Reklama

Reklama

Orel Eddie

  • Velká Británie Eddie the Eagle (více)
Trailer 3

Touha splnit si životní sen je motorem snad každého z nás. Ale takový motor, jaký v sobě skrývá už od dětství Michael Edwards (Taron Egerton), nemá jen tak někdo. Jeho touha je zdánlivě prostá a přímočará: Stát se olympionikem a reprezentovat Velkou Británii na některých olympijských hrách v nějakém sportu, celkem jedno ve kterém. A tak malý Michael vyzkouší mnoho různých atletických disciplín, aby sebe i své okolí ujistil o nedostatku jakéhokoliv sportovního talentu ve sportech, které by mu umožnily účast na letních olympijských hrách. Proto se soustředí na hry zimní. Ale ani ve sjezdovém lyžování nemá zrovna moc štěstí a ani talentu. Většina lidí by to už dávno vzdala, ale Michael takovým měkkotou není. Jeho poslední šancí jsou skoky na lyžích, a to především díky tomu, že v Británii není moc skokanů s olympijskými ambicemi. Vlastně tu nejsou žádní. Rozhodne se učit od nejlepších, a tak opustí rodnou zemi a na vlastní pěst vyrazí do Alp. Chvíli pozoruje skokany v akci, pak si vleze na můstek a rozjede se. Po několika bolestivých pádech si uvědomí, že to bez trenéra asi nepůjde. Tedy pokud bude chtít na olympiádu a také pokud bude chtít zůstat naživu. Na scénu tedy vstupuje Bronson Peary (Hugh Jackman), údržbář zimního střediska, rváč a pijan, ale i bývalý skokan na lyžích, kterého kdysi vyloučili z amerického olympijského týmu. Bronson urputného a neodbytného skokana-samouka vezme pod svá ochranná křídla a začne jej učit nejen skákat na lyžích, ale také jak skákání přežít. Postupně poznává Michaelovo odhodlání a nezničitelnou vůli, díky nimž si pak společně dokáží splnit velký sen. Michael v roce 1988 v Calgary vstoupí do olympijských dějin jako nezapomenutelný „Orel Eddie." (CinemArt)

(více)

Recenze (748)

Chlo0opek 

všechny recenze uživatele

Zde je vidět, že i sportovní film lze udělat humorně. Ono taky se zjevem Eddiem by to asi jinak jen tak nešlo:). Ale jinak to byl sympaťák, koneckonců i ten jeho "trenér", příběh v pohodě (jen to teda vypadalo, že Eddie podle filmu vůbec netrénoval), tomu skutečnému se Eddie dost podobal - celkově na mne tento film zkrátka udělal dobrý dojem. Lehce slabších 5*. ()

Peddro 

všechny recenze uživatele

Hned v úvodu je chyba... Když mu funkcionář sděluje, že nebude vybrán do týmu, tak má v ruce carvingové lyže, které se v roce 1987 nepoužívaly.. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Byl nejhorší a tak trochu retard, ale přesto hrdina olympijských her. Příjemná životopisná podívaná, která nenudí a občas i docela pobaví. Dokonce ve vás vyvolá touhu sebrat nějaká dvě prkna, vylézt na střechu a sjet dolů, jen pro ten pocit božského letu. Jako bonus skvělý Jackman. ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Športovo-komediálne ladená lahôdka, s ktorou jednoducho nejde nesympatizovať. Podobne ako s jej hlavným, nemotorným, no v prvom rade nebojácnym hlavným hrdinom, výborne zahraným Egertonom. Zdá sa, že tie OH v Calgary boli dosť výnimočné, čo sa týka všemožných športových prekvapení. Potvrdili to jamajskí bobisti a aj britský skokan na lyžiach, ktorého príbeh je v tomto prípade dojemnou, ale aj vtipnou spomienkou na jeho výkony, podmazanou príjemným soundtrackom a všadeprítomnou dobrou náladou. ()

Feacher 

všechny recenze uživatele

Upřímně zde tak vysoké hodnocení (81% aktuálně) moc nechápu. Ano, byl to hezký film, na konci jde z té americké krásy mráz po zádech, život napsal skvělý scénář a na odpočinek je to pěkný životopisný film... Nicméně znám spoustu podle mě úžasných filmů, kterým jsem dal 5* a hodnocení mají mezi 70% a 80%. Zejména že začátku mě tento film přišel docela laciný, takový moderně sladký... Možná to je ve mě, ale na 5* to dnes nevidím.. Nicméně krásné 4*! ()

matous20063 

všechny recenze uživatele

Woow, celkem zábavný film se skvělým příběhem a hereckým obsazením. Je to skvěle natočené a vymyšlené. Hlavní hrdina si jede svoje a to je super. 90% ()

Gravediggger 

všechny recenze uživatele

Sport mě vůbec nezajímá a nikdy nezajímal (občas ho provozuju, jen nechápu, proč bych se měla čumět, jak někdo jiný sportuje), ale to bylo takové milé :) žádný cringe a na konci jsem měla husí kůži až na prdeli. ()

pan_Bily 

všechny recenze uživatele

Pěkně zpracovaný pěkný příběh, který je působivý tím, že je dle skutečnosti. I proto mohl být pojatý jednodušeji a přesto funguje. Jinak by to asi nebylo nic moc. Škoda méně kvalitních digitálních scén, asi nezbyly kačky na lepší technologii, nebo si s tím tvůrci nelámali hlavu. Je jich tam pár a nejsou stěžejní, ale mohli si dát tu péči. Čtyři... ale ne úplně storpo. 3,7 :-)  Souhlas s DaViD´82 - podtrhuji. ()

Bohdy67 

všechny recenze uživatele

Fantastické sportovní drama, místy více teda komedie s koncem který umí člověk rozbrečet.... To co dokázal Michael Edwards to je něco úžasného a tenhle film to krásně ukazuje... Navíc doplněno o výborného Hugha Jackmana... 85% ()

sebii53 

všechny recenze uživatele

Z celého filmu mám rozporuplné pocity. Je to zábavné, chvílemi jsem se dost smál, ale jako sportovní fanoušek nemohu akceptovat, že všichni skokani skáčou stylem, který nikdo v roce 1984 nepoužíval. To je jako kdyby Jesse Owens běhal na tartanu, nebo Sonja Henie skákala čtverné skoky. ()

dejf30 

všechny recenze uživatele

Jakožto velký milovník skoků na lyžích promíjím určité nesrovnalosti např. V styl v 88 skákalo jen pár lidí, ale to je úplně jedno, protože to je tak neskutečně dobrá pohodovka jakou jsem opravdu nečekal. Ps: Nikdy bych nevěřil, že někdy uvidím v kině Wolverina skákat na lyžích :-). ()

pedruska.n 

všechny recenze uživatele

Mám chuť si obuť skočky a skočiť zo Sneženej kraljice. Prdieť na to, že takýmto štýlom sa v ´88 neskákalo... toľko adrenalínu podfarbeného perfektným soundtrackom bolo naposledy v Rivaloch. A scéna s Hughom Jackmanom s cigárom pri polnočnom skoku je jednoducho cool. ()

macajonak 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem moc nemusel takové ty outsidery a moc jsem nechápal, co je na nich tak přitažlivého. V podstatě ze sebe dělají šašky kvůli pár minutám slávy. Orel Eddie je však kvalitní podívanou, vysvětlující osud těhle "šašků", kteří si kvůli splněnému snu (v tomhle případě účast na olympiádě) jsou schopni i ublížit, ale stejně vstanou a bojují za svůj sen dál. Mělo to vtip, nikoliv však, že byste se filmu vysmívali. Škoda hudby, ta trochu kazí dojem z celého filmu. Jinak jsem se bavil a jsem s filmem nadmíru spokojen. ()

silvia93 

všechny recenze uživatele

Výborný film. To odhodlání mladého kluka, kterému nikdo nevěřil, že by něco mohl dokázat a už vůbec být na Olympiádě... Všechny ty emoce a výkony herců super. ()

Kacenka_73 

všechny recenze uživatele

Film jsem konečně viděla taky, ještě teď z něj mám rohlík na obličeji… moc hezky zpracované, moc hezky zahrané, Egerton je víc než skvělý… dojemný, vtipný, milý film, který kdykoli zhlédnu ráda znovu… :-) ()

Max.Majer 

všechny recenze uživatele

Když jsem se šel podívat na tento film, bylo mi jedno, co to bude nebo o čem bude. Šel jsem na NĚJAKÝ film. Postupem času vás ale chytne tento příběh a sbližujete se s hlavním hrdinou až se to něj úplně vžijete. Chlapec, který neměl podporu, talent, vybavení ani trenéra. To, co je na něm výmečné je jeho touha a odhodlání se na tu olympiádu dostat. Ty pocity, které zrovna prožívá pocítíte na sobě. Stanete se jím. Ten strach, málo zkušeností však přebije píle a odhodlání. Sen jeho života se mu splní. V době, kdy skáče z nejvyššího můstku vám buší srdce, klepete se, cítíte strach, ale i touhu po něčem vyjímečném. V tu chvíli jsem si uvědomil, že SKVĚLÝ film není o výbuchu a efektech, ale o dramatičnosti a napětí situace. V tom je tento film silný. Jde o emoce tak silné, že se cítíte přímo uprostřed děje anebo se prostě rozpláčete dojetím, protože přesně to tento film obsahuje. Kaskadérské kousky a vůbec sportovní a herecké výkony byly skvělé, příběh byl srozumitelný a krásný, scénář byl vlastně o skutečné události takže drama příběhu vytvořil sám o sobě. Když ještě zmíním hudbu, která příběhu sedla, vznikají filmy tohoto typu, který staví na příběhu. Jedinečné zpracování příběhu o snílkovi, který se chtěl dostat na olympiádu bych hodnotil velmi kladně, za mě 85% ()

Související novinky

Bohemian Rhapsody má nového režiséra

Bohemian Rhapsody má nového režiséra

09.12.2017

Bryan Singer se po comicsárně X-Men: Apokalypsa vrhnul na životopis Freddieho Mercuryho. Produkce nebyla z nejklidnějších, jelikož se na place hádal s představitelem hlavní role Ramim Malekem, nikoho… (více)

Kdy dorazí nový Robin Hood?

Kdy dorazí nový Robin Hood?

18.11.2016

Možná si to ani neuvědomujete, ale od poslední (velké) adaptace Robina Hooda uplynulo celých šest let. Ridley Scott a Russell Crowe s ní vydělali 321 milionů dolarů, značka tedy očividně žije a není… (více)

Reklama

Reklama