Reklama

Reklama

Telefon Butterfield 8

  • USA BUtterfield 8
Trailer

Obsahy(1)

Cítila, že byl její poslední šancí, jak skoncovat s minulostí. Tou poslední šancí, která jí proklouzla mezi prsty.
Kdo by neznal Glorii (Elizabeth Taylor), kočičku na zavolání a příležitostnou modelku z Manhattanu, kterou je možno kontaktovat jedině přes telefonní ústřednu BUtterfield 8. O jejím umění manipulovat s muži mohli být sepsány romány, kdyby o to zhrzení milenci ovšem stáli. To ona byla tím, kdo si vybíral.
Probuzení v apartmánu Westona Liggetta (Laurence Harvey), vystudovaného právníka, který se uměl oženit tak, aby už nikdy nic nemusel, nepřipomínalo běžné ráno. Zatímco ještě spala, Liggett jí opustil a nechal tu 250 dolarů se vzkazem, jestli to stačí. Rozzuřila se, včera jí potrhal šaty a dnes urazil její pýchu nebo alespoň to, s čím každá děvka žije místo hrdosti. Popadla norkový kožich paní Liggettové (Dina Merrill), první věc, kterou ve skříni našla, a vypadla z bytu, aby se mohla vyplakat na rameni Stevea (Eddie Fisher), přítele z dětství a jediného člověka, kterému věřila. Nejdřív ale vytočila BUtterfield 8 a ujistila se, že jí okamžitě přepojí, pokud Weston Liggett zavolá. (dopitak)

(více)

Zajímavosti (4)

  • Elizabeth Taylor najskôr odmietala vo filme hrať. Nakoniec však úlohu prijala, ale pod podmienkou, že vo filme dostane úlohu aj jej manžel Eddie Fisher, ktorý stvárnil postavu Stevea Carpentera. (Michal74)
  • Výroba filmu bola od 7. marca do 18. apríla 1960 prerušená kvôli štrajku združenia filmových hercov. (Michal74)
  • Film sa nakrúcal v New Yorku a okolí, vrátane Greenwich Village, Fifth Avenue, Stony Point, Elmsford, Larchmont a Long Island. (Michal74)
  • Film bol natočený podľa rovnomenného románu Johna O'Haru. Tento román bol sčasti založený na skutočnom živote mladého dievčaťa z vyššej spoločnosti, Starr Faithfull, ktorá záhadne zahynula v roku 1931. (Michal74)

Související novinky

Elizabeth Taylor: 1932 – 2011

Elizabeth Taylor: 1932 – 2011

24.03.2011

Dlouhodobým problémům se srdcem včera podlehla jedna z největších filmových legend. Právě když se studio Sony Pictures snaží vrátit královnu Kleopatru na plátna kin (po Jamesi Cameronovi a Paulu… (více)

Reklama

Reklama