Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento seriál nám připomene tři největší bitvy, které na světě proběhly. Slavnou řež Alexandra Velikého, bitvu u Waterloo a ofenzívu v Ardenách. Rekonstruovanými masovými scénami, ultramoderními vizuálními efekty, podrobným rozborem dobových zbraní a komentáři vojenských expertů se tento seriál řadí k filmovým dokumentům, které seznamují diváky s dějinami opravdu unikátním způsobem. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (19)

crozet 

všechny recenze uživatele

Lukrativnost tématu samotného bohužel nemůže přehlušit kvalitu jeho zpracování. Krom faktických nesrovnalostí (přeceňování vojenského a historického významu ofenzívy v Ardenách a jejího potření) toto nese rysy povrchního a vysoce infotainmentového dokumentu, kde vystupují "odborníci" s vizáží středoškolských děvčat s adekvátně banálními příspěvky, popř. expert na zbraně z komerční střelnice. Pochvala snad za uvěřitelnost hraných částí dokumentu. ()

Brusíček 

všechny recenze uživatele

Kvalitní dokumenty patří mezi mé oblíbené pořady a na tenhle jsem se těšil z důvodu že uvidím dokumentární rekonstrukci této bitvy. Jelikož se zajímám i o historii, tak musím konstatovat že spoustu důležitých údajů a osob bylo opomenuto. Dobrý dokument by měl obsahovat především přesné statistické údaje ze kterých se divák dozví to co ho zajímá. A v tomto dokumentu bylo vše polovičaté, ani mnohokrát opakované stejné záběry mě nepřesvědčily že bych měl dát více než 40%. ()

Reklama

ic 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem pouze 2. díl : Alexandr Veliký . Na můj vkus však na něm bylo příliš mnoho snah točit 'filmové' scénky, které ovšem filmově příliš nevypadali. Další nepříjemnost byly opakující se informace, všechno řekli alespoň 2x a to důležité 3x... nevím, jestli je to jako dokument určený především pro zvláštní školy, nebo chtěli jen natáhnout délku, ale rozhodně to bylo velmi obtěžující. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Hraný dokumentární film zaměřený na poslední německou ofenzívu v ardenském lese v prosinci 1944. To, co mě upoutalo, abych se na to podíval, byly hrané scény. Je to nezvyk, když je celý dokument vyprávěn hranými scénami. A musím říct, že rozhodně nejsou k zahození. Je sice dost vidět, že jde o počítačovou tvorbu, ale jako hraný film je to překvapivé zpestření. Bohužel jako dokument to moc nefunguje. Sice se dozvíme ty nejznámější informace, ale nic víc. A to mě zklamalo. Dokumenty s archívními záběry jsou v porovnání mnohem poučnější. Co se mi ale líbilo, byl průvodce zbraní, který komentoval Dale Dye. ()

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Tento seriál pozostáva z 5. filmov, ale iba Bitka v Ardenách je z obdobia 2. svetovej vojny.Táto bitka v Belgicku začala 16. decembra 1944 a bola to posledná významná snaha nemeckej armády vraziť klin medzi americké a britské jednotky a opäť obsadiť antverpský prístav (životne dôležitá logistická základňa Spojencov). Významným nemeckým cieľom bolo vyjednať priaznivé podmienky v prípade zastavenia vojny. Nasledujúcich 41 dni v krutých zimných podmienkach sa obe strany zapojili do zúrivých bitiek. Straty na oboch stranách a na civilnom obyvateľstve boli obrovské. 100 000 Nemcov bolo zabitých, ranených a lebo nezvestných oproti 90 000 Američanov. 3000 civilných obyvateľov bolo popravených nemeckými bezpečnostnými silami. V tejto bitke sa preslávil aj Otto Skorzeny, ktorý velil jednotke nemeckých vojakov v amerických a britských uniformách, čím spôsobil v tyle Spojencov neskutočný chaos. (Operácia Greif). ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama