Reklama

Reklama

Orel Eddie

  • Velká Británie Eddie the Eagle (více)
Trailer 3

Touha splnit si životní sen je motorem snad každého z nás. Ale takový motor, jaký v sobě skrývá už od dětství Michael Edwards (Taron Egerton), nemá jen tak někdo. Jeho touha je zdánlivě prostá a přímočará: Stát se olympionikem a reprezentovat Velkou Británii na některých olympijských hrách v nějakém sportu, celkem jedno ve kterém. A tak malý Michael vyzkouší mnoho různých atletických disciplín, aby sebe i své okolí ujistil o nedostatku jakéhokoliv sportovního talentu ve sportech, které by mu umožnily účast na letních olympijských hrách. Proto se soustředí na hry zimní. Ale ani ve sjezdovém lyžování nemá zrovna moc štěstí a ani talentu. Většina lidí by to už dávno vzdala, ale Michael takovým měkkotou není. Jeho poslední šancí jsou skoky na lyžích, a to především díky tomu, že v Británii není moc skokanů s olympijskými ambicemi. Vlastně tu nejsou žádní. Rozhodne se učit od nejlepších, a tak opustí rodnou zemi a na vlastní pěst vyrazí do Alp. Chvíli pozoruje skokany v akci, pak si vleze na můstek a rozjede se. Po několika bolestivých pádech si uvědomí, že to bez trenéra asi nepůjde. Tedy pokud bude chtít na olympiádu a také pokud bude chtít zůstat naživu. Na scénu tedy vstupuje Bronson Peary (Hugh Jackman), údržbář zimního střediska, rváč a pijan, ale i bývalý skokan na lyžích, kterého kdysi vyloučili z amerického olympijského týmu. Bronson urputného a neodbytného skokana-samouka vezme pod svá ochranná křídla a začne jej učit nejen skákat na lyžích, ale také jak skákání přežít. Postupně poznává Michaelovo odhodlání a nezničitelnou vůli, díky nimž si pak společně dokáží splnit velký sen. Michael v roce 1988 v Calgary vstoupí do olympijských dějin jako nezapomenutelný „Orel Eddie." (CinemArt)

(více)

Recenze (748)

KraLuban 

všechny recenze uživatele

Po určitém váhání 3*, ten film je opravdu spíš jen průměrný. Navzdory obrovskému srdci Eddieho Orla a navzdory cigárkovému skoku Hugha Jackmana (ten je tedy ale legen...počkejte si na to...dááární, tahle scéna je prostě skvěláááá!!!). Hugh vůbec válí a považuji jeho roli za jednu z nejlepších v jeho kariéře. Celkově ale lepší průměr. Prostě 3*. ()

johnysd 

všechny recenze uživatele

Takové maličké filmové pohlazení. Mírnější Kokosy na sněhu akorát o skákání na lyžích. Velmi kladně hodnotím, že tvůrci nedělali vtipy na úkor Eddiho. V podání Tarona Egertona naprosto perfektní. Hugh Jackman potěšil, ale když jede dolů po můstku tak jsem tam toho Wolverina prostě viděl :-). Určitě stojí za shlédnutí. ()

Radim98 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, které vás přinutí hlavnímu hrdinovi naprosto upřímně a bezmezně fandit a cítíte se po nich dobře, což je popis, kterému Eddie stoprocentně odpovídá. Velice dobře zvládnutá míra vkusu vůči Michaelu Edwardsovi, jde o komedii ale ne o parodii. Mám takové slabší chvilky zejména u těch banálnějších scén, kdy to člověk nečeká, protože má pocit, že to přece vidí v každé druhé rodinné komedii, tady mě konec dostal a než jsem se stihl obrnit, uronil jsem slzičku. :) Závěrem musím jen vypíchnout scénu s Mattim při závěrečném výstupu na můstek, protože jím předložená myšlenka o 11. a 1. hodině byla pro mě nová a opravdu brilantní! ()

Lockdown 

všechny recenze uživatele

Úžasně zpracovaný příběh Michaela Edwardse, který chytí za srdce. Příběh, jako takový zde nehraje úplně nejdůležitější roli. Každý kdo se vyzná ve sportovní historii nebo umí hledat na internetu ví jak to celé dopadne. Hlavní doménou filmu je zarputilost a neúnavný optimismus hlavní postavy. Tu doplňuje vysloužilý skokan Bronson Peary v podání Hugh Jackmana. Určitě bych si dokázal tuto postavu představit lépe v podání někoho jiného, ale vyloženě špatně to zahráno není ( obzvlášť jeho skok z můstku je neskutečný ). Životopisné a sportovní filmy mě vždy velmi bavily a nemůžu teď dát jinak než 90% ()

Stoupa07 

všechny recenze uživatele

Filmařsky to zase takový zázrak nebyl. Ale jako příběh vynikající. Odhodlání a obrovská síla to prostě dokázat i když padal pořád na hubu a své rodiče díky neústupnosti seznámil se spoustou milých lidí, například exekutotrem. Aby se pak nakonec stal britským rekrodmanem (on totiž poslední brtiský rekord padl tak před osmdesáti lety). Ale nakonec dávám čytři. Za snahu... ()

durkes 

všechny recenze uživatele

Roztomilá komédia, čerpajúca námet podľa skutočnosti, o tom, že aj outsiderom sa sny plnia, keď za nimi idú. Pamätám si celý ten humbuk okolo Eddieho, ktorý bol na olympiáde populárnejší ako tamojšie hviezdy. Filmy so športovou tematikou ma vždy dostanú a tento aj svojou roztomilosťou........Fajn. ()

