Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Trojdielna televízna adaptácia historického románu J. Horáka "Zlaté mesto" nás zavedie do Banskej Štiavnice na prelome 15. a 16. storočia. Medzi najmocnejších v meste patrí starý Waldburgerský rod Rösselovcov. Starý Erazmus je už na konci svojej cesty životom a vládu po ňompreberá jeho starší syn Vavro. Mladší Ján je chorľavý a po čase tiež zomiera. Vavrovou dcérou je však krásna sedemnásťročná Barbora. V meste sazároveň formuje opozícia proti suverénnemu postaveniu Rosslovcov, ktorúreprezentujú dvaja predstavitelia Schall a Schlaher. Domov zo štúdiív Nemecku sa vracia syn chudobného Waldburgera Volf Seger. Medzi níma Barborou vznikne vzťah. Otec však chce Barboru vydať za bohatého Waldburgera Ungera. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Být v roli milovníka někdo zajímavější, určitě by byl celý příběh mnohem uvěřitelnější. Jenže věřit krásné Studénkové, že by se mohla zahledět do Jamricha nedokážu. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Kvalitná historická inscenácia z doby stredovekého banského rozkvetu v Banskej Štiavnici. Hlavne herecké výkony sú znamenité, a hoci sa väčšina scén točila v štúdiu, nechýbajú ani prvky akcie či výpravy. ()

Reklama

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Německá těžařská "šlechta" občanů lesa, nedotknutelná, nad právem, drancuje Schemnitz. Jako smečka vlků se rvou o zlato; podvod, zlodějna, prostituce, ani vražda není překážkou. Klasický spolek hamounských psychopatů, jejichž hlavním náboženstvím jsou peníze. Respektive ještě více peněz. Celý ten trojdílný film je tím pádem o tom. Proti herectví výhrady nemám, pozornému divákovi, neukolébanému monotematičností,  ale nemohla ujít značná zmatenost děje, kdy se skáče z času na čas zaječím skokem a film působí dojmem, jako by střihač některé úseky prostě poztrácel. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Naozaj dobre zvládnutá inscenácia po každej stránke. Dalo sa to čakať podľa hereckého obsadenia, ale aj podľa ostatného osadenstva technických profesií. Len ten námet mi bráni dať štyri hviezdy, lebo nútenie do nechceného manželstva je naozaj otrepaná téma. –––– Múdra si ty hlavička, Barbora. ... Len mi prišlo ľúto, že nie si chlapec. Nebál by sa ja o Rösselovskú budúcnosť. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama