Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šestidílná minisérie představuje historii USA v tématických celcích od historie prvních osadníků bojujících o přežití, až po dobu, kdy se Spojené státy stávají světovou velmocí. (sator)

Recenze (12)

P/\/EL 

všechny recenze uživatele

epic, but also little bit pathethic....1. půlka - možná až příliš dopodrobna....osidlování, válka za nezávislost.. :) možná až příliš velký velebení války a zlí Angličani, nepřetržitý vychvalování amerického národa, mají snad stopadesát těch nej vlastností(nebo resp. způsob, jak o nich mluví...), tak trochu až příliš pyšnej dokument, pěkně natočené rekonstrukce, do toho módní efektní animace, někdy až příliš cool, akční hudba.........spousta zajímavostí, do toho ty slavné osobnosti, občas sice trošku přehání, ale jinak to myslí dobře...........................Amerika je úžasná určitě, trošku mega-dokument......akorát...víte..co....rodina, víra, vlajka..televize :) ....zas až tak srdceryvný by to nemuselo bejt....né, je to fajn dokument, pochopitelně je řada věcí jen tak lehce načrtnutá, pro školáky..někde na americkejch školách - do vlastivědy, teda...do nějakýho patriopředmětu......všecko tam neni....a neni tam jen chvála, ale kdovíjaká sebereflexe taky ne...nebo spíš, koukáte na to a všecko jakoby to tak mělo bejt, všecko je nakonec správně........že jo......je to takové americké, no, zběsilé, netradičně zařezené.....je to nezvyk....skáče se sem tam....od tématu k tématu...některé věci mohli určitě více rozvést...jiné neopakovat..ale zase člověk, kde co pochopí a pospojuje si........pro začátek...seznámení s USA...i pro naše školáky...myslim, že dobrý......no, dlouho se jim "dařilo", snad nám teď nezbankrotujou, jednou je Amerika dole, jindy zase nahoře...pak zase dole...pak znova na hoře... ()

Zeck odpad!

všechny recenze uživatele

Nekoukatelné, skutečně je to plné polopravd, omylů a to nechutné samolibé vychvalování Američanů, to skutečně diváka odrovná i když není typickým antiami přívržencem. Pokud bych skutečně o historii nic nevěděl, pak mám z tohoto dokumentu pocit, že černoši byli plnohodnotnými občany kolonií už od jejich vzniku, otrokářství, chcípání na plantážích a nechutné zacházení s otroky, o tom se tady ani nemluví, proč taky, vrhlo by to špatný stín na velké Američany. To nám zde raději dají příklad jednoho "vlasteneckého" černocha z půl milionů, kteří byli tou dobou zavření v řetězech. Další sračka hodná zapsání, nestoudní rudokabátníci měli smlouvu s ještě většími barbary indiány o tom, že se území kolonií nebude rozšiřovat na západ (asi nejhodnotnější smlouva, kterou kdy Brit uzavřel) a zde je to podáváno tak, že díky tomu chudáci "Američané" neměli kde bydlet, protože to celé východní pobřeží, ze kterého vyhnali indiány jim prostě nestačilo. Britové jsou zde permanentně líčeni jako to největší zlo světa a obyvatel BRITSKÝCH kolonií, který si o USA může nechat jenom zdát, za naprosto dokonalý prototyp člověka, který by si poradil snad i na Měsíci. Celý dokument nedoplňují fundovaní historici, kteří na to mají znalosti, ale Donald Trump, americký ministr obrany a Michael Douglas, kteří hojně komentují události, které se staly 300 let předtím, než se vůbec narodili. Pokud ti idioti dokážou říct, že typický Američan je ten, kdo si poradí sám a nepotřebuje >>>ubohou<<< pomoc od příbuzných v Evropě a pronesou to ani ne deset minut potom, co musejí uznat, že pokud by ti rudí barbaři nepřinesli žrádlo bílému osadníkovi až do vesnice, tak celá vychcípe hlady, to je skutečně vrchol pokrytectví. Pokud bych byl trochu méně psychicky odolný, pak po tomto hnusu vesele pronesu, že nesnáším Ameriku už od jejího vzniku. Historie této země je krvavá, hnusná a plná nábožensko-fanatických šílenců a nejhorší náplavy z celé Evropy, pokud hledáte americké dějiny v této snůšce sraček, pak jí tam nenajdete ani v závěrečných titulcích. Nechutná propaganda, která se snaží přepsat dějiny. Už po prvním díle musí mít většina lidí jasno, že tento dokument nemá s historií nic společného. History Channel by měl raději dál točit své "historické" dokumenty o mimozemšťanech, tato pop-historie, kterou předvádí, je k pláči. 0% ()

Reklama

KoRner 

všechny recenze uživatele

Naivný dokument. Ak sa prenesiete cez to, že Američania sú prezentovaní ako národ najsamlepší na svete predurčení viesť svet podľa svojich predstáv, tak pár informácií dokáže zaujať. Zaujme najmä to, ako si dokážu obhájiť odtrhnutie od Veľkej Británie, či zavedenie otroctva. Pokrytci. Malý spoiler: kvôli tomu, že ich tí zlí Briti nechceli púšťať za východné hranice, ktoré si vytýčili s indiánmi. Týmto potlačovali ich slobodu. Pobavili vsuvky od "expertov" ako Michael Douglas, alebo, Sheryl Crow, ale najviac oceňujem komentáre od Dr. Puff Daddyho :-D ()

crazy.f 

všechny recenze uživatele

Prvních pár dílů - super, ale jak už tu padlo, moc vět začínalo buď "America is..." nebo "The Americans are..." a pak následoval nějaký honosný přívlastek. Další, co mi vadilo, byl formát, který působil jak nějaký současný drama seriál: představení tématu.....gradace......gradace.......gradace.......klimax........co bude příště - díky tomu museli autoři upustit od chronologického vyprávění a začalo to být trochu zmatené. Jo a taky mi přijde vtipné, že si tam pozvou lidi tipu P.Diddy aby vážně mluvili o tématech o kterých ví asi tolik, co já. Well, Americans are Americans. Ale jinak fajn dokument. ()

Echelon1 

všechny recenze uživatele

Jój, tí Američania sú taký úžasný, tak skvelý, tak múdry, tak priateľský a vynaliezavý a súdržný...Cez to všetko, 3* za celkom dobre povedané a neskreslené americké dejiny. Akurát, keďže sa jedná o čisto dokument, veci ako pád WTC a pod. sú tam samozrejme len oficiálne vyhlásenia. Škoda toho trápneho amerického pátosu. ()

Galerie (38)

Reklama

Reklama