Reklama

Reklama

Hobby naší doby

(pořad)
Publicistický
Česko, 2010, 22 min

Účinkují:

Jiřina Bohdalová, Věra Martinová, Valérie Zawadská, Simona Postlerová, Petra Černocká, Kamila Špráchalová, Yvetta Blanarovičová, Dáda Patrasová, Marcel Vašinka, Naďa Konvalinková (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Svět se nám mění před očima v jakousi centrální ústřednu, kde budeme všichni dokonale evidováni. Místo občanky budeme mít na krku psí známku a označeni čipem budeme snadno k nalezení, stejně jako černí čápi v Africe. Přístroje zaevidují, zda jsme v Alpách na lyžích nebo se opalujeme u Šeberáku, zda jsme v nemocnici nebo už na hřbitově. Možná ještě více budeme vysedávat u přístrojů všeho druhu, abychom my sami věděli a zjistili, kde vlastně jsme. Přes internet budeme navazovat virtuální a imaginární vztahy, které v reálném životě ztrácíme. Setkávat se budeme jen v obchodních centrech, případně na různých demonstracích. Jenže to bude ve spěchu, protože všichni máme málo času. I nadále nebudeme znát sousedy, co bydlí nad námi či pod námi ? a přátelské vztahy budeme hledat pomocí psychologů a po čase psychiatrů. Takový se nám rýsuje svět.
Jenže je tady ještě jedna kategorie lidstva, která má snahu žít normálně a netouží po robotizaci a totální centralizaci. Ti lidé kupodivu čas mají, věnují se zájmové činnosti, nacházejí relaxaci a životní sílu na zahrádce nebo ve sběratelství, něco pěstují, objevují, vytvářejí, uplatňují svou fantazii, která pak potěší tvůrce i obdivovatele. Jsou to lidé, kteří žijí v pohodě, přátelství a dávají přednost klidnému rodinnému životu, aniž by museli vědět, že nějaké celebritě v Las Vegas ulítly včely nebo dokonce manželka. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (35)

Segrestor

všechny recenze uživatele

Otřesná Vlezdoprdelka... eh, pardon, Bohdalka, která se neštítí oblíznout nejen známku se Zemanem, ale i jeho samotného i s celým tím jeho chorošem na cyanické tváři, očima zbitého baseta, laloku olbřímýho a zápachu acetonového, by už taky měla jít do pyče. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Jiřina Bohdalová ala poradím Vám jak to dobře udělat, kutilové pojďte pro rady. Na to, že jí je přes 80 let docela dost čiperná. Pořad úplně špatný není, ale pro usilovné sledování rozhodně není. / Viděné epizody cca *6.dílů / ( Hodnocení: 3/10 ) ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Dobrá rada nade vše... Prodýchaná paní Bohdalová, já jí to věřím, má pro to zvláštní zálibu, objevovat nové "kutiliny", zvláště ty kulinářské, ale nedívám se na to, takže.. ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Rákosníčkovi nevěřím ani kyselou prdel mezi očima, což mi v souvislosti se skřety přihrává myšlénku, že takový Krytinář by byl ještě vhodnějším adeptem pro moderování podobných zlořadů, hlas má taky jak Mareš při masturbaci za pomocí trojháčku a navíc by nebyl v televizi vidět, vítaný bonus. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Jiřinka nám prostřednictvím televizní obrazovky rozdává radu za radou, ale co si z toho divák odnese už je ve hvězdách a ty Jiřině přály. Ono to právě trpí průvodkyní pořadem, kterou není nikdo menší než Jiřina Bohdalová. A od toho se odvíjí celé vyznění pořadu plného užitečných tipů a rad pro kutily, zahrádkáře i kulináře. To jak máte rádi nebo nemusíte Bohdalku je totiž důležitější než obsah, kterým se pořad pyšní. Přece jen je národem zafixovaná jako na slovo vzatá bavička a vynikající herečka než moderátorka, jejíž projev není nijak zázračný. Skladba pořadu je rovněž slabší. Tématicky to dost stagnuje, někdy se to v menších či větších obměnách recykluje a tak pořád dokola. Nechybí okénko s recepty do kuchyně i krátké zastavení nad dopisy diváků. S přihlédnutím na specifické zájmy diváka určitě leckterá rada přijde vhod a potěší. Horší je to s divákem, který na pořad v programové nabídce narazí náhodou a nepřipraven. Bude to na něj působit poměrně amatérsky zpracované a postrádající kvalitativní nápady, které by si pozornost a zájem takového náhodného diváka udržely i do příště, kdy se bude vysílat další díl. Ono se totiž může s velkou pravděpodobností stát, že si další vydání v sobotu po poledni už nepustí. A dobře udělá, když ho nebude sledovat pravidelně, ale jednou za čas. Mé hodnocení: 40% ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že žaludek jsem krotil mocně a dva díly, které jsem se jal odvážně sledovat, jsem nedokoukal. Nápady, prezentované v tomto pořadu, mají určitě stěžejní význam pro lidstvo, tedy to rozhodně nezlehčuji, ale paní Bohdalová je element, který mne zde tak nevýslovně sral, že se na to skutečně nedalo dívat. 15% ()

