Reklama

Reklama

Orel Eddie

  • Velká Británie Eddie the Eagle (více)
Trailer 1

Touha splnit si životní sen je motorem snad každého z nás. Ale takový motor, jaký v sobě skrývá už od dětství Michael Edwards (Taron Egerton), nemá jen tak někdo. Jeho touha je zdánlivě prostá a přímočará: Stát se olympionikem a reprezentovat Velkou Británii na některých olympijských hrách v nějakém sportu, celkem jedno ve kterém. A tak malý Michael vyzkouší mnoho různých atletických disciplín, aby sebe i své okolí ujistil o nedostatku jakéhokoliv sportovního talentu ve sportech, které by mu umožnily účast na letních olympijských hrách. Proto se soustředí na hry zimní. Ale ani ve sjezdovém lyžování nemá zrovna moc štěstí a ani talentu. Většina lidí by to už dávno vzdala, ale Michael takovým měkkotou není. Jeho poslední šancí jsou skoky na lyžích, a to především díky tomu, že v Británii není moc skokanů s olympijskými ambicemi. Vlastně tu nejsou žádní. Rozhodne se učit od nejlepších, a tak opustí rodnou zemi a na vlastní pěst vyrazí do Alp. Chvíli pozoruje skokany v akci, pak si vleze na můstek a rozjede se. Po několika bolestivých pádech si uvědomí, že to bez trenéra asi nepůjde. Tedy pokud bude chtít na olympiádu a také pokud bude chtít zůstat naživu. Na scénu tedy vstupuje Bronson Peary (Hugh Jackman), údržbář zimního střediska, rváč a pijan, ale i bývalý skokan na lyžích, kterého kdysi vyloučili z amerického olympijského týmu. Bronson urputného a neodbytného skokana-samouka vezme pod svá ochranná křídla a začne jej učit nejen skákat na lyžích, ale také jak skákání přežít. Postupně poznává Michaelovo odhodlání a nezničitelnou vůli, díky nimž si pak společně dokáží splnit velký sen. Michael v roce 1988 v Calgary vstoupí do olympijských dějin jako nezapomenutelný „Orel Eddie." (CinemArt)

(více)

Diskuze

tron

tron (hodnocení, recenze)

Až teraz som sa dozvedel, že na tej istej Olympiáde súťažili aj Kokosy na snehu. To musel byť veselý ročník.

kralMiroslav

kralMiroslav (hodnocení, recenze)

Vo filme je jedna nezrovnalosť. Eddie neskákal véčkom ale klasicky, lyže vedľa seba.

helianto

helianto (hodnocení, recenze)

Deagol

Tak, mohl to být dobrý silný příběh, nebo aspoň úsměvný, jako Kokosy, ale tam to nějak těm klukům fakt i věříš. Tady není prostě dobře  nic.

Deagol

Deagol (hodnocení, recenze)

helianto

Je pravda, že hlavní hrdina je nejslabším článkem filmu a dalším slabým článkem je označit tento film za komedii.

Na komedii je to všechno násilné a není se čemu smát. Výraz hlavního hrdiny je vyloženě nepřátelský. Chová se spíše jako živý mrtvý. Nápad je dobrý, ale provedení pokulhává.

na příspěvěk reagoval helianto

helianto

helianto (hodnocení, recenze)

Sabrewulf

Musím souhlasit, já čekala, že to bude ... něco, no... a on to byl jen hloupý, nudný, špatný film. Já dokonce nabyla dojmu, neznalá detailů, že Eddie byl i trochu mentálně zaostalý. Nebyl, ono to bylo jenom tak špatně zahrané. Nicméně, samozřejmě, neberu nikomu to, když se mu ten film líbil, je to, jako vždy, otázka názoru a vkusu. Myšlenka dobrá, realizace pokulhává. Kokosy se třeba zrovna mně líbily víc, protože to bylo aspoň zábavné a nakonec jsem i slzu zamáčkla :o)))) K Eddiemu jsem si nevytvořila vůbec žádný vztah, byl mi on i jeho snahy úplně fuk. A to asi neměl být účel filmu...

na příspěvěk reagoval Sabrewulf, Deagol

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Sabrewulf

Ale Orel nic nevykrádá. podobně jako kokosy je to skutečný příběh skutečné osoby. Podle mě o dvě třídy lepší než kokosy což je jenom lehce nadprůměrná komedie.

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

Sabrewulf

Sabrewulf (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

Kdyby neexistovaly Kokosy na sněhu, které Orel docela dost vykrádá, tak by to mohla být i pecka. Takhle je to jen něco, co jsem viděl jinde a líp.

na příspěvěk reagoval Wacoslav1

majkouch

majkouch (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

Jako bych to napsal já, naprostý souhlas, první zahraniční film, kterému bych dal hodnocení 100%, naprosto mě to nadchlo a odrovnalo

na příspěvěk reagoval Wacoslav1

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Na druhý shlédnutí to musí jít do topky. Tenhle fantasticky pozitivní a krásnej film kterej i starýho cynika jako já donutí po celou dobu sledování střídat záplavy slz a výbuchy smíchu to hned tak nikdo nenatočí. Jasně, že je to klišoidní a patetický ať se žapšklí záprdci třeba poserou na mě to funguje dokonale, když potřebuju vypnout mozek a uniknout z nudný a šedivý reality. Jo a je mi úplně fuk co je a není podle pravdy a jakým stylem se kdy skákalo na to sere pes o tomhle ten film není. Když budu chtít vidět skutečnost, pustím si dokument :-)

na příspěvěk reagoval Lacike, majkouch

aknel1967

aknel1967 (hodnocení, recenze)

Jednoduché - když jsem si uvědomila, že se většinu filmu bezděčně usmívám, tak bylo jasno. 5* bez řečí :-)  Egerton naprosto skvělý!  

