Reklama

Reklama

Orel Eddie

  • Velká Británie Eddie the Eagle (více)
Trailer 3

Touha splnit si životní sen je motorem snad každého z nás. Ale takový motor, jaký v sobě skrývá už od dětství Michael Edwards (Taron Egerton), nemá jen tak někdo. Jeho touha je zdánlivě prostá a přímočará: Stát se olympionikem a reprezentovat Velkou Británii na některých olympijských hrách v nějakém sportu, celkem jedno ve kterém. A tak malý Michael vyzkouší mnoho různých atletických disciplín, aby sebe i své okolí ujistil o nedostatku jakéhokoliv sportovního talentu ve sportech, které by mu umožnily účast na letních olympijských hrách. Proto se soustředí na hry zimní. Ale ani ve sjezdovém lyžování nemá zrovna moc štěstí a ani talentu. Většina lidí by to už dávno vzdala, ale Michael takovým měkkotou není. Jeho poslední šancí jsou skoky na lyžích, a to především díky tomu, že v Británii není moc skokanů s olympijskými ambicemi. Vlastně tu nejsou žádní. Rozhodne se učit od nejlepších, a tak opustí rodnou zemi a na vlastní pěst vyrazí do Alp. Chvíli pozoruje skokany v akci, pak si vleze na můstek a rozjede se. Po několika bolestivých pádech si uvědomí, že to bez trenéra asi nepůjde. Tedy pokud bude chtít na olympiádu a také pokud bude chtít zůstat naživu. Na scénu tedy vstupuje Bronson Peary (Hugh Jackman), údržbář zimního střediska, rváč a pijan, ale i bývalý skokan na lyžích, kterého kdysi vyloučili z amerického olympijského týmu. Bronson urputného a neodbytného skokana-samouka vezme pod svá ochranná křídla a začne jej učit nejen skákat na lyžích, ale také jak skákání přežít. Postupně poznává Michaelovo odhodlání a nezničitelnou vůli, díky nimž si pak společně dokáží splnit velký sen. Michael v roce 1988 v Calgary vstoupí do olympijských dějin jako nezapomenutelný „Orel Eddie." (CinemArt)

(více)

Recenze (747)

Kodousek 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době super relaxující film, navíc si Eagla Edwardse pamatuji z Calgary ´88 bylo mi 5 a s tátou jsme ho nalepení sledovali u telky, bylo to fenomenální, všichni skákali 2x dál ale tenhle svéráz si získal veškeré davy ... o to milejší je mi tenhle film, sakra už i já jsem pamětník ... Taron strčil Hugha Jackmana v pohodě do kapsy, roste nám tu další pan herec typu Leo DiCaprio .. ()

Sidenius 

všechny recenze uživatele

Nekdy je na te nejvetsi pohadce to nejkrasnejsi ze je podle skutecnosti. Tohle a Rush jsou me dva top sportovni retro podle skutecnosti srdcovky. ()

Sheemass 

všechny recenze uživatele

Eddie (skvělý Taron Egerton) se prostě rozhodl že bude reprezentovat svou zemi na olympijských hrách a přestože výkony na to má (alespoň tedy v zimních sportech), obličej už ne, ale ani to ho nezastaví. A tak můžeme sledovat příběh chlápka, který to nevzdá a stane se jedním z nejinspirativnějších sportovců na olympiádě vůbec. Připočítejte k tomu výkon skvělého Hugh Jackmana a máte ve výsledku velmi zábavný a příjemný film. ()

Alekks80 

všechny recenze uživatele

Sportovní filmy zrovna nemiluju a speciálně ty, kde to zavání hnusným patosem. Nakonec jsem na to teda mrknul. Jednak proto, že to dělali angláni a ty většinou s patosem šetřej, hraje tam skřet Egerton, a v Kingsmanech mě vyloženě přesvědčil a taky proto, že si Edwardse ještě pamatuju ze svých dětských let. A musím říct, že nelituju. Angláni skutečně s patosem šetřili (no, něco tam je, ale přežít se to dá), skřet Egerton opět přesvědčil (hele z toho kluka snad něco bude) a Eddie je přesně takový pako, jak jsem si ho vždycky představoval. Slušnej počin. ()

datel13 

všechny recenze uživatele

Další skvělé sportovní retro s ultrasympatickou ústřední dvojicí. Netušil jsem, že můj oblíbený Hugh Jackman může ještě překonat všechny své role. O britských filmech jsem nikdy neměl valné mínění, ale tohle má jedinou chybu – pomalejší rozjezd – po němž následuje skvěle strukturovaný a ohromně dojemný příběh. Jasně, je to hollywoodsky přibarvený cajdák, ale tak to prostě je – život většinou není dojemná pohádka, a tak pro nás podobné příběhy dobarvují filmaři. Osobně se mi ještě moc líbila atmosféra 80. let, zašlé britské ulice i velkolepost olympiády, včetně dobových televizních záznamů. I epizodní postavy jsou skvělé – třeba Horacio Křiklan v roli britského komentátora. Tvůrci navíc báječně trefili podobu samotného Eddieho a Fina Nykänena – ne úplně přesně, ale tak akorát – sám bych řekl, že filmový Nykänen vypadá jako něco mezi Janne Ahonenem a bratry Hautamäkiovými (jo, taky jsem v dětství skoky hodně žral). Když jsem se před rokem dozvěděl o vzniku filmu Eddie the Eagle, říkal jsem si WTF To se vážně musí točit filmy už úplně o všem? A teď jsem rád, že jsem právě viděl jeden z nejlepších filmových zážitků ever. ()