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Jiřina Bohdalová byla, je a pro mě také vždy bude jen Křemílek, Vochomůrka či Nesmrtelná teta. Nechápu proč se ve svých 80 letech ještě nuceně snaží o nemožné - uvádět rádoby zábavný pořád pro kutily, kterých je na obrazovce přebytek a její snaha (či možná touha po penězích či zviditelnění se?) je tedy naprosto zbytečná. ()

Crocuta odpad!

všechny recenze uživatele

Lidé stižení stařeckou demencí by, při vší úctě, neměli být zváni k moderování televizních pořadů, je to pak velmi skličující podívaná. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Bohdalka sa ani po 12-13 rokoch nezmenila. Ako 90-ročná vyzerá rovnako ako 77 ročná. Prekvapenie? Ani nie, ale viac si z tejto relácie človek v roku 2023 nezoberie. ()

honza7 

všechny recenze uživatele

Evidentně senilni Bohdalka co sotva funí, sere se lidem do věci a neustále jim to svou touhou o vseznalctvi kurvi, koukal jsem ve chvíli kdy jsem neměl doma internet, králík mi rozkousal HDMI kabel k XBOXU a druhý program který mi nekostickoval byl volejte novu... zkusil jsem cestu menšího zla ale nevím zda to bylo správně... ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Bohdalka se skutečně vetře kamkoli. Ale do pořadu o hobby je to skutečně unikát. Ještě když vařila, dalo se to snést, ale tohle už bylo přes mou čáru. ()

gonga

všechny recenze uživatele

Skřehotavá nesmrtelná teta je všude, kde něco kápne a Přemek Podlaha se v hrobě otáčí. Ano, koukat na shánčlivou Jiřinku jak se s vykulenýma očima žene za posledním modelem buřtguláše z hlívy je vskutku pouze pro znalce. ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Kdyby do toho Rákosníčkova skřehotání občas promluvil i někdo jiný, mohlo to ode mně dostat 2 hvězdy. Takhle ale nemůžu dát víc jak jednu ( i ta je spíše za několik zajímavých nápadů ) Bohdalka furt někomu skáče do řeči a má ke všemu blbý pindy. ()

jaki96 

všechny recenze uživatele

Novější verze pořadu Dobrá rada nad zlato je dle mého názoru průměrným pořadem České televize. Půlhodinou nabitou různými zajímavostmi a reportážemi provází velmi dobrá herečka a moderátorka Jiřina Bohdalová, čímž pořad nabývá na určité úrovni a drží si svůj standart... ()

Havala odpad!

všechny recenze uživatele

Dalsi zbytecny porad. Pani Fuksova z Visnove se zapletla od skladani figurek az do nefalsovaneho cistokrevneho product placementu. ()

thomasnikrs odpad!

všechny recenze uživatele

Měl jsem Bohdalku moc rád, za její skvělé výkony, zejména film Fany mě dostal i výkonem J.J... ale tohle je fakt totální sračka v jejím podání... ()

Reklama

Reklama