka.Fakt zážitek ()

Chajimwitz 

všechny recenze uživatele

Silvestry v televizi mě nikdy extra nebraly a tahle parta bolševických přizdisráčů už vůbec ne.Dvě hvězdy si to ale zaslouží ve srovnání s tím,co nám nabízí poslední Silvestry parta druholigových ochotníků. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Druhý ze třech doposud nepřekonaných silvestrů pod vedením nezapomenutelného Vladimíra Menšíka, tentokrát z roku 1978. Pominelemi několik socialistických tancovaček, čekají na nás tři hodiny kvalitní zábavy z niž se některé scénky stali legendárními a dodnes jsou hojně používány do různých střihových pořadů jako např. hasák Jitky Molavcové, imitátor ptatstva V podání Jiřího Sováka nebo pan Vrána dvojice Holzmann-Maurer. ()

Reklama

Reklama