Reklama

Reklama

Ključ Salamandry

  • Rusko Ключ Саламандры (více)

Obsahy(1)

Na ostrove v juhovýchodnej Ázii sa stratila medzinárodná vedecká expedícia. Posledná správa od vedcov hovorí o hrozbe globálnej katastrofy. Záchranná skupina našla na ostrove zvyšky laboratórií, v ktorých boli prevádzané pokusy na zvieratách a ľuďoch. Čo spája všetky tieto udalosti? A prečo treba hľadať kľúč k ich rozuzleniu práve v nepreniknuteľnej džungli? (Cue1)

(více)

Recenze (6)

verbal 

všechny recenze uživatele

Rus má virus. Somrák s brokárnou žvýká salamandry. Rus virus nechce. Jede na tajuplný ostrov. Tlustý, zlý Madsen tam má bandu ťamanů. Střílení. Zachráněná vědkyně. Zase střílení. Mrtví ťamani. Mrtví rusi. Rutger je svině! Džungle je neproniknutelná. Mají tam i kobry! Na závěr trocha střílení. Pokud nejste znuděný alkoholik nebo narkoman, vyhněte se tomu velkým obloukem. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,DÁMY A PÁNOVÉ, PODAŘILO SE NÁM ZÍSKAT ELIXÍR ŽIVOTA“..... /// Situace je vážná, Wang už nežije, za sebou to má i Chan (a kdo to je??? – ser na to, to důležitý teprv přijde...) a vůbec – na ostrově KOH ROM MAI maj výzkumníci kurevskou prekérku. Nedá se nic dělat, Váňa musí otočit kamión a vydat se do akce. Je to totiž bejvalej plukovník a bojová jednotka s tajným posláním v džungli už ho očekává... Zdá se to solidně rozjetý – na pevnině chcípaj vlivní a bohatí a celá mise je (aspoň na chvilku) zahalena tajemstvím. Postupně se z těhle hrátek s virusem ,,pa rusky“ klube béčko s přiměřenou akcí i herci, který nevzbudí žádný emoce. Nečekejte nic jinýho, než narychlo spíchlej (BÉČKOVEJ) vejlet do džungle, kvůli dvěma dědkům (americkejm), který tu jsou zřejmě proto, že Rusákům došli záporáci. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju, když v džungli umíraj (tak nějak pospolu) Rusáci, Malajci, Korejci, Američani...(omlouvám se, jestli jsem na někoho zapomněl). 2.) Thx za titule ,,l i b e r“ a ,,pepu“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý rusko-americký počin, ktorý by sa dal označiť ako akčne-dobrodružný sci-fi thriller. Vedci objavia vzácny liek zo salamandry, ktorý má potenciál veľa toho zmeniť, čo však samozrejme nevyhovuje všetkým a tak sa vedecká expedícia v džungli ocitá v ohrození života. Filmík sa dobre pozerá, hoci príbeh na mňa miestami pôsobil slabšie, až televízne, no vizuálna stránka je veľmi vydarená a niektoré pasáže, filtrovanie a kamerové zábery sú priam pastvou pre oči. Herecké obsadenie je celkom fajn, viacerí ruskí aktéri sú síce skôr zábavní, ale hercami, ktorí dianie jednoznačne oživujú sú Rutger Hauer a Michael Madsen, ktorí síce nemajú hlavné úlohy, ako sa snažia nahovoriť titulky a plagáty k filmu, ale našťastie to nie sú ani bezvýznamné 5-minútové šteky. Hauer si strihol úlohu bossa, ktorý v pozadí diania ťahá za nitky a Madsen je tu najvýraznejším záporákom, ktorého výstupy ma na filme bavili najviac. Keď už som pri záporákoch, tak musím spomenúť aj úlohu sadistickej sexi aziatky, ktorá násilne a s chuťou likviduje koho môže, na čo sa pozerá nadmieru dobre. Ináč mi to pripomínalo taký mix "Tears of the Sun" a "The Andromeda Strain" a keby ma to v niektorých pasážach nenudilo, tak asi prihodím aj tú 4.hviezdu. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Přiznejme si, že nic oslnivého tento film nenabízí. Svým scénářem je to dost laciná ptákovina, ve které se vyřádil nejeden béčkový herec. Přesto se na film myslím dá dívat a na nenáročné odreagování se to docela hodí. Film běží v takových dvou rovinách – jedna se odehrává ve velkoměstě ve světě vysoké politiky, druhá pak na opuštěném ostrově kdesi v Asii, kde se to mezi sebou mydlí hlava nehlava. Zatímco ta první rovina působí velmi uměle a unyle, přestřelky v džungli oproti tomu mají docela říz, byť ke konci se už některé scény opakují a prázdnota scénáře je čím dál tím zřetelnější. To je nejmarkantnější na samotném závěru, který je opravdu hloupý a celý film degraduje na do kategorie rychle zapomenutých snímků. Škoda, kdyby to bylo kratší, mohlo se toho pokazit méně. Takhle to bude bohužel jeden za dvě hvězdy. ()

chiara 

všechny recenze uživatele

Zaujimavy rusky akcny film. Len ma jednu chybicku - dost onicom scenar. Po chvilke zacne nudit, tie neustale prestrelky. Konec bol tiez docela nedomysleny. Plusom je kamera a hudba. Na zahnanie nudy postaci. ()

Reklama

Reklama