Reklama

Reklama

Dokument zachycující český hokejový tým na Mistrovství světa 2010 v ledním hokeji, které se konalo v Německu. Dokument je obohacen i o rozhovory s hráčí. (maroush)

Recenze (118)

waits 

všechny recenze uživatele

Svižný dokument o naprosto nečekamém vítězství českého týmu na mistrovství světa v Německu v roce 2010. (Jágr: Já jsem měl strach, že spadnem do B skupiny). Labilnější hokejový fanoušek by po turnaji mohl dát klidně na modlení, protože tenhle hokejový zázrak je snad ještě větší než ten z Nagana (i když jeho slávu přece jen nepřekoná) Přiznám se, že na hokej už nekoukám jako za mladých let a na sledování mistroství jsem rezignoval po prohře s Norskem. Dobře mi tak, neviděl jsem pak ani závěrečné zápasy (ve Skotsku, kam jsem se nerozumně vydal na krátký výlet hokej pravděpodobně vůbec neznají) a z finále jsem viděl jen třetinu na letišti v Edinburghu (laptop jednoho českého fandy). O to víc jsem si užil tenhle film. Sestřih branek ze zápasů je proložen rozhovory s některými z účastníků (Rolinek, Vokoun, Jágr, Růžička, Klepiš, Marek, Rachůnek), o nervy drásající okamžiky není nouze (dva finálové rozstřely, Rachůnkův gol v semifinále šest vteřin před koncem). Podívanou kazí jen vědomí, že dva zpovídaní, Rachůnek a Marek, oba výborní a navíc viditelně sympatičtí hokejisti, jsou po letecké havárii v roce 2011 po smrti. Ve filmu se nezminuje sestava, tak ji sem dávám: Vokoun Pavelec, Štěpánek - M. Rozsíval, Němec, Barinka, K. Rachůnek, Čáslava, Blaťák, F. Novák, T. Mojžíš, Gřegořek - Červenka, Marek, Klepiš, Rolinek, Jágr, P. Hubáček, J. Novotný, Vampola, Kašpar, M. Růžička, Koukal, Kvapil, Voráček. Trenéři: Růžička, Weissmann a Jandač. ()

Her0.89 

všechny recenze uživatele

Jediné mínus tohoto dokumentu je, že památný gól proti Švédům nebyl s originálním legendárním komentářem, ale byl namixovaný s pohledy hráčů. Jinak toto si znova po dvou letech vychutnat... to je něco. Neznám nic lepšího co si pustit před zkouškou, než zázrak okořeněný snad největší euforií jakou si pamatuji. P.S. Ta Markova příhoda s Jirkou Novotným na konci... NÁDHERA... ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Fúha, mám dojem, že sa tu hodnotí neobjektívne a skôr sa hodnotí úspech, ktorý Česko vtedy dosiahlo. Úprimne poviem, že som to vtedy prial Rusom, aby získali po dlhej dobe opäť zlatý hetrik, najmä keďže tam hral Ovečkin, no takto ste sa síce nabudili a prepísali históriu, ale o rok nám potom naše majstrovstvá vyfúkli Fíni a na ďalší rok, keď sme mohli po druhýkrát získať zlato, tak nám ho opäť zobrali skvelí Rusi, ktorí na tom turnaji neprehrali. Radšej by som bol, keby práve vtedy získali Rusi hetrik, my následne doma vyhrali, už len kvôli Paľovi Demitrovi a vy potom v tom roku 2012, aj keď chápem, že vy kvôli Marekovi a Rachůnkovi by ste to asi takto nebrali, ale zas Paľo sa nedočkal, takže čo už, história to zariadila takto. Hokej je nevyspytateľný, je to predsa hra, aj nájazdy sú akoby lotéria, ale chápem tie obavy, čo ste mali, aby ste náhodou nevypadli a Jágrovi sa treba poďakovať, lebo povedal pravdu a správne tím nabudil, on je pán hokejista. Celý dokument však nie je hodný tohto úspechu, je to také nič, akoby to bolo po dvoch rokoch opäť u vás, proste ani súperom sa to veľmi nevenovalo, celým turnajom tento dokument prešiel iba pár rozhovormi. A to vás aj odpisovaný Vokoun podržal, nuž mohli si dať tvorcovia viac námahy. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Mám rád sportovní sestřihy s původním komentářem. Je to o to umocněné. Asi všichni jsme prožívali cestu turnajem, a je fajn si to znovu připomenout. Hodně rozesmutní vidět Marka a Rachůnka, a poslouchat jejich názory na turnaj, ale jak mluví Jágr, je vidět, jaký člověk to je. Jakoby okolo sebe měl neviditelnou auru. Pěkné. ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Jágr zde má několik zajímavých výroků... "Všichni víme, že já nerad dělám kapitána, abych se moh soustředit sám na sebe [...] Tam jde hlavně o to, aby ten, kdo bude kapitán, aby nežárlil, když třeba Růža za mnou přijde a bude se bavit o určitejch věcech, který se řeší během toho turnaje." - "Já vždycky říkám, že hokej na velkým a malým kluzišti má akorát stejnej název, je to úplně jinej sport." - "Já bych to [zoufalství Ruska ve finále] přirovnal do normálního života... je to něco podobnýho, jako když člověk pět let nemarodí a najednou dostane chřipku a je z toho úplně hotovej a neví, co má dělat. Na rozdíl od člověka, kterej má chřipku pětkrát, šestkrát do roka, takže je úplně v klidu a ví, že to za chvíli přejde." ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama