Reklama

Reklama

Když se pod noční oblohou narodila Jupiter Jones (Kunis), znamení napovídala, že je předurčena k velkým činům. Nyní již dospělá Jupiter sní o hvězdách, ale probouzí se do chladné reality uklízečky toalet a nekonečného sledu neúspěchů. Až když na Zemi dorazí Caine (Tatum), geneticky upravený bývalý armádní lovec, jehož úkolem je Jupiter sledovat, začne si uvědomovat naplnění svého osudu - její genetická výbava ji předurčuje jako dědičnou následnici královny vesmíru. Toto neobvyklé následnictví by však mohlo ovlivnit rovnováhu ve vesmíru. (Warner Bros. CZ)

(více)

Recenze (1 232)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Škoda toho dementního scénáře a nulové motivace postav. Důvod koukat se na filmy Wachowských je kromě spousty chytrých nápadů a mnohdy zajímavých inovací v různých aspektech i vizuální stránka a bohužel je to zároveň to jediné, co tady funguje opravdu spolehlivě. Jenže co s tím, když všechny ty esteticky opojné, až bizarně viktoriánské kulisy a světy vypadají tak úchvatně a přitom je ten film taková ptákovina ? Chemie Tatum & Kunis překvapivě funguje nadprůměrně, leč klišoidně. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Néééé! Netušila jsem, že Mila Kunis umí zahrát tak mizerně, ale zrovna tady jsem jí celou dobu fakt toužila zabít. Kriste a jak nastoupil chudák Channing a jeho hafík Caine a vysvětlil, že je něco jako futuro vesmírný vlkodlak, aby vysvětlil, proč má špičatý uši, chach! Totálně chaotický a ta digitální změť ubíjející akce v mnohým připomene podobnej digi bordel z novejch Star Wars. Všichni extrémně nesympatický hovádka a do toho popravdě příšernej výkon Eddieho Redmayne, no to si snad dělal prdel! I Jeremy Irons v Dračím Doupěti to uhrál líp, a to taky přehrával o stošest. Ale Eddie je tady jak nějakej nemocnej pošuk sužovanej hroznou šeptantýdou a furt se potací kolem jak retard a brečí a hází jednu dementní grimasu za druhou, no zřejmě se předtím musel sfetovat. Prostě čirá hrůůůůůza! A k tomu nuda jak bič! Blbej Flynn Carsen je zábavnější a svěžejší než tento děsuplný shit! ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Lesk a prestiž Wachowski Starship po tomhle filmu bohužel padá k šedi hollywoodského středoproudu. Nechtělo se mi věřit, že scénář filmu mají na svědomí autoři Matrixu - pod honosně drahou (a místy skutečně úchvatnou) digitální formou se totiž krčí obsah uplácaný ze snůšky narativních klišé, vlažně načrtnutých postav, bolestně předvídatelných zvratů a pár řádně zkyslých vtípků. Přidejte si k tomu velice neinspirativní casting ústřední dvojice Kunis-Tatum a zbyde vám věru pramálo důvodů, proč byste si zrovna tuhle akci měli vybrat k návštěvě kina. 50% ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Abych použila terminologii z jiného filmu vysílaného o Velikonocích, tohle je žhavení lebky zvané budík, muka Tantalova. Hlavní hrdinka patologický nesympatická, zbytečně navrstvené historky o useknutých křídlech, prokousnutém krku a hromadném vraždění, čímž výčet hovadin nekončí. On tím ani nezačíná. Zas Mila je hezká holka, bylo tam pár podařených rób a celou dobu byla naděje, že z té nekonečné přehlídky nekonečně protivných figur, při těch stejně nekonečných pádech do nekonečna vesmíru aspoň někdo konečně umře. Zda se to povedlo Seanu Beanovi, netuším. Poslední hodinu a půl filmů jsem něco hledala na netu a sledovala jsem Jupiter jen na půl oka. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Wachowski duo prostě natočilo jeden neskutečný biják a od té doby se jen plácá v kruhu. To si prostě musíme přiznat. Tady místy brnká na solidní styl, ale i tak tyhle efektní pasáže nezakryjí mizerné dějové základy a liché postavy. Špičatými uši a blond vlasy Tatuma to jen začíná. To horší ještě přijde. Co se ve filmu děje, mě moc nezajímalo, nelákalo, neoslovilo. Omezil jsem tak svůj zájem víceméně na akci, když přišla, úplně zklamaný jsem nebyl. Jinak ale vážně se tvářící nuda. Emoce prakticky nulové. Dámská vložka boduje. ()

