Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladá dívka Katherine Eleanor Merrick (Elizabeth Taylor) najde v divočině zatoulané štěně kolie a dá mu jméno Bill. Když Bill dospěje, začne hlídat stádo ovcí, ale jednoho dne ho srazí auto. Aby nezcepeněl, odveze ho řidič do útulku na léčení. Když si ho nikdo pár měsíců nevyzvedne (protože ani netuší, kde je), vyberou ho jako bojového psa do 2. světové války. Tam se ale změní a po návratu začne stádům, která kdysi hlídal, škodit. Naštěstí je to opět ve stejném kraji, jako žije Katherine... (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

Zeek 

všechny recenze uživatele

Odvážná Lassie je druhým filmem ze série o této chytré Kolii, na který se dá ještě dívat a je prakticky shodný s prvním dílem, a proto dávám 2*. Další verze tohoto filmu jsou nejen slabší, ale jsou o tom stejném. Moje hodnocení: 40% ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Náš český název je zavádějící. Film nemá nic společného s Lassie se vrací. To jen překladatelé zblbli (jako obvykle). To český by byl překlad z Courageous Lassie a ne z Courage of Lassie což znamená spíš Odvaha jako od Lassie. No nic, já jsem puntičkář a holt mi vadí, když film, který se jmenuje Odvážná Lassie nemá s Lassie společnýho kromě herců (2) ani prd. Nijak moc se mi to nelíbilo, je to příliš umělý a nemožný, když Billa zraní střepina a on pak odvede vojcly k obležené jednotce, málem jsem se nedosmál, protože by tam tou rychlostí šli tejden. Snímek se klasicky snaží vytěžit maximum z prvního Lassie se vrací, ale jeho nostalgie a poetiky ani zábavnosti nedosahuje ani co by se za drápek vešlo. Jde tu jen o tahání peněz, protože už tehdy patnáctiletá Liz byla pořádným tahákem na mladé pány (a vsadím se, že i na starší) a Lassie byl fenomén sám o sobě. Scéna z války je sice zajímavá a na tu dobu neuvěřitelně realistická, ale na tak dlouhej film je to málo. ()

Reklama

Galerie (122)

Zajímavosti (4)

  • Pes Pal alias filmová fenka Lassie natáčel prý plných 40 dní. Během filmování měl k dispozici apartmá a pracoval nanejvýš 7 hodin denně. Po ruce byli také jeho dvojníci, kteří za něj zakočili během natáčení méně důležitých scén, aby se Pal zbytečně neunavoval. (Lynette)
  • Fenka kolie Lassie byl ve skutečnosti pes, který se jmenoval Pal. (Lynette)
  • Představitel kolie Lassie byl ve své době s platem 250 americkými dolary týdně označován za jednu z nejlépe placených psích hvězd v Hollywoodu. (Lynette)

Reklama

Reklama