Uživatel luka4615 smazal svůj příspěvek.

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Někdy mi připadá, že dospívání je proces, kdy postupně jeden po druhém opouštíme naše sny. Příběh Michaela Edwardse může každého z nás inspirovat. Dokazuje nám, že touha, obětavost, láska jsou správné ingredience k jejich splnění. Chválím sympatické herecké obsazení, atraktivní neokoukané prostředí a závěrečný skok Orla. Scénář hodnotím průměrně. Postrádá duši. Tu, díky které se stali legendární Kokosy na sněhu. Přesně takovou, která ve vás dokáže vyvolat husí kůži nebo pocit na brečení. Jako velký sportovní fanoušek jsem snímek viděl v kině se svojí krásnou přítelkyní (modelkou) a mohu ho na sychravé, nedělní odpoledne doporučit. 3*

na příspěvěk reagoval luka4615

petr.al

petr.al (hodnocení, recenze)

Suprovní. Velmi milý filmík, u kterého je třeba oprostit se od skutečných faktů, nejlépe nevědět o skutečném,,Orlovi" nic. Jinak přihodím případný tip pro milovníky skoků na lyžích, film ,,Matti." 

jiriluk

jiriluk (hodnocení, recenze)

Eddie Orel me osvezil na duši i na tele :) já byl spokojenej. Po tom krivoustym zpěvákovi další podobnej peknej film:)

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

oLí

Náčos tentokrát asi ne. On ten kýbl drůbežího masa je docela hutnej. Maximálně ještě k tomu poprosím v bagetérii o opečenou bagetku, abych mohl přikusovat něco zdravého. 

na příspěvěk reagoval TheDon

germiny

germiny (hodnocení, recenze)

Stallone

Tak to se tam potkáme. Já tam jdu se svojí přítelkyní (zajíček z playboye) a vememe si steak jako noha do ruky.

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Na tento film půjdu s mojí krásnou přítelkyní (modelkou) příští týden do kina. A beru sebou kyblík z jednoho obchodu, kde dělají výborná kuřátka. 

na příspěvěk reagoval tomas.malo, germiny, oLí

 (hodnocení, recenze)

hypnos11

Pro exotické státy to pořád platí, hošánku :-) Film může být zajimavý. Film vystihuje právě ten přístup ke sportu a jeho odhodlání, troufám si tvrdit a nikdy to nevzdát, ikdyž výsledky nejsou nejlepší.

eLeR

eLeR (hodnocení, recenze)

veľké tešenie, toto bude paráda ... apropo, Eddie chystal veľký návrat po 17 rokoch, len mu to lyž. federácia neodobrila

jarmik

jarmik (hodnocení, recenze)

Mám rád skoky na lyžích, ale o Eddiem jsem slyšel několikrát jen od táty, který si na něj vzpomene snad pokaždé, když někdo dopadne na buben (= skočí málo). Přiznávám, že během skvělého traileru jsem se normálně rozbulel... Takže se celkem těším. :-) 

TheDon

TheDon (hodnocení, recenze)

Já si Eddieho Orla pamatuju ! Vždycky skončil poslední, ale jako skokan byl skoro jako ikona. Na tohle se teda docela těším :)

tomas.malo

tomas.malo (hodnocení, recenze)

Každý športový film podľa skutočných udalostí, je ako pohľadenie na duši :-)

rikitiki

rikitiki (hodnocení, recenze)

Myslím, že kvůli Eddiemu přehodnotili pravidla účasti na olympiádě, protože jeho skoky vypadaly velice nebezpečně. Tedy, pro něj nebezpečně, mohl se při každém z nich zřítit. Byl rozhodně nezapomenutelnou postavou. Skákal snad o desítky metrů míň než všichni ostatní, ale vzhledem k tomu, že ve Velké Británii měli posledního skokana na lyžích snad někdy před sto lety, tak při jednom z těch krátkých vratkých skoků, moderátor vykřikl: "Eddie Orel právě překonal britský národní rekord. Ten bude mít radost, až se to dozví!" A taky, že jo, skákal pak v cíli radostí. ----- jestli to takhle opravdu bylo, nemůžu potvrdit, byla jsem tehdy malá holka. Ale, i když to nejspíš bude zkreslené časem, tak si Eddieho rozhodně pamatuji. Jestli film nebude úplný průšvih, tak jdu!

 (hodnocení, recenze)

Eddie Orel, bohužel jsem ho nezažil, ale co jsem z vyprávění od mého otce slyšel, takkaždý jeho skok byla jedna velká zábava, na film se tudíž moc těšim

frashmaker

frashmaker (hodnocení, recenze)

Tak na tento film se nesmírně těším. Rupert je sympa´ták a hlavně jsem totálně zažranej do skoků na lyžích :))). UUUh:)

Související novinky

Bohemian Rhapsody má nového režiséra

Bohemian Rhapsody má nového režiséra

09.12.2017

Bryan Singer se po comicsárně X-Men: Apokalypsa vrhnul na životopis Freddieho Mercuryho. Produkce nebyla z nejklidnějších, jelikož se na place hádal s představitelem hlavní role Ramim Malekem, nikoho… (více)

Kdy dorazí nový Robin Hood?

Kdy dorazí nový Robin Hood?

18.11.2016

Možná si to ani neuvědomujete, ale od poslední (velké) adaptace Robina Hooda uplynulo celých šest let. Ridley Scott a Russell Crowe s ní vydělali 321 milionů dolarů, značka tedy očividně žije a není… (více)

Reklama

Reklama