Reklama

Reklama

Dark Tourist

  • USA The Grief Tourist
Trailer

Obsahy(1)

Osobám vyhľadávajúcim miesta s temnou minulosťou, alebo po katastrofe, sa hovorí "temní turisti". Jim Tahna (Michael Cudlitz) je samotár, ktorý pätnásť rokov pracuje v ochranke. Pozná ľudí lepšie, než si myslia, a prakticky mu nič neunikne. Uprednostňuje pracovať v noci, keď všetci zaspávajú vo svojich vyhriatych posteliach a kedy sa zdá všetko byť lepšie. Kľud, žiadne zápchy, ticho. Jedného dňa sa vyberie do malého mestečka v Kalifornii, Hetacomb, ktoré rozhodne nie je miestom, kde sa človek zastaví, ale miestom, ktorým sa len prechádza. Jim sem prichádza na štyri dni, aby objavil miesta a ponurú atmosféru, ktoré tu zanechali desivé skutky a činy masového vraha Carla Marznapa. (sochoking)

(více)

Recenze (15)

Faidra 

všechny recenze uživatele

Je to taková divná malá věc, tenhle film. Ale kdybych neměla ráda malý divný věci, tak jsem se nevdávala. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Ako film na úvod objasní; Dark / Grief Tourism spočíva v navštevovaní miest, kde sa udiali nejaké úmrtia, nešťastia či tragédie. A práve to je hobby hlavného hrdinu, ktorý je na prvý pohľad nenápadným strážnikom, čo si počas každoročnej dovolenky obzerá lokácie späté so sériovými vrahmi. Tohtoročná návšteva však bude niečím špeciálna... Viac sa mi z príbehu prezradzovať nechce, aj keď nejde o žiadne veľké prekvapenie a divákovi onedlho dôjde, akým smerom sa to asi môže uberať. Malý, temný, osobný thrill s (ne)nápadným noirovým nádychom, pomalým tempom a ťaživou atmosférou, ktorý síce nemá potenciál masovo zaujať, ale mne viac-menej sadol. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Podle názvu jsem čekal něco trochu jiného a mnohý divák bude zřejmě, než se dostane ke konci, ubit nudou. Dlouho se nic převratného neděje a zdá se, jako by si Jim opravdu jen vyjel na turistické místo. Postupně ale pochopíte, že jeho temnou můrou není jen dětství trávené s otcem na tichých hřbitovech... Jiný sex, promluva s mrtvým, emocionální výbuch blížící se síle smrtonosného Vesuvu. Nazlátlý opar výtvarné kamery a dobrá hudba jsou nepochybně plusem, kňouravá Melanie (tady jsem volal po solidním dabingu) je nejen minusem, ona je přímo na zabití... V důsledku nakonec ponurý film pro menšinové publikum. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Nepříliš známý ponurý thriller, jehož námět možná není úplně originální, ale rozhodně stojí za vidění. Zajímavé postavy, kamera, hudba, atmosféra a zubem času notně nahlodaná Melanie. A jako třešnička na dortu významná úloha pro známého jižanského šviháka P. T. Vince ("Hořící Mississippi", "Zrůda", "Angel Heart"), jemuž je tu role napsaná přímo na tělo. ()

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

Psychologická dráma, ktorej pozitívami sú dĺžka, atmoška, pomalé tempo a rozhodne soundtrack. Filmový náhľad do hlavy človeka, z ktorého určité zážitky z detstva urobili magora. Je to také trochu deptavé, ubíjajúce ale ak si urobíte pohodlie vo foteli a naladíte alfa vlny tak to pekne odsejpne. Slušná réžia, dobré herecké výkony ale zároveň obsah a žáner, v ktorom nehľadajte žiadnu zábavu alebo krv, akciu či horor. Je to taký pomalý dramatický dejchanek. PS: Joker z Temného rytiera žije! Namaskovali ho na nejakú... Melanie Griffithovú a hral tam čašníčku, choxo. To sú veci... ()

petrik11 

všechny recenze uživatele

Z lovce senzácii sa vykľulo čosi iné. Mňa tá zmena vcelku prekvapila, čakal som viac nejaké naháňanie paranormálnych javov a ono to bolo inak. No nevadí, pozerať sa to dalo, až na MG, to bolo príliš. ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

Pro mě opravdu divnej film, který mě nic neříká, nijak neoslnil, pro mě zbytečně strávený čas u tohoto filmu. ()

RetroMan 

všechny recenze uživatele

Film bych rád doporučil všem těm, kteří stejně jako já, mají zalíbení v životech ztroskotanců, looserů, vyděděnců a samotářů, a mají zároveň zvláštní zálibu v psychopatických zločincích. Po 12 letech jsem viděl Melánii v dalším filmu, co naplat, s věkem a vzhledem se blíží konec její kariéry, pokud nějaká ovšem existovala (ani se Toníkovi nedivím, že jí pustil k vodě). Mě film překvapil, včetně pro mě neznámé tváře Michaela Cudlitze v hlavní roli a Pruitt Taylor Vince patří k mým oblíbeným hercům, neboť jeho role v těchle filmech pasuje jako prd3l na hrnec. ()

bezprezdivky 

všechny recenze uživatele

Nuda nuda šeď šeď .... Pouhých osmdesát minut stopáže, ale stejně se to vleče jak špatně usmaženej sýr. Dlouhé protahované scény, žádný nápad a tupě předvídatelný konec. ()

AmunRa 

všechny recenze uživatele

Dark Tourist je člověk, který navštěvuje místa spjatá s temnými událostmi. Hrdina tohoto filmu objíždí místa životních událostí sériového vraha jako výlet o dovolené. Pomalá a pochmurná atmosféra není na škodu, ale kazí ji schizofrenní scénář - hrdina je zároveň vypravěčem, ale přitom zatajuje své skutečné motivace. Chápu, že kdyby všechno vybalil na začátku, tak by bylo po tajemnu, ale takto je zase divák obelháván. Mimo toho mi vadí "artové" záběry, které mi kazí zážitek. Pruitt Taylor Vince hraje dobře, Melanie Griffith má nezajímavou vedlejší roli. ()

swater137 

všechny recenze uživatele

rozhodně 4 hvězdy a spíš 5. Hezké - nové téma. Hudba dost dobrá. Film je ponurý a děsivý. Všichni jsou oškliví, chudí, zklamaní, prostě opravdoví. Film zahrnuje krátké období ve kterém se obyčejný a tedy normální ochrankář zblázní a začne vidět a slyšet svého oblíbeného sériového vraha. Kolik jich ve skutečnosti v našem real světě čeká? Kdy chudí a "neúspěšní" lidé začnou řešit problémy tak trochu neobvyklým způsobem? Tohle se Vám začne honit hlavou. Je to pecka. A Melanie je krásně sešlá a unavená. Skvěle obsazení. ()

Reklama

Reklama