Reklama

Reklama

Orel Eddie

  • Velká Británie Eddie the Eagle (více)
Trailer 3

Touha splnit si životní sen je motorem snad každého z nás. Ale takový motor, jaký v sobě skrývá už od dětství Michael Edwards (Taron Egerton), nemá jen tak někdo. Jeho touha je zdánlivě prostá a přímočará: Stát se olympionikem a reprezentovat Velkou Británii na některých olympijských hrách v nějakém sportu, celkem jedno ve kterém. A tak malý Michael vyzkouší mnoho různých atletických disciplín, aby sebe i své okolí ujistil o nedostatku jakéhokoliv sportovního talentu ve sportech, které by mu umožnily účast na letních olympijských hrách. Proto se soustředí na hry zimní. Ale ani ve sjezdovém lyžování nemá zrovna moc štěstí a ani talentu. Většina lidí by to už dávno vzdala, ale Michael takovým měkkotou není. Jeho poslední šancí jsou skoky na lyžích, a to především díky tomu, že v Británii není moc skokanů s olympijskými ambicemi. Vlastně tu nejsou žádní. Rozhodne se učit od nejlepších, a tak opustí rodnou zemi a na vlastní pěst vyrazí do Alp. Chvíli pozoruje skokany v akci, pak si vleze na můstek a rozjede se. Po několika bolestivých pádech si uvědomí, že to bez trenéra asi nepůjde. Tedy pokud bude chtít na olympiádu a také pokud bude chtít zůstat naživu. Na scénu tedy vstupuje Bronson Peary (Hugh Jackman), údržbář zimního střediska, rváč a pijan, ale i bývalý skokan na lyžích, kterého kdysi vyloučili z amerického olympijského týmu. Bronson urputného a neodbytného skokana-samouka vezme pod svá ochranná křídla a začne jej učit nejen skákat na lyžích, ale také jak skákání přežít. Postupně poznává Michaelovo odhodlání a nezničitelnou vůli, díky nimž si pak společně dokáží splnit velký sen. Michael v roce 1988 v Calgary vstoupí do olympijských dějin jako nezapomenutelný „Orel Eddie." (CinemArt)

(více)

Recenze (747)

Santino7 

všechny recenze uživatele

Veľmi, skutočne veľmi pozitívne ladený životopisný film, ktorý chytí za srdce (a pritom sa do emocionálnej roviny v podstate ani nestavia). A nie, nejde tu o žiadne falošné hranie na city ako sme tu mali už x-krát predtým, o ľutovanie ústrednej postavy a jej životného osudu, či výsmech ostatných. Vôbec, Eddie je v pohode po celý čas, nekonajú sa žiadne extra dramatické zvraty, dokonca to nie je ani nejak priveľmi nabité humorom - áno, humorné scény tam sú, a ani náhodou ich nie je málo, lenže všetky sú tak akurát - žiadne k popukaniu, a naopak ani žiadne pri ktorých sa divák chytá za hlavu kvôli stupidite či nejakej trápnosti. Eddiemu sa ani nedá nefandiť, je to slušňák/sympaťák až až, no a presne tak na mňa pôsobil aj film ako celok. A nepopieram, že v závere sa vyskytla i nejaká tá slzička. Za veľký plus považujem aj výkon Tarona Egertona - toto je dovedna ešte len tretí film, kde som ho mal možnosť vidieť (z toho druhý v hlavnej úlohe), a už teraz je, podľa mňa, nad slnko jasné, že tento mladý Brit má pred sebou žiarivú kariéru. Rovnako dobrou voľbou bol aj Hugh Jackman čoby Eddieho tréner, a zároveň bývalý juniorský skokan na lyžiach (ako bolo v komentároch už neraz spomenuté, jeho skok na lyžiach s cigaretou bol jedným z pomyselných vrcholov celej snímky). Šľapalo im to spolu vynikajúco. Klobúk dole pred takouto kvalitne odvedenou robotou. 90% ()

Atheas 

všechny recenze uživatele

Orel Eddie to je takový šíleně krásný film nad kterým se nezle nepousmát a nepoplakat si. Krásný příběh ve skvělém podání Tarona Egertona :) Tento film je investice do volnočasové aktivity. A je to také film na který se podívám kdykoliv znovu. ()

Mattij 

všechny recenze uživatele

Pohodový, tak je to slovo které tento snímek doslova vystihuje. Ogárek, kterého znáte nejspíš jako Kingsmana se skamarádí s alkohol milujícím Wolverinem a nová klasika je na světě. Kokosy na sněhu v novém kabátě a váš úsměv po celou dobu filmu ze tváře nesmyjete. Obzvláště když si představíte, že něco takového se opravdu stalo. ()

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

Trochu nuda. trochu naivní. Ani zábavné ani nic. Kokosy podruhé. Trochu jsem byl tim pohádkovým hávem a nulovou přidanou hodnotou zklamán. ()

Blueeyes 

všechny recenze uživatele

"Eddie sice nelétá jako orel, ale rozhodně tak umí mávat rukama." Nedávno jsem tu psala, že biografické filmy mě prakticky nikdá za srdce nevezmou.... Tak to už teď není pravda. Orel Eddie to dokázal, a jak. Vždyť jasně, že o to šlo, měli jsme se dojímat, usmívat, držet palce a fandit. Přesně to jsme dělali. Sledováno s dětmi a i jim se to moc líbilo. Prožívaly to se mnou, tiskli jsme zatnuté pěsti, volali "skoč, skoč, skoč, to dáš" a nechávali ruce vyletět vzhůru ve vítězném gestu. Atmosféra olympiády, přirozené lidské nutkání fandit nadšeným outsiderům, touha plnit si svůj sen a vůle přeskočit kdejaký ten klacek, pod nohy vhozený.... Tohle tvůrcům vyšlo. Proč to nepřiznat? Taron v té roli nesmírně zářil, sice se mi líbil i Kingsman, ale tady ještě o dost víc. Hugh Jackman hrál velmi vděčnou postavu, která mu vysloveně sedí. A znovu mě ohromilo, jak je ve svém věku pružnej a sexy :-) ()

p3tris 

všechny recenze uživatele

Ploc, Parma nebo Sakala byli moji dětští hrdinové, protože u nás se vždycky na skoky dívalo, ba i na lety jezdilo do Harrachova. Takže tenhle film má pro mě i takovou osobní rovinu. Pamatuju se, jak jsem jako kluk pravému Eddimu v Calgary fandil víc, než favoritům. Tenhle přibarvený film je moc pěknou oslavou olympijského ducha a vůle překonávat překážky. ()

phoebe79 

všechny recenze uživatele

Kdybych měla film popsat jedním slovem, tak by to nešlo. Neskutečně milý, zábavný, dojemný, lidský, napínavý. Až budu mít někdy v životě "opět" chuť něco vzdát, vzpomenu si na Eddieho ! ()

Tina00 

všechny recenze uživatele

Jestli je tento rok potřeba něco shlédnout v kině je to Eddie! Viděno podruhé a ne naposled. Vemte na to kámoše, rodinu, kohokoli a musí být spokojeni. Hugh Jackman standardně vynikající a Taron Egerton po chvíli, kdy si na jeho projev zvyknete naprosto geniální. Je to nejmilejší film, který jsem za poslední dobu viděla a ikdybych měla najít něco špatného, což nechci, tak o ničem nevím. P.S. Potřebuju nutně soundtrack P.P.S. Někdo psal podobu s Kokosy na sněhu a nemýlil se P.P.P.S Musím vidět ještě jednou! ()

Milwa 

všechny recenze uživatele

Pocta Eddiemu, hrdinovi všech průměrných, který to na rozdíl od nás nikdy nevzdal:) Pamatuju si doby kdy skákal a vždy jsme mu doma fandili. Je prostě lepší být odvážným klaunem, než srabáckým ožralou:) Thumbs UP! ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Prijemny film. Ustredna dvojka si to "solnula" na pohodicku. Jednoduchy, ale neuveritelne odhodlany az sialeny typek Eddie je, myslim, zahrany skvelo. Takychto "motivacnych rozpravok" a aj skutocnych zivotnych pribehov som videl mnoho. Tu sa jedna urcite o nadpriemer, ktory ma ale neprekvapil. 65% Odporucam. ()

avitakova 

všechny recenze uživatele

První důvod, proč sem se na film začala těšit bylo herecké obsazení aniž bych viděla trailer. Taron (kterého já osobně miluju!) jako podle mě rychle stoupající hvězda filmového plátna po boku úžasného Hugha Jackmana. Druhý důvod již zmiňovaný trailer. Příběh, který vás prostě dostane už jenom tím, že je pravdivý. Něco tak úžasného jako byl tenhle film jsem vážně dlouho neviděla. Jak se řiká 'My dream comes true', tak přesně tohle celé tento film je a celý příběh Michaela Edwards. Můžu vás ujistit, že po žádným filmu nebudete mít tak pozitivní náladu jako po tomhle (nebo alespoň mě se to vážně dlouho nestalo). Rozpláče vás štěstím, obměkčí vaše srdce a myslím si, že i mnohé popostrčí k tomu, aby si začali plnit své vlastní sny. Eddie The Eagle!! ()

Košoun 

všechny recenze uživatele

O olympijských sportech, lyžování a skocích vím asi tolik jako o štěpení atomu. Ale příběh Eddieho je neuvěřitelně krásný. Hlavním důvodem ke zhlédnutí byl v mém případě Taron Egerton, který nezklamal a táhl celý film. Těžko uvěřit, že se za těmi brýlemi, odporným knírkem a grimasami skrývá ten hezoun z Kingsmanů. Hugh Jackman také nezklamal, potěšily i malé role Chrise Walkena a Jima Broadbenta. Film je samozřejmě naprosto šablonovitou ukázkou "z nuly hrdinou", s nutnou dávnou patosu a klišé. Ale ve výsledku to prostě funguje, a to hlavně díky samotnému příběhu a hercům, po filmařské stránce to žádný zázrak není, překvapení jen několik pěkných záběrů z můstků/skoků. Po zhlédnutí filmu ale budete mít pocit, že zvládnete cokoliv (kdybyste ovšem vstali z toho gauče). ()

barteca 

všechny recenze uživatele

Historie je to pěkná, okuláry jako popelníky si pamatuju, ale představitel hlavní role měl tak půlku charismatu živého Eddieho. ()

drozdy1 

všechny recenze uživatele

Pohádka s trochou okořenění skutečnými událostmi, která vykrádá Forresta Gumpa. Narozdíl od skvělého Forresta je tohle až hnusně naivní rychlovka, která kromě kvalitního hereckého osazenstva nemá co nabídnout a čím přispět. Hodně přechválený film ! Hodnocení: 62%. ()

Matli 

všechny recenze uživatele

Tyhle filmy já prostě může, sportovní citovka podle skutečné události, kde absolutní looser dokáže z nemožného udělat nejlepší. Několikrát omílaný scénář, ale furt zabírá a navíc ta hudba, ta si zaslouží hvězdičku, něco nového a originálního a hlavně dobrého. 85% ()

Související novinky

Bohemian Rhapsody má nového režiséra

Bohemian Rhapsody má nového režiséra

09.12.2017

Bryan Singer se po comicsárně X-Men: Apokalypsa vrhnul na životopis Freddieho Mercuryho. Produkce nebyla z nejklidnějších, jelikož se na place hádal s představitelem hlavní role Ramim Malekem, nikoho… (více)

Kdy dorazí nový Robin Hood?

Kdy dorazí nový Robin Hood?

18.11.2016

Možná si to ani neuvědomujete, ale od poslední (velké) adaptace Robina Hooda uplynulo celých šest let. Ridley Scott a Russell Crowe s ní vydělali 321 milionů dolarů, značka tedy očividně žije a není… (více)

Reklama

Reklama