teckax 

všechny recenze uživatele

Jakožto dítě devadesátých let jsem absolutně nepolíbená tímto kouskem sportovní historie.... to znamená!!!..., že jsem to prožila pěkně bez pardónů od prvního záběru po závěrečné titulky. Orel Eddie mi splnil vše, co od filmu očekávám - donutil mě smát se nahlas, rozplakal mě, chvilku se mi s husí kůží po celém těle klepala kolena a nejednou jsem vyletěla ze sedačky!!! Hlavní hrdina sympoš, kterému prostě musíte fandit, vedle něj trošičku prvoplánový avšak nemenší frajer Hugh. Krásně zpracovaný, šlapajícím soundtrekem dokreslený, pecka film přesně jak to mám ráda! ()

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Určitě se v tomhle případě nelze vyhnout srovnání s legendárními Kokosy na sněhu. Jedná se totiž o dosti podobný příběh založený na skutečných událostech, každopádně starší filmový kolega snad díky nostalgii a bezchybnému humoru o malý kousek vítězí. Tím bych ovšem nechtěl říct, že se jedná o špatný film. Ba naopak, film má příjemně svižný děj a nabídne kvalitní humor v podobě povedených situacích a hlášek, které mě mnohdy dokázaly parádně rozesmát. ()

Kivis 

všechny recenze uživatele

Známé spojení "poctivá filmařina, ale nic víc" se u tohoto filmu určitě nedá použít. Orel Eddie je přesný opak. Herecké výkony, scénář, kamera, hudba a všechno další je spíš šedý průměr. Jenomže příběh Orla Eddieho je natolik bláznivý a skoro až neuvěřitelný, že film docela baví, i když působí trochu odbytě. Slabé čtyři. ()

camomilla 

všechny recenze uživatele

Tyhle filmy me proste bavi. Zivotopisny o totalnim looserovi, ze ktereho se stane frajer.. vlastne ne, je to porad looser, ale s obrovskym srdcem a fanouskama ktere mu muzou frajeri zavidet. Paradni jizda (i let), chemie mezi postavami, vtipy. Film, ke kteremu se vzdycky rada vratim. ()

ondra.p 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný příběh inspirovaný skutečnou událostí. Plňme si své sny, i přesto, že nás mají za blázny. Hezkých 70%. ()

karel63 

všechny recenze uživatele

Když si něco zamaneš, je možné, že se to povede. Záleží na tom kolik potkáš cestou pitomců. Pěkný film. ()

Movfi 

všechny recenze uživatele

Nevěděl jsem co mám od tohoto filmu očekávat. Byl jsem víc než mile překvapen. Vtipný, odlehčený, nenáročný. Musím zde zmínit výborné herecké výkony, které tento film vyzdvihly do úplně jiných příček. Je jen málo filmů, které jsou podle skutečné události a vy na konci filmu nemáte oči plné slz. Tento film u mě zabodoval a podle mě je to jeden z nejlepších filmů vůbec. ()

Chlo0opek 

všechny recenze uživatele

Zde je vidět, že i sportovní film lze udělat humorně. Ono taky se zjevem Eddiem by to asi jinak jen tak nešlo:). Ale jinak to byl sympaťák, koneckonců i ten jeho "trenér", příběh v pohodě (jen to teda vypadalo, že Eddie podle filmu vůbec netrénoval), tomu skutečnému se Eddie dost podobal - celkově na mne tento film zkrátka udělal dobrý dojem. Lehce slabších 5*. ()

Související novinky

Bohemian Rhapsody má nového režiséra

Bohemian Rhapsody má nového režiséra

09.12.2017

Bryan Singer se po comicsárně X-Men: Apokalypsa vrhnul na životopis Freddieho Mercuryho. Produkce nebyla z nejklidnějších, jelikož se na place hádal s představitelem hlavní role Ramim Malekem, nikoho… (více)

Kdy dorazí nový Robin Hood?

Kdy dorazí nový Robin Hood?

18.11.2016

Možná si to ani neuvědomujete, ale od poslední (velké) adaptace Robina Hooda uplynulo celých šest let. Ridley Scott a Russell Crowe s ní vydělali 321 milionů dolarů, značka tedy očividně žije a není… (více)

Reklama

Reklama