Reklama

Reklama

Orel Eddie

  • Velká Británie Eddie the Eagle (více)
Trailer 1

Touha splnit si životní sen je motorem snad každého z nás. Ale takový motor, jaký v sobě skrývá už od dětství Michael Edwards (Taron Egerton), nemá jen tak někdo. Jeho touha je zdánlivě prostá a přímočará: Stát se olympionikem a reprezentovat Velkou Británii na některých olympijských hrách v nějakém sportu, celkem jedno ve kterém. A tak malý Michael vyzkouší mnoho různých atletických disciplín, aby sebe i své okolí ujistil o nedostatku jakéhokoliv sportovního talentu ve sportech, které by mu umožnily účast na letních olympijských hrách. Proto se soustředí na hry zimní. Ale ani ve sjezdovém lyžování nemá zrovna moc štěstí a ani talentu. Většina lidí by to už dávno vzdala, ale Michael takovým měkkotou není. Jeho poslední šancí jsou skoky na lyžích, a to především díky tomu, že v Británii není moc skokanů s olympijskými ambicemi. Vlastně tu nejsou žádní. Rozhodne se učit od nejlepších, a tak opustí rodnou zemi a na vlastní pěst vyrazí do Alp. Chvíli pozoruje skokany v akci, pak si vleze na můstek a rozjede se. Po několika bolestivých pádech si uvědomí, že to bez trenéra asi nepůjde. Tedy pokud bude chtít na olympiádu a také pokud bude chtít zůstat naživu. Na scénu tedy vstupuje Bronson Peary (Hugh Jackman), údržbář zimního střediska, rváč a pijan, ale i bývalý skokan na lyžích, kterého kdysi vyloučili z amerického olympijského týmu. Bronson urputného a neodbytného skokana-samouka vezme pod svá ochranná křídla a začne jej učit nejen skákat na lyžích, ale také jak skákání přežít. Postupně poznává Michaelovo odhodlání a nezničitelnou vůli, díky nimž si pak společně dokáží splnit velký sen. Michael v roce 1988 v Calgary vstoupí do olympijských dějin jako nezapomenutelný „Orel Eddie." (CinemArt)

(více)

Recenze (748)

ardno5 

všechny recenze uživatele

Slušný, ušklebenec a Wolverine. Co dodat, mám rád sportovní filmy podle skutečné události. Možná bych byl raději, když by film byl více vážný než vtipný. Bohužel vtip teď cpou úplně všude i tam kam nepatří, ale tady mi tak nevadil. Ideální podívaná na nedělní odpočinek. Dávám 79% ()

celticek 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, ale já prostě nemám rád, když z vás někdo cíleně tahá veškeré city. O Eddiem jsem věděl a nějak jsem nezjišťoval nakolik se film drží skutečnosti. Takový rodinný snímek na neděli. Víckrát to vidět nemusím. ()

Najt 

všechny recenze uživatele

Fantastický příběh neustupného a neskutečně cílevědomého "sportovce" který měl už jako malý sen zúčastnit se olympiády, i přes jeho nedostatky a to, že s daným sportem začal rok před zahájením olympijských her v Calgary roku 88 , kdežto jehož soupeři trénovali od malička. Film ma spád, baví a některé momenty jsou opravdu hodně pozitivní až emotivní a herecké výkony jsou parádní. ()

minima 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočeno, skvěle zahráno, skvělá hudba. No, až mě to překvapilo, jak to bylo dobré. Jsem ráda, že jsem se aspoň takto zprostředkovaně s tímhle příběhem seznámila. 8/10 ()

BardDeLune 

všechny recenze uživatele

Když víte, jak to všechno bylo, jak se co událo a jak to dopadlo a přesto vás film upoutá do sedačky a nejen nadchne, ale i příjemně překvapí, potom víte, že je to povedené dílo. Tento film nemá sice všechny souvislosti správně tak, jak se udály, nicméně u někoho jako je Eddie "Orel" Edwards to snad ani tolik nevadí. Film má nádhernou atmosféru od první do poslední scény a kombinuje jak tento nádherný a nebezpečný sport, tak odhodlanost, vtip a atmosféru. Velmi milý film, který velmi ráda shlédnu ještě jednou. 85% • Matthew Margeson mi zpočátku v soundtracku velmi zněl jako Apollo 13 Jamese Hornera, nicméně velmi milá kombinace score a ost :) ()

Ludo444 

všechny recenze uživatele

Nájazdová rýchlosť slušná, odraz netrafený, letová poloha nevyrovnaná, telemark neohrabaný až neexistujúci. Vzdialenosť krátka, body za štýl udeľujem 12.5, ale Eddie dostáva veternú prirážku za skok do náročných podmienok. Cool Runnings po 23 rokoch, s ešte väčším odklonom od histórie. To by nebol problém keby to fungovalo. Keď je pre mňa najvtipnejší moment vo výťahu pri ktorom alkoholik Nykänen zo seba vytiahne hlbokú filozofickú myšlienku, tak je niečo zle. Bol to on, kto kvôli alkoholu zmeškal úvodný ceremoniál, lenže sa nestratil v Calgary, ale ešte vo Fínsku a do Kanady priletel neskôr :D. Proste jednorazový film na zabitie večera. ()

