Reklama

Reklama

Když se pod noční oblohou narodila Jupiter Jones (Kunis), znamení napovídala, že je předurčena k velkým činům. Nyní již dospělá Jupiter sní o hvězdách, ale probouzí se do chladné reality uklízečky toalet a nekonečného sledu neúspěchů. Až když na Zemi dorazí Caine (Tatum), geneticky upravený bývalý armádní lovec, jehož úkolem je Jupiter sledovat, začne si uvědomovat naplnění svého osudu - její genetická výbava ji předurčuje jako dědičnou následnici královny vesmíru. Toto neobvyklé následnictví by však mohlo ovlivnit rovnováhu ve vesmíru. (Warner Bros. CZ)

(více)

Recenze (1 233)

juta 

všechny recenze uživatele

V lepší obrazové kvalitě je to extázový zážitek. Parádní efekty a vizuál jsou prostě boží a na to se byla slast dívat. Přesto jsem se na začátku začal strachovat, že to dopadne špatně jako Atlas mraků, ale nakonec se z toho vyklubala nadprůměrná podívaná, která má mouchy především v podobě zvláštních dialogů. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

První půlka filmu je úplná kokotina o ničem, pak je chvilka jak vystřižená z filmu Terryho Gilliama, kvůli které stojí za to ten film vidět, a pak zase půlka sraček o hovně... ()

3497299 

všechny recenze uživatele

Wachowští konečně - po Speed Racerovi - zase natočili dobrý film. Mnohem lepší, než poněkud rozpačitý a vlastně nešťastně pojatý Atlas mraků, který opravdu není moc dobrou či alespoň zajímavou, inspirativní adaptací své knižní předlohy. Jen tak dál: Jupiter Ascending spolu s Bessonovou Lucy patří mezi nejlepší sci-fi, co se ve filmovém mainstreamu objevily v posledních několika letech. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jupiter Ascending nemá malé ambície, ani rozpočet. Počas prvej štvrťhodiny to nie je vidieť, ale keď sa rozpúta vesmírna mela, objavia sa rôzne rasy a Caine začne surfovať po Chicagu, pochopíte. Transexuálny úchylák Andy Wachowski sa asi snažil o vlastné Star Wars. Do akcie Wachovski nepriniesli nové nápady a realizácia totálne zlyháva. Akcia v Chicagu ukáže najväčší neduh filmu - podivnú kameru, rýchly strih, nesúrodú a až neprehľadnú melu, kedy neviete kto páli po kom. To isté platí pre predfinálnu akciu. Akcia má dobrú ideu, odohráva sa na pútavých miestach, ale nie je dobre nakrútená. Je tam stotisíc častí niečoho, hrdina sa snaží cez roj prebojovať a vy z toho nemáte nič. A vo finále vybuchuje úplne všetko. Toto fakt nevyšlo. Nedarí sa príliš ani hercom. Mila "Kundis" hrá vlastne iba krásku v latexe, Channing Tatum je neustále naštvaný a Eddie Redmayne by si mal dať bacha, aby sa z neho tiež nestal transexuál. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Wachowski natočili síce perfektný Matrix, ale inak to ide s nimi dolu vodou a podobne je na tom aj tento film. Audio-vizuálnu stránku máju zvládnutú na výbornú a príbeh je tiež síce zaujímavý, ale ako celok to nejak nedrží po kope. Je vidno, že túto Space Operu majú perfektne, úchvatne, dokonalo a precízne premakanú, čo sa vizuálu týka. Tak isto aj akcie majú fajn choreografiu a nápady, no aj keď stavili na sympatické duo, ktoré by malo lákať ľudí do kín, zas im to nevyšlo. Oceňujem efektovo- akčný nabitý svet, perfektnú Giacchinovú hudbu a vcelku zaujímavý príbeh, ale filmu chýba väčšia dávka napätia, a lepšie (premakanejšie) postavy, pretože takto je to dosť nezáživné. Obľúbený soundtrack: Jupiter Ascending - 1st Movement, I Hate My Life. 70% - 3* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Snímek, kde vinou naprosto nefungující příběhové kontinuity často vůbec nevíme, co na nás čeká v následující minutě (což by mohlo být dá se říci velkým plusem), ale kvůli katastroficky přeplácanému a nevyváženému scénáři, tuctovým postavám a chaotickému znázornění všeho, od samotného prostředí až po motivace hrdinů, je nám následující dění zároveň úplně ukradené.... Těžko si představit větší prasárnu, kterou Hollywood coby zprostředkovatel drahé neartové zábavy s nekonečnem vyjadřovacích možností, od vizuálních až po akustické, kdy vyprodukoval a vyprodukuje.... 20% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