Rogue odpad!

všechny recenze uživatele

Twilight Reloaded. Dokonalý fail - scénář, charaktery, střih, akce, dalogy, casting... name it. A surfovací boty jsou totálně gay. Splácanost nakonec ani tak nevadí, ale v kontextu celé té demence je dost vtipná (záporák z Hvězdné brány, mechové, pseudovlkodlak, ještěři, asiatka, kruhy v obilí, Asterixovská byrokracie, křídla - nechápu, že ten film je taková nuda!). Příště prosím o kooperaci s Shyamalanem. Jediný "klad" je asi to, že Redmayne se nebere vážně. ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Místo Popelky je tu Hajzlka. Místo prince, mutant mezi čoklem a vojákem, na konci ještě s křídlama. Děj se odehrává ve vesmíru s přeplácanými efekty. Hlavní padouch, zde až nápadně připomíná Zorga z Pátýho elementu, čili originalita nízská a jeho generálové jsou lidoGodzilly. Konec filmu mi ale naprosto nic neříká. A k tomu celý děj 'dokresluje', (tedy vlastně ve skutečností prasí) občasný hudební štěk z Predátora. Přál bych si už jenom jedno. Ať už Wachowskí raději nic netočí! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem mnoho, ale dostal jsem více než dost. Pohádkový sci-fi brak v tom nejlepším slova smyslu (zkrátka plnohodnotný nástupce Flashe Gordona z roku 1980), který se odehrává v naprosto úžasném světě a téměř neustále baví. Ruku na srdce, od mnoha opěvovaných marvelovských filmů se příliš neliší. Nadhledu, pravda, možná mohlo být o maličko více (kruhy v obilí a vesmírní byrokraté s Terrym Gilliamem mě nesmírně pobavili), ale pak by se Jupiter vychází taky mohl zvrhnout v křečovitou komedii, což Wachowští (po Speed Racerovi díkybohu) očividně v úmyslu neměli. Akční scény skvěle vtahující, triky opulentní, všechno hezky přehledné a srozumitelné, ale dost možná největší radost mi udělala bombastická hudba Michaela Giacchina a její rozumné použití, díky němuž z filmu vyloženě netrčí, ovšem ani není prachsprostě upozaděná. Čtyři čisté hvězdičky a nejspíš se do kina vydám znovu (než k tomu dojde, pustím si Flashe Gordona). ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Kdybych já jen měl o trošku více estrogenu, abych si film užíval jako kdejaká dvanáctiletá čerstvokozka. Má chyba. Místo ,,fakt, ale jako fakt, jo, suprácký vychytávky" mi bylo dáno popatřit na naprosto neschopnou kravku, kterou měli už ve výrodnici zašlápnout, aby se netrápila, a zmutovaného bišonka na pufpuf bruslích, co ji patrně z nudy nebo ze sportu donekonečna zachraňuje. Vatu dělají jakési zmatky v rodinných vztazích mezi matkou/nematkou a jejími o bžiliony let staršími výškrabky, shodou okolností tupějšími než zploditelka sama, tři prdele cestování od debílka k hovádku a Aragorn, nebo snad Boromirda, který se, nevím proč, touží státi Ikarem. No chujovina značná, to vám povím upřímně. Což by vůbec nevadilo, ale Kulyček se nudil jako komár v jantaru. Malé plus za jistý naivně - antikapitalistický podtext, ale jinak: milá Jupiter, raději urychleně zajdi! I s tím svým geneticky neustáleným prasopsem. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Až o vás někdo prohlásí, že jste kráva či vůl, tak mu to nemějte až tolik za zlé. Prostě měl jen kliku, že se mu povedlo dostat se mimo hranice naší modré planety, kde nejspíš na nějaké obyvatelné planetě potkal někoho z vašich příbuzných, kterému jako byste z oka vypadli. Na druhou stranu pokud si to nechcete nechat líbit a nevadí vám při tom vyhodit dost peněz za lístek do kina na film, který vlastně ani nedoporučuju, tak se s Wachovskými můžete vydat na mezigalaktickou fantasmagorickou výpravu, na které když se vám podaří přelstít (či podplatit) úřednického šimla, tak posléze milého pomlouvače narvete třeba do pytlíku čaje a rázem se budete po vylouhování cítit o nějaký ten rok lépe .. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Nefungující film ve všech směrech. Jde zde cítit obrovská snaha o vytvoření velké epické ságy, jenže k tomu by byl potřeba příběh, který alespoň trochu dává smysl a zajímavější postavy. Měla jsem pocit, že scénář někdo napsal během jediného večera a naprosto bez přemýšlení. Ten film hlavně není ani zábavný, sice se zde často střídají lokace, lítá se z planety na planetu, objevuje se zde mnoho živočišných ras, ale to vše je natočeno bez špetky osobitosti. Herecky je film taky úplně mimo, Mila Kunis na tento typ role nemá a Eddie Redmayne si sice s největší pravděpodobností letos dojde pro Oscara, ale zde je nesnesitelný a silně přehrávající. Je mi bratrů líto, ani s tímto filmem se určitě nevrátí do režisérské elity. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Taková ta nechtěně směšná sci-fi, kde působí každý charakter či kecy o všemožných vesmírných rasách a zákonech tak trapně a vtipně, že tím dostávají odpůrci sci-fi další munici ke kritizování a chychotání. Zamrzí to obzvlášť proto, že tahle sci-fi rána přišla od lidí, od nichž by to před lety ještě nikdo nečekal. Jenže když Wachowští neumí napsat smysluplný příběh a neumí natočit zábavnou a nápaditou akci, je to fakt průser. Snad tenhle fail co nejdříve zmizí ve filmovém zapomnění. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Znáte ten pocit, když jste zrovna na veřejným místě a prostě musíte jít na hajzl. Není zbytí a tak jsem takhle i já zapadl na veřejný WC a nestačím se divit. Jakási mladá Mila Kundička tam uklízí. Říkám si ty vole takhle pěknou hajzlbábu jsem ještě neviděl a najednou se vedle ní zjeví nádherný naondulovaný krasavec. Čumím na něj a ty krávo to je Chaning Tatum?! Najednou z ničeho nic než jsem stačil zahlásit jednou kabinka a rychle kurva, tak Tatum a Kundička nasadili raketový boty, uzamkli hajzly, a odletěli kamsi do piči aby naplnili svůj osud a stali se vládci vesmíru. No a co já? No nebudu vám lhát, já jsem se posral.30% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jupiter možná vychází, hvězda sourozenců Wachowskich ale dál kolísavě padá. Máme tu epickou Giacchinovu hudbu, hravou digitální akci, rádoby vtipné vysvětlení kruhů v obilí, no a ještě okamžitě potřebuju ty parádní Tatumovy adidasky. Jinak ovšem nic, vůbec nic. Milina kukadla už mě holt moc neberou, x-tá přepálená kopírka Hvězdnejch válek jakbysmet. Chci se probudit zpátky do té alternativní reality, v níž tato režisérská dvojka natočila akční sci-fi století... prosím! ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Před východem Jupitera (Jupitery?) pouštěli teaser na sedmé star wars a spolusledujícícmu kolegovi jsem zdělil, že to nejlepší máme za sebou. Bohužel, měl jsem pravdu a to byl ten teaser v češtině, kurva! Nechápu, co donutilo sourozence Wachowské takhle prodělat scénář, upřímně, to jediné, co se tu povedlo bylo nadesignování světa, hvězdolodí, či planet, to je super, ale to co se v tomhle univerzu odehrává, to je jednoduše dementní, Tatum má sice relativně stylovou bradku, ale pokud je jeho postava tupá jako obstarožní hadr na vytírání schodů a jeho hlavní úlohou je létat na botách s odhaleným hrudníkem, stává se nekonečně otravným. A ostatní postavy jsou na tom bohužel podobně, ploché, hloupé a bez jakéhokoliv náznaku inteligence, kdy jsou jakékoliv plány na úrovni záměru rozbití pískových báboviček vrchního rváče I.B ze školy v nové pace. Kurnik, nic takhle blbě napsaného a bez jakékoliv zajímavosti v ději jsem už dlouho neviděl a jestli mají někdy Wachowští zas natočit dobrej fim, potřebujou k tomu mnohem menší rozpočet, aby nemohli spoléhat jen na digitální akci, která je tady mimochodem dost nudná a bezpohlavní, což by je mohlo vybičovat k něčemu trošku kvalitnímu, nejlépe v kombinaci s předlohou, jako u Atlasu mraků. Jen ty nové metrixy ne, prosím. PS: humory na téma "přežívání Seana Beana" opravdu nepomohou ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Chemie mezi hlavními postavama 0, ale na druhou stranu má tohle i přes tento zjevný nedostatek u mě velikou šanci na reparát. Dějově to není totiž zase tak veliká bída. Wachowští se s tím vůbec nemazlí a rovnou do diváka naperou od první minuty vesmír, ve stylu Star Wars, který nějakým způsobem funguje a divák přestože o něm vlastně vůbec nic neví se s tím musí poprat. Druhou projekci vidím jako povinnost, ale více než 70% z toho asi naprodruhé stejně nedostanu. Dvojice Tatum/Kunis mě tady totiž vůbec nepasuje. 55% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Rozkošná comicsová pohádka s výbornými honičkami a bitkami, i když jsem chvílemi netušil, co se na obrazovce děje a kdo je kdo. Hlavní hrdinka je úplně blbá a navíc se zamiluje do vousatého Vulkánce....dobře, vlkodlaka, ale já viděl Vulkánce. Kříženého s andělem. Černým. Padlým. Od začátku mi byl jasný důvod, proč tenhle film Wachowští natočili - triky, efekty, výprava. Tentokrát kašlu na primitivní vyprávěnku, já se bavil obrázky. Mnohem lepší než poslední Matrix. Kráska a zvíře. Gravitace. 1984 - no, byrokracie je zde ještě dokonalejší, by Orwell s Kafkou koukali. StarWars. Vesmír Wachowských je uhrančivý a fantastický. Proč ale Rusové, to mi zůstává záhadou... ()

Související novinky

Světová premiéra hudby z Jurského světa

Světová premiéra hudby z Jurského světa

25.01.2016

Americký skladatel Michael Giacchino, držitel Oscara za hudbu k filmu Vzhůru do oblak, chystá pro pražské publikum koncert pod názvem „Hudba Hollywoodu: Michael Giacchino in Concert". V neděli 7.… (více)

Sean Bean bude pomáhat Marťanovi

Sean Bean bude pomáhat Marťanovi

21.10.2014

Už jste si určitě všimli, že se filmové postavy Seana Beana je málokdy dožijí závěrečných titulků. Pětapadesátiletý Angličan si toho je dobře vědom a nedávno se dokonce rozpovídal o svých… (více)

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

06.06.2014

V roce 2012 to byl G. I. Joe 2: Odveta, loni 300: Vzestup říše a letos Jupiter vychází. O co přesně jde? O velké blockbustery, které byly na poslední chvíli odsunuty z nabitého léta. Rockova parta… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama