Reklama

Reklama

Pařížské břicho vzpomínek

(TV film)

Obsahy(1)

Bleší trh čili největší světový trh se starožitnostmi českýma očima v dokumentu L. Malého, K. Holuba a J. Sluky. Dvanáctého října 2001 byl pařížský Bleší trh prohlášen za národní kulturní památku Francie. Jedná se o čtvrté nejnavštěvovanější místo ve Francii. Ročně jím projde jedenáct milionů návštěvníků. Za deseti kilometry výkladních skříní tu obchoduje 3 200 starožitníků. Každý z milionů prodávaných předmětů má svůj příběh, který propojuje lidské osudy několika generací. Zasvěceným průvodcem tímto zvláštním světem bude Čech, jehož stánek zde patří k nejprestižnějším. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Půvabné prostředí pábitelů a zachránců historických předmětů. Co na tom, že je to v podstatě většinou jen veteš. Dobře, že se tohle území podařilo zachránit a nepadlo do spárů developerů. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Zajímavý, ale ze své zkušenosti vím, ještě lepší vidět na živo. Jak jsem už zažil několikrát. Byl to takový milý relax, jak strávit na pařížském blešáku příjemný den. Jen tak chodit s otevřenýma očima. Zkrátka fajn, poučné a zábavné. ()

Reklama

Galerie (5)

Reklama

Reklama