Brano 

všechny recenze uživatele

Až príliš obyčajné spracovanie jedného chlapca (trochu spomaleného), ktorého snom bolo stáť sa olympionikom. O Eddiem som sa dozvedel po prvýkrát prostredníctvom tohto filmu. Jeho niektoré rozhovory ako aj on samotný ma trochu pobavil, ale film bohužiaľ už nie. Taron Egerton sa mi tu absolútne nehodil. Komických prvkov vo filme bolo málo a celkovo sa to tiahlo strašne pomalou a nudnou výpravou. Snímok neoživil ani hviezdny Hugh Jackman. Tento film určite nijak zvlášť neohúri. Pre mňa jednorázová záležitosť. ()

vieriX 

všechny recenze uživatele

Pokud se tohle to bere jako film, který popíše cestu Orla Eddieho na olympiádu v Calgary tak to vyšlo znamenitě. Hezky feeling 90 let prostě člověk se tam úplně vidí. Naprosto neuvěřitelné jak člověk bez talentu, který vyměnil x sportu tak nějak u jednoho zůstane a podaří se mu udělat úspěch i když ví, že jasně propadne je neuvěřitelná. Ale bylo to tak v pohodě uděláno, že to bylo moc fajn o komedii sice moc nešlo spíš tak něco na-pomezí. ()

boombang 

všechny recenze uživatele

From zero to hero. Forrest Gump na ZOH aneb není důležité vyhrát, ale zúčastnit se. Srdcovka to asi nebude, ale příjemně se na to koukalo. Taron byl k nepoznání, pořád měl takový plačtivě urputný výraz a u jeho postavy nešlo nedumat, jak ona vlastně na tom je s inteligencí - každopádně před skutečným Edwardsem smekám. Jackman byl taky super, ale spíše připomínal Springsteena než trenéra čehokoliv. A velmi potěšily štěky Walkena a Broadbenta. P.S. Kdeže je dnes Matti Nykänen, že...? ()

aichwald 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejhezčích filmů co jsem kdy viděl,ůsměvné vypravění o tom jak se nesportovec Eddie dostal až na vysněnou olympiádu kde film graduje nádhernou finálovou scénou na velkém můstku. Celý film provází nádherný soundtrack. Jako velký fanda skoků na lyžích si samozřejmě pamatuju Eddiho i ze skutečného života a vždy jsem se u televize těšil až přijde na řadu jeho skok aby mně zase rozesmál. Když jsem se dozvěděl že o něm budou točit film byl jsem plný očekávání ale to co tvůrci předvedli mé očekávání doslova přebilo. Film na který se můžu dívat znova a znova. ()

pekas 

všechny recenze uživatele

No udělali z toho velikou show ve stylu Hollywoodu, aspoň Jackman tak působí. Eddie je podán hrozně mile a snad všichni mu musí fandit. Jestli to takhle bylo opravdu silně pochybuju, spíš to bylo hodně "na motivy" skutečného příběhu. Silná zábavná čtyřka. 80% ()

george82 

všechny recenze uživatele

Na mě to moc nezapůsobilo. Prostě týpek, který zneužil díry v systému a dostal se tak na olympiádu. Směšný. A nemá to nic společného s heslem: Není důležité výhrát, ale zúčastnit se. ()

martinkaziki 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný příběh o jednom obrovském odhodlání a velkém kusu štěstí, že to Eddie přežil bez zlámaných křídel. A ten konec mě dojal, přiznávám. :-) ()

DoNotCross 

všechny recenze uživatele

Ultimátní feel good film. Nic víc, nic míň. A mně to stačí, protože Taron Egerton hraje prostého kluka s velkým snem s velikým nasazením a tak mu držíte palce hned od první minuty. A když se k němu přidá zlomený frajer Jackman, který se rozhodne vytrolit svoje bývalé kolegy, není co řešit. Celé je to vlastně docela předvídatelné a někdy mi přeci jen umanutost hlavní postavy lezla drobet na nervy, ale stačil jeden nevinný kukuč a popostrčení brejlí a ty palce jsem zase svíral. K tomu hraje fajn hudba a ve správných momentech je to dojemné. Za mě rozhodně dobrý. Protože sny jsou tady kurva od toho, aby se plnily. P.S. Poslechněte si soundtrack!! ()

Travinho 

všechny recenze uživatele

Tohle fakt nešlo. O skoky na lyžích se docela snažím zajímat a příběh je v naprosté drtivé většině vymyšlený. Navíc je velká část dějové linie zkopírovaná z Kokosů na sněhu. Když pak člověk vidí borce, který skáče roce 1987 dokonalým V-stylem a týpka, který při stometrovém skoku jede při přejezdu do roviny cca. 20 km/h (rychlost je tam pětinásobná), tak se musí jenom smát. Prostě jedno velké zklamání. Navíc to nebylo ani vtipné. ()

Pravek007 

všechny recenze uživatele

Je to zajímavé, existují některé filmy, které se mi líbí a baví mě od začátku do konce a nemusí to být žádné filmy, které jsou v TOP, nebo mají nad 90%. Některé filmy ve mě prostě vzbudí zajímavé kouzlo a tento je jedním z nich. ()

Související novinky

Bohemian Rhapsody má nového režiséra

Bohemian Rhapsody má nového režiséra

09.12.2017

Bryan Singer se po comicsárně X-Men: Apokalypsa vrhnul na životopis Freddieho Mercuryho. Produkce nebyla z nejklidnějších, jelikož se na place hádal s představitelem hlavní role Ramim Malekem, nikoho… (více)

Kdy dorazí nový Robin Hood?

Kdy dorazí nový Robin Hood?

18.11.2016

Možná si to ani neuvědomujete, ale od poslední (velké) adaptace Robina Hooda uplynulo celých šest let. Ridley Scott a Russell Crowe s ní vydělali 321 milionů dolarů, značka tedy očividně žije a není… (více)

Reklama

Reklama