I objal Cain Jupiter a...postavila se mu křídla. Co bych za to bejval dal, kdyby mně v dětství máma s tátou kupovali takovýhle omalovánky. To byl samej Křemílek s Vochomůrkou, no uznejte sami, že s bílejma postavičkama v omalovánkách moc parády nenaděláte. Tak jsem si teda jednou nadělil sám, akorát se zhruba dvacetiletou sekerou. Hvězdný války i brána, Znamení, Matrix, Stmívání, Elysium, District 9 a baví oko další tucet fláků k tomu, to máte jako když slijete palety všech studentů z výtvarný školy do jednoho kýble a rozmixujete to. Já vím, že kdo miluje barvy, má v CineStáru slevy, ale pochybuju, že tuhle maličko přetáhnutou slátaninu čmárali bráchové Wachowští právě kvůli tomu. Nicméně, kdyby ve filmu hrály jenom barvy s efektama, bylo by to ještě zlatý svatý. Jenže ono se muselo pozvat i All Star družstvo, který se tady vážně vyblblo... Tátum s Kundisovou si očividně myslej, že jeden druhýho udělaj topornejma pózama a příšernejma kecama, Redmayne už pilně trénuje obrnu lícního nervu na roli Hawkinga a Sean Bean má pro film stejnej význam jako pro cigány víkend. Místo něho mohli kluci obsadit třeba Sáblíkovou, aby ukázala Tátumovi, jak správně překládat do otáčky... Osobně nemám nic proti příběhům uklizeček, ale stejně bych byl pro příště klidnější, kdyby osud Země nebyl v rukou zamazanejch od záchodový štětky. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Totální slátanina, kde jednu hvězdu dávám za to parádní salto, které jsem si vyscreenovala, abych měla přesnou předlohu,co udělala jedna z postav v mé knize. Poslední třetina filmu byla proklikána a je mi to úplně buřt. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Tady to Wachowští pos...., vizuál a výprava vítězí nad obsahem, dialogy a herci na plné čáře. Vyčnívá jen hlavní záporák. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Záměrně braková sci-fi pohádka aspirující na guilty pleasure. Ovšem audiovizuál si sourozenci Wachowští opět pohlídali. Tak krásně se na to koukalo...____________EDIT 2021: Tak bohužel musím poslední celovečerák sester Wachowských po mnoha letech přehodnotit a nedá se nic dělat. Po technické stránce je Jupiter Ascending naprostá špička, vizuálně je to boží, Channing Tatum do půli těla svlečený mě nesmírně potěšil a Eddie Redmayne mě svou hereckou kreací pobavil. Jenže k čemu to všechno, když scénář vůbec nefunguje a postavy jsou absolutně nezajímavé. Není tu moc co hrát a už to není ani guilty pleasure jako kdysi. Neříkám, že je to ztráta času, ale řekněme, že sestry Wachowské už měly lepší filmy. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Teda tohle bylo tak špatný, že vůbec nevím kde začít. Nečekala jsem od toho zázraky, trailer mě taky moc nezaujal, ale Milu Kunis mám ráda, tak jsem tomu dala šanci. Takže zaprvé, úplně stupidní zápletka, vůbec nechápu o co tam šlo a navíc to bylo všechno tak komplikované (a taky tam bylo tolik postav, tolik historie a to všechno bylo buď nevysvětlené nebo řečené tak narychlo, že jsem to nezaregistrovala). Zadruhé příšerné postavy, nebyl tam sympatický asi vůbec nikdo. Nevím jestli mě víc rozčiloval Tatum a jeho skejťácké gravitační boty nebo Redmayne a jeho kompletně nulová mimika. Postavy se navíc chovali naprosto nelogičně a nechápala jsem proč se polovina z nich chová tak, jak se chová (ani jsem nepochopila jestli byl vůbec některý z těch sourozenců dobrý???). Za třetí příšerné akční scény, které byly nudné a přehnané. No a za čtvrté, takhle jsem se u filmu už hodně dlouho nenudila. Ani nevím za co (možná za Milu a její boží oči) ale dávám 2* ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Milá děvčata! Pokud nejste spokojena se svým společenským statusem a nad mytím hajzlů v hospodě U Rasa uroníte i nějakou tu slzu, nezoufejte! Možná i na Vás se usměje štěstí! Bude mít obličej Tátova Čuníka v sedmivesmírných botách a dít se budou věci nevídané! Protáhne Vás po oblohách a nemějte strach, když Vás upustí. Vždycky Vás chytí, neb ač Čuník, přesto zpola vlk. No, bude to prostě žůžo jízda! A možná zdědíte celou zeměkouli. Takže holky, příjemnou zábavu......Vy ostatní, kteří nevládnete záchodovou štětkou se tomuhle zvratku vyhněte jako vegan masokombinátu. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Takže abych to shrnul....zálusk na odšťavnění lidstva Andyho Murrayho po těžké odkvykačce se NEsnaží zhatit chlupej Federer, ale chlupatej wolverienoid Tatum, a to nikolivěk na Grand Slamu, ale za pomoci grand slidů. To se děje za otřesného řevu buď Mily Kunis, či katastrofální Giacchinovy devadesátkové hudby, která mi přišla jak někde ze Sám doma. Čekal jsem cokoliv, ale tohle opravdu ne. Sourozenci Wachowští nestydatě kradou jednu filmovou scenérii za druhou, aby z těchto fragmentů sekládali absolutně nepřínosnou hovadinu, o kterou ve výsledku zakopnete na každým rožku. Zlatej Riddick, zlatí Strážci galaxie, zlatej Thor. Kdybych u totálně dementního scénáře vnitřně nenaříkal a neměl jsem zase po dlouhé době seriózní chuť opustit kino s očima na vrch hlavy, dal bych jednu hvězdu za vizuál, druhou za pokus o zakomponování eko problematiky přelidnění planety a jejího vzniku, bohužel ten subjektivní pocit z filmu je tak špatný, že je to za 1,5*. Nedoporučuju! 29% ()

