Reklama

Reklama

Orel Eddie

  • Velká Británie Eddie the Eagle (více)
Trailer 3

Touha splnit si životní sen je motorem snad každého z nás. Ale takový motor, jaký v sobě skrývá už od dětství Michael Edwards (Taron Egerton), nemá jen tak někdo. Jeho touha je zdánlivě prostá a přímočará: Stát se olympionikem a reprezentovat Velkou Británii na některých olympijských hrách v nějakém sportu, celkem jedno ve kterém. A tak malý Michael vyzkouší mnoho různých atletických disciplín, aby sebe i své okolí ujistil o nedostatku jakéhokoliv sportovního talentu ve sportech, které by mu umožnily účast na letních olympijských hrách. Proto se soustředí na hry zimní. Ale ani ve sjezdovém lyžování nemá zrovna moc štěstí a ani talentu. Většina lidí by to už dávno vzdala, ale Michael takovým měkkotou není. Jeho poslední šancí jsou skoky na lyžích, a to především díky tomu, že v Británii není moc skokanů s olympijskými ambicemi. Vlastně tu nejsou žádní. Rozhodne se učit od nejlepších, a tak opustí rodnou zemi a na vlastní pěst vyrazí do Alp. Chvíli pozoruje skokany v akci, pak si vleze na můstek a rozjede se. Po několika bolestivých pádech si uvědomí, že to bez trenéra asi nepůjde. Tedy pokud bude chtít na olympiádu a také pokud bude chtít zůstat naživu. Na scénu tedy vstupuje Bronson Peary (Hugh Jackman), údržbář zimního střediska, rváč a pijan, ale i bývalý skokan na lyžích, kterého kdysi vyloučili z amerického olympijského týmu. Bronson urputného a neodbytného skokana-samouka vezme pod svá ochranná křídla a začne jej učit nejen skákat na lyžích, ale také jak skákání přežít. Postupně poznává Michaelovo odhodlání a nezničitelnou vůli, díky nimž si pak společně dokáží splnit velký sen. Michael v roce 1988 v Calgary vstoupí do olympijských dějin jako nezapomenutelný „Orel Eddie." (CinemArt)

(více)

Recenze (748)

tterez 

všechny recenze uživatele

Málokdy se na něco těším a nezklame mě to. Tentokrát jsem se těšila, a přesto to předčilo očekávání. Půlku filmu jsem se smála, půlku brečela. Eddie je perfektní loser, kterému prostě musíte fandit! Krásně zpracovaný film a bezva herecké výkony. Navíc jsem to viděla v Kině Pilotů, které jsem doteď neznala. Kvalitně strávený večer. 95% ()

IvoB 

všechny recenze uživatele

Bezesporu velmi příjemný a pozitivní snímek, který sice není žádnou filmovou bombou, ale zabavit dokáže. Fajn jednohubka. Ačkoliv není na poli sportovních filmů ničím objevným, veskrze spokojená hodnocení docela chápu. Za mě vysoké 3* (6/10). ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Velmi působivý příběh o tom, jak je někdy těžké nevzdát se svého snu. Na druhou stranu píle a výdrž opravdu motivuje. Mě se tohle životopisné dílo líbilo, mělo to své kouzlo a T. Egerton byl na tuhle roli opravdu jako stvořený. Orel Eddie je snímkem, který vás dojme, rozesměje i podnítí a hlavně Hugh byl jako trenér famózní =). ()

Patrik256 

všechny recenze uživatele

Rozpočet_ 23 miliónov dolárov // Tržby_ 46.1 milióna dolárov // Tržby v ČR_ 1 905 913 KČ // Diváci v ČR_ 15 494 // Tržby v USA_ 15.7 milióna dolárov ()

mclenin 

všechny recenze uživatele

Je to presne tak, ako hovoria ostatné komentáre - ide o 100 % celozrnný plnovýživný feel-good movie s typicky schémovitým príbehom o malom - veľkom športovom sne a tŕnistej ceste k vrcholu, podaný s ľahkosťou, nadsádzkou, humorom a výbornou retro hudbou. Prosto liek na smútok. ()

cepice 

všechny recenze uživatele

Nejsem na biografické filmy. Navíc o blbech. Dost jsem se nudil. Kamera skvělá. Hlavní i vedlejší role zahrané skvěle. Humoru málo. ()

Darth Maul 

všechny recenze uživatele

Výnimočnosť Eddieho Edwardsa spočívala v tom, akým spôsobom dokázal prekonávať svoje limity a svoj strach. Pozitívny pohľad na svet a zdolávanie prekážok z neho spravili jedinečného olympionika. Som rád, že sa aj dnes točia takéto nenápadné filmy o ľuďoch, ktorí sa nebáli snívať bláznivé sny. ()

Warle 

všechny recenze uživatele

Orel Eddie je hodně na pohodu a zároveň dost feel good motivation movie, z kterého celou dobu čiší nadšení a taková ta obrovská pohoda do všech směrů. Příběh je sice v mnohých detailech upravený, ale v základě líčí cestu Eddieho Edwardse na jeho vysněnou olympiádu. Vše utíká svižně, hlavní dvojka funguje a ví jí celou tu dobu strašně fandíte a k tomu všemu udělal Matthew Margeson parádní retro soundrack, který mi hraje už 2 roky neustále v playlistu. Nevěřím tomu, že je Matthew Vaughn pouze producent filmu, protože je z toho hrozně poznat jeho typická práce. Více takových filmů prosím. Kokosy na sněhu se můžou otřásat v základech. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený, milý, hezký, příjemný jak film tak příběh. Nejvíc asi táhnou výborně volené obličeje. H. Jagman dokáže sám udělat film a když má hrát až vedlejší roli.... T. Egerton zvládl svoji roli na jedničku a film prakticky neměl slabé místo. Není to ten film, který musíte jednou ročně vidět, ale rád si ho někdy zase připomenu, protože to bylo moooooc fajn! ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Taron Egerton hlavne zo začiatku dosť prehrával, neverím totiž, že by Eddie Edwards bol v skutočnosti až taký trubiroh. Vôbec som nečakal, že by som si dokázal nájsť cestu k tak pribrzdenej postave, ktorá pre svoje trápne sny neváha okradnúť svojho otca o dodávku aj všetky úspory. Lenže čuduj sa svete, podobne ako jeho "trénera" Bronsona Pearyho (Hugh Jackman) si aj mňa, napriek počiatočnej averzii, postava postupne získala svojou nezlomnou vôľou a odvahou. Aj keď tá nebojácnosť mohla súvisieť aj s absenciou pudu sebazáchovy a tá zase s nízkym intelektom. Veľmi sa mi páčila postava "trénera", hoci bola značne stereotypná a videli sme ju už nespočetne veľa krát (premárnený talent, utápajúci sa v alkohole). Hugh Jackman sa v nej vyslovene našiel. Veľmi ma bavili aj vedľajšie postavy, predovšetkým nórsky tréner. Naopak, postavy rodičov boli až príliš karikatúrne. Hoci ma skoky na lyžiach vôbec nebavia, tie Eddieho pokusy boli nakrútené tak parádnym spôsobom, že som ich sledoval so zatajeným dychom. Veď v nich nešlo iba o športový výkon, ale v Eddieho prípade často krát aj o život. Škoda, že sa tvorcovia až zbytočne priveľa odklonili od skutočnosti, Eddieho príbeh by bol zaujímavý aj bez množstva umelých príkras. ()

laepus 

všechny recenze uživatele

Musím plné hodnocení - není to skvělý film, nebude to oskarový film, nebude to kultovní záležitost ani historický milník kinematografie, ale to je jedno, protože všechny tyhle "nepodstatné" věci tenhle kousek v jednom ohledu hravě překonává o parník... Ale prd o parník, o celou britskou válečnou flotilu! Tenhle film je prostě a jednoduše krásný, nádherný, úžasný, báječný atd. Udělat si z někoho bláznivého legraci a zároveň ho nijak neponížit, to chce kumšt. Je to plný film. A když se Wolwerine vrhne s cigárem v hubě z velkého můstku, jdete do kolen. ()

jarmik 

všechny recenze uživatele

Soundtrack parádní, příběh si zpracování zasloužil, ale jednu hvězdičku musím strhnout za některé momenty, kde to bylo zbytečné ždímání emocí (dopad u posledního skoku), a za ne zrovna dokonalé animace skoků na rok 2015/2016... Jinak ale paráda! ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Ale jo, je to celkem fajn sportovní komedie z jednoho docela neuvěřitelného života. Taron Egerton byl nejen dobrý, ale i téměř nepoznatelný. Hugh Jackman byl prostě Hugh Jackman, tedy navíc tu měl svou bundu. Trošku měl zklamal závěr, kdy to bylo už příliš na city, škoda, do té doby příjemná zábava 60% ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Naprostá pohodovka s pohádkovým příběhem (to véčko na konci bylo hodně přes čáru), s výborně obsazenými herci, kteří filmu dodali šťávu. ()

jasse 

všechny recenze uživatele

Krásný filmík - a zajímavý životní příběh. Z doby, kdy Eddie závodil, si pamatuji spíše toho hezounka Matti Nykänena, ale připadá mi, že Eddie naplnil Coubertinovo poselství mnohem víc. V souvislosti s promem filmu je možné vidět dnešního Eddieho, úspěšného chlapíka, který umí dobře mluvit a svůj životní příběh dobře zúročit. A je docela zajímavé se podívat, kde je dnes Eddie a kde famózní Matti Nykänen... ()

Související novinky

Bohemian Rhapsody má nového režiséra

Bohemian Rhapsody má nového režiséra

09.12.2017

Bryan Singer se po comicsárně X-Men: Apokalypsa vrhnul na životopis Freddieho Mercuryho. Produkce nebyla z nejklidnějších, jelikož se na place hádal s představitelem hlavní role Ramim Malekem, nikoho… (více)

Kdy dorazí nový Robin Hood?

Kdy dorazí nový Robin Hood?

18.11.2016

Možná si to ani neuvědomujete, ale od poslední (velké) adaptace Robina Hooda uplynulo celých šest let. Ridley Scott a Russell Crowe s ní vydělali 321 milionů dolarů, značka tedy očividně žije a není… (více)

Reklama

Reklama