Reklama

Reklama

Tyranosaurus

  • Velká Británie Tyrannosaur (více)
Trailer

Obsahy(1)

Největší kvalitou soustředěného, formálně strohého a neokázalého snímku jsou herecké výkony hlavních představitelů, Petera Mullana a Olivie Colmanové, kteří si zopakovali své role z Pod psa a oba i s režisérem získali za své výkony mezinárodní ceny na letošním festivalu Sundance. Celovečerní debut Paddyho Considinea vychází z jeho krátkého snímku Pod psa, v němž zkoumal postavu zahořklého agresivního vdovce Josepha i jeho setkání s prodavačkou Hannah, pracující v charitativním obchodě. Zatímco Josepha pro sebe podle vlastních slov objevil důvěrně, postava Hannah ho nadále lákala. Considine nabízí syrové, temné drama o dvou osamělých bytostech, jejichž osudy postupně odhaluje. Vychází tak najevo, že Hannah, jejíž víra a dobrota se Josephovi zpočátku zdály jako uklidňující útočiště, žije v pekle mnohem horším, než si kdo dokáže představit. Vztah, který se mezi nimi nesměle rodí, může být pro oba nadějí na vykoupení... (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

jochanan 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se pro mě na letošním festivalu stal filmem číslo jedna. viděla jsem jich během 5 dnů 18 a z toho 12 jsem dala 4 a víc hvězdiček, protože volby jsme měli s billyadorem víceméně opravdu šťastné. Tohle drama mě ale svpjí civilností, citlivostí, lidskostí a uvěřitelností dostalo do kolen. A že bylo chvílemi opravdu temné. Pokud si tedy myslíte, že lidé z výstavních čtvrtích v barácích 5+1 s dvougaráží mají skvělý a pohodový život, podívejte se na tenhle film. Ceny to v Sundance posbíralo zcela oprávněně. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,I ZVÍŘE SNESE JEN NĚJAKOU MÍRU BITÍ A PONIŽOVÁNÍ, NEŽ MU PŘESKOČÍ A ZAČNE SE BRÁNIT. TO JE PŘÍRODA, ZNÁŠ TO“..... /// Komorní film, kde se mužská část populace chová jako hovada a ženská jako krávy (Anglie? Nepřežil bych....). Jednoduchej osud obyčejňáckej lidí, hledajících pocit bezpečí, únik z kupy sraček. Bůh vám nepomůže, musíte si pomoct sami! Možná tohle vede ve spojení dvou zbytečnejch lidí a možná, že díky tomu přestanou bejt zbytečný. Možná...cesty Páně jsou nevyzpytatelný. Za drsnou Josephovou šlupkou jsou vidět city a příběh nutí k zamyšlení, jakej je rozdíl mezi ním, mnou, tebou a zbytkem světa? Každej má možnost se změnit. I když v ty sračky nevěří. 3a½! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chtěl bych bydlet na Anglickým venkově. 2.) Baví mě filmy, po kterých mívám deprese. 3.) Thx za titule ,,unchained“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Rozporuplný film s ohledem na hodnocení. TYRANOSAURUS je typ filmu, který lze ohodnotit odpadem stejně jako 5 hvězdami. Lze na něj totiž nahlížet z několika úhlů a díky jeho nefalšovanosti zažít několik různých emocí. Jde o geniálně zpracované dílo. Příběh, osoby, všechno doslova dýchá reálností, všechno je stejně skutečné, jako život za vašimi okny (ne, že by byl všude tak ponurý). Nejde o pochmurný život hlavních postav, ale o celkové pojetí. Herci tu nemusejí být krásní, prostředí nemusí být upravené světly a kamerovými filtry. Všechno je natočené hodně syrově a přirozeně. Všechny starosti i radosti jsou takové, jaké je může poznat každý. Každá scéna má punc opravdového života a tím tenhle film vyčnívá. I když se příběh odehrává v Anglii a celkově je nasáklý vším britským, najdete tu několik momentů, s kterými se naprosto bez problémů setkáte i u nás. Peter Mullan a Olivia Colman nemají chybu, oba hrají své role naprosto dokonale a neumím si představit jiné herce na jejich místě. Eddie Marsan i když k jeho smůle hrál nesympatického idiota, tyrana a úchyla zahrál taky perfektně. Film nahlíží do temných zákoutí lidských životů a lidských příbytků a nachází tajemství, která zůstávají mnohým skryta i když se podobné příběhy mohou odehrávat kousek od vás. Ale jak říkám, stejně tak lze ohodnotit film odpadem a chápu, jestli tak někdo udělá. Ne každý snese tu syrovou skutečnost, nefalšovanou zoufalost a zlobu....film je obrazem “nahoty“ života. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

46th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2011 - HORIZONS - Horizonty (Tyrannosaur / TYRANNOSAUR / Tyranosaurus) - Kdybych nevěděl kdo tento film režíroval, dal bych téměř ruku do ohně, že to byl Ken Loach. Jako by to byl jeden z jeho kolekce drsných britských snímků ze života... - 1. 7. 2011 - kino Thermal - Malý sál - Karlovy Vary - 75% ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

[MFF 2011, Karlovy Vary] Na "Tyranosaura" som sa dostal nedopatrením a vôbec túto zhodu okolností teraz neľutujem. Zastáva totiž post nelichotivý, bezútešný-post depresie. Zo samoty, domáceho týrania a vlastnej deštrukcie klíčia stavy/skraty o ktorých diskutovať alebo ich nebodaj inscenovať znamená mať v sebe (málo sa vyskytujúcu) danosť ľudskosti. Paddy Considine ju evidentne má, pretože aj keď sa zväčša zaostruje na hrubé, nedôstojné, podlé činy, tak práve v nekonfliktných okamihoch necháva voľný prienik emocionálnym šípom, ktoré majú síce krátky dostrel - pôsobia schématicky, ale sú na chlp presne zamierené a vlastnia ostré hroty. Zabezpečiť spravedlnosť, nabrať odvahu k zmysluplnému rozhodnutiu či zmobilizovať posledné sily? Z vlastnej skúsenosti vieme, že na tieto mentálne pochody je niekedy už príliš neskoro a dokladuje to aj koncové, "nekomentovateľné" rozuzlenie. Údel bezmocnej kapitulácie. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Peter Mullan a Olivia Colman si zopakovali své role z filmu Pod psa (2007), který také režíroval Paddy Considine. (Beastmaster4)
  • Režisér Paddy Considine věnoval film své matce Pauline Considine. (Čulo)

Reklama

Reklama