Ruut odpad!

všechny recenze uživatele

Mám dost neochvějný pocit, že někdy mezi Speed Racerem a Atlasem mraků začal Andy p*chat Lanu a teď během Jupiter vychází se jim to vymklo z rukou a víc než samotný film začli řešit malé wachoušky ----- Jupiter je stejně přestylizovaný a přitom prázdný jako druhý Ridick. Kdo si dnes pamatuje na druhého Ridicka? Wachowští svou trapností a neukočírovaností poměru směšná ideologie vs akce míří někam na úroveň druhých a třetích Matrixů. Jenže tentokrát je to úplně odfláklé. Na 95% už od nich nikdy nechci nic vidět. ----- řeknu vám - už před prahém padesátky absolutní tvůrčí vyhoření? Heh!!! ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Wachowští stvořili další fascinující svět, jenže tentokrát do něj zasadili neuvěřitelně tuctový příběh s hromadou klišé. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

1) Chci chlapa s křídlama. 2) Wachowští mi opět dokázali, že v rámci vizionářských ztvárnění (neexistujících? zatím neexistujících?) světů, ať už se jedná o svět virtuální, futuristický, post-apokalyptický či mimoZemský, zkrátka nemají konkurenci. Technická (a technologická) stránka strojů (a přístrojů), visage jednotlivých mimozemšťanů, garderóba, miliardy drobných detailů, se kterými by se jiní vůbec neobtěžovali... I'm overwhelmed. 3) Příjemně potěšil návrat některých herců (James D'Arcy & Doona Bae), s nimiž již sourozenci v minulosti spolupracovali, byť se tu jednalo spíše o menší roličky, Tatuma mám díky několika posledním filmům prostě ráda a sedlo mi i obsazení Abrasaxovic rodinky. Jen ta Mila Kunis nám tu jaksi zapomněla hrát. 4) Finální akční sekvence na Jupiteru byla chvílemi už příliš - trošku ubrat (opravdu lehounce) a jednalo by se o totální rescue-revenge pecku. Hudba nicméně skvělá a co se toho 3D týče, ač ho nemusím, tak zrovna v tomhle případě není špatné. Uvědomujete si ho a zároveň nerozptyluje, což je (alespoň pro mě) ideální kombinace. 5) I really hate happy endings. Po emočně zcela vyváženém „Atlasu mraků“ jsem doufala v lehce depresivnější příchuť, ta se ale k mému zklamání bohužel nedostavila (že by zapracovala ženská stránka?). Shrnutí: Vizuálně dokonalá pohádka. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Čistý popcorňák. To znamená, že si treba pripraviť aspoň za vedro pukancov, najlepšie z každej strany, niečo bublinkové na vygrganie a samozrejme treba nachystať aj veľkú porciu trpezlivosti a zhovievavosti. V tom prípade sa dá pri filme aj zabaviť a popásť oči na megalomanskom vizuálnom prevedení romantického príbehu o dievčati, ktoré malo všetko a o ušatom lietajúcom blonďákovi, ktorý nebol tak celkom človekom. Ale myšlienka o žatve génov a nesmrteľnosti bola celkom fajn. Navyše Eddie Redmayne opäť zahral veľmi dobre, ten jeho slizácky, uhladený a poloprispatý-polonafetovaný spôsob vyjadrovania mal niečo do seba, v jeho hereckom umení ide o niečo nové. Preto hodnotím ako čistý priemer. 60/100 ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Nemá cenu chodit kolem horké kaše - Wachowští jsou bohové a i mnohé scény tady dokazují že to co oni dokáží ukázat kamerou neumí nikdo jiný na světě - ale dotažení scénáře do skutečně kvalitní podoby a hlavně výběr hlavních herců, to jim tady ukrutně nevyšlo. 7/10 ()

Související novinky

Světová premiéra hudby z Jurského světa

Světová premiéra hudby z Jurského světa

25.01.2016

Americký skladatel Michael Giacchino, držitel Oscara za hudbu k filmu Vzhůru do oblak, chystá pro pražské publikum koncert pod názvem „Hudba Hollywoodu: Michael Giacchino in Concert". V neděli 7.… (více)

Sean Bean bude pomáhat Marťanovi

Sean Bean bude pomáhat Marťanovi

21.10.2014

Už jste si určitě všimli, že se filmové postavy Seana Beana je málokdy dožijí závěrečných titulků. Pětapadesátiletý Angličan si toho je dobře vědom a nedávno se dokonce rozpovídal o svých… (více)

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

06.06.2014

V roce 2012 to byl G. I. Joe 2: Odveta, loni 300: Vzestup říše a letos Jupiter vychází. O co přesně jde? O velké blockbustery, které byly na poslední chvíli odsunuty z nabitého léta. Rockova parta… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama