Reklama

Reklama

Dokument zachycující český hokejový tým na Mistrovství světa 2010 v ledním hokeji, které se konalo v Německu. Dokument je obohacen i o rozhovory s hráčí. (maroush)

Recenze (118)

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Měla to být blamáž, místo toho se tým neuvěřitelně zvedl a s notnou dávkou štěstí vyhrát titul. Já na to nezapomenu hlavně proto, že jsem v den vítězství zapíjel vlastně dvarkát, protože jsem se dozvěděl, že budu otcem. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Takřka na každém MS v hokeji měla ČR zvučnější soupisku, než v roce 2010 v Německu. Jenže nikdy neměla tak zarputile bojovný tým, který se včas jal slepě následoval buldoka Rolinka a místo obvyklé "české chytrosti" vylovil z dosud nezjištěného místa takovou nálož charakteru, že se stal neporazitelným. Pokud si chce někdo připomenout, jak se správně bojuje za slávu své země, tak se může mrknout na http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10127552941-hokej/21047129804/. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, jako by to bylo včera, co náš tým začal hodně špatně mistrovství světa 2010 a většina fanoušků jej předčasně odepsala. Byli to ti samí, co se pak stejně jako my opravdoví fanoušci, radovali, že to dokázali. Proč se já považuju za opravdového fanouška? Protože jsem nepřestal věřit, protože jsem sledoval poctivě každý zápas, protože jsem už v úterý, kdy tým nastoupil proti Kanadě, kterou porazil 3:1 (já vím, že to bylo 3:2, ale ten jejich poslední gól dodnes neuznávám kvůli faulu na Vokouna) říkal, že my to celé vyhrajeme. Cestou do školy jsme se vždycky s jedním kámošem hádali - já tvrdil, že to vyhrajeme, on, že sotva, že se maximálně dostaneme do semifinále, protože Švédsko a hlavně Rusko hrálo téměř bezchybně. Nezapomenu, jak jsem doma začal řvát na celý byt, když dal Rachůnek vyrovnávací gól 7 vteřin před koncem, nezapomenu, jak jsme hráli s Ruskem poslední minuty, kdy proti třem našim stálo šest jejich (hvězdných) hráčů a přesto je Vokoun ještě solidně potrápil a pustil jen jediný gól. Nezapomenu, jak jsem byl právě na finále v jedné hospodě a právě v těch posledních minutách jsme se všichni spontánně postavili na židle či stoly, abychom viděli opravdu vše a byli hokejistům o něco blíž. Zkrátka a dobře, na tohle mistrovství světa nikdy nezapomenu - tým, který měl 25 omluvenek a který se semkl a doslova vydrápal (znovu) na vrchol a zastavil Rusko (28 výher v řadě měli Rusové na mezinárodní úrovni, až my jsme tohle zastavili a navíc jsme jim, stejně jako Kanadě v roce 2005, vzali "zlatý hattrick") a opravdu dokázal, že to není klišé, když potom v kabině kapitán Rolínek řekl, že tohle dokázali proto, že hráli jako opravdový tým, jeden za druhého a ne pro sebe a že o tomhle je hokej. Myslím, že pro naši generaci, která si nepamatuje Nagano (v té době mi bylo 7) je tohle velice podařený ekvivalent. 100 %. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pohled na nejrychlejší kolektivní hru a zejména úspěchy českých borců vždycky velmi spolehlivě zahřejí. Divák pak s nadšením a hrdostí sleduje hokejová esa, jak si vodí své soupeře nebo jak nenechají nic projít skrz. Houževnatá generace hokejistů (tady nicméně naganští hrdinové posílali trenérům jen samé omluvenky, tým se tvořil kolem neúnavného Jágra), která se honí za plochým nesmyslem z vulkanizované pryže a která se jen tak opakovat nebude!! ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Nezapomenutelné MS v Německu, kde se české hokejové reprezentaci povedl zázrak. Co dokáže gól vstřelený 6 - 7 vteřin před koncem semifinálového utkání. V opačném případě by tento dokument vůbec nevznikl. Víc takových to zážitků. ( Hodnocení: 10/10 ) ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Tohle přece nejde hodnotit jinak, nezapomenutelný zážitek. Při sestřihu vždy uroním slzu. "Rachna kachna, to to letělo!" ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tohle asi nepotřebuje žádnej extra výmluvnej komentář. podobně jako třeba u Nagana se ani zde nehodnotí až tolik kvalita dokumentu, jako především téma na který je zpracován. Jo tohle byla událost. Nagano už si moc nepamatuji, ale tenhle turnaj mám v živé paměti. Vlastně kdybych to bral filmovou logikou, tak je to dost klišoidní pohádka z nerealistickým happyendem, ale tohle se stalo! Důkaz, že nejlepší příběhy píše život sám. Jo a to, že Džegr nedostal za svůj památnej projev Oscara je vrchol nespravedlnosti! 100% ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

