Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Monika je v nejlepších letech mezi třicítkou a čtyřicítkou, má úspěch nejen v reklamní agentuře, kde pracuje, ale i v manželství se sklářským výtvarníkem Petrem, navíc má chytrou a zdravou dceři Lucii, se kterou jsou jen běžné starosti. Krátce poté, co se Moničina fotografie objeví v novinách i v televizi díky ceně za nejlepší reklamní spot, začnou se v jejím životě dít zpočátku drobné a nenápadné, posléze tragické události. Jakoby náhodou se potká s kamarádkou z domu, kde v dětství bydlela. Neviděly se strašně dlouho, tvář si Monika docela přesně nevybaví. Připomenou se jí ale holčičí hry na střeše domu, vzpomínky, které dávno raději zapomněla, ale jejichž stín začne víc a víc vstupovat do jejího života. tehdy si tři malé holky hrály na střeše, honily se a hádaly o deníček, až Eva před očima Táni a Moniky spadla... Táňa po letech budí dojem skromné, oddané a nenáročné ženy, která chce své dávné kamarádce pomáhat. Plánovaně si ale získává přízeň Lucie, svede Petra, stane se jeho milenkou a ničí postupně Monice všechny jistoty. Když Petr zjistí, že Monika je těhotná, nechce se už s Táňou scházet. Urychlí tak její odhodlání se pomstít. jako rukojmí si zvolí Lucii... Monika zatím hledá důkazy o tom, kdo je vlastně Táňa, aby našla překvapivé svědectví o své i její minulosti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

Ony 

všechny recenze uživatele

Ono to nevypadá špatně a Pavlíčkova hudba tam pěkně sedí. Děj je ale nesmyslně přetížený vedlejšími motivy a místy ujíždí kamsi do nepochopitelna (otec? manžel??). ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Na české poměry za to málo peněz od FTV Premiéra (TV Prima) velice slušně natočený thriller o setkání bývalých spolužaček, z nichž jedna má vše, druhá nic, a té první začne postupně závidět. V hlavních rolích Ljuba Krbová a Veronika Freimanová. Jen ta rozkomíhaná kamera - tehdy supr dupr vysoce moderní - leze i dnes na nervy. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Příběh mladé ženy, které nic neschází ke štěstí. Má hezké manželství, zdravé dítě a úspěch v práci. Ale jen do chvíle, než do jejího života vstoupí přítelkyně z dětství odhodlaná její pohodu za každou cenu zničit...... Režie i scénář - Jaroslav Brabec. Produkce - Věra Laštuvková. Hudba - Michal Pavlíček. Kamera - Jaroslav Brabec. Hodnocení - odpad - v tomto případě vůbec nechápu. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Na české poměry je to náhodou solidní psychothriller, s dostatečnou dávkou napětí, slušnou atmosférou a zajímavým námětem. Prostřední část je sice protahovaná vatovými scénami (a hlavně těch sexuálních tam mohlo být míň, jelikož tam k ničemu moc nebyly), a občas herci předvedou nedůvěryhodný výkon, ale jinak to podle mě funguje velmi dobře a je zde také nejedna povedená thrillerová scéna. A dokonce i ta psychologie postav mi přišla dostačující. Jen se teda musí přihlédnout k tomu, že to značně financovala tehdejší Prima a moc peněz do toho nevrazila, takže to zpracování působí krapet lacině, ale osobně s tím problém nemám, když to funguje a když to umí zapůsobit. A to se tady, na rozdíl od jiných českých porevolučních filmů, kupodivu povedlo. Jen škoda, že se to skoro vůbec nedá sehnat... Slabé 4* ()

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

Zajímavý český psychothriler. Pokud diváky neodradila úvodní hudba, naskytla se jim možnost sledovat, jak jedna šílená žena systematický ničí svou kamarádku z děctví. Jde ovšem podívanou natočenou za levný peníz a tak třeba závěrečná scéna je dost odfláknutá. A jak vlastně skončil manžel hlavní hrdinky? A proč po jeho osudu nepátrá? Freimanová a Krbová byly skvělé. Kamera filmu spíše uškodila. Roztřepané a rozostřené záběry se mi nelíbily. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Brabcův film asi jeden vůbec z prvních celovečerních filmů soukromé televize Premiera/Prima o dvou kamarádkách, kdy jedna ( manželka Brabce Freimanová ) je spokojená, úspěšná v porevolučních letech a druhá závistivá zoufalec ( Krbová ), která jí to začne kazit. Stylem docela progresivní na svou dobu a s tou dávkou psychologie by asi nic v komerčních televizích dneska ani nevzniklo. Na svou dobu zajímavé, ale na dnešní zároveň dost zastaralé. ()

Alden_Larson odpad!

všechny recenze uživatele

Vůbec nevím, jak film popsat, vím jenom, že to je jeden z nejhorších, co jsem kdy viděl. Děj je nesmyslný, hrozně se vleče a postavy nejsou ničím zajímavé. Konec filmu mě trochu pobavil, ale bylo to spíše ironické pobavení. Prezentace je otřesná, asi devadesát procent všech záběrů je nakloněných na stranu a vypadá to hrozně, nakloněný záběr má v divákovi vyvolat pocit nejistoty, ale hlavně se má používat jen zřídka, nemá tak být natočený celý film. V jiných scénách pak kamera lítá ze strany na stranu, zaostřuje na věci, které nejsou nijak relevantní, zkrátka je to hrůza, jednoho by z toho rozbolela hlava. Herecké výkony byly slabé, většina scén byla taky předabovaná v postprodukci a u některých to jde opravdu poznat. Ani hudba nebyla ničím výrazná, místy mi přišla trochu klišé. 0/10 ()

allegria 

všechny recenze uživatele

Ačkoli thrillery nejsou moje hobby, tento film mě mile překvapil. To, co tu leckdo kritizuje, mně připadalo zajímavé: kamera, která si hraje s úhlem pohledu, střih, přesná hudba šitá na míru, hra s barvami... A ještě ten bonus - krátký pohled na výrobu skla, které miluju. Co jediné mě pokaždé znechutí, jsou ty filmové soulože jako přes kopírák: stojící muž drsně přirazí ženu zády na zeď nebo strom, drží ji na rukou, za pár sekund orgasmus jako vrata... Šťastné to ženy! Jednou bych to docela chtěla vidět v reálném životě (vidět, nikoli zažít). ()

Kodrcik83 

všechny recenze uživatele

Důkaz že i v česku se dá natočit výborný thriller s ostrým dějem.Herecké výkony Ljuby Krbové a Veroniky Freimanové byli velice dobré,celkově měl film super atmosféru.Škoda,že ho Prima neodvysílala někdy v poslední době,nebo ho někdo nevydal na DVD.Stál by za to.....a možná by smetl kdejaké filmy,které dostali několik českých lvů.Mě se film velice líbil,byl to herecký koncert 2 zajímavých hereček....dávám 5 hvězd at se to někomu líbí nebo ne!!!! ()

ravo2 

všechny recenze uživatele

Příšerný film. Příšerný scénář Jaroslava Brabce, příšerná režie Jaroslava Brabce, příšerná kamera Jaroslava Brabce, hudba Michala Pavlíčka slušná. Veronika Freimanová hraje dobře, jenže příšerný scénář už herci zachránit nemohou. Navíc si tady scénárista-režisér-kameraman Brabec často plete natáčení "celovečerního" 1,5h filmu s natáčením 4min hudebního videoklipu. Hlavně když používá zpomalené záběry. ()

Reklama

Reklama