Reklama

Reklama

Záměna

(seriál)
  • USA Switched at Birth
Drama / Rodinný / Romantický
USA, (2011–2017), 73 h 20 min (Minutáž: 41–63 min)

Tvůrci:

Lizzy Weiss

Hudba:

John Swihart

Hrají:

Katie Leclerc, Vanessa Marano, Constance Marie, D. W. Moffett, Lea Thompson, Lucas Grabeel, Ryan Lane, Sean Berdy, Jason Brooks, Blair Redford, Austin Butler (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(103)

Obsahy(1)

Když dvě dospívající dívky, Bay a Daphne, zjistí, že byly při narození vyměněny, obrátí to jejich životy vzhůru nohama. Bay žije s rodiči a bratrem v přepychové vile a neslyšící Daphne s matkou a babičkou v chudinské čtvrti. Přesto se však jejich rodiny dohodnou na společném bydlení, aby si tak všichni mohli vynahradit ztracený čas. (alyssa18)

(více)

Recenze (32)

Lachvos 

všechny recenze uživatele

Pecka, vážně výborné! Nečekal jsem to, ale o to pro mě bylo větší překvapení, když jsem zhlédl prvních pár dílů a byl tak..no ano, opravdu unešen. Nejenom že mě dostalo to propojení dvou světů, slyšících a neslyšících, ale i jednotlivé postavy ať se vám zdají jakkoliv napsané, příběh, zápletky, hercké výkony, spolu tvoří velmi pěkný seriál...P.S. Předchozí slova popisují seriál do desátého dílu první série, poté nástává postupný obrat o 180 stupňů...škoda :/ ()

Zbyisek 

všechny recenze uživatele

Jak už to tak bývá u všeho, co není komedie: začátek dobrý, následuje vaření z vody. První série je zábavná, přichází se zajímavým námětem, nečekanými zvraty, napínavými a zajímavými zápletkami. V druhé série to všechno oslabuje, ve třetí ještě víc a 4. série už je v podstatě tragédie. Seriál se snaží strašně moralizovat. "Popularizuje" nejrůznější společenské, životní a zdravotní problémy a nemoci. Většina postav začíná mít absolutně nesmyslné uvažování a chování. Přehnaně vyhrocené situace, z mouchy se dělají velbloudi. Všichni se chovají jak ubrečená puberťačka. Každá prkotina, nad kterou normální člověk mávne rukou, je tu vyzdvihována a opěvována jako megadramatická událost mezinárodního významu. Když přihlédnu k hodně povedené první sérii a vše zprůměruju, tak to jsou plus mínus 3 hvězdičky. No, možná spíš 2,5. ()

Reklama

chicab8 

všechny recenze uživatele

Zajímavý koncept točící se okolo výměny dětí v porodnici. Jaký by byl život, kdyby se to nestalo? Mnoho otázek a ještě více nejasných odpovědí. Sympatické herectvo, především Daphne a Emmet, ovšem ani Bay není úplně k zahození. Není to seriálová hitparáda, ale poměrně zajímavé 45 minutové pozastavení nad zvláštními kličkami osudu... Je léto, takže sem s tím.. ()

Naki 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nevěřila, že tyhle teen-filmy budu někdy sledovat a... Voilà! Za 4 dny 9 dílů. Stala jsem se trochu závislou. Není to klasická výměna dvou dívek, ale je to perfektně propletená síť vztahů, problémů, 2 odlišných rodin, ale hlavně komplikací hluché dcery. Vážně jsem se do toho zamilovala, dokonce mě to i nakoplo oprášit znakovou řeč a teď se o5 doučuju (i spolu se seriálem). ()

Destinytte 

všechny recenze uživatele

První díly se mi líbily hodně, líbil se mi ten nápad, ale bohužel scénáristi z toho vyždímali všechno příliš rychle a od půlky PRVNÍ série je to zbytečně protahující se drama. Vypadalo to na příjemný seriál zabývající se problematikou výměny při narození, zblízka můžeme vidět, jak se se zjištěním, že došlo k výměně dětí, vyrovnávají rodiče, děti samotné a v neposlední řadě i jejich okolí. Teď se z toho stal poněkud obyčejný vztahový pletenec a takové můžeme najít snad v každém jiném seriálu. Přiznávám, že jsem vydržela jen kvůli páru Emmett + Bay. Uvidíme, co nám přinese druhá série, která startuje již tento rok v září. ()

Galerie (285)

Zajímavosti (7)

  • Názvy epizod jsou pojmenovány po uměleckých dílech. (..Lucas..)
  • Kathryn Kennishová (Lea Thompsonová) v seriálu napsala knihu o výměně. V USA byla později kniha uvedena i ve skutečnosti. (Dlee)

Reklama

Reklama