Reklama

Reklama

Dokument zachycující český hokejový tým na Mistrovství světa 2010 v ledním hokeji, které se konalo v Německu. Dokument je obohacen i o rozhovory s hráčí. (maroush)

Recenze (118)

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Úžasný dokument o největším hokejovém zázraku všech dob. Během sledování mi sem tam ukáply slzy štěstí, ale i smutku za Marka a Rachůnka. Jarda Jágr by mohl o hokeji psát knihy a vyučovat ho, jen ukázal proč je nejlepším hokejistou světa. Všichni mluvili rozumně a závěrečná historka o Jirkovi Novotném neměla chybu. Bylo opravdu krásné si znovu připomenout tento okamžik, navždy zapsán zlatým písmem v mé hlavě, i v době kdy hokej prožívá nejčernější dny své historie. Nikdy nezapomenu. ()

Bennyman 

všechny recenze uživatele

S odstupem času (letecká tragédie) dostávají proslovy Rachůnka a Marka další rozměr. A to dokumentu přidává na hodnotě. ()

raduna01 

všechny recenze uživatele

Parádní dokument ČT premiérově na Štědrý den 2010. Krásná vzpomínka na to co dokázali. Je vidět, že i po určité době ještě v hokejistech při vyprávění cloumají emoce. ()

waits 

všechny recenze uživatele

Svižný dokument o naprosto nečekamém vítězství českého týmu na mistrovství světa v Německu v roce 2010. (Jágr: Já jsem měl strach, že spadnem do B skupiny). Labilnější hokejový fanoušek by po turnaji mohl dát klidně na modlení, protože tenhle hokejový zázrak je snad ještě větší než ten z Nagana (i když jeho slávu přece jen nepřekoná) Přiznám se, že na hokej už nekoukám jako za mladých let a na sledování mistroství jsem rezignoval po prohře s Norskem. Dobře mi tak, neviděl jsem pak ani závěrečné zápasy (ve Skotsku, kam jsem se nerozumně vydal na krátký výlet hokej pravděpodobně vůbec neznají) a z finále jsem viděl jen třetinu na letišti v Edinburghu (laptop jednoho českého fandy). O to víc jsem si užil tenhle film. Sestřih branek ze zápasů je proložen rozhovory s některými z účastníků (Rolinek, Vokoun, Jágr, Růžička, Klepiš, Marek, Rachůnek), o nervy drásající okamžiky není nouze (dva finálové rozstřely, Rachůnkův gol v semifinále šest vteřin před koncem). Podívanou kazí jen vědomí, že dva zpovídaní, Rachůnek a Marek, oba výborní a navíc viditelně sympatičtí hokejisti, jsou po letecké havárii v roce 2011 po smrti. Ve filmu se nezminuje sestava, tak ji sem dávám: Vokoun Pavelec, Štěpánek - M. Rozsíval, Němec, Barinka, K. Rachůnek, Čáslava, Blaťák, F. Novák, T. Mojžíš, Gřegořek - Červenka, Marek, Klepiš, Rolinek, Jágr, P. Hubáček, J. Novotný, Vampola, Kašpar, M. Růžička, Koukal, Kvapil, Voráček. Trenéři: Růžička, Weissmann a Jandač. ()

El-Barto 

všechny recenze uživatele

Tady se nedá ani tak hodnotit zpracování, jako spíš ten parádní hokej, u kterýho jsem zestárnul minimálně o patnáct let. Dokument samotný dělá asi tak polovinu mého hodnocení (vím, že je to divný, ale zlato je zlato!). ()

mladas16 

všechny recenze uživatele

Vláďa Růžička je obrovskej sympaťák, srdcař a nejlepší trenér v ČR od dob Ivana Hlinky. Bohužel dokud bude reprezentaci táhnout ten mafiánskej šmejd Hadamczik, tak to co se stalo v Německu 2010 nezažijeme. Tým dokázal něco naprosto nemožného a rád jsem si to připomenul, dokument nemá jedinou chybičku, která by se dala nějak vytknout. Ach jo, kde jsou ty časy :) Nejen při záběrech ze zápasů, ale i z těch rozhovorů běhá člověku mráz po zádech :) ()

pospech11 

všechny recenze uživatele

dobrý dokument o týmu mistrů světa, tohle se mi líbilo i když na Štědrý večer, ale tak já se na to můžu dívat každý den. ()

