Reklama

Reklama

Orel Eddie

  • Velká Británie Eddie the Eagle (více)
Trailer 1

Touha splnit si životní sen je motorem snad každého z nás. Ale takový motor, jaký v sobě skrývá už od dětství Michael Edwards (Taron Egerton), nemá jen tak někdo. Jeho touha je zdánlivě prostá a přímočará: Stát se olympionikem a reprezentovat Velkou Británii na některých olympijských hrách v nějakém sportu, celkem jedno ve kterém. A tak malý Michael vyzkouší mnoho různých atletických disciplín, aby sebe i své okolí ujistil o nedostatku jakéhokoliv sportovního talentu ve sportech, které by mu umožnily účast na letních olympijských hrách. Proto se soustředí na hry zimní. Ale ani ve sjezdovém lyžování nemá zrovna moc štěstí a ani talentu. Většina lidí by to už dávno vzdala, ale Michael takovým měkkotou není. Jeho poslední šancí jsou skoky na lyžích, a to především díky tomu, že v Británii není moc skokanů s olympijskými ambicemi. Vlastně tu nejsou žádní. Rozhodne se učit od nejlepších, a tak opustí rodnou zemi a na vlastní pěst vyrazí do Alp. Chvíli pozoruje skokany v akci, pak si vleze na můstek a rozjede se. Po několika bolestivých pádech si uvědomí, že to bez trenéra asi nepůjde. Tedy pokud bude chtít na olympiádu a také pokud bude chtít zůstat naživu. Na scénu tedy vstupuje Bronson Peary (Hugh Jackman), údržbář zimního střediska, rváč a pijan, ale i bývalý skokan na lyžích, kterého kdysi vyloučili z amerického olympijského týmu. Bronson urputného a neodbytného skokana-samouka vezme pod svá ochranná křídla a začne jej učit nejen skákat na lyžích, ale také jak skákání přežít. Postupně poznává Michaelovo odhodlání a nezničitelnou vůli, díky nimž si pak společně dokáží splnit velký sen. Michael v roce 1988 v Calgary vstoupí do olympijských dějin jako nezapomenutelný „Orel Eddie." (CinemArt)

(více)

Recenze (747)

Pierre95 

všechny recenze uživatele

Taron je minimálně na nominaci na Zlatý glóbus .... Hugh je jako vždy perfektní. Film určitě stojí za to, aby se na něj člověk podíval. Dojemný, vtipný a prostě skvělý film. ()

Atom84 

všechny recenze uživatele

Film o klukovi s neomezenou vůli, vytrvalostí a rozpočtem co má za trenéra Wolverina. Ani ten zbytečně sentimentální závěr s Christopherem Walkenem to nepokazil. Takže 5 hvězd a ještě sem se navíc stal fandou Bo Derekové :-) ()

MargaretNO 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů tohohle roku! Rozhodně doporučuju. Od první minuty až do konce jsem neodtrhla oči od plátna a chvílemi jsem byla tak napjatá, že jsem si připadala, jakobych seděla na skokanském můstku místo Eddieho. Neuvěřitelná vůle a odvaha, někdy jsem se v něm trošku viděla. Důkaz o tom, že i netalentovaní se mohou stát olympioniky. A že bychom se nikdy neměli vzdávat. Tenhle film bych si klidně mohla pouštět víckrát a jen tak by mě neomrzel. ()

JDB 

všechny recenze uživatele

Proste to bolo vynikajúce. Hudba, herci, atmosféra. Tiskli sa mi slzy to očí. To mám rád - keď mi film navodí emócie. ()

Gagin 

všechny recenze uživatele

U mě Kokosy na sněhu o chup lepší, vtipnější a dojemnější, ale to nic nemění na tom, že tenhle filmek je parádní. ()

Alagaesie 

všechny recenze uživatele

Na film o Eddiem jsem se hrozně těšil. Outsider jak má bejt. Ale cílevědomý. ‚Nejde mi jeden sport, zkusím jinej. A ta tátu omítkáře nedbám. ‘ Šel za svým snem. Začátky na můstku děs a hrůza. Vlastně se nedivím, že se Eddiemu skokani smáli – byl strašně nemotornej. Ale odhodlání skákat v něm i přes neúspěchy pořád bylo – to se musí nechat. Jackman Peary výbornej, ale nálepky Wolverina se v mých očích asi nezbaví. Hezký bylo, když Peary učil Eddieho technice skoku – na overballech a modelu můstku. Líbil se mi příměr 90ti metrového můstku k situaci na Divokém západě. Jackmanův let parádní – jak prkno. Docela by mě zajímalo, kdo hercům dělal poradce – dobrejch skokanů je víc. Celá scéna zefektivněna o cigáro. Eddieho pád na 70ti metrovém můstku šílenej. Peary začal pořádně vyučovat a hle … Eddie stejně musel skočit poslední skok v, k jeho smůle překopaný kvalifikaci, nebo žádné Calgary. Po přepočítání to měl v kapse. Brit, co „přijal“ Eddieho k partě skokanů v Calgary byl zábavnej – stejně tak Olympijské sklo s panákama. Eddie přes problémy skočil na 70ti metrovém můstku. Stal se orlem. A 90 měl jistejch. Ustál je obdivuhodně. Úchvatnej film. Leť Eddie, leť! ()

rewoluce 

všechny recenze uživatele

Dávno som sa tak nenasmial. Príjemná engliš oddychovka napriek tomu, že ich moc nemusím.. Vôbec som netušil, že Briti mali niekedy nejakého bangjumpera ale ako vidím, MALI! Odporúčam a hodnotiť nejdem pretože tomuto nie je čo vytknúť. Nech žije ENGLAND Eagle Eddie alias Michael Edwards alias Taron Egerton, ktorému nemenej lepšie sekundoval plechovka Hugh Jackman.. ()

metla 

všechny recenze uživatele

Skvělá zpráva, kterou chtěli předat lidem. Velmi zajímavý život a spektakulární odvaha a odhodlání. Navíc Jackman jak stárne, tak se stává děsně uvěřitelný herec a pěkně si to taky užil. Jen teda jeho postava ala Wolverine moc neseděla k těm deseti letům opravování aut, ježdění s rolbou a chlastání. Hlavní mínus, ale padá na ty divné efekty při pádech a některých letech. To se nemohly použít nějaké reálné záběry? Tohle mi to kazilo ... Ale jinak se klidně podívám znova. ()

kratajirka 

všechny recenze uživatele

Nádherný příběh s extraordinary koncem. :) Taron je vycházející hvězda kinematografie - budu se s chutí dívat na filmy, v nichž bude učinkovat. :) Skvělá hudba, skvělí herci, skvěle dojemný příběh. Musím hodnotit velice vysoko a jsem za to moc rád. :) Pamatuj: Není důležité vyhrát, ale létat jako orel. :) ()

Googooplexer 

všechny recenze uživatele

Ja som ten príbeh nepoznal, v časoch OH Calgary som musel dbať na svoj vývoj a chodiť skoro spávať. Film asi je pre takých ako ja. Neuveriteľná zábava. ()

Opeth 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů, co jsem poslední dobou viděl, který mě pobavil, napjal a dojal. Zalítal jsem si a teď zase zpátky na zem .... ()

MikeKatz 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoci. Již od sportovního okamžiku na nejmenovaném streamu jsem Eddiho The Eagle Edwardse miloval. A i když film se realitě dost vymyká, to podstatné tam je. Nevzdat to! Je tam něco, co ve své podstatě chybí nám všem a všichni o tom jenom sníme. A na konec ... je to jenom film, ale hezkej! ()

Tereza11 

všechny recenze uživatele

Pojem drama mi u toho filmu přijde celkem humorný, protože jsem ho shlédla po filmu 21gramů, tak mi to vůbec dramatické nepřišlo:-) ba naopak film mě vzvednul z ponuré nálady za což jsem mu vděčná,nejvíce se mi líbil poslední skok, byla v něm taková kuráž a naděje.... ()

Související novinky

Bohemian Rhapsody má nového režiséra

Bohemian Rhapsody má nového režiséra

09.12.2017

Bryan Singer se po comicsárně X-Men: Apokalypsa vrhnul na životopis Freddieho Mercuryho. Produkce nebyla z nejklidnějších, jelikož se na place hádal s představitelem hlavní role Ramim Malekem, nikoho… (více)

Kdy dorazí nový Robin Hood?

Kdy dorazí nový Robin Hood?

18.11.2016

Možná si to ani neuvědomujete, ale od poslední (velké) adaptace Robina Hooda uplynulo celých šest let. Ridley Scott a Russell Crowe s ní vydělali 321 milionů dolarů, značka tedy očividně žije a není… (více)

Reklama

Reklama