Reklama

Reklama

Orel Eddie

  • Velká Británie Eddie the Eagle (více)
Trailer 3

Touha splnit si životní sen je motorem snad každého z nás. Ale takový motor, jaký v sobě skrývá už od dětství Michael Edwards (Taron Egerton), nemá jen tak někdo. Jeho touha je zdánlivě prostá a přímočará: Stát se olympionikem a reprezentovat Velkou Británii na některých olympijských hrách v nějakém sportu, celkem jedno ve kterém. A tak malý Michael vyzkouší mnoho různých atletických disciplín, aby sebe i své okolí ujistil o nedostatku jakéhokoliv sportovního talentu ve sportech, které by mu umožnily účast na letních olympijských hrách. Proto se soustředí na hry zimní. Ale ani ve sjezdovém lyžování nemá zrovna moc štěstí a ani talentu. Většina lidí by to už dávno vzdala, ale Michael takovým měkkotou není. Jeho poslední šancí jsou skoky na lyžích, a to především díky tomu, že v Británii není moc skokanů s olympijskými ambicemi. Vlastně tu nejsou žádní. Rozhodne se učit od nejlepších, a tak opustí rodnou zemi a na vlastní pěst vyrazí do Alp. Chvíli pozoruje skokany v akci, pak si vleze na můstek a rozjede se. Po několika bolestivých pádech si uvědomí, že to bez trenéra asi nepůjde. Tedy pokud bude chtít na olympiádu a také pokud bude chtít zůstat naživu. Na scénu tedy vstupuje Bronson Peary (Hugh Jackman), údržbář zimního střediska, rváč a pijan, ale i bývalý skokan na lyžích, kterého kdysi vyloučili z amerického olympijského týmu. Bronson urputného a neodbytného skokana-samouka vezme pod svá ochranná křídla a začne jej učit nejen skákat na lyžích, ale také jak skákání přežít. Postupně poznává Michaelovo odhodlání a nezničitelnou vůli, díky nimž si pak společně dokáží splnit velký sen. Michael v roce 1988 v Calgary vstoupí do olympijských dějin jako nezapomenutelný „Orel Eddie." (CinemArt)

(více)

Recenze (748)

lemonova 

všechny recenze uživatele

To máme tak: keby sa filmy objektívne hodnotili podľa toho, na koľko zobrazujú pravdu, väčšina by nedopadla dobre. (chudáčisko Amadeus by skončil na dne odpadového koša csfd :))) Avšak! Preto je film filmom, aby sa v ňom mohli diať aj zázraky.. len tie zázraky treba brať s nadhľadom. Asi takým, ako pri skoku z veľkého mostíka. A z tejto perspektívy mi príde Orol Eddie ako ohromne roztomilý film. Jednu veľkú hviezdu prihadzujem filmárom za to, že natočili film o najkrajšom športe na svete (podľa mňa..) A jedna je špeciálne pre Hugha Jackmana, ktorý ma dostal ešte viac než výborný Taron. ;) ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Krasny sportovy film podla skutocnej udalosti s vybornymi hereckymi vykonmi Tarona Egertona a Hugha Jackmana a uzasny pribeh jedneho podcenovaneho mladika,ktoremu nikto neveril,ale on to nevzdal a bojoval az do konca,na konci som bol dojaty...:-) ()

Evander 

všechny recenze uživatele

Orel Eddie je naprosto typické feel good movie se vším, co k tomu patří. Sportovní linka je zde v maximální možné míře upozaděna a prim zde hrají charaktery jednotlivých postav, zejména pak hlavního hrdiny. Herecké výkony jsou výborné, příběh poutavý a citlivě zpracovaný. Fakt, že je inspirován skutečným životním příběhem konkrétního člověka, je pak třešničkou na dortu. Jedná se vlastně o rodinný film, který lze ke zhlédnutí doporučit úplně každému. Zajímavostí tohoto filmu je pak i to, že jeho hlavní hrdina se svému skutečnému já tak neskutečně podobá, až je těžké uvěřit skutečnosti, že filmovou postavu opravdu hraje někdo jiný. 81% ()

mawria 

všechny recenze uživatele

Pozitivni, povzbuzujici, vtipny i dojemny. Nejpohodovejsi film, co jsem videla za hodne dlouhou dobu. Taron Egerton naprosto valcuje! ()

Ihuj 

všechny recenze uživatele

Sám trochu skáču a musím říct, že pocity před skokem, během něj a po dopadu film předává přímo dokonale. Kromě toho je to luxusní britský doják, kterému se dá vytknout snad jen to, že se moc nedrží skutečného příběhu. ()

joker30 

všechny recenze uživatele

Tu proste nie je o čom. Ako človek čo miluje šport musím proste dať 5*. Film mi ukázal prečo milujem šport a na konci som plakal ako malý chlapec :) + Egerton ma naozaj prekvapil skvelým hereckým výkonom. Zatienil môjho obľúbenca Wolverina :) a to už je čo povedať. 91% ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Keby titulný Eddie nebol taký podivný hňup (minimálne pôsobil ako by bol "momentálne zaostalý"), tak by to bol príjemný feel good film so super dobovou muzikou a frajerským Hughom Jackomanom k tomu. Eddieho obsesia pretlačiť sa za každú cenu na olympiádu vo mne ale sympatie zrovna nevyvolala. A hoci je to podľa skutočných udalostí (samozrejme prikrášlených), pôsobí dej ako znôška tých najväčších klišé príbehov o underdogoch a nemá čím prekvapiť. Kokosy na snehu sú klasika, ale toto ostane len jednohubkou na ktorú rýchlo zabudnem. 6+/10 ()

katmandzoo 

všechny recenze uživatele

Aká obrovská dokáže byť vôľa človeka, ktorý je odhodlaný urobiť všetko pre splnenie svojho životného sna? V takýchto prípadoch je človek neraz schopný podať nadpriemerné výkony a presvedčiť samého seba, že nič nie je nemožné. Presne o viere v samého seba je aj tento film, ktorý krásne poukazuje na to, že človek sa nesmie nikdy vzdať a vždy musí robiť maximum pre dosiahnutie svojich cieľov, či svojho životného sna. Priznám sa, že až do zhliadnutia filmu mi meno Michael Edwards, resp. Orol Eddie nič nevravelo, no po spoznaní jeho životného príbehu prechovávam k tomuto človeku obrovský rešpekt. Pokiaľ si vravíte, že je niečo nemožné, resp. že niečo nedokážete, pustite si tento film, ktorý vás presvedčí o opaku. 5/5 ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Nikdy nic nevyhrál, skákal na "buben", tedy o nějakých 30, 40 i 50 metrů méně, než ti nejlepší a přesto byl miláčkem diváků! Dobře si pamatuji Eagla, jak byl terčem posměšků a úsměvů u obrazovek. Po zhlédnutí filmu si ho dodatečně vážím, že se nevzdal svého snu, ikdyž mu bylo jasné, že jde opravdu jen o účast na OH. Úsměvný snímek mě sice pobavil, ale přišlo mi to takové nějaké rozhárané a nedržící pohromadě. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Já si pamatuju na Eddiho ještě když jsem byl malej kluk. Můj starší brácha mi říkal, že Eddie skáče s brejlema a každej skok, kterej ustojí, oslavuje. A pamatuju si, že jsem ho jednou viděl skákat "live" na naší černobílé televizi. Nevím, jestli to byl zrovna olympijskej skok, ale ty jeho popelníky, na který si natáhl klasický skokanský brejle, to je legendární :-). Edgerton ho zahrál skvěle. Já nesnáším sportovní filmy, čest vyjímkám, pár dobrejch jsem viděl, ale ať jde o jakejkoliv sport, připadá mě to natočený všechno strašně uměle, nesmyslně, jak kdyby lidi měli bejt mongolové. Z toho jsem měl před shlédnutím létajícího orla strach, ale nedopadlo to tak nejhůř. Pár nesmyslů tam je, ale nejsem takovej odborník na skoky na lyžích, abych jich odhalil víc. A to, že číslo 24 skáče po číslu 49 jsem nějak ustál :-). Před tím závěrečným skokem jsem měl strach, jestli tvůrci neuhnou z nalajnovanýho scénáře a nenechaj Eddiho vyhrát, to by mě asi mrdlo a musel bych odpadovat, naštěstí se drželi celkovýho umístění. Suma sumárum - pohodová oddechovka na odpoledne. ()