Hermi14 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejlepší dokument o českém hokejovém úspěchu. Oproti ostatním hokejovým dokumentům je skvěle zpracován i po technické stránce a velice dobře propojuje vzpomínky hráčů, hromadu emocí, sestřihy ze zápasů i komentář Miroslava Táborského se zajímavostmi ze zákulisí turnaje. Dodnes je MS v Německu jedním z mála turnajů, u kterého mi stále běhá mráz po zádech. Kdyby si někdo něco takového vymyslel, nikdo by nevěřil tomu, že to je možné. Nezapomenutelný hokejový příběh... ()

boul 

všechny recenze uživatele

Rachna Kachna toto letělo, roztáhni mi nohy a já ti ho tam šoupnu jak se sluší a patří a spousta skvělých zážitků z nedávného Německa v roce 2010. Všichni tým zavrhli, hvězdy nedojely, jen ta největší nám dělala nejsilnější oporu v bráně a silný kapitán dovedl tým po spoustech haluzí a štestí až ke zlatu, nezapomenutelné chvíle! R.I.P Marek, Vašíček, Rachůnek ()

Blackhawks 

všechny recenze uživatele

Velice povedený dokument o MS, které bylo pro nás na hraně ostudného propádaku už ve skupině. Ovšem to, že vyhrajeme celý turnaj a ve finále porazíme hvězdné Rusy, čekal jen málokdo. Rád se na tenhle dokument dívám znovu a znovu. Důkaz toho, že i z podceňovaného týmu se mohou stát mistři světa !! ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Hokejové mistrovství světa je v naší kotlině vždycky pečlivě sledovaná událost, vezmemi li navíc v úvahu všechny okolnosti, kterými jsme se dostávali do cíle, vážnost úspěchu to ještě zdvojnásobuje. A psolouchat hráče jak o tomto velkém vítězství s odstupem mluví a sledovat záběry z ledu i kabiny, to je nádhera. ()

Mr.FreeZer 

všechny recenze uživatele

Další mistrovský titul pro naši malou zemi a ne ledajaký. Ještě jsem nezažil takhle vybojovaný a vydřený český titul, ale o to cennější to bylo. Opravdu na tohle se nedá zapomenout. ,,Rachna-kachna to to letělo". ()

Rikky007 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda navíc za ten hokejový úspěch. Jinak tuctový sportovní dokument, který působí, jak kdyby vypadl z 90. let.... ()

1Legend1 

všechny recenze uživatele

Když se na to dívám takhle zpětně tak se těžko bráním slzám. Ten tým dokázal obrovskou věc, i když na něj byl obrovský tlak a došel až na vrchol. A právě s odstupem času se dokáže úspěch docenit. Živě si pamatuji, jak jsem sledoval a prožíval každý zápas. Stokrát lepší příběh než Twilight. 100% ()

FireTight 

všechny recenze uživatele

Klasický střihový dokument o letošním hokejovém mistrovství světa, které se tentokráte konalo v Německu. Co říct víc? Taky jsem po Švýcarsku nevěřil a nakonec jsem u televize řádil jak pominutej... Skvělá rekapitulace! ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Jágr zde má několik zajímavých výroků... "Všichni víme, že já nerad dělám kapitána, abych se moh soustředit sám na sebe [...] Tam jde hlavně o to, aby ten, kdo bude kapitán, aby nežárlil, když třeba Růža za mnou přijde a bude se bavit o určitejch věcech, který se řeší během toho turnaje." - "Já vždycky říkám, že hokej na velkým a malým kluzišti má akorát stejnej název, je to úplně jinej sport." - "Já bych to [zoufalství Ruska ve finále] přirovnal do normálního života... je to něco podobnýho, jako když člověk pět let nemarodí a najednou dostane chřipku a je z toho úplně hotovej a neví, co má dělat. Na rozdíl od člověka, kterej má chřipku pětkrát, šestkrát do roka, takže je úplně v klidu a ví, že to za chvíli přejde." ()

Reklama

Reklama