tenhle dokument v sobě spojuje dvě zásadní věci - emoce diváků, tedy fanoušků a emoce hráčů, tedy aktérů dokumentu. Navíc se u mne dostavuje mrazení v zádech, když slyším "Rachna, kachna, to to letělo," protože v Jaroslavli to moc neletělo.. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Mistři světa 2010 a jejich nelehká cesta turnajem. Díky hoši, byla to paráda. Štěstí přeje bojovným. Rachna kachna to to letělo! ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nezapomenutelné MS. Turnaj, o kterém budu vyprávět i svým vnoučatům, kterak se z podceňovaného a zprvu rozpačitě hrajícího mužstva bez posil z NHL (pouze 2) poskládaného z nováčků, stalo silné mužstvo, které svojí vůlí a touhou po úspěchu překonalo veškeré překážky a stanulo na absolutním vrcholu. V paměti musí fanouškovi zůstat historicky první prohra s Norskem, následná kritika z úst Jaromíra Jágra, k němuž se přidal i kapitán Tomáš Rolinek, na hráče, kteří odmítli reprezentovat. Nezapomenutelné jsou také herní výkony týmu, kdy měl nůž na krku a hrozil historický neúspěch. ČR - Lotyšsko 3:1; ČR - Kanada 3:2; čtvrtfinále ČR - Finsko 2:1 po samostatných nájezdech; semifinále ČR - Švédsko 3:2 po samostatných nájezdech; finále ČR - Rusko 2:1. Vyrovnávací gól Karla Rachůnka 7 sekund před koncem základní hrací doby semifinálového utkání vešel do dějin. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Třetí největší sportovní zážitek, který jsem zažil, ale tento jsem si nejvíce užil. Dokument, který musí vidět každý velký fanoušek českého hokeje. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV-film. Pro mě je Mistrovství světa v ledním hokeji 2010 v Německu, ten nejúspěšnější a nejemociálnější sportovní zážitek, který jsem kdy mohl zažít. Jelikož jsem ročník 95, tak si Nagano mohu pamatovat jako tříleté děcko, ale díky mé paměti si samozřejmě na zlatý olympijský turnaj vůbec nevzpomínám. MS 2010 jsem prožíval každičkým zápasem. Abych byl upřímný, tak po neúspěchu s Nory a následně se Švýcary jsem trošku ztrácel naději v český tým, ale následný, úspěšný zápas s Kanadou, ve kterém jsme bojovali o to, aby jsme se vůbec dostali do čtvrtfinále mezi nejlepší osmičku jsem už věděl, že mi na ty medaile máme. Po infarktovém čtvrtfinále s Finy a následně semifinále se Švédy, mimochodem Rachna Kachna, toto letělo, chybíte nám hoši :( ...se tým, kterému nikdo nevěřil a který byl na pokraji potupnému nepostoupení do Play Off, dostal až do velkého finále s Rusy, které upřímně a od srdce nenávidím. Nebudu rozebírat postup celého zápasu, ale podotknu to, že finále MS 2010 byl pro mě ten nejlepší u televize strávený hokejový zážitek. Hlavně poslední 3 minuty zápasu, ve kterých jsem ani nedutal, při nepochopitelné přesilovce 6 na 3. Takovou přesilovku jsem v přímých přenosech hokejových utkání nikdy neviděl a velkou zásluhu na naší zlaté cestě za titulem má samozřejmě Tomáš Vokoun, kterého s velkým nepochopením nezvolili jako nejlepšího brankáře turnaje. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejkrásnějších Mistrovství světa a zároveň poslední zlatá medaile. Všechny góly jsem viděl nejmíň stokrát. Rachůnkovo branka patří mezi mé nejoblíbenější. Snad zase někdy. ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Naše malá země a světově proslulá v hraní hokeje. Tento turnaj se zapsal bezesporu jako jeden z nejtěžších a zlato vyhrané má obrovskou váhu. ()

lena60 

všechny recenze uživatele

Ke Štědrému dni pohádky patří odjakživa :-) Povedený dokument o vítězství podceňovaného hokejového týmu na letošním MS. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Možná to mohlo být po technické stránce nápaditější i rozmanitější než jen statické záběry na diskutující a pak sestřihy ze zápasů. To ale nic nemění na tom, že dám maximum. JSME TOTIŽ MISTŘI SVĚTA!!!! :-) ()

Reklama

Reklama