Cinematrix 

všechny recenze uživatele

Životopisný / Komedie / Drama / Sportovní... to vše v tomhle příběhu bylo. Přidal bych ještě Horor, poněvadž jsem se celý film bál, aby to Eddie přežil :-D ()

pepa3rd 

všechny recenze uživatele

Vlastně docela milej příběh o odhodlání jít si za svým snem, který tu již párkrát, v podobě jiných sportovních filmů, byl. Určitě se ale nedá upřít originalita v podobě hlavního představitele, dobová atmosféra a skutečnost, že ten šílený scénář vychází z reálných událostí. Minimálně mě to donutilo jít na wiki a něco si o tom přečíst. 65 % ()

Fat'Fatal 

všechny recenze uživatele

Nudný, tuctový rádoby životopisný film, kterak Forrest Gump závodil na olympijských hrách. Chápu ten podtext, ten sen malého kluka a s tím spojený zážitek na těchto hrách, avšak musel jsem fandit Jackmanovi v těch několika málo vteřinách, kdy Eddieho přemlouval, aby místo zúčastnění se olympiády '88 s ním trénoval další čtyři roky a zkusil plně prorazit na olympiádě '92. Jenže je to true story based a tak ne úplně true story based kouč odhodí placatku whisky a kluka připraví lépe než mistr Prang krále kickboxerů. Ve filmu se mi nejvíce líbila narážka na Kokosy na sněhu, což je v porovnání s Orlem Eddiem mnohem příjemnější, pohodovější a o mnoho vajíček pro štěstí vtipnější snímek, na který mám chuť se ihned podívat. // Viděl jsem v originálním znění s titulky. ()

HenryIvan 

všechny recenze uživatele

„Madness, pure madness.” Ani sa nepamätám, kedy naposledy som cítil toľko šťastia a radosti pri pozeraní filmu. A o tom to všetko je. Správny film má vyvolať všetky možné emócie: radosť, smútok, napätie, absurditu, smiech a aj trápne situácie, a to všetko tento film do bodky splnil. Mám rád Tarona, mám rád Hugha a mám rád skoky na lyžiach, takže to všetko pekne zapadlo do seba. Niekto by namietal, že to bolo hlúpe, detinské, slabé alebo dokonca krátkozraké, no len ten fakt, že je tento film podľa skutočnej udalosti, podľa skutočného Eddie the Eagl-a má utvrdzuje v tom, že biografické filmy na tento spôsob majú zmysel. Ja len ostanem v pozitívnej nálade, čo sa týka filmov z poslednej doby a bez okolkov dám 5 hviezd a 95 %. ()

Luisis 

všechny recenze uživatele

Takovej ten film, který vám celou dobu dává pořádné kusy emocí, aby vás pak na konci kompletně rozsekal - 93% ()

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Báchorka na bázi skutečné postavy natočená podobným stylem jako Kokosy na sněhu. Ona i ta událost je ze stejného prostředí. Filmový příběh je tak hodně nafouknutý, že je jasný, že to takto doopravdy nebylo. Celou situaci má ale pod kontrolou duo Egerton\Jackman. Jackman díky svému charisma drží celý film na sobě a Egerton ho v podstatě jen doplňuje svým dobrým hereckým výkonem. Kdyby nebylo této dvojice nevím zda by film obstál. Film mě více méně potěšil a pobavil. Jsem ji téměř jist, že mě další projekce nemine a to je u filmu hodně důležité…za čas si prostě vzpomenout… ()

Související novinky

Bohemian Rhapsody má nového režiséra

Bohemian Rhapsody má nového režiséra

09.12.2017

Bryan Singer se po comicsárně X-Men: Apokalypsa vrhnul na životopis Freddieho Mercuryho. Produkce nebyla z nejklidnějších, jelikož se na place hádal s představitelem hlavní role Ramim Malekem, nikoho… (více)

Kdy dorazí nový Robin Hood?

Kdy dorazí nový Robin Hood?

18.11.2016

Možná si to ani neuvědomujete, ale od poslední (velké) adaptace Robina Hooda uplynulo celých šest let. Ridley Scott a Russell Crowe s ní vydělali 321 milionů dolarů, značka tedy očividně žije a není… (více)

Reklama

Reklama