Sergii 

všechny recenze uživatele

Krásný příběh o nedoceněnosti, dychtivosti, snu, šibalství a neústupnosti. A přez všechny klíšovité scény, inspirující. Až k slzám. ()

Nanaxx 

všechny recenze uživatele

Film jsem právě dokoukala plná různých dojmů. Tak obrovská vůle něčeho dosáhnout, s tak malým potenciálem. Bláznivě, ba směšně vypadající kluk, jde za svým snem.Tvrdohlavě a přes překážky. Skutečné příběhy mnohdy předčí fantazii. Střídaly se ve mně snad všechny pocity, a tak má dobrý film vypadat. Bonus navíc: Jackman a jeho drsné hlášky. Vlastně ještě jeden, vlhké oči přítele, který není žádný měkouš. ()

pavelpetr 

všechny recenze uživatele

Kdyby to nebylo podle skutečné události, tak by to byla konina. Ale je neuvěřitelné, že ten člověk existoval. Musím říct, že je neskutečné čeho a s jak málem dokázal. U filmu jsem se bavil. Fakt mi to uteklo. Znal jsem příběh, takže jsem věděl zhruba co bude dál. Takže kdo Eddieho neznají, budou mít o to větší zážitek. Skočí to, neskočí to. Zabije se nebo ne :) Film můžu na deštivé nedělní večery více než doporučit! ()

chrisler 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemný film v štýle Kokosy na snehu. Moc som si užil túto pohodovku a veľmi ma prekvapil a potešil Hugh Jackman. Samozrejme... gýčový príbeh, bla bla bla... Keď si však uvedomím, že ten človek naozaj obetoval celý život za svoj sen a keď ho dosiahol, tak si ho patrične aj užil, poviem si že klobúk dolu. Dôležité je zúčastniť sa, nie zvýťaziť. Silné motto, ktoré poväčšinou používajú tí, ktorí športujú pre výhru a keď neuspejú, toto je ich "way out" pred samým sebou. Tento mladý muž je však ikonou tohto hesla. podľa mňa super 4*+ no a rozhovor vo výťahu medzi Mattim "Flying Finn" a Eddiem "the Eagle" bol super silný :) ()

Naby 

všechny recenze uživatele

Videl jsem pri mensim promitani na platne, takze fajn, ze obraz byl vetsi nez bezne. Nicmene jsem musel trochu odbihat k detem. Film se mi celkem libil a pokud to bylo opravdu z realii, tak obdivuju hlavniho hrdinu za jeho neustupnost. Film rozhodne zajimavy na pokoukani. Celkem 3,8* ()

Kvapca24 

všechny recenze uživatele

Mam rad zivotopisne filmy, mam rad sportovni zivotopisne filmy a predevsim mam rad sportovni zivotopisne filmy o outsiderovi, kteremu nikdo neveri. Zpracovani povedene, hlavni hrdina je svym zpusobem vtipny a clovek mu od zacatku fandi!!! ()

Habansz 

všechny recenze uživatele

Bohužel naprosto promarněný potencíál. A to platí v případě filmu i v případě obou hlavních protagonystů. Pořád jsem se nemohI zbavit pocitu, že koukám na kokosy na sněhu, jen trochu jinak. Jasně, když se za každou cenu snažíte dostat na olympiádu a komise vám háže klacky pod nohy a někdo to chce zfilmovat, to se pak těžko vyhne podobností s jiným sportovcem/týmem, který měl ty samé starosti. Jenomže tady to fakt bije do očí... Skrachovalý trenér, změny pravidel, aby se sportovec/tym na olympiádu nedostal..atd. A i když je Ediie (Taron Egerton) fakt sympaťák (Jackman tam je tak nějak dopočtu a bez něj by to bylo asi úplně stejné) a film rychle odsejpá, pořád to nestačí. Nepomáhá ani fakt, že jako u většiny filmů inspirovanými skutečnými událostmi je toto 10% pravda a 90% omáčka okolo, abychom se vcítili do kůže obou hlavních postav. ()

Tom_17 

všechny recenze uživatele

No jo ... tak tohle bylo super. Přikreslený život a touha po úspěchu Orla Eddieho. Ani mi nevadily ty odlišnosti mezi filmem a jeho skutečným životem. Užíval jsem si to, jak Taron dokázal ukázat Eddieho na plátně. Zahrál ho vážně skvěle. Takže i když to není film, který bych si pouštěl pořád dokola, tak je to vážně skvělý film a za výkon Tarona přidávám hvězdu - 5 ***** ()

Mastik222 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem konečně viděl film, který se dal sledovat. Sice jsem zastánce jiných žánrů, ale narovinu říkám, že mě to zaujalo. Moje hodnocení rozhodně 4*. Ať si říká, kdo chce co chce. ()

Pignon 

všechny recenze uživatele

Tady ta dojemnost skutečně nevadí. Budou Vánoce (2016) a tak takový příběh zahřeje jako jamajské slunce. ()

Související novinky

Bohemian Rhapsody má nového režiséra

Bohemian Rhapsody má nového režiséra

09.12.2017

Bryan Singer se po comicsárně X-Men: Apokalypsa vrhnul na životopis Freddieho Mercuryho. Produkce nebyla z nejklidnějších, jelikož se na place hádal s představitelem hlavní role Ramim Malekem, nikoho… (více)

Kdy dorazí nový Robin Hood?

Kdy dorazí nový Robin Hood?

18.11.2016

Možná si to ani neuvědomujete, ale od poslední (velké) adaptace Robina Hooda uplynulo celých šest let. Ridley Scott a Russell Crowe s ní vydělali 321 milionů dolarů, značka tedy očividně žije a není… (více)

Reklama

Reklama